Külső fényerő függvényében változtatható fényerejű ledek vezérlőelektronikájának kalibrálásával, finomhangolásával kapcsolatban melyik topicban érdeklődjek ?
Ha esetleg van itt valaki, aki vágja, esetleg privátban megbeszélhetnénk...
Köszi.

Csak DC kábel(eke)t akarok cserélni először.Luxor Audio írta: ↑2026.01.24., szomb. 15:44A gyári tápegységekben nehéz lenne kábelt cserélni, bár nem lehetetlen. Ha tápegység cserét is tervezel, nálunk tudsz válogatni, saját DC kábelt is kérhetsz hozzájuk.white-tiger írta: ↑2026.01.24., szomb. 12:27DC tápkábel cserében gondolkodom az Auralic Ariesbe, a Digi és a saját Asus routerembe. Nem akarok túl nagy összeget költeni, de valami normálisabb minőséget az alap gagyik helyett Van valakinek tapasztalata, ötlete ezzel kapcsolatban?

A gyári tápegységekben nehéz lenne kábelt cserélni, bár nem lehetetlen. Ha tápegység cserét is tervezel, nálunk tudsz válogatni, saját DC kábelt is kérhetsz hozzájuk.white-tiger írta: ↑2026.01.24., szomb. 12:27DC tápkábel cserében gondolkodom az Auralic Ariesbe, a Digi és a saját Asus routerembe. Nem akarok túl nagy összeget költeni, de valami normálisabb minőséget az alap gagyik helyett Van valakinek tapasztalata, ötlete ezzel kapcsolatban?

Ez az az ember, akitől én soha, semmit nem kérdeznék!Alex_Aston írta: ↑2026.01.07., szer. 14:36Nem tudom, ki ez az ember, de az alábbiakat kérdezném tőle.tonya írta: ↑2026.01.07., szer. 14:20Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
https://www.youtube.com/watch?v=XT-BQCJ-oqw
Az étel ízét mivel méred?
A jó szex milyen műszerrel mérhető?
Zenét miért hallgatsz, a saját örömödre, vagy más miatt?
SoundMania írta: ↑2025.12.20., szomb. 23:16Wasili fórumtársnak nagyjából igaza van. Annyit lehet árnyalni a dolgot, hogy vehetsz akár Rolsan Tabriz zi kart inkább. Vagy veszel egy Rega Ania hangszedőt a Rega Rb300-ba, bármi van is most benne! Ellensúlyt nem feltétlenül kell kicserélni, a kisméretű Tungsten súly elég jó. Persze a Michel Technoweight jobb nála, de annyira megdrágul a kar vele, meg a kábelezéssel már, hogy olcsóbb és jobb megoldás egy Roksan kar, főleg ha nem akarsz hangszedőt is cserélni. Rega karhoz kötelező darab az Ania! Vagy megelégszel csak a karkábel cseréjével. Discovery kábel talán a legolcsóbb és nem olyan rossz. Annál nem is kellene vacakolni semmivel, csak olyan hosszút venni, hogy elérjen folyamatosan vezetve az erősítő bemenetéhez. Így nem kell plusz csatlakozó sem meg mindent egyszerűen meg lehet oldani. Aniával nagyon magasra ugrana a hangminőség így. Sőt még átkábelezés nélkül is....
A DMX protokoll fénypultok vezérlésére használatos, használják 3 és 5 tűs XLR csatlakozókkal is.zoli73 írta: ↑2026.01.22., csüt. 17:30Szép napot mindenkinek!
Birtokomba került néhány méter a képeken látható kábelből.
Ismerősen csengett a Sommer Cable név, ezért is nem hagytam kidobni(!), inkább hazahoztam. Utánanézve csak az derült ki, hogy digitális jeltovábbításra használatos.
Kérdésem, mire lehet használni a Mi hobbinkban? Használ ilyet valaki, valamire? Vélemény róla?
Köszönöm!

Off.akvapark írta: ↑2026.01.08., csüt. 16:05Off
Kábel ide, kábel oda viszont H.Zs. az aki nem családtagként virágot visz Csontos István sírjára. Mivel voltam már Vele ott én is, hát nem volt nehéz a sírt letakarítani az elszáradt virágoktól. Ez nagyobb tisztelet, mint egy portékáról véleményt mondani. Közeledik február 12, csak mondom.)![]()
On

Dióhéjban ennyi...MOT64 írta: ↑2026.01.07., szer. 14:55Végső soron valahol irigylem a palit. Nem kell itt Hi-Fi-re költeni sokat, meg időt pazarolni zenehallgatásra.. Bedugja, megméri, elélvez, boldog.tonya írta: ↑2026.01.07., szer. 14:20Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
https://www.youtube.com/watch?v=XT-BQCJ-oqw![]()
Amit Te mondasz, az elfogadható egy 20 - 30 % - os árkülönbség esetén.BLX írta: ↑2026.01.08., csüt. 12:44Szerintem sem csupán az árcédula határozza meg, hogy a kedvenc hifi készülékünk, kábelünk, rendszerünk mennyire szórakoztató. Én legalábbis ezt a tulajdonságot keresem és előfordul, hogy nem feltétlenül "kell drágább".
Pont ezért tetszik nekem, amit Zsolt mondott: "Azok sem jobbak ennél, csak mások."
Természetesen vegyen mindenki olyan kábelt, ami a leginkább szórakoztatja.![]()
![]()

Nyilván a nick névnek ehhez semmi köze és szívesen felidézem a történetet.huszti-zsolt írta: ↑2026.01.07., szer. 22:30
...Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.
(Bocsánat, hogy a mai avx nick-nevekből nem ugrik be rögtön egy majd 40 éves történet, de hát én sem leszek fiatalabb, a kor tünetei jelentkezhetnek rajtam is...)

Én ugye jelentkeztem, és mások is, még akkor tavaly.

Az, hogy minden virág virágozzék. Én már régóta nem győzködök senkit semmiről.MrCollector írta: ↑2026.01.08., csüt. 07:54És esetleg kifejtenéd egy kicsit bővebben mi is a véleményed? Valószínűleg többünket is érdekelne.huszti-zsolt írta: ↑2026.01.07., szer. 22:30Értem.
Tehát 39 évvel ezelőtt...
Azóta meg nyilván nem változott semmi.
Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.
(Bocsánat, hogy a mai avx nick-nevekből nem ugrik be rögtön egy majd 40 éves történet, de hát én sem leszek fiatalabb, a kor tünetei jelentkezhetnek rajtam is...)

És esetleg kifejtenéd egy kicsit bővebben mi is a véleményed? Valószínűleg többünket is érdekelne.huszti-zsolt írta: ↑2026.01.07., szer. 22:30Értem.
Tehát 39 évvel ezelőtt...
Azóta meg nyilván nem változott semmi.
Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.

A magyar Amir.tonya írta: ↑2026.01.07., szer. 14:20Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
Szerintem ezt írd meg neki a csatornájára,hátha megfogadja....huszti-zsolt írta: ↑2026.01.07., szer. 20:58Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan. Például eljönni egy nyílt napra, beszélgetni, hallgatózni... meg ilyenek.
Addig is mindenki úgy élvez, ahogy tud.![]()

Ennek a jóembernek az elmúlt pár napban szép forgalmat generáltak a hifisták, mert minden felületen bedobta valaki a videóit, hogy aztán legyen min köszörülni a torkokat. Hősünk komoly szakembernek adja ki magát, de fájdalmas marhaságokat mond, egy másik videójában az emberi hallást elemezve teljesen belekeveredett a dB-ekbe, innen kezdve érdektelen.tonya írta: ↑2026.01.07., szer. 14:20Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is

Értem.Rock60 írta: ↑2026.01.07., szer. 22:17Mi a manó.huszti-zsolt írta: ↑2026.01.07., szer. 20:58
Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan.![]()
Rossz, aki rosszra gondol. Vagy, akinek nem inge, nem veszi magára...![]()
Szó sincsen véleményről, vagy urban legendről, és a haraszt sem zörög, ha nem fújja a szél...
Volt egy régi beszélgetésünk bizonyos kábelekkel kapcsolatban, az idő tájt, mikor a Linn Sondek-et rendeltem - volna - Tőletek, amiből végül is Roxan lett. Dereng ?
Akkor elejtettél egy két megjegyzést, ami beleégett a memóriámba és világossá tette számomra a kábelekhez való viszonyulásodat.
Az " urban legend " szerint ebben nem sok minden változott.![]()