Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 109

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Luxor Audio írta:
Tegnap, 15:44
white-tiger írta:
Tegnap, 12:27
DC tápkábel cserében gondolkodom az Auralic Ariesbe, a Digi és a saját Asus routerembe. Nem akarok túl nagy összeget költeni, de valami normálisabb minőséget az alap gagyik helyett Van valakinek tapasztalata, ötlete ezzel kapcsolatban?
A gyári tápegységekben nehéz lenne kábelt cserélni, bár nem lehetetlen. Ha tápegység cserét is tervezel, nálunk tudsz válogatni, saját DC kábelt is kérhetsz hozzájuk.
Csak DC kábel(eke)t akarok cserélni először.
Sajnos nekem egyik táp sem felel meg. :smile53:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11282
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

white-tiger írta:
Tegnap, 12:27
DC tápkábel cserében gondolkodom az Auralic Ariesbe, a Digi és a saját Asus routerembe. Nem akarok túl nagy összeget költeni, de valami normálisabb minőséget az alap gagyik helyett Van valakinek tapasztalata, ötlete ezzel kapcsolatban?
A gyári tápegységekben nehéz lenne kábelt cserélni, bár nem lehetetlen. Ha tápegység cserét is tervezel, nálunk tudsz válogatni, saját DC kábelt is kérhetsz hozzájuk.

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2026.01.07., szer. 14:36
tonya írta:
2026.01.07., szer. 14:20
Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
https://www.youtube.com/watch?v=XT-BQCJ-oqw
Nem tudom, ki ez az ember, de az alábbiakat kérdezném tőle.

Az étel ízét mivel méred?
A jó szex milyen műszerrel mérhető?
Zenét miért hallgatsz, a saját örömödre, vagy más miatt?
Ez az az ember, akitől én soha, semmit nem kérdeznék!
Viszont lenne kérdésem: DC tápkábel cserében gondolkodom az Auralic Ariesbe, a Digi és a saját Asus routerembe. Nem akarok túl nagy összeget költeni, de valami normálisabb minőséget az alap gagyik helyett Van valakinek tapasztalata, ötlete ezzel kapcsolatban?

Artika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Artika »

Szereztem egy Michael Lim ellensúlyt, és egy Rega ND5 hangszedőt.
Most tesztelem, Nagaoka MP-200 helyett lett ...egyelőre nagyon tetszik. Az Ania már zsebbe nyúlósabb lett volna.
A kar kábel cserét nem erőltetem. Köszi a segítséget.
SoundMania írta:
2025.12.20., szomb. 23:16
Artika írta:
2025.12.20., szomb. 22:01
Üdv.
Érdeklődnék, hogy tudnátok-e nekem ajánlani valakit aki vállalja egy Rega RB300 kar belső kábelezését? Illetve DIN es külső kábelt RCA val.
Milyen kábelt és milyen RCA és hangszedő csatikat érdemes használni?
Köszi
Wasili fórumtársnak nagyjából igaza van. Annyit lehet árnyalni a dolgot, hogy vehetsz akár Rolsan Tabriz zi kart inkább. Vagy veszel egy Rega Ania hangszedőt a Rega Rb300-ba, bármi van is most benne! Ellensúlyt nem feltétlenül kell kicserélni, a kisméretű Tungsten súly elég jó. Persze a Michel Technoweight jobb nála, de annyira megdrágul a kar vele, meg a kábelezéssel már, hogy olcsóbb és jobb megoldás egy Roksan kar, főleg ha nem akarsz hangszedőt is cserélni. Rega karhoz kötelező darab az Ania! Vagy megelégszel csak a karkábel cseréjével. Discovery kábel talán a legolcsóbb és nem olyan rossz. Annál nem is kellene vacakolni semmivel, csak olyan hosszút venni, hogy elérjen folyamatosan vezetve az erősítő bemenetéhez. Így nem kell plusz csatlakozó sem meg mindent egyszerűen meg lehet oldani. Aniával nagyon magasra ugrana a hangminőség így. Sőt még átkábelezés nélkül is....

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4229

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

zoli73 írta:
2026.01.22., csüt. 17:30
Szép napot mindenkinek!
Birtokomba került néhány méter a képeken látható kábelből.
Ismerősen csengett a Sommer Cable név, ezért is nem hagytam kidobni(!), inkább hazahoztam. Utánanézve csak az derült ki, hogy digitális jeltovábbításra használatos.
Kérdésem, mire lehet használni a Mi hobbinkban? Használ ilyet valaki, valamire? Vélemény róla?
Köszönöm!
A DMX protokoll fénypultok vezérlésére használatos, használják 3 és 5 tűs XLR csatlakozókkal is.
Ahogy rá is van írva AES/EBU digitális kábelnek jó lehet, 110 ohmos, de akár analóg szimmetrikus interkonnetként is, vagy mikrofonkábelként is használható.

A Sommer jó nevű kábelgyártó cég.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3378

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Szép napot mindenkinek!
Birtokomba került néhány méter a képeken látható kábelből.
Ismerősen csengett a Sommer Cable név, ezért is nem hagytam kidobni(!), inkább hazahoztam. Utánanézve csak az derült ki, hogy digitális jeltovábbításra használatos.
Kérdésem, mire lehet használni a Mi hobbinkban? Használ ilyet valaki, valamire? Vélemény róla?
Köszönöm!
Csatolmányok
20260122_171151.jpg
20260122_171222.jpg
20260122_171226.jpg
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Látogatás a Siltech, Crystal Cable kábelgyárban:

https://www.soundstageglobal.com/index. ... h-speakers

Hosszú cikk, nem fordítom le, de számos módja van annak, hogy, aki nem beszél angolul AI-jal és Google fordítóval vagy DeepL-lel magyarosítsa.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

akvapark írta:
2026.01.08., csüt. 16:05
Off
Kábel ide, kábel oda viszont H.Zs. az aki nem családtagként virágot visz Csontos István sírjára. Mivel voltam már Vele ott én is, hát nem volt nehéz a sírt letakarítani az elszáradt virágoktól. Ez nagyobb tisztelet, mint egy portékáról véleményt mondani. Közeledik február 12, csak mondom.) leborulok.gif
On
Off.
Ha már halál: tegnap volt két éve, hogy elment Darvas Laci.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1466

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Off
Kábel ide, kábel oda viszont H.Zs. az aki nem családtagként virágot visz Csontos István sírjára. Mivel voltam már Vele ott én is, hát nem volt nehéz a sírt letakarítani az elszáradt virágoktól. Ez nagyobb tisztelet, mint egy portékáról véleményt mondani. Közeledik február 12, csak mondom.) leborulok.gif
On
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó

MOT64 írta:
2026.01.07., szer. 14:55
tonya írta:
Végső soron valahol irigylem a palit. Nem kell itt Hi-Fi-re költeni sokat, meg időt pazarolni zenehallgatásra.. Bedugja, megméri, elélvez, boldog. ;peace;
Dióhéjban ennyi...🤣🤣🤣
Szerintem asszonyt is így választott.
Megmérte, megvan, jóvan.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1506

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

BLX írta:
2026.01.08., csüt. 12:44
Szerintem sem csupán az árcédula határozza meg, hogy a kedvenc hifi készülékünk, kábelünk, rendszerünk mennyire szórakoztató. Én legalábbis ezt a tulajdonságot keresem és előfordul, hogy nem feltétlenül "kell drágább".
Pont ezért tetszik nekem, amit Zsolt mondott: "Azok sem jobbak ennél, csak mások."
Természetesen vegyen mindenki olyan kábelt, ami a leginkább szórakoztatja. :napsut: :drum:
Amit Te mondasz, az elfogadható egy 20 - 30 % - os árkülönbség esetén.
Extrém esetben legyen 100 %.
Mondjuk, egy fele annyiba kerülő drót szólhat úgy, mint a drágább. Előfordulhat.
De egy több nagyságrenddel drágább termékről azt állítani, hogy nem jobb, csak más, az már elég speciális eset.
Pl. a Bentley sem jobb a Trabantnál, csak más... Végül is, igaz... gondolkodik.gif
Egyébként, igazad van.
Egy ezer forintos hsz kábel is lehet szórakoztató, ugrókötélnek használva.

Viccet félretéve.
Zsolt esetében szó sem volt szórakozásról.
A " más " az Ő szóhasználatában azt jelenti, hogy nincsen kvalitás béli különbség egy igénytelen dömpingcikk és egy gondosan megtervezett és aprólékosan kivitelezett alkotás között.
Lehet vele egyetérteni, de - ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná - ez kérem, hülyeség...

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1057

Hozzászólás Szerző: BLX »

Szerintem sem csupán az árcédula határozza meg, hogy a kedvenc hifi készülékünk, kábelünk, rendszerünk mennyire szórakoztató. Én legalábbis ezt a tulajdonságot keresem és előfordul, hogy nem feltétlenül "kell drágább".
Pont ezért tetszik nekem, amit Zsolt mondott: "Azok sem jobbak ennél, csak mások."
Természetesen vegyen mindenki olyan kábelt, ami a leginkább szórakoztatja. :napsut: :drum:

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2883

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

:napsut: Látod? En legalább mosolyt csaltam az arcokra!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

huszti-zsolt írta:
2026.01.07., szer. 22:30

...Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.
(Bocsánat, hogy a mai avx nick-nevekből nem ugrik be rögtön egy majd 40 éves történet, de hát én sem leszek fiatalabb, a kor tünetei jelentkezhetnek rajtam is... :D )
Nyilván a nick névnek ehhez semmi köze és szívesen felidézem a történetet.
Az sem lenne csoda, ha nem emlékeznél rá, hiszen egy berögzült álláspontodat mondtad csak el, nyilván századszor, csak nekem volt tök új és mellbevágó.

A történet :
Talán pont a Linn-ről, vagy Roxan-ról beszélgetünk, de gondoltam átevezek egy hangyányit a kábelek felé.
Minden szóra már én sem emlékszem,csak a csattanóra.
Mikor megemlítettem, hogy van a birtokomban két meglehetősen jó IC kábel - Kondo AN Vz és VdH IC Silver - harsány kacagásra fakadtál és csak annyit mondtál a sarokban heverő filléres drótot rugdosva, hogy
" azok sem jobbak ennél, csak mások ". ( 40-50 - szeres árkülönbségről beszélünk.)
Nyilván véletlen egybeesés, hogy a kábelek a Merlin Audio és a ZebrAudio portékái voltak.
Később megosztottam az érintettekkel is a történetet, gondoltam, ilyet még úgysem hallottak.
Volt nagy vígadalom... :fekverohog:
Mondtak is még valamit... gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2026.01.08., csüt. 11:31-kor.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3890

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Prifer írta:
2025.12.15., hétf. 13:58
Eddig nem jött senki. Az ajánlat változatlanul él. Szatyrot hozz magaddal, hogy el tudd cipelni a leesett álladat!
Én ugye jelentkeztem, és mások is, még akkor tavaly.
Várjuk tisztelettel a válaszod azóta is, hogy miként és mikor lehet ezt megejteni.
Csak a Marantz! :-D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7994

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

A csőlátás mindkét oldalt egyformán sújtja.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

MrCollector írta:
2026.01.08., csüt. 07:54
huszti-zsolt írta:
Értem.
Tehát 39 évvel ezelőtt...
Azóta meg nyilván nem változott semmi.

Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.
(Bocsánat, hogy a mai avx nick-nevekből nem ugrik be rögtön egy majd 40 éves történet, de hát én sem leszek fiatalabb, a kor tünetei jelentkezhetnek rajtam is... :D )
És esetleg kifejtenéd egy kicsit bővebben mi is a véleményed? Valószínűleg többünket is érdekelne.
Az, hogy minden virág virágozzék. Én már régóta nem győzködök senkit semmiről.
A többi már részemről nem egy fórum kompetenciája, hanem egy személyes beszélgetésé. A nyílt napokon IS lehetőség van erre, ha valaki nem szeretne külön, magában ellátogatni. Egyébként pedig ez a dolog itt nem a kábelekkel kezdődött, még ha kábeles topik is. (Bár sejthettem, hogy milyen irány fog venni a dolog. :D )
Szóval részemről itt vége is a tovább fűzésnek.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 540

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

huszti-zsolt írta:
Értem.

Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.
És esetleg kifejtenéd egy kicsit bővebben mi is a véleményed? Valószínűleg többünket is érdekelne.
Ha kérdésed van: 20/3383456

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 540

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

tonya írta:
A magyar Amir. :rolleyes:
Ha kérdésed van: 20/3383456

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 162

Hozzászólás Szerző: Block »

huszti-zsolt írta:
2026.01.07., szer. 20:58
Rock60 írta:
2026.01.07., szer. 19:24
huszti-zsolt írta:
2026.01.07., szer. 17:41

Mindenki úgy élvez ahogy tud! :rolleyes:
Pl. kábeltagadásra... :D :napsut:
Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan. Például eljönni egy nyílt napra, beszélgetni, hallgatózni... meg ilyenek.
Addig is mindenki úgy élvez, ahogy tud. :rolleyes:
Szerintem ezt írd meg neki a csatornájára,hátha megfogadja....

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11282
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tonya írta:
Ennek a jóembernek az elmúlt pár napban szép forgalmat generáltak a hifisták, mert minden felületen bedobta valaki a videóit, hogy aztán legyen min köszörülni a torkokat. Hősünk komoly szakembernek adja ki magát, de fájdalmas marhaságokat mond, egy másik videójában az emberi hallást elemezve teljesen belekeveredett a dB-ekbe, innen kezdve érdektelen.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2026.01.07., szer. 22:17
huszti-zsolt írta:

Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan.
Mi a manó. gondolkodik.gif
Rossz, aki rosszra gondol. Vagy, akinek nem inge, nem veszi magára... :D

Szó sincsen véleményről, vagy urban legendről, és a haraszt sem zörög, ha nem fújja a szél...
Volt egy régi beszélgetésünk bizonyos kábelekkel kapcsolatban, az idő tájt, mikor a Linn Sondek-et rendeltem - volna - Tőletek, amiből végül is Roxan lett. Dereng ?
Akkor elejtettél egy két megjegyzést, ami beleégett a memóriámba és világossá tette számomra a kábelekhez való viszonyulásodat.
Az " urban legend " szerint ebben nem sok minden változott. :ohnoohnoohno:
Értem.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

huszti-zsolt írta:

Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan.
Mi a manó. gondolkodik.gif
Rossz, aki rosszra gondol. Vagy, akinek nem inge, nem veszi magára... :D

Szó sincsen véleményről, vagy urban legendről, és a haraszt sem zörög, ha nem fújja a szél...
Volt egy régi beszélgetésünk bizonyos kábelekkel kapcsolatban, az idő tájt, mikor a Linn Sondek-et rendeltem - volna - Tőletek, amiből végül is Roxan lett. Nem tegnap volt...
Akkor elejtettél egy két megjegyzést, ami beleégett a memóriámba és világossá tette számomra a kábelekhez való viszonyulásodat.
Az " urban legend " szerint az eltelt évtizedek alatt ebben nem sok minden változott.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2026.01.07., szer. 19:24
huszti-zsolt írta:

Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan. Például eljönni egy nyílt napra, beszélgetni, hallgatózni... meg ilyenek.
Addig is mindenki úgy élvez, ahogy tud. :rolleyes:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

huszti-zsolt írta:

Válasz küldése