frankie írta: ↑2025.10.27., hétf. 20:21
...Meg ott van az Oyaide DR-510 amit szintén dícsérnek.
...Amit Rock60 írt, az alapján szimpatikus az Oyaide.
A teljes történet az, hogy digit kábelnek egy fél pár AN VZ - t használtam - SM javaslatára - és való igaz, hogy az mindennél jobban szólt, mint bármi, amit ebben a funkcióban eddig hallottam. ( Állítólag ide a VZII még sokkal jobb.)
A bibi csak az volt, hogy a VZ máshova is kellett - mind a két szál - ezért a digi funkcióba sürgősen kellett kerítenem valamit olcsóbban, ami valamilyen szinten adni, vagy feledtetni tudja a VZ feelinget.
Úgyhogy, egy magas léc formájában az összehasonlítási alap meg volt, szívességből kölcsönkapott és letétben átvett kábelek kerültek gorcső alá 120 ezer forint alatt.
Ezek közül az Oyaide tetszett legjobban, ( 90e ) annak ellenére, hogy nem ennek a hangja hasonlított legjobban a VZ-re :
Kicsit sterilebben szólt, nem annyira organikusan, és a magasa is egy kicsit élénkebb volt az etalonhoz képest. Viszont, kicsit hegyesebb ceruzával rajzolt képe sok esetben még pozitívumnak is tűnt.
Végül is nem tartottam meg, pedig felhívták rá a figyelmemet, hogy ennek az új példánynak járatással még sokat kerekedik a hangja...
Mind ezek fényében azt javaslom, hogy - bár továbbra is ajánlom - ha egy ilyen Oyaide-t választasz, mindenképpen hallgasd meg a végső döntés előtt.
Végül is nálam a már megszűnt és méltó utód nélkül maradt Lessloss LL-DCC-1 (140e) hozta el a megoldást és a megnyugvást.
Hihetetlen nyugodt és kiegyensúlyozott hangzású, precíz méllyel és gyönyörű magassal, olyan mély térrel, hogy szinte beszippant.
A VZ végre visszakerülhetett eredeti bifunkcionális helyére, hol a phono, hol a dac jelét továbbítja az erősítőbe.