Ha már szóba hoztad, esetleg pontosítanál?

Ha már szóba hoztad, esetleg pontosítanál?
Ó, elnézest, lassú vagyok… mert egy igazán szép Handel-orgona-concerto felvételre bukkantam, ami folyton eltereli a figyelmemet… :)
DMM technológiával felvett lemezek? Hmmm. Ez új nekem. DMM (direct metal mastering) tudtommal egy mesterlemez-vágási technológia, de persze lehet, hogy tévedek.PgSpa írta: ↑2021.10.05., kedd 21:51A digitálisan felvett, de LP-re nyomott felvételeket nevezték így anno, lásd a Hungarotonnál az SLPD jelzetűek, vagy pl. a DECCA-nál a DMM technológával felvett lemezek. Ha a hagyományos nevezéktannál maradunk, akkor DDA...![]()
Úgy látszik nem vagy elég öreg a szakmában...
A DMM aka Direct Metal Mastering a TELDEC által kidolgozott lemezvágási eljárás volt legjobb tudomásom szerint.
A digitálisan felvett, de LP-re nyomott felvételeket nevezték így anno, lásd a Hungarotonnál az SLPD jelzetűek, vagy pl. a DECCA-nál a DMM technológával felvett lemezek. Ha a hagyományos nevezéktannál maradunk, akkor DDA...
Na az meg mi a szösz? Az egyik oldala SACD?
Emlékszem, hogy jártam nálad és ahogy több száz másik fórumtárssal, úgy veled is gyorsan szót értettünk. Én még Rudibával is beszélgettem párszor, sőt néhány kérdésben egyet is értettünk. Élő szóban mindenki türelmesebb, illedelmesebb, barátságosabb, írásban viszont sokan vaskalapot, sötét szemüveget öltenek és 1 bites terminátor üzemmódba kapcsolnak, amiben csak igen/nem válaszok léteznek. Ne vedd magadra, mert világjelenségről van szó! Kár értünk.gyongyhalas írta: ↑2021.10.05., kedd 18:51Amikor nálam voltál egész jól el tudtunk beszélgetni...Persze "ez fórumban" való írogatás már félreértelmezhető.![]()
earforce írta: ↑2021.10.05., kedd 11:04Nos a kis töki DIY kábeleimet kiváltva és ezeket bekötve semmiféle változást nem hallottam, ami gondolhatjátok hogy engem lepett meg a legjobban. 2 tapasztalt hifis szakkollégát is áthívtam, hogy biztos, hogy jól hallom-e amit hallok vagy...nem tudom. Ők ugyanúgy nem hallottak semmilyen szignifikáns különbséget, ami azért is meglepő és mulatságos, mert a kollégánál nagyobb kábelfetisisztát nem ismerek.
Talán nem nagy arcúság azt mondanom, hogy a rendszerem felbontása, zeneisége, természetessége és áteresztő képessége átlagot megugorja, talán meg is haladja azt. Higgyétek el 20 éve ezen dolgozom :)
Mégis, hogy kicseréltem a gagyi kábeleimet egy szinte kizárólag a legnemesebb fémekből készült szettre, nem hozott változást.
Amikor nálam voltál egész jól el tudtunk beszélgetni...Persze "ez fórumban" való írogatás már félreértelmezhető.fapaci írta: ↑2021.10.05., kedd 17:47Amikor néhány órával az inkriminált mondataim leírása után valaki ilyen módon (félre)értelmezi a hozzászólásom, erősen megkérdőjelezem, hogy érdemes-e még próbálkozni a beszélgetéssel itt.gyongyhalas írta: ↑2021.10.05., kedd 15:43Faló amit írt azt ő úgy gondolja és bár oda írja (kevésbé érzékeny) ami nem zárja ki ,hogy hallható is lehet ...
Nem keserítesz el, nyilván úgy van, ahogy írod. Akkor még kevésbé értem, hogy miért szól nálam ennyivel jobban az SACD a normál CD-hez képest.
Amikor néhány órával az inkriminált mondataim leírása után valaki ilyen módon (félre)értelmezi a hozzászólásom, erősen megkérdőjelezem, hogy érdemes-e még próbálkozni a beszélgetéssel itt.gyongyhalas írta: ↑2021.10.05., kedd 15:43Faló amit írt azt ő úgy gondolja és bár oda írja (kevésbé érzékeny) ami nem zárja ki ,hogy hallható is lehet ...
Nem a teszt formája (hogy termékbemutató vagy összehasonlítás) a lényeg, illetve az sem lényeg, hogy drága vagy nem drága készülékeket kötnek össze vele. Vagyis ez utóbbi de, mert minél drágább készülékeket kötnek össze, annál hitelesebbnek tűnhet a teszt bizonyos szemszögből.gyongyhalas írta: ↑2021.10.05., kedd 16:54Én azokra a tesztekre gondoltam ahol egymással hasonlítanak össze különböző gyártmányú és kategóriájú kábeleket....
Persze amit TE írsz olyan is létezik és van ....Amikor egy gyártmányról kérnek( vesznek ) tesztelést leírást .....( semmi sincs ingyen)
Talán abban egyet értünk ,hogy tesztelésnél (fizetetnél is) nem gyenge rendszerekkel tesztelnek ....![]()
Nem akarlak elkeseriteni, de 24Khz fölött az SACD-n is csak zajt hallgatsz....ott is a 24Khz vagy 30Khz es szűrés ajánlott.joseph66 írta: ↑2021.10.05., kedd 16:43Sziasztok!
Több mint fél éve hallgatom a sztereó, szerintem audiofil rendszeremet. Az alábbiakat tapasztaltam. SACD rippel a Nuprime DAC-9 dac elképesztő hangzást produkál, ámulok és bámulok, amikor SACD-t hallgatok PC-ről. Ehhez kell nyilván az erősítő, a hangfal, és a kábelezés is.
Addig kábeleztem mindent, amíg elértem, hogy nincs különbség hangban a Cambridge Audio 640C V2 cd lejátszó analóg kimenetén valamint a koax és optiai kimeneten a dac-on, illetve a PC-ről a dac-on keresztül. Az audio cd hangjával elégedetlen vagyok, mindegy, milyen forrásból hallgatom. Hiányzik az igazán magas és az igazán mély, illetve az a szélessávú hangzás, ami az SACD-t jellemzi. Tudom, hogy a sávszélesség a CD-nél 20kHz, az SACD-nél 50kHz, mégis gondolkodom azon, hogy mi okozza ezt a nagy különbséget hangzásban az SACD javára. Főleg azért, mert koromnál fogva nem valószínű, hogy 15kHz fölött bármit meghalljak. Az audio cd felskálázása vagy átalakítása SACD formátumba nem javít a helyzeten.
A rendszeremet láthatjátok a leírásban. Az erősítőt bizonyára nem ismeritek, egy hongkongi hifi-freak építette a T-osztályú erősítőt, 2x140W/8ohm a valódi teljesítménye, nem ismeri azt a szót, hogy torzítás. A német MD Sound vállalta az európai forgalmazást. Kipróbáltam és nálam ragadt.
Nagyon érdekelne, hogy normális az a különbség, amit én hallok az SACD javára, az audio cd rovására? Más rendszeren is ezt lehet hallani?
Én csak Sigma-Delta zajkeveröknek hivom az uj dacokat......
Én azokra a tesztekre gondoltam ahol egymással hasonlítanak össze különböző gyártmányú és kategóriájú kábeleket....denesdr írta: ↑2021.10.05., kedd 16:22Nevezhetjük bárminek, de a (hivatásos, feltételezem erre gondoltál) tesztelő azért kapja a fizetését, hogy írjon valamit a teszt tárgyáról, lehetőleg valami pozitívat. El tudnád képzelni, hogy pl egy szuperdrága kábelt lehúzzanak egy magazinban, hogy nem éri meg az árát? Micsoda blama lenne. Az a műfaj nem erről szól.gyongyhalas írta: ↑2021.10.05., kedd 15:43A tesztelő írások nem lehetnek mind, csak átverések ,parasztvakítások........
Earforce és hallgatótársai tapasztalata viszont valósnak tűnik és semmi okuk hogy az egekig dicsőítsenenek valamit, ha annak nincs alapja. Szerintem.
Következőleg ha tesztelnétek még... az erkélyajtót kell kinyitni ilyenkor, bejön rajta a jobb hang.earforce írta: ↑2021.10.05., kedd 16:23
Nem szerencsére nem. Megerősítés azoknak a hifistáknak kell akik még útkeresésben vannak.
Én megkaptam a megerősítést azáltal hogy át hívtam két jófülű barátomat. Tesztelni pedig először egyedül tesztelünk különben a másik puszta jelenlétével befolyásolni tudja az eredményt.
Szerencsére nekem nagyon tiszta az útvonal vagy cél ahová lehet hogy már célba is értem.
A lenti kábeles tapasztalatot azért osztottam meg veletek mert kíváncsi vagyok hogy mi az oka annak hogy nincs különbség. Én sosem mondtam azt hogy a kábelek nem számítanak csak hogy kissé túl van dimenzionálva a dolog. Azt most is vallom hogyha van fölös fél netán egymilliód, akkor azt inkább elektronikákra költsd, mivel jobban térül.
Nem szerencsére nem. Megerősítés azoknak a hifistáknak kell akik még útkeresésben vannak.gyongyhalas írta: ↑2021.10.05., kedd 15:43
Na mindegy úgy látom Te megerősítést vársz...
A tesztelő írások nem lehetnek mind, csak átverések ,parasztvakítások........ és nem gondolnám,hogy gyengébb rendszereken végzik a teszteket.
Mert ugye ott kijön a különbség jobban......![]()
Nevezhetjük bárminek, de a (hivatásos, feltételezem erre gondoltál) tesztelő azért kapja a fizetését, hogy írjon valamit a teszt tárgyáról, lehetőleg valami pozitívat. El tudnád képzelni, hogy pl egy szuperdrága kábelt lehúzzanak egy magazinban, hogy nem éri meg az árát? Micsoda blama lenne. Az a műfaj nem erről szól.gyongyhalas írta: ↑2021.10.05., kedd 15:43A tesztelő írások nem lehetnek mind, csak átverések ,parasztvakítások........
Jó rendszer ??? Na igen ,ezen is lehetne vitatkozni...de enyém a legjobbearforce írta: ↑2021.10.05., kedd 13:54Ha csak én hallottam volna a SEMMIT, akkor azt mondanám magamnak hogy hüJe vagy fiam, de nem csak én hallottam. Mármint a semmit :)gyongyhalas írta: ↑2021.10.05., kedd 13:20Érdekes ....Csak saját tapasztalat.
Változást kellene hallanod ...persze több ilyen más kábelcserénél se hallasz se rossz se jobb irányba változást, akkor lehet gondolkozni...
Szerintem el kell azon is gondolkozni miért is tesztelnek kábeleket akkor? Hiszen van joly-joker rendszer ami nem érzékeny semmilyen kábel bekötésére . Azt kellene reklámozni. Rendszert ! Talán a Te birtokodban van egy ilyen rendszer....persze ,hogy boldog vagyé...
Vagy mégse ...mármint a rendszer előtt van pity- puty ,vagy közöttük van valami ....Na ezen ,ha van kedved te töröd a fejed. Ha nincs akkor meg ne rágd magad ....boldogság van...
Az én rendszerem másképpen műkszik ....ez az én bajom , vagy örömöm.![]()
Máshol meg (gyengébb és nem megfelelő erősítésű rendszerben) egy USB kábel csere egyértelmű változást hozott.
Nem a javulást vártam a kábelszettől, hanem legalább valamiféle változást, mely elmaradt.
Amit faló írt: egy jó rendszer kevésbé érzékeny a kábelezésre - egyetértek.
Semmi köze sincs hozzá Rudolf.