alto írta: ↑2025.10.30., csüt. 14:14
...
Ha viszont egy szakmabeli követi el ugyanezt, az súlyosabb eset, mert az egész szakmánk hitelességét kérdőjelezheti meg.
Nem tudunk mindenre tudományos magyarázatot adni, de szerintem sokkal jobb ha csak annyit mondunk, hogy empírikus tapasztalat, de nem ismerjük a jelenség elméletei fizikai magyarázatát, mint hogy megpróbálunk valami áltudományos hablattyal maszatolni.
Kicsit fura 'szakmabeliségről' beszélni, amikor fogalmatok sincs, de még egy ici-pici tudásotok sincs a kábelek alap-viselkedéséről sem. Akkor meg mi kérdőjeleződik meg? Miféle hitelesség? Miféle szakma ez egyáltalán? Az empirikus tapasztalat? Meg a pénztárca vastagsága? Ami kb. mindenkinél más?
Példa?, van egy tucat, pl. miért is különbözik két tápkábel hangzása? sztem már itt elakadtok. A digitális összekötőkbe meg ne mélyedjünk bele, mert ott aztán elvész az a parányi műszaki-technikai hitelességetek is, amit jóindulatúan megelőlegez nektek az ember, a 'szakértőknek'. Meg az ereszkedő hangsúlyú 'stúdiókban-bezzeg-ezt-már-250-éve-így-csinálják' szlogen, aztán meg a kiállított, (árilag) jónak kikiáltódott szobákból meg úgy jön ki az ember, hogy egyenesen sajnálja őket, hogy csak ide jutottak el hangzásilag, a giga pénzből...
Igen, szeretném látni a mérési jegyzőkönyveiteket, hogy mitől sz@rok a RR kábelek, a tieitek meg mitől olyan q.vajók..... kb. ötezerszer átbeszéltük ezt. És megint, ha jön valaki saját gondolattal, hogy szerinte mi a szisztéma, akkor megy a ledorongolás. Persze, RR betévedt a drága kábelek világába, és ott nincs pardon; farkastörvények vannak, ahol nem a hangminőség a cél, hanem a profit.
És igen, aki az ő kábeleivel zenél, az az életben sem fog venni a ti drága kábeleitekből.
Hogy ez csak töredék ezrelék? Lehet, de akkor meg minek is a nagy hiszti?
Barabási megmondta, hogy hosszú távon a sz@r dolgok kiszelektálódnak a rendszerből.
Szóval, számolgassátok a zsét, RR nem téma a nyereségnél, jön a Karácsony, szépen fogtok zsírosodni, kereskedők, akik olyan dolgot árultok egy csomót, ahol a tetemes árkülönbséget az égvilágon semmilyen mérés alátámasztani nem tudja, de ez így rendben van, igen, nem kötelező megvenni semmit, tudom.