Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

vt05 írta:
2023.10.16., hétf. 13:26
Azért ne keverjük össze a Luminokban alkalmazott Leedh Processing hangerőszabályozást a "hagyományos digitális hangerőszabályozókkal"!
Ez ma az egyik legjobb minőségű hangerő állítási módszer. Nyugodtan használhatod "előfokként" is, nem fog a minőség rovására menni, sőt úgy tudod kihozni belőle a legtöbbet szerintem.

https://www.luminmusic.com/support-leed ... ssing.html
Igen, ezt.megkapta a D1 is, olvastam is róla, hogy valami hűdemás.
Teszek vele (is) egy próbát, az erősítőn csak egy gombnyomás...

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: vt05 »

Azért ne keverjük össze a Luminokban alkalmazott Leedh Processing hangerőszabályozást a "hagyományos digitális hangerőszabályozókkal"!
Ez ma az egyik legjobb minőségű hangerő állítási módszer. Nyugodtan használhatod "előfokként" is, nem fog a minőség rovására menni, sőt úgy tudod kihozni belőle a legtöbbet szerintem.

https://www.luminmusic.com/support-leed ... ssing.html

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Redguy »

:rolleyes:
wwwolfman írta:
2023.10.16., hétf. 08:57
Üdv mindenkinek.

Sikerült a bogarat bé-ültetni a fülembe, úgyhogy beszálltam egy Lumin D1-be a Pioneer N70 mellé, és míg mindkettő megvan, szeretném összehasonlítani a hangját saját körülmények között. Egyelőre csak összeszokásban van a Lumin, nem is igen hallgattam. Viszont szeretném úgy beállítani, hogy a tudásának a legjavát hozza. Ehhez kérnék segítséget.

1. Ahogy láttam, előfokként használható. Érdemes így használni, vagy nincs jelentősége?
2. XLR-en keresztül használom, és szinte már szokásosan olyan magas a jelszint, hogy az erősítőn nem igazán lehet a kezdeti hangerőt finoman beállítani. Találtam viszont olyan opciót rajta, amivel a kimeneti jelszintet lehet állítani/csökkenteni. Befolyással van ez a hangjára is esetleg?
3. Befolyással van-e a hangjára, ha mellette helyezem el a tápegységet, vagy inkább tegyem minél messzebbre?
4. Jelenleg üveg borítású pozdorja polcon van. Érdemes esetleg alá / rátenni valamit, vagy nem érzékeny rá? Gránitlapok vannak itthon ebben a méretben, talán éppen kettő.

Még egy mondat, hogy miért Lumin D1, és nem a D2. Illetve pontosabban miért örülök jobban a D1-nek (az árán túl, természetesen, hiszen árban nem egy ligában játszanak). A D2 belső tápos, a D1-et viszont egy külső lineáris táppal fogom használni, amivel azt írják, inkább már az A1 felé hajaz, azt remélem, csak megugorja ezzel a táppal a D2 szintjét...

Szívesen veszek minden tanácsot, amivel minél többet hozok ki belőle. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy a Pioneer hol helyezkedik el a táplálékláncban, a "versenyhez" azonban minden olyan segítséget szeretnék megadni a Luminnak, amivel a lehető legtöbbet tudom kihozni belőle.
Hello,
Sajnos D1-et nem használtam, így a konkrét hangminőséget érintő kérdésekre nem tudok válaszolni, de gyanítom úgy jársz a legjobban, ha kipróbálod.
1. Lásd fent.
2. Ilyen esetben szinte biztos, hogy digitálisan nyúl bele a jelbe, az az esetek túlnyomó többségében adatvesztéssel jár, vagyis lapos, dinamikátlan részletek nélküli hangot fogsz kapni. Ha egy mód van rá kerüld a digitális hangerőszabályzást!
3. Nálam nincs különbség a hangban, ha a táp a bridge mellett van. Viszont az számít - nem is kicsit -, hogy a tápot mire teszed, ha lehet azt is tedd rá az állványra (ha van), de legalább jól csatold el mindentől. (És tehetsz is rá valamit mondjuk egy entreq patkányt a rezgéscsillapítás miatt, de ha az nincs, akkor tehetsz rá egy kiló lisztet is akár. Nem ugyanaz, de kezdetnek megteszi)
4. A polcot próbáld ki, hogy neked hogyan tetszik a legjobban a kapott hang. Nekem a fa felület jön be a leginkább. Az üveg és a fém nem tetszett, a kő nem rossz, de túl nehéz.

Remélem tudtam segíteni. :rolleyes:
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Üdv mindenkinek.

Sikerült a bogarat bé-ültetni a fülembe, úgyhogy beszálltam egy Lumin D1-be a Pioneer N70 mellé, és míg mindkettő megvan, szeretném összehasonlítani a hangját saját körülmények között. Egyelőre csak összeszokásban van a Lumin, nem is igen hallgattam. Viszont szeretném úgy beállítani, hogy a tudásának a legjavát hozza. Ehhez kérnék segítséget.

1. Ahogy láttam, előfokként használható. Érdemes így használni, vagy nincs jelentősége?
2. XLR-en keresztül használom, és szinte már szokásosan olyan magas a jelszint, hogy az erősítőn nem igazán lehet a kezdeti hangerőt finoman beállítani. Találtam viszont olyan opciót rajta, amivel a kimeneti jelszintet lehet állítani/csökkenteni. Befolyással van ez a hangjára is esetleg?
3. Befolyással van-e a hangjára, ha mellette helyezem el a tápegységet, vagy inkább tegyem minél messzebbre?
4. Jelenleg üveg borítású pozdorja polcon van. Érdemes esetleg alá / rátenni valamit, vagy nem érzékeny rá? Gránitlapok vannak itthon ebben a méretben, talán éppen kettő.

Még egy mondat, hogy miért Lumin D1, és nem a D2. Illetve pontosabban miért örülök jobban a D1-nek (az árán túl, természetesen, hiszen árban nem egy ligában játszanak). A D2 belső tápos, a D1-et viszont egy külső lineáris táppal fogom használni, amivel azt írják, inkább már az A1 felé hajaz, azt remélem, csak megugorja ezzel a táppal a D2 szintjét...

Szívesen veszek minden tanácsot, amivel minél többet hozok ki belőle. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy a Pioneer hol helyezkedik el a táplálékláncban, a "versenyhez" azonban minden olyan segítséget szeretnék megadni a Luminnak, amivel a lehető legtöbbet tudom kihozni belőle.

mitya64
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: mitya64 »

alto írta:
2023.10.10., kedd 18:05
mitya64 írta:
2023.10.10., kedd 17:13
Hogyan tudnám használni ?
A forrásom : HiFi Rose RS250

Megköszönöm a tanácsodat ! ! !
A Rose streamerekben van Qobuz kliens.
Kép

A Qobuz előfizetés username/password-jét itt kell megadni, és működik.

Viszont a Qobuzra előfizetni magyar IP-címről, magyar kártyával tényleg nem lehet, trükközni kell.
Köszönöm !
HM : Philips 65"OLED , CA 751R V2 , Dynaudio X38 - X28C - X18 - Dynaudio 250MK II sub-2x.
Dune HD Duo 4K

Zene : HiFi Rose RS250 - Atoll IN300
Usher Mini Dancer 2 DMD

Elosztó : Dillenhöfer NL-5
Tápkábel : MBL PC 1 , Pangea 9

Aq Vodka HDMI
Aq Yukon RCA

Viablue SC6

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3168
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

mitya64 írta:
2023.10.10., kedd 17:13

A Rose streamerekben van Qobuz kliens.
Kép

A Qobuz előfizetés username/password-jét itt kell megadni, és működik.

Viszont a Qobuzra előfizetni magyar IP-címről, magyar kártyával tényleg nem lehet, trükközni kell.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

mitya64
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

HM : Philips 65"OLED , CA 751R V2 , Dynaudio X38 - X28C - X18 - Dynaudio 250MK II sub-2x.
Dune HD Duo 4K

Usher Mini Dancer 2 DMD

Aq Vodka HDMI
Aq Yukon RCA

Viablue SC6

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

mitya64 írta:
2023.10.10., kedd 17:08
Jelenleg TIDAL-t használok de kipróbálnám a QOBUZ-t . Magyarországon elérhető ?
Magyarországon regisztrálni és előfizetni nem tudsz rá, de használni igen.

mitya64
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Üdvözlettel !
Nem találtam megfelelő fórumkategóriát .
Ha valaki tud segítsen ! ! !
Jelenleg TIDAL-t használok de kipróbálnám a QOBUZ-t .
Magyarországon elérhető ?
Köszönettel .
Mitya
Dune HD Duo 4K

Usher Mini Dancer 2 DMD

Aq Vodka HDMI
Aq Yukon RCA

Viablue SC6

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

wwwolfman írta:
2023.09.25., hétf. 23:39
sutemenyx írta:
2023.09.25., hétf. 21:58
Szerintem kössél bele a Lumin D2-be is, hiszen abban sincs se rezgéscsillapítás, se toroid trafók. Így valószínűleg annál is jobb Pioneer N70. Sőt valószínűleg találsz drágábbat is. Ha megtalálod a legdrágábbat, ami ránézésre kevésbé van megépítve, akkor precízen meg fogod tudni állapítani, hogy téged mennyivel NEM húztak le a gonosz audio gyártók és forgalmazók.
Látom, sikerült ám megragadni a problémát - az üstökénél fogva, ahogy kell....

Az nem számít, hogy leírtam, "szerintem", meg hogy attól még nem biztos, hogy jobb, hogy tanknak van megépítve. Az a két sor, amit látni szeretnél belőle, ami pont jó vörös posztónak, na az a fontos.... 🤣

Mintha legalábbis Te tervezted volna a CA-kat az utolsó 10 évben, én meg épp azt állítanám, mind sz@r...

De nem is értem, miért a D2-est mondtad, mér nem mindjárt a tetejét hoztad fel, úgy sokkal ütősebb ám a mondanivaló. :smile29: :smile51:

Szóval annak, aki tudja értelmezni a leírtakat: kérdés fogalmazódott meg bennem, amire félig-meddig választ is kaptam, köszönöm mindazoknak, akik értették és segítettek/segítenek. :tutiok:
Hát azért arra lehetett következtetni, hogy Tidal/Qobuz támogatás sokat ér, nem nagyon kellett ehhez senki segítsége szerintem.
Viszont arra próbálok rávilágítani, hogy minimális az elvi/anyaghasználati/szerelési különbség -ránézésre- a kettő között, esélyed sincs ez alapján megtippelni. Az hogy be van-e hajtogatva a lemezdoboz szépen, vagy nincs, nem fogja eldönteni a meccset. A probléma már ott kezdődik, hogy lemez. Az említett X1 - -ha jól láttam- öntvényházas. Na rezgéscsillapítás szempontjából ez már inkább valami. Épp ezért nem azt említettem, mert abban már tettenérhető ránézésre is, hogy miket csináltak. Öntvényház, letisztult kimeneti egységek, lundahl trafós kicsatolás, stb. A pioneerben a két külön trafó már inkább ér valamit, de bőven tudja ellensúlyozni pl ha minden egyéb alkatrész nem jó hangú, vagy akár az is, ha 2-vel több fokozat van a kimeneten. Ezt meg így képről kötve hiszem, hogy megállapítod. Hogy szimmetrikus a kialakítás az azt takarja, hogy a kimenet szimmetrikus, ami önmagában megint nem jelent semmit. Esetleg ha a felszerelt alkatrészek típusát hoztad volna fel, hogy mondjuk pioneerben alap kék nippon kondenzátorok vannak, amik aztán szintén jobbak, mint a CA-ba szerelt Fujiconok. Vagy hogy az egyikben ilyen dac chip van, ennyi opamppal a kimeneten, a masikban meg 2-vel több, vagy hogy az egyikben vagy másikban milyen tápköröket vettél észre, akkor érthető lenne, hogy szemügyre vetted, foglalkoztál vele. Így viszont azt látod csak, amit akarnak, hogy láss. A lényeget nem nézed, így semmi esélyed tippelgetni. Jobban jársz, ha meghallgatod.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
2023.09.25., hétf. 21:58
Szerintem kössél bele a Lumin D2-be is, hiszen abban sincs se rezgéscsillapítás, se toroid trafók. Így valószínűleg annál is jobb Pioneer N70. Sőt valószínűleg találsz drágábbat is. Ha megtalálod a legdrágábbat, ami ránézésre kevésbé van megépítve, akkor precízen meg fogod tudni állapítani, hogy téged mennyivel NEM húztak le a gonosz audio gyártók és forgalmazók.
Látom, sikerült ám megragadni a problémát - az üstökénél fogva, ahogy kell....

Az nem számít, hogy leírtam, "szerintem", meg hogy attól még nem biztos, hogy jobb, hogy tanknak van megépítve. Az a két sor, amit látni szeretnél belőle, ami pont jó vörös posztónak, na az a fontos.... 🤣

Mintha legalábbis Te tervezted volna a CA-kat az utolsó 10 évben, én meg épp azt állítanám, mind sz@r...

De nem is értem, miért a D2-est mondtad, mér nem mindjárt a tetejét hoztad fel, úgy sokkal ütősebb ám a mondanivaló. :smile29: :smile51:

Szóval annak, aki tudja értelmezni a leírtakat: kérdés fogalmazódott meg bennem, amire félig-meddig választ is kaptam, köszönöm mindazoknak, akik értették és segítettek/segítenek. :tutiok:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

HSRT8 írta:
2023.09.23., szomb. 14:51
Mindenki döntse el maga...egy készülék megépítése az nemcsak az alkatrészek halmaza szerintem. Minden egyes dolognak van jelentősége, ide értve a készülékház stb....írhatnám az összes dolgot.
Pio.jpg CA.jpg
Egy kép többet ér ezer szónál.... Ez a különbség, ami a képen látszik, járt a fejemben, amikor elkezdtem gondolkodni az árfekvésen.
Megjegyezve persze, hogy ettől még a CA lehet ugyanolyan jó, vagy akár még jobb is a gyakorlatban, hiszen nem a belsejét nézegeti az ember a mindennapokba, hanem a hangját hallgatja.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
2023.09.23., szomb. 14:34
Hát nem tudom mit látsz, hogy a megépítettségben mi a különbség, mitől másik dimenzió, de nem a térelválasztótól lesz jó hang vagy sem. Mindkettő kínai zöld panel smd alkatrészekkel, csak az egyik kék.

Hát, nem tudom, ez úgy hangzott, mint amikor a full fogalmatlan kezdő hifista azt mondja, mér ne lenne jó a teszkógazdaságos kábel, hát az is réz, nem...?

Hát, a tapasztalatok szerint nem. Azt gondolom, hogy ahogyan egy kábel megépítettsége, anyagválasztása és -használata szignifikáns különbségeket tud okozni egy passzív komponens esetében, ez akár hatványozódva jelenhet meg egy aktív komponensnél.

Általánosságában beszélve, és nem a konkrét két készülékről.

Ami a Pioneer vs Cambridge-t illeti konkrétan. A térelválasztókon kívül a japánok azért ahogy olvastam, gondoltak egyebek között a rezgéscsillapításra is, meg hát vannak benne olyan apróságok, mint a dupla vasmagos táp, teljes szimmetrikus felépítés (amennyire tudom), így azt gondolom, hogy azért ültek fölötte egy kicsit, mielőtt gyártósorra küldték.

A CA-ról meg valamelyik teszt megjegyezte, hogy átcsomagoltak egy Dacmagic 100-ast egy nagyobb házba, ellátták hálózati funkciókkal és voilá.... Persze mindemellett vitathatatlan, hogy jól is sikerült, nem véletlenül árazta oda a piac, ahová.

Hirtelen ennyi jutott eszembe a miakülönbséggel kapcsolatban.

Ja meg az, hogy a Pioneer Vietnami... :smile52: (nem mintha ennek bármit kéne számítania)

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 601

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Mindenki döntse el maga...egy készülék megépítése az nemcsak az alkatrészek halmaza szerintem. Minden egyes dolognak van jelentősége, ide értve a készülékház stb....írhatnám az összes dolgot.
Pio.jpg
Pio.jpg (66.32 KiB) Megtekintve 4467 alkalommal
CA.jpg
CA.jpg (62.07 KiB) Megtekintve 4467 alkalommal
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

wwwolfman írta:
2023.09.23., szomb. 14:09
sutemenyx írta:
2023.09.22., pén. 21:34
wwwolfman írta:
2023.09.22., pén. 21:20
…inkább olyan gépet néznék, ami egyben tudja a jó futóművet és jó dacot...
:) Hajrá!
Ó hát azért ennyire nem akarnék megválni az N70-esemtől, csak szembeötlő volt, hogy megépítettségben a Pioneer egy másik dimenzió, árban pedig mégis alatta marad. Így jobban belegondolva egyébként pont annyival, amennyivel az N70AE alatt maradna a sima N70A használtan...
Hát nem tudom mit látsz, hogy a megépítettségben mi a különbség, mitől másik dimenzió, de nem a térelválasztótól lesz jó hang vagy sem. Mindkettő kínai zöld panel smd alkatrészekkel, csak az egyik kék.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
2023.09.22., pén. 21:34
wwwolfman írta:
Ó hát azért ennyire nem akarnék megválni az N70-esemtől, csak szembeötlő volt, hogy megépítettségben a Pioneer egy másik dimenzió, árban pedig mégis alatta marad. Így jobban belegondolva egyébként pont annyival, amennyivel az N70AE alatt maradna a sima N70A használtan...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

wwwolfman írta:

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
2023.09.22., pén. 14:20
Aszpirin írta:
2023.09.22., pén. 13:49
sutemenyx írta:
2023.09.22., pén. 13:28

Is, meg amúgy a CXNv2 elég jó hangú, ha csak digit futóműként használod. A kapcsitáp ellenére.
Az N70A rosszhangúnak van elkönyvelve?
Nem nincs, de a CXN a kategoriajahoz képest nagyon sokkal, meglepően jobb -futóműként-. Általában pedig amúgy szoktak stimmelni az árkategóriák a tudással.
Aha, szóval azért, hogy valami jó süljön ki, a 300 ezres cxn mellé még kell egy hasonló tudású dac is...

Hááát.... Nem mondom, hogy nincs az a helyzet, de lehet, hogy inkább olyan gépet néznék, ami egyben tudja a jó futóművet és jó dacot...

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
Aszpirin írta:
sutemenyx írta:

Is, meg amúgy a CXNv2 elég jó hangú, ha csak digit futóműként használod. A kapcsitáp ellenére.
Nem nincs, de a CXN a kategoriajahoz képest nagyon sokkal, meglepően jobb -futóműként-. Általában pedig amúgy szoktak stimmelni az árkategóriák a tudással.
Aha, szóval azért, hogy valami jó süljön ki, a 300 ezres cxn mellé még kell egy hasonló tudású dac is...

Hááát.... Nem mondom, hogy nincs az a helyzet, de lehet, hogy inkább olyan gépet néznék, ami egyben tudja a jó futóművet és jó dacot...

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
Aszpirin írta:
sutemenyx írta:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
sutemenyx írta:
wwwolfman írta:
2023.09.22., pén. 12:56
Egy natív Tidal/Quobuz támogatás tényleg ennyit dob az áron?

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
2023.09.22., pén. 13:51
wwwolfman írta:
Számomra biztosan fényéveket dobna a használhatóságon. Szóval, ha az áron dob, az lehet, hogy már csak ezáltal is indokolt.
BubbleUPnP tudja streamelni... Ezért is fura.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5994

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

wwwolfman írta:
Számomra biztosan fényéveket dobna a használhatóságon. Szóval, ha az áron dob, az lehet, hogy már csak ezáltal is indokolt.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5994

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

sutemenyx írta:
wwwolfman írta:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”