Egyetértek benne vagyok mikor sörözünk?
Különben nagyon szép érvelés, mondom ezt villamosmérnökként

Egyetértek benne vagyok mikor sörözünk?

A jobbaknál már az általános iskolában is, de utána mindenképp önigényű tanulás jön. Sokan annyira mélyen beleásnak témákba, hogy feltalálják 2021-ben a "melegvizet", igaz azt önerőből. Szerintem nem szégyen az okosabbtól, képzettebbtől tanulni, ez nem feltétlenül jelent iskolapadot, de jelenhet azt is. Rengetegen érnek el úgy sikert valamiben (lásd könnyűzene), hogy igazából fogalmuk sincs, mit csinálnak, tisztán az emócióikra hallgatnak és van tehetségük bizonyos dolgokban, de nincs hozzá tudásuk. Ezt sokan közülük tudják/megtapasztalták és be is vallják. Sokan elhiszik, hogy ők a semmiből fejlesztők meg feltalálók lettek. Az egy ezrelékük talán igen, a többi meg csak nincs képben és hitegeti magát meg azt a pár szintén hozzá nem értőt, akiket el tud kábítani a dumájával. Aki emberileg is felnő, az egy idő után ki tudja önmagát röhögni, de van aki úgy hal meg, hogy azt hiszi, az A-dúrt ő találta fel.sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 20:48És akkor még tovább is mennék. Ugyanis szerintem sokkal nagyobb szerepet játszik minden szakterületen az, hogy valaki milyen mélyen ásta bele magát, mennyire specializálódott arra a területre -akár iskolai végzettség nélkül-. Tudniillik hogy ha önigényű tanulásról van szó, az rendszerint jóval mélyebb, hiszen érdeklődés hajtja. Ha nincs is meg esetleg valamilyen alaptudás, sokszor az is “felszedődik” menet közben.
Szóval ez a villamos/gépész/agrár/közlekedés/stb mérnök vagyok duma nagyjából a beginner szintig elég, ugy az iskolapadtol szamitott max 1-2évig. Aztán inkább kezd az lenni a kulcskérdés, hogy na jó, de mégis amúgy mivel foglalkozol/foglalkoztál eddig?

Oké, akkor sajnos én is ugyanabba a tévedésbe estem, amibe - szerintem - fapaci az én hozzászólásomnál, hogy egy megfigyelhető trend “irányába mutató”-nak érzékeltem a hozzászólásodat. Félreértés volt, belátom, de tenyleg úgy értettem, hogy picit álatalánosítasz ezzel: “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.

A "szapulás" felrovásáért elnézésed kérem, Te nem szolgáltál rá, inkább a jelenségre gondoltam, ami e fórumon is sokszor felüti a fejét és a Te hozzászólásod is kissé abba az irányba mutat, én meg érzékenyen ráugrottam.

Mégis mit találtál mérnökök szapulásának abban, amit írtam? Illetve mi az, amivel annyira nem értesz egyet, hogy kinyílik a bicska a zsebedben? Merthogy ugye egy HiFi fórumon nem egymás obskurus szapulásával temetjük be az árkokat, hanem esetleg a konkrétumokkal.fapaci írta: ↑2021.10.07., csüt. 19:51Mondom már egy ideje, hogy tessék bátran mindenről véleményt kialakítani, ahhoz a véleményhez ragaszkodni, esetleg közzé is lehet tenni, csak ne kezdjük el megmagyarázni, mert attól garantáltan kinyílik néhány szaki bicskája!
u.i.: Gondolom tisztában vagy vele, hogy villamosmérnökből sokféle létezik (gyorsan tucatnyit számoltam össze most fejben) és túlnyomó többségük soha semmit nem tanult az audio készülékek működéséről, vagy az audio kábelek lehetséges jelátviteli problémáiról. Ettől függetlenül egy HiFi fórumon nyilván nagy tetszést lehet aratni a mérnökök szapulásával, de ezzel csak az árkokat ássuk mélyebbre.

Mondom már egy ideje, hogy tessék bátran mindenről véleményt kialakítani, ahhoz a véleményhez ragaszkodni, esetleg közzé is lehet tenni, csak ne kezdjük el megmagyarázni, mert attól garantáltan kinyílik néhány szaki bicskája!

előjönnének akart volna lenni..

Most komolyan, ez jó ötlet. Bár félő eljönnének a sérelmek spicces állapotban.

Bemész a boltba, leemelsz a polcról 3db 5méteres Audioquest Forest, Cinnamon, Coffee, Vodka, Diamond USB kabelt -vérmérsékleted szerint- és kiróbálhatod 3toldóval.asebestyen írta: ↑2021.10.07., csüt. 16:50Az van, hogy a Supra tud olyan USB kábelt csinálni, ami (durva) jitter nélkül elviszi az adatot 15m-re, bármi átlagos otthoni berendezés/kábelköteg/akármi mellett elvezetve, a nagy sávszélességet igénylő adatmennyiséget is. Nah, ha tudtok ilyet merev drótból csinyáni, szóljatok, kipróbálom. :)sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 16:28Nos azthiszem hogy az "érdemes meghallgatni az X-et is" kijelentés, és a "hülyeség az Y, mert nem lehet jobb, mint az X" között talán mintha lenne egy szakadéknyi különbség.asebestyen írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:16
Volt már itt olyan is, hogy Fórumtársunk villanybolti drótból készült fonatot ajánlott. Meg hogy csak és kizárólag a tömör réz jó. Én nem tudom, hova fog ez vezetni...![]()
![]()
Bár az is igaz, hogy a sodort tényleg szar, igen a Supra is - de ez nem az olcsóság/drágaság vagy anyagminőség mentén alkotott vélemény, hanem szerintem egyszerűen egy téves technológiai dolog-. Vagyhát de végülis a mikróhoz meg a porszívóhoz az is jó.

FYI: Icicpicit megkéstél :) Olvasd tovább a rekaciókat :)hzola írta: ↑2021.10.07., csüt. 16:39FYI:
Nem vagyok nagy szaki, de szerintem itt azért keverednek a fogalmak, attól hogy egy lemez DMM technológiával készül egyáltalán nem biztos hogy digitálisan lett felvéve, és masterelve, szóval nem biztos hog DDA lemezről van szó, sőt.
Ez csak a mester / nyomó lemez gyártástechnológiájára vonatkozó utalás. DMM - direct metal mastering
https://en.wikipedia.org/wiki/Direct_metal_mastering

Az van, hogy a Supra tud olyan USB kábelt csinálni, ami (durva) jitter nélkül elviszi az adatot 15m-re, bármi átlagos otthoni berendezés/kábelköteg/akármi mellett elvezetve, a nagy sávszélességet igénylő adatmennyiséget is. Nah, ha tudtok ilyet merev drótból csinyáni, szóljatok, kipróbálom. :)sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 16:28Nos azthiszem hogy az "érdemes meghallgatni az X-et is" kijelentés, és a "hülyeség az Y, mert nem lehet jobb, mint az X" között talán mintha lenne egy szakadéknyi különbség.asebestyen írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:16Volt már itt olyan is, hogy Fórumtársunk villanybolti drótból készült fonatot ajánlott. Meg hogy csak és kizárólag a tömör réz jó. Én nem tudom, hova fog ez vezetni...sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!![]()
![]()
Bár az is igaz, hogy a sodort tényleg szar, igen a Supra is - de ez nem az olcsóság/drágaság vagy anyagminőség mentén alkotott vélemény, hanem szerintem egyszerűen egy téves technológiai dolog-. Vagyhát de végülis a mikróhoz meg a porszívóhoz az is jó.

A munkámban immár majdnem 20 éve villamosmérnökökkel vagyok körülvéve. A munkámnak semmi köze az audióhoz, ipari - hajtástechnikai és mozgásvezérlési - területen dolgozom, informatikusként, akinek rengeteg mérnöki tudást is magába kellett szívnia az évek során az adott területe(ke)n.sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!

FYI:PgSpa írta: ↑2021.10.05., kedd 21:51A digitálisan felvett, de LP-re nyomott felvételeket nevezték így anno, lásd a Hungarotonnál az SLPD jelzetűek, vagy pl. a DECCA-nál a DMM technológával felvett lemezek. Ha a hagyományos nevezéktannál maradunk, akkor DDA...![]()
Úgy látszik nem vagy elég öreg a szakmában...

Nos azthiszem hogy az "érdemes meghallgatni az X-et is" kijelentés, és a "hülyeség az Y, mert nem lehet jobb, mint az X" között talán mintha lenne egy szakadéknyi különbség.asebestyen írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:16Volt már itt olyan is, hogy Fórumtársunk villanybolti drótból készült fonatot ajánlott. Meg hogy csak és kizárólag a tömör réz jó. Én nem tudom, hova fog ez vezetni...sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!![]()
![]()

Szerintem két, külön is életképes kijelentés volt. Az elsőt (bár velemenyem van róla) nem tudom, es nem is akartam cáfolni.white-tiger írta: ↑2021.10.07., csüt. 10:04Ez is igaz. De kiragadtál egy részletet. Kár hogy a lényeg az előző mondatban volt…
De mindegy.

Ez is így van.Vinkler írta: ↑2021.10.06., szer. 17:39Nem is állítottam az ellenkezőjét.white-tiger írta: ↑2021.10.06., szer. 14:19Igen.
Normális minőségű kábellel pedig még jobban…![]()
Különben senki nem gyártana kábelt. Csak gatyamadzagot.![]()
Viszont, ha gatyamadzaggal is felejtős, azt kábelezheti kend akármivel, meg naphosszat, akkor sem lesz belőle értékelhető hang.![]()

Addig tapasztalat, amíg egyet értünk vele, különben rágalom. Igaz lehet ez mindkét oldalon.
Azt hiszem én pont egy tapasztalatot osztottam meg.white-tiger írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:59Sajnos, igazad van. Pedig csak a tapasztalat cseréről kellene szóljon…sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!

Sajnos, igazad van. Pedig csak a tapasztalat cseréről kellene szóljon…sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!