Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Látogatás a Siltech, Crystal Cable kábelgyárban:
https://www.soundstageglobal.com/index. ... h-speakers
Hosszú cikk, nem fordítom le, de számos módja van annak, hogy, aki nem beszél angolul AI-jal és Google fordítóval vagy DeepL-lel magyarosítsa.
https://www.soundstageglobal.com/index. ... h-speakers
Hosszú cikk, nem fordítom le, de számos módja van annak, hogy, aki nem beszél angolul AI-jal és Google fordítóval vagy DeepL-lel magyarosítsa.
Off.akvapark írta: ↑2026.01.08., csüt. 16:05Off
Kábel ide, kábel oda viszont H.Zs. az aki nem családtagként virágot visz Csontos István sírjára. Mivel voltam már Vele ott én is, hát nem volt nehéz a sírt letakarítani az elszáradt virágoktól. Ez nagyobb tisztelet, mint egy portékáról véleményt mondani. Közeledik február 12, csak mondom.)![]()
On
Ha már halál: tegnap volt két éve, hogy elment Darvas Laci.
Off
Kábel ide, kábel oda viszont H.Zs. az aki nem családtagként virágot visz Csontos István sírjára. Mivel voltam már Vele ott én is, hát nem volt nehéz a sírt letakarítani az elszáradt virágoktól. Ez nagyobb tisztelet, mint egy portékáról véleményt mondani. Közeledik február 12, csak mondom.)
On
Kábel ide, kábel oda viszont H.Zs. az aki nem családtagként virágot visz Csontos István sírjára. Mivel voltam már Vele ott én is, hát nem volt nehéz a sírt letakarítani az elszáradt virágoktól. Ez nagyobb tisztelet, mint egy portékáról véleményt mondani. Közeledik február 12, csak mondom.)
On
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Szerintem asszonyt is így választott.
Megmérte, megvan, jóvan.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
Dióhéjban ennyi...MOT64 írta: ↑2026.01.07., szer. 14:55Végső soron valahol irigylem a palit. Nem kell itt Hi-Fi-re költeni sokat, meg időt pazarolni zenehallgatásra.. Bedugja, megméri, elélvez, boldog.tonya írta: ↑2026.01.07., szer. 14:20Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
https://www.youtube.com/watch?v=XT-BQCJ-oqw![]()
Szerintem asszonyt is így választott.
Megmérte, megvan, jóvan.
Amit Te mondasz, az elfogadható egy 20 - 30 % - os árkülönbség esetén.BLX írta: ↑2026.01.08., csüt. 12:44Szerintem sem csupán az árcédula határozza meg, hogy a kedvenc hifi készülékünk, kábelünk, rendszerünk mennyire szórakoztató. Én legalábbis ezt a tulajdonságot keresem és előfordul, hogy nem feltétlenül "kell drágább".
Pont ezért tetszik nekem, amit Zsolt mondott: "Azok sem jobbak ennél, csak mások."
Természetesen vegyen mindenki olyan kábelt, ami a leginkább szórakoztatja.![]()
![]()
Extrém esetben legyen 100 %.
Mondjuk, egy fele annyiba kerülő drót szólhat úgy, mint a drágább. Előfordulhat.
De egy több nagyságrenddel drágább termékről azt állítani, hogy nem jobb, csak más, az már elég speciális eset.
Pl. a Bentley sem jobb a Trabantnál, csak más... Végül is, igaz...
Egyébként, igazad van.
Egy ezer forintos hsz kábel is lehet szórakoztató, ugrókötélnek használva.
Viccet félretéve.
Zsolt esetében szó sem volt szórakozásról.
A " más " az Ő szóhasználatában azt jelenti, hogy nincsen kvalitás béli különbség egy igénytelen dömpingcikk és egy gondosan megtervezett és aprólékosan kivitelezett alkotás között.
Lehet vele egyetérteni, de - ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná - ez kérem, hülyeség...
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1066
Szerintem sem csupán az árcédula határozza meg, hogy a kedvenc hifi készülékünk, kábelünk, rendszerünk mennyire szórakoztató. Én legalábbis ezt a tulajdonságot keresem és előfordul, hogy nem feltétlenül "kell drágább".
Pont ezért tetszik nekem, amit Zsolt mondott: "Azok sem jobbak ennél, csak mások."
Természetesen vegyen mindenki olyan kábelt, ami a leginkább szórakoztatja.

Természetesen vegyen mindenki olyan kábelt, ami a leginkább szórakoztatja.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 2919
Nyilván a nick névnek ehhez semmi köze és szívesen felidézem a történetet.huszti-zsolt írta: ↑2026.01.07., szer. 22:30
...Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.
(Bocsánat, hogy a mai avx nick-nevekből nem ugrik be rögtön egy majd 40 éves történet, de hát én sem leszek fiatalabb, a kor tünetei jelentkezhetnek rajtam is...)
Az sem lenne csoda, ha nem emlékeznél rá, hiszen egy berögzült álláspontodat mondtad csak el, nyilván századszor, csak nekem volt tök új és mellbevágó.
A történet :
Talán pont a Linn-ről, vagy Roxan-ról beszélgetünk, de gondoltam átevezek egy hangyányit a kábelek felé.
Minden szóra már én sem emlékszem,csak a csattanóra.
Mikor megemlítettem, hogy van a birtokomban két meglehetősen jó IC kábel - Kondo AN Vz és VdH IC Silver - harsány kacagásra fakadtál és csak annyit mondtál a sarokban heverő filléres drótot rugdosva, hogy
" azok sem jobbak ennél, csak mások ". ( 40-50 - szeres árkülönbségről beszélünk.)
Nyilván véletlen egybeesés, hogy a kábelek a Merlin Audio és a ZebrAudio portékái voltak.
Később megosztottam az érintettekkel is a történetet, gondoltam, ilyet még úgysem hallottak.
Volt nagy vígadalom...
Mondtak is még valamit...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2026.01.08., csüt. 11:31-kor.
Várjuk tisztelettel a válaszod azóta is, hogy miként és mikor lehet ezt megejteni.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3964
Én ugye jelentkeztem, és mások is, még akkor tavaly.
Várjuk tisztelettel a válaszod azóta is, hogy miként és mikor lehet ezt megejteni.
Csak a Marantz! :-D
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8024
A csőlátás mindkét oldalt egyformán sújtja.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Az, hogy minden virág virágozzék. Én már régóta nem győzködök senkit semmiről.MrCollector írta: ↑2026.01.08., csüt. 07:54És esetleg kifejtenéd egy kicsit bővebben mi is a véleményed? Valószínűleg többünket is érdekelne.huszti-zsolt írta: ↑2026.01.07., szer. 22:30Értem.
Tehát 39 évvel ezelőtt...
Azóta meg nyilván nem változott semmi.
Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.
(Bocsánat, hogy a mai avx nick-nevekből nem ugrik be rögtön egy majd 40 éves történet, de hát én sem leszek fiatalabb, a kor tünetei jelentkezhetnek rajtam is...)
A többi már részemről nem egy fórum kompetenciája, hanem egy személyes beszélgetésé. A nyílt napokon IS lehetőség van erre, ha valaki nem szeretne külön, magában ellátogatni. Egyébként pedig ez a dolog itt nem a kábelekkel kezdődött, még ha kábeles topik is. (Bár sejthettem, hogy milyen irány fog venni a dolog.
Szóval részemről itt vége is a tovább fűzésnek.
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 540
És esetleg kifejtenéd egy kicsit bővebben mi is a véleményed? Valószínűleg többünket is érdekelne.huszti-zsolt írta: ↑2026.01.07., szer. 22:30Értem.
Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.
Ha kérdésed van: 20/3383456
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 540
A magyar Amir.tonya írta: ↑2026.01.07., szer. 14:20Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
https://www.youtube.com/watch?v=XT-BQCJ-oqw
Ha kérdésed van: 20/3383456
Szerintem ezt írd meg neki a csatornájára,hátha megfogadja....huszti-zsolt írta: ↑2026.01.07., szer. 20:58Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan. Például eljönni egy nyílt napra, beszélgetni, hallgatózni... meg ilyenek.
Addig is mindenki úgy élvez, ahogy tud.![]()
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11332
- Kapcsolat:
Ennek a jóembernek az elmúlt pár napban szép forgalmat generáltak a hifisták, mert minden felületen bedobta valaki a videóit, hogy aztán legyen min köszörülni a torkokat. Hősünk komoly szakembernek adja ki magát, de fájdalmas marhaságokat mond, egy másik videójában az emberi hallást elemezve teljesen belekeveredett a dB-ekbe, innen kezdve érdektelen.tonya írta: ↑2026.01.07., szer. 14:20Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Értem.Rock60 írta: ↑2026.01.07., szer. 22:17Mi a manó.huszti-zsolt írta: ↑2026.01.07., szer. 20:58
Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan.![]()
Rossz, aki rosszra gondol. Vagy, akinek nem inge, nem veszi magára...![]()
Szó sincsen véleményről, vagy urban legendről, és a haraszt sem zörög, ha nem fújja a szél...
Volt egy régi beszélgetésünk bizonyos kábelekkel kapcsolatban, az idő tájt, mikor a Linn Sondek-et rendeltem - volna - Tőletek, amiből végül is Roxan lett. Dereng ?
Akkor elejtettél egy két megjegyzést, ami beleégett a memóriámba és világossá tette számomra a kábelekhez való viszonyulásodat.
Az " urban legend " szerint ebben nem sok minden változott.![]()
(Bocsánat, hogy a mai avx nick-nevekből nem ugrik be rögtön egy majd 40 éves történet, de hát én sem leszek fiatalabb, a kor tünetei jelentkezhetnek rajtam is...
Mi a manó.huszti-zsolt írta: ↑2026.01.07., szer. 20:58
Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan.
Rossz, aki rosszra gondol. Vagy, akinek nem inge, nem veszi magára...
Szó sincsen véleményről, vagy urban legendről, és a haraszt sem zörög, ha nem fújja a szél...
Volt egy régi beszélgetésünk bizonyos kábelekkel kapcsolatban, az idő tájt, mikor a Linn Sondek-et rendeltem - volna - Tőletek, amiből végül is Roxan lett. Nem tegnap volt...
Akkor elejtettél egy két megjegyzést, ami beleégett a memóriámba és világossá tette számomra a kábelekhez való viszonyulásodat.
Az " urban legend " szerint az eltelt évtizedek alatt ebben nem sok minden változott.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan. Például eljönni egy nyílt napra, beszélgetni, hallgatózni... meg ilyenek.
Addig is mindenki úgy élvez, ahogy tud.
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 120
Na, igen a 25 perces videónak kb a 40.másodpercében hangzik el az általad is idézett mondat.
Pont eddig néztem a videót.
Aki úgy vásárol bármilyen hi-fi eszközt, hogy nem érdekli mit hall, csak a mérési eredmények, attól kösz, de nem kérek tanácsot.
...semmilyen témában...
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2858
Boszorkány!tonya írta: ↑2026.01.07., szer. 14:20Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
youtu.be/qvzNfKvIG9s
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Azt hittem a Kormanyinfónal nincs rosszabbtonya írta: ↑2026.01.07., szer. 14:20Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Mindenki úgy élvez ahogy tud!Alex_Aston írta: ↑2026.01.07., szer. 14:36Nem tudom, ki ez az ember, de az alábbiakat kérdezném tőle.tonya írta: ↑2026.01.07., szer. 14:20Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
Az étel ízét mivel méred?
A jó szex milyen műszerrel mérhető?
Zenét miért hallgatsz, a saját örömödre, vagy más miatt?
Van aki hangerősítőt tervez/épít/hallgat - van aki meg mérőerősítőt
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3138
tonya írta: ↑2026.01.07., szer. 14:20Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
Van aki hangerősítőt tervez/épít/hallgat - van aki meg mérőerősítőt
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Én csak azt kérdezném a palitól, hogy Vivaldinak, Beethoveen-ek, Lennon-nak, Gilmore-nak vagy mondjuk a Nagy Ferónak szót-e, hogy hogyan kell "zenét csináni ... ".
Mert szerintem ezek a marhák nem tudták, hogy milyen zenecsiholo szoftvert kölött vóna nekik használni ...
Mert szerintem ezek a marhák nem tudták, hogy milyen zenecsiholo szoftvert kölött vóna nekik használni ...