Most komolyan, ez jó ötlet. Bár félő eljönnének a sérelmek spicces állapotban.

Most komolyan, ez jó ötlet. Bár félő eljönnének a sérelmek spicces állapotban.
Bemész a boltba, leemelsz a polcról 3db 5méteres Audioquest Forest, Cinnamon, Coffee, Vodka, Diamond USB kabelt -vérmérsékleted szerint- és kiróbálhatod 3toldóval.asebestyen írta: ↑2021.10.07., csüt. 16:50Az van, hogy a Supra tud olyan USB kábelt csinálni, ami (durva) jitter nélkül elviszi az adatot 15m-re, bármi átlagos otthoni berendezés/kábelköteg/akármi mellett elvezetve, a nagy sávszélességet igénylő adatmennyiséget is. Nah, ha tudtok ilyet merev drótból csinyáni, szóljatok, kipróbálom. :)sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 16:28Nos azthiszem hogy az "érdemes meghallgatni az X-et is" kijelentés, és a "hülyeség az Y, mert nem lehet jobb, mint az X" között talán mintha lenne egy szakadéknyi különbség.asebestyen írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:16
Volt már itt olyan is, hogy Fórumtársunk villanybolti drótból készült fonatot ajánlott. Meg hogy csak és kizárólag a tömör réz jó. Én nem tudom, hova fog ez vezetni...![]()
![]()
Bár az is igaz, hogy a sodort tényleg szar, igen a Supra is - de ez nem az olcsóság/drágaság vagy anyagminőség mentén alkotott vélemény, hanem szerintem egyszerűen egy téves technológiai dolog-. Vagyhát de végülis a mikróhoz meg a porszívóhoz az is jó.
FYI: Icicpicit megkéstél :) Olvasd tovább a rekaciókat :)hzola írta: ↑2021.10.07., csüt. 16:39FYI:
Nem vagyok nagy szaki, de szerintem itt azért keverednek a fogalmak, attól hogy egy lemez DMM technológiával készül egyáltalán nem biztos hogy digitálisan lett felvéve, és masterelve, szóval nem biztos hog DDA lemezről van szó, sőt.
Ez csak a mester / nyomó lemez gyártástechnológiájára vonatkozó utalás. DMM - direct metal mastering
https://en.wikipedia.org/wiki/Direct_metal_mastering
Az van, hogy a Supra tud olyan USB kábelt csinálni, ami (durva) jitter nélkül elviszi az adatot 15m-re, bármi átlagos otthoni berendezés/kábelköteg/akármi mellett elvezetve, a nagy sávszélességet igénylő adatmennyiséget is. Nah, ha tudtok ilyet merev drótból csinyáni, szóljatok, kipróbálom. :)sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 16:28Nos azthiszem hogy az "érdemes meghallgatni az X-et is" kijelentés, és a "hülyeség az Y, mert nem lehet jobb, mint az X" között talán mintha lenne egy szakadéknyi különbség.asebestyen írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:16Volt már itt olyan is, hogy Fórumtársunk villanybolti drótból készült fonatot ajánlott. Meg hogy csak és kizárólag a tömör réz jó. Én nem tudom, hova fog ez vezetni...sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!![]()
![]()
Bár az is igaz, hogy a sodort tényleg szar, igen a Supra is - de ez nem az olcsóság/drágaság vagy anyagminőség mentén alkotott vélemény, hanem szerintem egyszerűen egy téves technológiai dolog-. Vagyhát de végülis a mikróhoz meg a porszívóhoz az is jó.
A munkámban immár majdnem 20 éve villamosmérnökökkel vagyok körülvéve. A munkámnak semmi köze az audióhoz, ipari - hajtástechnikai és mozgásvezérlési - területen dolgozom, informatikusként, akinek rengeteg mérnöki tudást is magába kellett szívnia az évek során az adott területe(ke)n.sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!
FYI:PgSpa írta: ↑2021.10.05., kedd 21:51A digitálisan felvett, de LP-re nyomott felvételeket nevezték így anno, lásd a Hungarotonnál az SLPD jelzetűek, vagy pl. a DECCA-nál a DMM technológával felvett lemezek. Ha a hagyományos nevezéktannál maradunk, akkor DDA...![]()
Úgy látszik nem vagy elég öreg a szakmában...
Nos azthiszem hogy az "érdemes meghallgatni az X-et is" kijelentés, és a "hülyeség az Y, mert nem lehet jobb, mint az X" között talán mintha lenne egy szakadéknyi különbség.asebestyen írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:16Volt már itt olyan is, hogy Fórumtársunk villanybolti drótból készült fonatot ajánlott. Meg hogy csak és kizárólag a tömör réz jó. Én nem tudom, hova fog ez vezetni...sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!![]()
![]()
Szerintem két, külön is életképes kijelentés volt. Az elsőt (bár velemenyem van róla) nem tudom, es nem is akartam cáfolni.white-tiger írta: ↑2021.10.07., csüt. 10:04Ez is igaz. De kiragadtál egy részletet. Kár hogy a lényeg az előző mondatban volt…
De mindegy.
Ez is így van.Vinkler írta: ↑2021.10.06., szer. 17:39Nem is állítottam az ellenkezőjét.white-tiger írta: ↑2021.10.06., szer. 14:19Igen.
Normális minőségű kábellel pedig még jobban…![]()
Különben senki nem gyártana kábelt. Csak gatyamadzagot.![]()
Viszont, ha gatyamadzaggal is felejtős, azt kábelezheti kend akármivel, meg naphosszat, akkor sem lesz belőle értékelhető hang.![]()
Addig tapasztalat, amíg egyet értünk vele, különben rágalom. Igaz lehet ez mindkét oldalon.
Azt hiszem én pont egy tapasztalatot osztottam meg.white-tiger írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:59Sajnos, igazad van. Pedig csak a tapasztalat cseréről kellene szóljon…sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!
Sajnos, igazad van. Pedig csak a tapasztalat cseréről kellene szóljon…sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!
Hoppá… És ezért (is) gyártják.
Volt már itt olyan is, hogy Fórumtársunk villanybolti drótból készült fonatot ajánlott. Meg hogy csak és kizárólag a tömör réz jó. Én nem tudom, hova fog ez vezetni...sutemenyx írta: ↑2021.10.07., csüt. 09:05Lassan ez a kábeltéma lesüllyed itt is a facebook csoportok szintjére. Mikor valamelyik szerencsétlen feltesz eladni 15ezerért valami tap vagy hangfalkabelt, es jönnek a kommentek, hogy “aranybol van ennyier?” meg “a drot az csak drot, mindegy milyen” meg a “ha értenél hozzá, tudnád hogy semmit sem számít csak a keresztmetszet” meg az “én villamosmérnök vagyok, értek hozzá, semmilyen műszaki magyarázata nincs, hogy miert kene a drága kábel”.
Gratulálok!
Mint ezt is:
Ez nem magyarázat. A piac tele van olyan termékekkel, amiket nem azért gyártanak, mert van "értelme", hanem mert megveszik.
Nem is állítottam az ellenkezőjét.white-tiger írta: ↑2021.10.06., szer. 14:19Igen.
Normális minőségű kábellel pedig még jobban…![]()
Különben senki nem gyártana kábelt. Csak gatyamadzagot.
Igen.