Ez hogy a fenébe ilyen egyszerü? A másik oldalon mi van?
... megnéztem: semmi
tényleg ilyen

Ez hogy a fenébe ilyen egyszerü? A másik oldalon mi van?

Jaja, ha jobban megnézi az ember nem is bonyolult. Csak kicseréli a láncokat, azt jóvan
De legalább hozzáférhető...

Nem aszfaltra való, de egyébként elbírja mivel kicsi a tengelytáv és 0.7-1báron van a kerék nyomás. Csak kár a jó cross gumikért. De van rá ultracross kerék szettem ha száraz a föld azzal nem lenne rossz vele betonon menni de nem szoktam erőltetni csak amíg kijutok az erdészeti és mezőgazdasági traktor utakra. Szerencsére itt baranyaba van bőven

Aha, akkor evvel aszfaltra nem nagyon megyünk (pláne nyáron)

Kapcsolható hátsó vagy összkerék difik mindig zárva

Ennek milyen hajtása van?

Ahogy korábban írtam, nem példálozok velük, mert köztudott a munkamoráljuk távolsága tőlünk. Csak valahogy a németet érjük el valamikor, hogy lehessen érdemileg beszélni politikáról (itt nem), hájend audióról, meg pénzről, meg autó tartásról. Merthogy abból lesz minden, a munkából. Akit érdekel, az off-ban folytathatjuk indulatok nélkül.Aszpirin írta: ↑2026.01.07., szer. 18:36Nem hozom ki, hogy jobbak vagyunk, de Dél-Koreában már igen komoly demográfiai problémát okoz a chaebolok által mesterségesen gerjesztett "munkamorál". Nézz egy kicsit utána, mielőtt ezekkel az országokkal példálózol. Nagyot mennek gazdaságilag, gazdagítják a milliárdosaikat, és az emberek nagyon boldogtalanok, mert napi 14-16 óra munka után nem marad semmi jó az életükben. Tényleg nézz utána, mondjuk kezdd a Tízes Lista Koreáról szóló epizódjával.
Mondom, ezek nyugat-európai szemmel is nagyon beteges munkatempók már, mire a nagy gazdasági jólét, ha csak nyugdíjas korukban tudják kiélvezni... ha megérik.
Én speciel még mindig az "azért dolgozok hogy éljek, nem azért élek hogy dolgozzak" híve vagyok, nevezz nyugodtan lustának akkor. Felvállalom.
Egyébként 4000 mit "termelnek" a friccek, amiből mi 20-szor kevesebbet? És tényleg, ha annyival jobb ott, miért nem költözöl oda, ez az EU egyik nagy előnye. Tán nem a munkamorálod tart vissza tőle?![]()
![]()
Volt itt még egy srác, akinek minden nagyon szar volt ebben az országban, pont ezt kérdeztem tőle is.... sajnos teljesen eltűnt a fórumról, és privát e-mailen sem értem el, rosszat sejtek nagyon. Palm volt a regneve, talán emlékszel rá, már cikiztük, annyit panaszkodott az üzenőfalon.

Mivel mindkét hobbiautóm bent parkol a cégnél így a céges Arteonnal. Nem akkora feeling, meg aut, de legalább 2.0 turbo benzin.

Van az a mondás, hogy az emberek fiatalon az egészségét is odaadja a pénzért, viszont öreg korában minden pénzét az egészségért.

Barátom anno friss mérnökként egy japán cégnél helyezkedett el. Teljesen elfogadott volt hogy a japán főnöke bármikor felhívta őt rendszeresen. Nem vicc, az éjszaka közepén, hétvégén bármikor , rendszeresen. Nem életbe vágó dolgokkal, csak hogy van egy ötlete és mi a véleménye róla. Reggel kötelező torna viszont csak először volt furcsa később már ez volt a legkisebb problémája. Aztán átment egy amerikai céghez az már tiszta felüdülés volt. Amikor a Hankook tire megkezdte a gyártást Rácalmás mellett voltunk benn a gyárban. A dél-koreaiak brutál rendet és fegyelmet tartottak. Felhívták jó előre a figyelmem hogy az ottani főnököt meghajlással üdvözöljük, ami 45 fokos kell legyen. Fura volt hogy egy vállamig nem érő ember előtt hajlongtam.Aszpirin írta: ↑2026.01.07., szer. 15:54.....
Napi szinten dolgozom együtt németekkel, 23 éve, és az én tapasztalatom alapján nagyon nem értek egyet abban, hogy jobb a munkamoráljuk, mint a magyaroknak (bár nem is rosszabb). Lusta lébecoló ember mindenhol van, a németeknél talán kevesebb,de ők meg szeretnek végeláthatatlan meetingeket tartani, amin folyik az egy helyben topogás és iszonyat lassan születnek meg a döntések... Az amerikaiaknak meg japánoknak, koreaiaknbak valóban jobb a munkamoráljuk, ha nevezhetjük így, de az már beteges nyugateurópai szemmel nézve is...

Nem hozom ki, hogy jobbak vagyunk, de Dél-Koreában már igen komoly demográfiai problémát okoz a chaebolok által mesterségesen gerjesztett "munkamorál". Nézz egy kicsit utána, mielőtt ezekkel az országokkal példálózol. Nagyot mennek gazdaságilag, gazdagítják a milliárdosaikat, és az emberek nagyon boldogtalanok, mert napi 14-16 óra munka után nem marad semmi jó az életükben. Tényleg nézz utána, mondjuk kezdd a Tízes Lista Koreáról szóló epizódjával.
Régen én is mentem ilyenkor bolondozni. Merre mentél, milyen vassal?

Jappók és a koreaiak - áá, levágnának minket szamuráj karddal legszivesebben. Még csak példálozni sem merek velük, akkora a különbség. Hihetetlen mekkorát mennek kínával együtt.Aszpirin írta: ↑2026.01.07., szer. 15:54Napi szinten dolgozom együtt németekkel, 23 éve, és az én tapasztalatom alapján nagyon nem értek egyet abban, hogy jobb a munkamoráljuk, mint a magyaroknak (bár nem is rosszabb). Lusta lébecoló ember mindenhol van, a németeknél talán kevesebb,de ők meg szeretnek végeláthatatlan meetingeket tartani, amin folyik az egy helyben topogás és iszonyat lassan születnek meg a döntések... Az amerikaiaknak meg japánoknak, koreaiaknbak valóban jobb a munkamoráljuk, ha nevezhetjük így, de az már beteges nyugateurópai szemmel nézve is...tamagaba írta: ↑2026.01.07., szer. 15:42Nem kell emiatt nekem ugorni és nincs szar életem
De ha őszinték vagyunk magunkkal szemben ki melyik gyártást választaná, ha lehet. Tudunk jól dolgozni csak sajnos ahhoz ostor kell a magyar mögé, különben jó lesz az úgy becsavarva
16 évig dolgoztam német cégnél Magyarországon. Magyar megy magyar ellen - némettel nem volt gondom, volt amikor ők segítettek nekem itthon
Az ideköltöztetett cégek termelése nem tartozik bele a magyar GNI-be.
Továbbra is az a kérdés, hogy mi magyarok magunktól mit tudunk és fogunk csinálni
A némettől munkafronton még sok tanulnivalónk van és lassan le fogják rólunk kapcsolni a lélegeztető gépet (no mani)
Hajrá Magyarország!