Az Aymara-nál konkrétan a bemutató része volt hogy az olcsóbb Indiana Line hangsugárzókról kapcsoltak át a sokszorosába kerülő B&W-re meg vissza, zene közben. Az is érdekes volt és jó ötlet.wasiliy888 írta: ↑2025.10.06., hétf. 10:48Sok helyen lehetett zenét is kérni, vagy épp szó nélkül konfigurálták át a bemutatott rendszert. Például: trióda/pentóda üzemmódot, aktív szubot, stb.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Budapest Audio Expo vol2
Re: Budapest Audio Expo vol2
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 169
Nagyszerű élmény volt számomra az idei expo is, még jobban tetszett, mint a tavalyi. Ehhez kellett az, hogy az elmúlt év tapasztalata alapján vasárnapra tervezzem a látogatásom. Így kényelmesebb, lazább, kevésbé zsúfolt volt a helyszín.
Először is óriási köszönet illeti a kiállítókat és a szervezőket egyaránt!
Mielőtt fanyalgásba kezdünk érdemes belegondolni, mennyi órát töltőttek ők ott (bepakolás már pénteken volt), megkűzdöttek a szobák nem kifejezetten ideális adottságaival, kiszolgálták kívánságainkat. Többen a saját otthoni rendszerüket megbontva demóztak egy-egy új fejlesztést, vagy berendezést. És sokan hozták magukkal nagy becsben tartott lemezeik, cd-ik legjobbjait.
Számomra a legfontosabb tanulsága az egésznek az volt, sokféle jó hang létezik, mégha azok elég távol állnak is egymástól megszólalásban. A L'auditeurnél ezt ékesen bizonyította a felváltott digitális és analóg forrás bemutatása. Mindkettő remek volt, de akkor és ott, én a lemezjátszót favorizáltam. Ilyen alkalmak során kissé bánom, hogy eladtam a lemezjátszómat, de a digitális forrás nyújtotta kényelem feledtetni tudja esetleges hiányosságait, illetve más jellegű erősségei azért annak is megvannak. Szóval, mindig van pro és kontra.
Vannak dolgok, amihez türelem kell. A kiállítás is ilyen. A legtöbb szobában tovább időzve azt a "taktikát" alkalmaztam, hogy kivártam amíg jönnek mennek az emberek, majd átültem egy jobb(nak vélt) helyre. Ez szinte kivétel nélkül bevált, és érdemes volt, mert mindenhol megjött a jó hang. A Heedhez nagyon nehéz volt bejutni, az állandó tömeg miatt, de megérte kivárni. Huszti Zsolt nagy kedvel beszélt a felvételekről, zenéről, amiben némi tervezői filozófia is felfedezhető volt. És nagy meglepetés volt, hogy a jelenlévő készülékeik közül az egyik legolcsóbb összeállítás szólt az új Dorn Anonymus állványos dobozokkal, igencsak jól.
Egyébként is leginkább a hazai gyártókra igyekeztem fókuszálni, és a Gauss új hibrid erősítőjét muszáj kiemelni, ami elképesztő energiákat képes megszólaltatni. Persze ehhez szükség volt a Darsana remek kábeleire is. Ahogy többen már írták a Core Audio/Qualiton bemutatója az Odeon kis tölcséres dobozával az egyik legjobb volt, de ide sorolható még a Parabox/Sirius kettőse, vagy az Allegro Flow is, akik új hangszedőjüket mutatták be.
Sok helyen lehetett zenét is kérni, vagy épp szó nélkül konfigurálták át a bemutatott rendszert. Például: trióda/pentóda üzemmódot, aktív szubot, stb.
Először is óriási köszönet illeti a kiállítókat és a szervezőket egyaránt!
Mielőtt fanyalgásba kezdünk érdemes belegondolni, mennyi órát töltőttek ők ott (bepakolás már pénteken volt), megkűzdöttek a szobák nem kifejezetten ideális adottságaival, kiszolgálták kívánságainkat. Többen a saját otthoni rendszerüket megbontva demóztak egy-egy új fejlesztést, vagy berendezést. És sokan hozták magukkal nagy becsben tartott lemezeik, cd-ik legjobbjait.
Számomra a legfontosabb tanulsága az egésznek az volt, sokféle jó hang létezik, mégha azok elég távol állnak is egymástól megszólalásban. A L'auditeurnél ezt ékesen bizonyította a felváltott digitális és analóg forrás bemutatása. Mindkettő remek volt, de akkor és ott, én a lemezjátszót favorizáltam. Ilyen alkalmak során kissé bánom, hogy eladtam a lemezjátszómat, de a digitális forrás nyújtotta kényelem feledtetni tudja esetleges hiányosságait, illetve más jellegű erősségei azért annak is megvannak. Szóval, mindig van pro és kontra.
Vannak dolgok, amihez türelem kell. A kiállítás is ilyen. A legtöbb szobában tovább időzve azt a "taktikát" alkalmaztam, hogy kivártam amíg jönnek mennek az emberek, majd átültem egy jobb(nak vélt) helyre. Ez szinte kivétel nélkül bevált, és érdemes volt, mert mindenhol megjött a jó hang. A Heedhez nagyon nehéz volt bejutni, az állandó tömeg miatt, de megérte kivárni. Huszti Zsolt nagy kedvel beszélt a felvételekről, zenéről, amiben némi tervezői filozófia is felfedezhető volt. És nagy meglepetés volt, hogy a jelenlévő készülékeik közül az egyik legolcsóbb összeállítás szólt az új Dorn Anonymus állványos dobozokkal, igencsak jól.
Egyébként is leginkább a hazai gyártókra igyekeztem fókuszálni, és a Gauss új hibrid erősítőjét muszáj kiemelni, ami elképesztő energiákat képes megszólaltatni. Persze ehhez szükség volt a Darsana remek kábeleire is. Ahogy többen már írták a Core Audio/Qualiton bemutatója az Odeon kis tölcséres dobozával az egyik legjobb volt, de ide sorolható még a Parabox/Sirius kettőse, vagy az Allegro Flow is, akik új hangszedőjüket mutatták be.
Sok helyen lehetett zenét is kérni, vagy épp szó nélkül konfigurálták át a bemutatott rendszert. Például: trióda/pentóda üzemmódot, aktív szubot, stb.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1041
A magam részéről, én lementettem a képet. Innen fogok szemezgetni, mit érdemes meghallgatni azok közül, amit még nem ismerek.

Elég sok helyre próbáltunk (Gyuri barátommal voltam ezért a királyi többes :) ) bejutni, de volt pár olyan szoba, ahová a temérdek ember miatt nem sikerült, de volt olyan is (abból is nagyon sok) ahol a kihallatszódó zene hallatán fordultunk meg és "menekültünk" el
Valahogy egyik ilyen rendezvényen sem azt veszik alapul, hogy a zemberek többsége nem prütty - prütty zenéket meg gitáros-lányos max 3 hangszeren előadott pintyogásokat hallgat.
Persze azt is tudom, hogy amint sok hangszer szólal meg azonnal lelepleződnek a rendszer hangzásbeli hiányosságai, már amennyiben van.
Jópár éve a Rezső són volt az Avantgarde acoustic 3 utas hangfala (2 tölcsér plusz aktív sub, normál hangszórós) ott merészeltek pl Yellóval demózni - na azon én is elaléltam, hogy nekem ilyen KELL otthonra (az árát leszámítva) de mikor a Katie Melua számnál elkezdett veszettül torzítani a tölcsér, meggondoltam a dolgot. de mindenesetre ők nem a "szokásos" 3 hang meg gitáros lány esetleg Diana Krall féle demót nyomták.
Most is rengeteg helyen ment olyan prüntyögés, ami sok mindenre nem alkalmas pl arra, hogy egy rendszer kvalitását bemutassa.
Itt meg kell említenem a 3345-öt ahol is bárki vihetett (előzetes jelentkezés után) saját lemezeket, és azok mentek míg a csapat ráért a többi érdeklődővel szóbaelegyedni.
Örömmel láttam, hogy pl a Zodiac zenekar nem csak nekem kedves előadó :)
Meg is füleltük, sajnos ez a minimálkoncepció, noha nem volt rossz, de a két aktívhangfalon "vérzett el" szerintem. Egy hagyományosabb erősítő+hangdoboz kombi jobb lehetett volna.
A már említett Odeon hangfalak igen meglepően szóltak, ez jó értelemben volt meglepő.
Amúgy az mindenesetre tetszett, hogy többen is a minimálkoncepcoó jegyében a készletük- termékskálájuk legkisebb árcéduláit birtokló eszközökből állították össze a demóláncot. De még így is, vagy épp ezért
sok helyen volt igen jó a hang és hallgatható.
Szóval nekem tetszett a rendezvény, a hely szelleméről miszerint kissé átláthatatlan elvarázsolt kastély jelleggel bír, at meg már tavaly is kibeszéltük
És ami a főleg jó volt, hogy sikerült sok sok ismerőssel összefutni, és jókat beszélgetni. Mindenről nem csak a hifiről.

Valahogy egyik ilyen rendezvényen sem azt veszik alapul, hogy a zemberek többsége nem prütty - prütty zenéket meg gitáros-lányos max 3 hangszeren előadott pintyogásokat hallgat.
Persze azt is tudom, hogy amint sok hangszer szólal meg azonnal lelepleződnek a rendszer hangzásbeli hiányosságai, már amennyiben van.
Jópár éve a Rezső són volt az Avantgarde acoustic 3 utas hangfala (2 tölcsér plusz aktív sub, normál hangszórós) ott merészeltek pl Yellóval demózni - na azon én is elaléltam, hogy nekem ilyen KELL otthonra (az árát leszámítva) de mikor a Katie Melua számnál elkezdett veszettül torzítani a tölcsér, meggondoltam a dolgot. de mindenesetre ők nem a "szokásos" 3 hang meg gitáros lány esetleg Diana Krall féle demót nyomták.
Most is rengeteg helyen ment olyan prüntyögés, ami sok mindenre nem alkalmas pl arra, hogy egy rendszer kvalitását bemutassa.
Itt meg kell említenem a 3345-öt ahol is bárki vihetett (előzetes jelentkezés után) saját lemezeket, és azok mentek míg a csapat ráért a többi érdeklődővel szóbaelegyedni.
Örömmel láttam, hogy pl a Zodiac zenekar nem csak nekem kedves előadó :)
Meg is füleltük, sajnos ez a minimálkoncepció, noha nem volt rossz, de a két aktívhangfalon "vérzett el" szerintem. Egy hagyományosabb erősítő+hangdoboz kombi jobb lehetett volna.
A már említett Odeon hangfalak igen meglepően szóltak, ez jó értelemben volt meglepő.
Amúgy az mindenesetre tetszett, hogy többen is a minimálkoncepcoó jegyében a készletük- termékskálájuk legkisebb árcéduláit birtokló eszközökből állították össze a demóláncot. De még így is, vagy épp ezért

Szóval nekem tetszett a rendezvény, a hely szelleméről miszerint kissé átláthatatlan elvarázsolt kastély jelleggel bír, at meg már tavaly is kibeszéltük
És ami a főleg jó volt, hogy sikerült sok sok ismerőssel összefutni, és jókat beszélgetni. Mindenről nem csak a hifiről.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9315
Fogadjatok pár képet szeretettel!
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Vinkler
- Adminisztrátor
Csatlakozom! Számomra, a legjobb hang, itt volt!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
- switch_
- Nincs visszaút
- Értékelés: 44
Nálad pont három számot is meghallgattunk a Brubeck albumról :) Tetszett...nagyon légies, szellős, könnyed volt Desmond játéka.tunerman írta: ↑2025.10.05., vas. 07:10switch_ írta: ↑2025.10.04., szomb. 22:21...a tömegnek ennek ellenére örülni kell, mert ez azt jelenti, hogy ennyi embert érdekel a zene, a hobbink-és ez jó dolog. A látogatók többsége szerintem 40+-os volt, ami fel is vetett bennem egy kérdést/problémát: mi lesz az iparággal, ha a mi generációnk kihal? A mostani fiatalokat később fogja érdekelni ez a hobbi? Majd kiderül...Ami nem tetszett még, az az, h sok helyen hallható olyan demózene, amit otthon csak elmélyült zenehallgatás során tesz be az ember: lassú, kevés hangszeres darabok, sok finom hanggal, történéssel, amik a kiállítási környezetben (zaj, jövés-menés, beszélgetések) egyszerűen nem hallatszódnak, és unalmasnak tűnnek. Nincs idő kivárni, míg kibomlik, kifejlődik a téma, lassan felépül a zenemű...vagy olyan darabok, amikben percekig tűnő ideig szólózik valaki...ez kontraproduktív, mert az emberek kifordulnak a szobából. Mozgalmas darabok kellenek...
A szalagos magnón nincs léptetés, kb. 45 percig szól zene![]()
Mint ebben az esetben is, Paganini / Sarasate / Perlman.
TJ.
Lumin D2, Luxman L550, Sonus Faber Grand Piano Domus, Yamaha CDX1060
Én második esélyt adva voltam másodszor és utoljára. Nekem sem tetszik a hely amőba formája, Takács Jenőt nem is találtam meg. Nem tetszett, hogy egy ponyva sátor az udvar végén a büfé. Másoknak bejön, mert 11-re kb fullon megtelt ház. Én a HiFi Show-al jobban együtt tudok rezgni.
A be/feltett zene a kiállítókon áll. Jó lenne hallani, hogy az "otthoni kötelező", amit lehet kapni a boltokban (Dave Brubeck-Take Five, Eric Clapton, Doors, Rolling Stones és társai) is hogyan szól a rendszeren, a Stockfisch DMM helyett (kereskedelmi céllal ilyen lemezzel demózni szerintem nem illő). Kérhetünk zenét és szerintem várják is hogy kérjünk, de a gyakorlatban ez sem működő dolog. Mert lekérni senki nem fogja, amit más épp hallgat (vagy úgy csinál). Kivárni meg, én speciel nem tudom, hogy a kedves énekes ezekben a steril, "demo-mérő" zenékben vágja már fel az ereit végre vagy selypítve nyöszörögje már el, hogy mit akar, hogy tudjunk haladni (öngól).
AudioMe rendhagyó volt azzal, hogy az eszközeinek a hátulját fordította felénk a jó nagy gubanccal.
Rossz nem volt, de a magam részéről maradok a HiFi Shownál.
https://sfrshop.de/STOCKFISCH-DMM-Dubplate-Vol1-LP/en
A be/feltett zene a kiállítókon áll. Jó lenne hallani, hogy az "otthoni kötelező", amit lehet kapni a boltokban (Dave Brubeck-Take Five, Eric Clapton, Doors, Rolling Stones és társai) is hogyan szól a rendszeren, a Stockfisch DMM helyett (kereskedelmi céllal ilyen lemezzel demózni szerintem nem illő). Kérhetünk zenét és szerintem várják is hogy kérjünk, de a gyakorlatban ez sem működő dolog. Mert lekérni senki nem fogja, amit más épp hallgat (vagy úgy csinál). Kivárni meg, én speciel nem tudom, hogy a kedves énekes ezekben a steril, "demo-mérő" zenékben vágja már fel az ereit végre vagy selypítve nyöszörögje már el, hogy mit akar, hogy tudjunk haladni (öngól).
AudioMe rendhagyó volt azzal, hogy az eszközeinek a hátulját fordította felénk a jó nagy gubanccal.
Rossz nem volt, de a magam részéről maradok a HiFi Shownál.
https://sfrshop.de/STOCKFISCH-DMM-Dubplate-Vol1-LP/en
Aki tegnap nem ért volna rá, még ma bepótolhatja. Aki szeretne velem személyesen is találkozni, a Limar nagyszobájában, a 601-ben megtalál.
Remélem elnézitek nekem az önfényezést, jópár kiállítást végigcsináltam már, de úgy érzem, hogy most tényleg kivételesen jó hangot sikerült összerakni.
Remélem elnézitek nekem az önfényezést, jópár kiállítást végigcsináltam már, de úgy érzem, hogy most tényleg kivételesen jó hangot sikerült összerakni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára alto 2025.10.05., vas. 07:53-kor.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
A szalagos magnón nincs léptetés, kb. 45 percig szól zene
TJ.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2954
switch_ írta: ↑2025.10.04., szomb. 22:21...a tömegnek ennek ellenére örülni kell, mert ez azt jelenti, hogy ennyi embert érdekel a zene, a hobbink-és ez jó dolog. A látogatók többsége szerintem 40+-os volt, ami fel is vetett bennem egy kérdést/problémát: mi lesz az iparággal, ha a mi generációnk kihal? A mostani fiatalokat később fogja érdekelni ez a hobbi? Majd kiderül...Ami nem tetszett még, az az, h sok helyen hallható olyan demózene, amit otthon csak elmélyült zenehallgatás során tesz be az ember: lassú, kevés hangszeres darabok, sok finom hanggal, történéssel, amik a kiállítási környezetben (zaj, jövés-menés, beszélgetések) egyszerűen nem hallatszódnak, és unalmasnak tűnnek. Nincs idő kivárni, míg kibomlik, kifejlődik a téma, lassan felépül a zenemű...vagy olyan darabok, amikben percekig tűnő ideig szólózik valaki...ez kontraproduktív, mert az emberek kifordulnak a szobából. Mozgalmas darabok kellenek...
A szalagos magnón nincs léptetés, kb. 45 percig szól zene

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- switch_
- Nincs visszaút
Talán Totem Signature One. A márka tuti, a típus 90% H az volt. A pontos Toppingot passzolom.BLX írta: ↑2025.10.04., szomb. 22:29Tudja valaki milyen hangdobozok voltak a Gaussnál? Illetve pontosan milyen front end van a végfok előtt? Laptop és valamilyen Topping távirányítós DAC? Köszi. (Én sajnos nem jutottam be.)Alex_Aston írta: ↑2025.10.04., szomb. 14:47
A Gauss szoba is pont emiatt tetszett, mert a 1 milliós erosítőjüket demózták. És nem sirató énekekkel, meg hasonlókkal, amin elaludtam volna.
Fotókat nem is nagyon készítettem, csak a Gauss szobában, és a Totemnél.
20251004_113525.jpg
20251004_125556.jpg
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 601
- Kapcsolat:
Első nap D50 szombat dél:
Tömeg van, sehova nem jutok be, nyissatok ablakot, ember szag van, semmivel sem jobb mint a Westend
Ahol jó hang van, oda nem lehet bemenni - ez OK - menjünk büfébe, de ott is áll a sor
Van pár kiállító, akiket legszívesebben hallásvizsgálatra küldenék, őket kihagyom a továbbiakban
- Heed Audio - jó a szlogenjük, ha fiatal lennék hozzájuk mennék zenecuccért - jó a hang, a design, megfogtak
- Jenő, maga továbbra is nekünk magyaroknak hifiben az Unikum, a tartalom, egy enyhén füszeres kellemesen jól hallgatható hang
- Jönnek a kínaiak, ha tetszik, ha nem - és már jó hanggal - Eversolo PSB fúzió
- 3345 - mekkora név választás, holnap bemegyek hozzájuk
- NCS Qualiton nagyon jók (2x50-es szingli endid csöves végfokotok van-e)
- Negatívan mentem be a Kii-hez, de ők is jók voltak
Továbbra is mondandóm, hogy embereknek itt volt pénzük a látogatók között motyót venni és nem sikerült elkapni őket
Evvel így nem, ez így kevés
Lehet menni nyugatra, ahol több költeni valójuk van úgy, hogy nagyobb a tévedés faktor
Igaz, hogy nekünk kevesebb pénzünk van, de nem vagyunk teljesen hülyék és süketek
Itt nálunk a fukar magyar Istenünket több kell - jól kell szólni
Vasárnap visszamegyek még egy kört futni
Tömeg van, sehova nem jutok be, nyissatok ablakot, ember szag van, semmivel sem jobb mint a Westend
Ahol jó hang van, oda nem lehet bemenni - ez OK - menjünk büfébe, de ott is áll a sor
Van pár kiállító, akiket legszívesebben hallásvizsgálatra küldenék, őket kihagyom a továbbiakban
- Heed Audio - jó a szlogenjük, ha fiatal lennék hozzájuk mennék zenecuccért - jó a hang, a design, megfogtak
- Jenő, maga továbbra is nekünk magyaroknak hifiben az Unikum, a tartalom, egy enyhén füszeres kellemesen jól hallgatható hang
- Jönnek a kínaiak, ha tetszik, ha nem - és már jó hanggal - Eversolo PSB fúzió
- 3345 - mekkora név választás, holnap bemegyek hozzájuk
- NCS Qualiton nagyon jók (2x50-es szingli endid csöves végfokotok van-e)
- Negatívan mentem be a Kii-hez, de ők is jók voltak
Továbbra is mondandóm, hogy embereknek itt volt pénzük a látogatók között motyót venni és nem sikerült elkapni őket
Evvel így nem, ez így kevés
Lehet menni nyugatra, ahol több költeni valójuk van úgy, hogy nagyobb a tévedés faktor
Igaz, hogy nekünk kevesebb pénzünk van, de nem vagyunk teljesen hülyék és süketek
Itt nálunk a fukar magyar Istenünket több kell - jól kell szólni
Vasárnap visszamegyek még egy kört futni
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
..ez valami igen jól szólt.. Gyuri barátom kereste a subokat :)
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1041
Tudja valaki milyen hangdobozok voltak a Gaussnál? Illetve pontosan milyen front end van a végfok előtt? Laptop és valamilyen Topping távirányítós DAC? Köszi. (Én sajnos nem jutottam be.)Alex_Aston írta: ↑2025.10.04., szomb. 14:47
A Gauss szoba is pont emiatt tetszett, mert a 1 milliós erosítőjüket demózták. És nem sirató énekekkel, meg hasonlókkal, amin elaludtam volna.
20251004_113525.jpg
20251004_125556.jpg
Én sem tartom annak, de amikor ezt egy laikus írja le, az szerintem már gáz. Amúgy a ‘90 -es évek elején sok épületre kirakták a szálloda táblát. Az egyik legmeglepőbb a Hotel Gulliver, a Béke úton, ami előtte Laktanya volt.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
- switch_
- Nincs visszaút
Tavaly vasárnap voltunk, idén valamiért szombatra vettünk jegyet, ami hiba volt. Sajnos részemről a tömeg nagysága már az élmény rovására ment: tolongás a szobákban, a folyosókon...a tömegnek ennek ellenére örülni kell, mert ez azt jelenti, hogy ennyi embert érdekel a zene, a hobbink-és ez jó dolog. A látogatók többsége szerintem 40+-os volt, ami fel is vetett bennem egy kérdést/problémát: mi lesz az iparággal, ha a mi generációnk kihal? A mostani fiatalokat később fogja érdekelni ez a hobbi? Majd kiderül...Ami nem tetszett még, az az, h sok helyen hallható olyan demózene, amit otthon csak elmélyült zenehallgatás során tesz be az ember: lassú, kevés hangszeres darabok, sok finom hanggal, történéssel, amik a kiállítási környezetben (zaj, jövés-menés, beszélgetések) egyszerűen nem hallatszódnak, és unalmasnak tűnnek. Nincs idő kivárni, míg kibomlik, kifejlődik a téma, lassan felépül a zenemű...vagy olyan darabok, amikben percekig tűnő ideig szólózik valaki...ez kontraproduktív, mert az emberek kifordulnak a szobából. Mozgalmas darabok kellenek...Mint pl a Core audio/Bonsai szobában, ahol ilyesmi számokat pörgettek, nem is végig játszva az adott számot. Ott ott is maradtunk vagy egy negyed órát...persze a hang sem volt rossz-sőt. Követendő példának tartom a Gauss és az Impressivia tematikus bemutatóit: nagyon informatívak, érdekesek, tapasztalatot adók, és van lehetőség a párbeszédre, kérdezésre is. Ez tökéletes az érdeklődés megteremtésére, az info áramoltatására-ami ennek az egész rendezvénynek a célja, lenne- ugyebár. A legjobban a nagy Limar szoba teszett-nade annyi pénzért, szóljon is jól. Nekem tetsző hangot a fentieken kívül a következő szobákban hallottam: Flow, Takács Jenő, Core Audio, USA Audio (döbb)
Pár kép:
Pár kép:
Hát tényleg nem egyforma hallásunk. Nekem az Allegro szoba kiábrándító volt, abszolút nem fogott meg ott a zene, pedig jazz szólt. Hasonló csalódás volt az Audió Hobby szoba, amikor én ott voltam CD-ről szólt egy jól ismert jazz, az én fülemnek nagyon tompán.
A Gauss szobába rossz előítélettel mentem be, de ott tetszett a hang. A nagy szobákban elméletileg jobb hangnak kéne lenni, de én ezekből kimenekültem. Számomra az igazi örömöt pár régi ismerős jelentette, ezért simán megérte kimenni. A Hotelt én nem tartom jó választásnak, áttekinthetetlen az emeletek és a szintek sokasága. A kis szobák nagyon kicsik. A nagy szobák túl nagyok. Persze SZVSZ.
A Gauss szobába rossz előítélettel mentem be, de ott tetszett a hang. A nagy szobákban elméletileg jobb hangnak kéne lenni, de én ezekből kimenekültem. Számomra az igazi örömöt pár régi ismerős jelentette, ezért simán megérte kimenni. A Hotelt én nem tartom jó választásnak, áttekinthetetlen az emeletek és a szintek sokasága. A kis szobák nagyon kicsik. A nagy szobák túl nagyok. Persze SZVSZ.
Én is voltam kint, szerintem jobban megérte kimenni mint tavaly, ráadásul nagyon sok helyen mérsékeltebb volt a hangerő is mint tavaly. Nyilván a zenék 90%-a továbbra se az én világom, de ez van.
Képeket én se nagyon csináltam.
Takács Jenő nekem már a végére maradt volna, ismerősöm bement, neki tetszett, de én akkor már fáradt voltam, illetve még előttünk állt a hazautazás is, úgyhogy kihagytam. Tavaly nekem a Hifi Shown nagyon tetszett.
Gauss-hoz most se regisztráltunk...
A legtöbb szoba nekem "átlag hifis hang" volt, nem részletezem tovább (nekem a Heed se jött be sajnos), inkább csak amik tetszettek.
Az Ekline szoba kellemesen szólt, de csak az ajtóból hallgattam be mivel nekem is Phonar hangfal szól itthon úgyhogy ismerem azt a világot. Az Absolute Sound szoba is kellemes volt.
Nagyon tetszett a Limar szobából a nagy Paradigm-Soulution lánc. Számomra ez volt kb az egyetlen ami nagyon kiegyenlített volt és viszonylag hangosan is tudott úgy szólni hogy mégse fárasztóan. Na az tényleg profi hang volt, egy vagyonért. (A Mofi hangfalas láncon viszont mikor bementünk, valami zaj szólt, pár másodperc után otthagytam, olyan volt mintha valami gyárban lennénk.)
A L'Auditeur szobában a kis Martenen komolyzene szólt, az is nagyon jó volt. Talán egy picit hosszú távon a magas nekem lehet hogy sok lenne, de egyébként szerintem rendben volt. Bár a L'auditeur szobák azért a Hifi Shown is általában tetszeni szoktak.
Nekem a csúcs az Allegro volt idén. LP-ről szólt valami jazz, a Flow hangszedővel, Flow erősítővel, Franco Serblin hangfalakon, hát az a hang döbbenetes volt, ilyen jelenlétérzetet még soha nem hallottam. Még szinte meg se szólalt egy hang se, már akkor lehetett érezni hogy ott van a zenész. De csak akkor jött elő mikor középre sikerült ülnöm. Nekem ez mindent ütött amit valaha kiállításon hallottam. Pedig tavaly is voltam az Allegro szobában, akkor nem fogott meg, de ez most nagyon.
Képeket én se nagyon csináltam.
Takács Jenő nekem már a végére maradt volna, ismerősöm bement, neki tetszett, de én akkor már fáradt voltam, illetve még előttünk állt a hazautazás is, úgyhogy kihagytam. Tavaly nekem a Hifi Shown nagyon tetszett.
Gauss-hoz most se regisztráltunk...
A legtöbb szoba nekem "átlag hifis hang" volt, nem részletezem tovább (nekem a Heed se jött be sajnos), inkább csak amik tetszettek.
Az Ekline szoba kellemesen szólt, de csak az ajtóból hallgattam be mivel nekem is Phonar hangfal szól itthon úgyhogy ismerem azt a világot. Az Absolute Sound szoba is kellemes volt.
Nagyon tetszett a Limar szobából a nagy Paradigm-Soulution lánc. Számomra ez volt kb az egyetlen ami nagyon kiegyenlített volt és viszonylag hangosan is tudott úgy szólni hogy mégse fárasztóan. Na az tényleg profi hang volt, egy vagyonért. (A Mofi hangfalas láncon viszont mikor bementünk, valami zaj szólt, pár másodperc után otthagytam, olyan volt mintha valami gyárban lennénk.)
A L'Auditeur szobában a kis Martenen komolyzene szólt, az is nagyon jó volt. Talán egy picit hosszú távon a magas nekem lehet hogy sok lenne, de egyébként szerintem rendben volt. Bár a L'auditeur szobák azért a Hifi Shown is általában tetszeni szoktak.
Nekem a csúcs az Allegro volt idén. LP-ről szólt valami jazz, a Flow hangszedővel, Flow erősítővel, Franco Serblin hangfalakon, hát az a hang döbbenetes volt, ilyen jelenlétérzetet még soha nem hallottam. Még szinte meg se szólalt egy hang se, már akkor lehetett érezni hogy ott van a zenész. De csak akkor jött elő mikor középre sikerült ülnöm. Nekem ez mindent ütött amit valaha kiállításon hallottam. Pedig tavaly is voltam az Allegro szobában, akkor nem fogott meg, de ez most nagyon.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3591
Kijöttem én is körülnézni, tavaly nem voltam.
A helyszín szerintem megfelelő, a szervezés is, hotel szobák vannak, tökéletes körülményeket ne várjon az ember.
Sok helyen mennek a nagyon drága cuccok, de szerintem egy nagy teremben, szőnyeg nélküli padlón, bemutatni nem lehet. Ott nem is akartam hallgatózni (a legnagyobb Dyno Confidence volt ott pedig).
Ami tetszett, hogy páran azért felvállalták, hogy nem a 20-40-80 milliós láncokat kell bemutatni, hisz azon nem művészet jó hangot produkálni, ráadásul a látogatók legalább 90%-a úgy sem fog hasonlót sem venni.
Viszont ha egy lánc elejétől a végéig 2-3 millióból kijön, szerintem az inkább érdekes, és meghallgatásra érdemes. Nekem igazából ez a része tetszett.
A Heed Audio pont a legolcsóbb láncával demózott, es elég sokan voltak bent, és sokáig.
A Totem kisméretű doboza is tetszett, bár ott idegesítő volt, hogy emberünk kb. 30mp-ént effekt zenéket cserélt. De ott legalább tudtam kérni a meglévő listából egy Amy Vinehouse számot. Meg persze a 7600euro értékű hangfalakat sem értem, miért 50e euró értékű monoblokkal kell demózni, gondolom senki nem azzal hajtaná....
A Limar nagy szobájában pazar volt a hang, de ott kábelek nélkül 80 milliós rendszerről beszélünk....
A kis KEF Reference is kiváló hangú volt, és itt is elérhető árú Cambridge Audio volt elé kötve.
Több ilyet!
Amit sajnálok, hogy az AVX dumcsi sarok most mégsem jött össze. Jó lett volna élőben beszélgetni minél több mindenkivel. De majd talán máskor. Pedig biztosan jót tenne a fórumnak is, a minél több személyes kontakt.
A helyszín szerintem megfelelő, a szervezés is, hotel szobák vannak, tökéletes körülményeket ne várjon az ember.
Sok helyen mennek a nagyon drága cuccok, de szerintem egy nagy teremben, szőnyeg nélküli padlón, bemutatni nem lehet. Ott nem is akartam hallgatózni (a legnagyobb Dyno Confidence volt ott pedig).
Ami tetszett, hogy páran azért felvállalták, hogy nem a 20-40-80 milliós láncokat kell bemutatni, hisz azon nem művészet jó hangot produkálni, ráadásul a látogatók legalább 90%-a úgy sem fog hasonlót sem venni.
Viszont ha egy lánc elejétől a végéig 2-3 millióból kijön, szerintem az inkább érdekes, és meghallgatásra érdemes. Nekem igazából ez a része tetszett.
A Heed Audio pont a legolcsóbb láncával demózott, es elég sokan voltak bent, és sokáig.
A Totem kisméretű doboza is tetszett, bár ott idegesítő volt, hogy emberünk kb. 30mp-ént effekt zenéket cserélt. De ott legalább tudtam kérni a meglévő listából egy Amy Vinehouse számot. Meg persze a 7600euro értékű hangfalakat sem értem, miért 50e euró értékű monoblokkal kell demózni, gondolom senki nem azzal hajtaná....
A Limar nagy szobájában pazar volt a hang, de ott kábelek nélkül 80 milliós rendszerről beszélünk....
A kis KEF Reference is kiváló hangú volt, és itt is elérhető árú Cambridge Audio volt elé kötve.
Több ilyet!
Amit sajnálok, hogy az AVX dumcsi sarok most mégsem jött össze. Jó lett volna élőben beszélgetni minél több mindenkivel. De majd talán máskor. Pedig biztosan jót tenne a fórumnak is, a minél több személyes kontakt.
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6120
A hét elején még úgy volt, hogy kinn leszek az Audio Expón, sajnos közbejött egy Covid megbetegedés az unokahúgomnál, aki helyettem vigyázott volna a súlyosan demens 85 éves édesanyámra, így muszáj nekem vigyázni rá, és nem tudok kimenni. Mindenkinek élményteljes expólátogatást kívánok! Várom a képes beszámolókat.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Lesz videó felvétel, amin legalább az előadásokat vissza lehet majd nézni, mégha a minta hangfelvételeket nem is lehet igy meghallgatni.kaef2 írta: ↑2025.10.02., csüt. 08:18Mivel a könyv kapható lesz az Expon is, és megjelenik a szerző is a kiállításon bemutatókkal, ezért talán nem baj, ha ideteszem a mai bemutató meghívóját.
-------------------
Ma délután 5-től könyvbemutatóra invitálom az igényes zenehallgatókat, zenészeket és hangfelvétellel foglalkozó szakembereket.
Megjelenik István Kishonti - A Hangtér Művészete című műve.
Időpont: 2025. október 2. - csütörtök - 17:00
Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Babits Mihály Könyvtár (Káposztásmegyer)
Cím: 1048 Budapest, Lóverseny tér 5/a.
https://fszek.hu/Entities/69/Events/040 ... -muveszete
A mű egy hangzásművész ars poeticája.
A szerző - Kishonti István - kalandos utazása a hangok világában. Az eseményen a könyvet illusztráló különleges kvadrofon hangpéldák hangzanak fel.
Mindenkit szeretettel várunk a kvadrofon könyv- és hangbemutatón!
A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a fenti linken lehet.
Ha minden igaz, magam is tartok majd egy rövid beszédet a könyv jelentősége és mondanivalója kapcsán.
Kishonti István itinerje a megközelítéshez:
"A bemutató megközelítését szeretném megkönnyíteni. Parkolni a közelben lehet elég sok helyen, az Aldi parkoló a legbiztosabb, de itt-ott mindig van hely.
Tömegközlekedve:
- 20E autóbusz (a Keleti pályaudvartól a végállomástól, vagy a Hősök terétől a Szépművészeti Múzeum oldalától a Dózsa György úton) a „Hajló utca” megállóig.
- 14 villamos (a Lehel tér végállomástól, vagy az M3 metró Újpest Városközpont végállomásától, a metróból kifelé ferdén balra van a feljáró!) az „Óceánárok utca” megállóig.
Remélem a képek segítenek Újpest kies vidékének felfedezésében. Amúgy a ’80-as években a lakótelep tervezői építészeti nagydíjat kaptak a terveiért. Az óratorony a pontos időt mutatja, alatta látható Újpest medvéje."
546353689_10213866233646012_656506555250498716_n.jpg
545557144_10213866235126049_8529056658488915762_n.jpg