Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9176

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Aszpirin írta:
2025.09.08., hétf. 12:48
Ha már Seat. A barátom fia néhány napja egy kölcsön Cupra Leon-nal jött hozzánk, és egy kicsit megnyálaztam az autót.
A 150 lovas 1.5-ös motor, amit nem értek, nem az volt, hogy a cupra az a SEAT sport változata? N, biztos nem követtem rendesen...
De nem ez volt a lényeg. Nekem ezen az autón majdnem minden tetszett, a belseje, a külseje, a nagyon markáns bronzszínű logó, ami annyira más, mint a többi márkánál, egyetlen dologba tudtam belekötni: nekem valahogy nagyon kényelmetlen volt a vezetőülése, és kissé szők is volt a hely, ami érdekes, mert ez a Golf-kategória, nem? Na mindegy, ez nem egy teszt volt, nem is mentem vele jóformán semmit, csak ilyen első benyomásféle.
Az volt a belépő kategória. Cupra-ból a 150 Le a belépő motor. Ez még egy átmeneti autó. Valójában a Leon egy Seat termék, nem Cupra, csak Cuprásították. Jellemzően erősebb modelpalettája van a Cupra-nak, de tettek bele kisebb teljesítményű modelleket PHEV-eket is, akinek a külcsín miatt tetszene meg.
Az ülések erősen sportos jellegűek, magas oldaltartással, sajnos a termetesebb vezetőknek ez lehet probléma, nekem még pont jó.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vinkler írta:
2025.09.08., hétf. 10:07
Itt is megírtam pár éve (vissza lehet keresni), hogy engem a belső terek ilyen fajta kimaxolása, amit Vályi emleget, hidegen hagy. Én a műszaki taralmat sokkal többre tartom, mint csicsát. Konkrétan, hogy egy elfogadható minőségi szinttől nincs értelme szerintem jobbat gyártani, mert csak az autó árát viszi felfelé. Nem arról van szó, hogy gagyi legyen, de ha egy jó, elffogadható mértéket megüt, akkor részemről nincs igény többre. Inkább legyen olcsóbb az autó.
Fair enough. Ezt simán el tudom fogadni, sőt valahol egyet is értek.
És olcsóbb lett így "lebutított" belsővel az Audi? :D
Vinkler írta:
2025.09.08., hétf. 10:07
Na ezért írtam, hogy a VW konszernél a Seat számomra a jó alternatíva, mert ugyan a beltér minőségérzete a leggyengébb a konszernél, de a technika benne van! És az a minőségérzei is azért az autógyártás elejében van, szóval nem kell elsírni magad.
Ha már Seat. A barátom fia néhány napja egy kölcsön Cupra Leon-nal jött hozzánk, és egy kicsit megnyálaztam az autót.
A 150 lovas 1.5-ös motor, amit nem értek, nem az volt, hogy a cupra az a SEAT sport változata? N, biztos nem követtem rendesen...
De nem ez volt a lényeg. Nekem ezen az autón majdnem minden tetszett, a belseje, a külseje, a nagyon markáns bronzszínű logó, ami annyira más, mint a többi márkánál, egyetlen dologba tudtam belekötni: nekem valahogy nagyon kényelmetlen volt a vezetőülése, és kissé szők is volt a hely, ami érdekes, mert ez a Golf-kategória, nem? Na mindegy, ez nem egy teszt volt, nem is mentem vele jóformán semmit, csak ilyen első benyomásféle.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2025.09.07., vas. 17:10
Vinkler írta:
2025.09.07., vas. 16:44
Btw a Mustangnak még a logója sem azonos, mert ugye a Mustang egy külön branddé avanzsált a Fordon belül is. Egyébként tényleg elég hitvány belső kivitelezése volt az autónak, kb a Te általad birtokolt széria, ahol odafigyeltek és emelték a szintet, ettől függetlenül sztem nem éri el az említett Q5 színvonalát. Ettől,függetlenül szerintem élhető mindkettő.
Ha valakinek, akkor neked elhiszem. Ugyanakkor érdekes, hogy egy csapással eljutottunk arról a megállapításomról, hogy a korábbi Q5 mbelseje minőségileg (és szerintem esztétikailag is) joban összerakott volt (ezzel egyébként egyetértesz?), oda, hogy a Mustangot kitárgyaljuk (ami nekem kedvesebb és sokkal élvezetesebb téma, mint a Q5 amúgy, szóval hajrá :D )

A Q5-öt a Mustanghoz hasonlítani kb olyan, mint cirkuszi lovat a versenylóhoz :D Mindkettő ló ugyan, de mást várunk el tőlük :D Egy Q5-nek nem tudnám megbocsátani, ha olyan brutálisan kemény futóműve lenne, mint a Mustangomnak, a Mustangban viszont pont ez az egyik élvezeti faktor (kivéve ha Budapesten közlekedek vele, vagy ha fekvőrendőrön kell átmenni :D )
Jah kicsit elkanyarodott ez a téma...

Viszont!
Itt is megírtam pár éve (vissza lehet keresni), hogy engem a belső terek ilyen fajta kimaxolása, amit Vályi emleget, hidegen hagy. Én a műszaki taralmat sokkal többre tartom, mint csicsát. Konkrétan, hogy egy elfogadható minőségi szinttől nincs értelme szerintem jobbat gyártani, mert csak az autó árát viszi felfelé. Nem arról van szó, hogy gagyi legyen, de ha egy jó, elffogadható mértéket megüt, akkor részemről nincs igény többre. Inkább legyen olcsóbb az autó. MERTHOGY ez is az elmúlt 15-20 év agymenése a sok vezetéstámogató rendszerrel együtt, amire sztem semmi szükség. Nézzétek meg az elmúlt 20 év beltereit. Konkrétan egy 4-es Golf szintű minőséggel én ellenék, de ezt is a végletekig tolták, csak, hogy kiénekeljék a pénzt a zsebünkből, de mi van azokkal, akik ezt köszönik, de nem kérik. Na ezért írtam, hogy a VW konszernél a Seat számomra a jó alternatíva, mert ugyan a beltér minőségérzete a leggyengébb a konszernél, de a technika benne van! És az a minőségérzei is azért az autógyártás elejében van, szóval nem kell elsírni magad.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lemmy9.1 írta:
2025.09.07., vas. 17:36
Ne keseregjetek, a Honda is gagyisodik, az anyagminőség sok esetben rettenetes. Pl a műbőr üléskárpit 4000 (!) km-nél szétreped?
Régen lehet hogy szürke műanyag volt, de az a mai napig az a szürke műanyag maradt.
A visszaforgatott anyagok nem szűz anyagok már, hanem szennyezéssel teliek. Ez érvényes az alura, műanyagra, acélra stb. A vízbázisú festékek hámlanak, mattulnak az UV-tól pár év alatt, sőt.
A fényezők anyáznak évek óta, gyűlölik a vízfestéket.
Jogaszabály írja elő a agyártóknak az újrahasznosított anyagok %-os arányát.
Hát igen, ezekkel a mostani autókkal nem fogunk veteránozni, az biztos! :smile30:

Ui. Tegnap bringás közben Visegrád felé szembe jött velem egy NSX. Jaj de jó volt ránézni. :rolleyes:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
2025.09.07., vas. 17:00
Ford Mustang ca 30M
Audi Q5 ca 26M, akciósan 21M. :rolleyes:
Nyilván van 30-ért is, és még lassabb is, mint a Mustang. :D
Mustang: egész pontosan 24- ről indul, az indulómodell a GT 5.0, 453 LE és 540 Nm (Ecoboost motoros hál'istennek nincs már, csak rendes Mustang :D )
Q5: 21-ről indul valóban, az induló árban a 2 literes TFSI, azaz 204 LE (nyomaték-adatot hirtelen nem találtam).

Ha valamiben össze lehet hasonlítani, az az, hogy az induló árért mekkora lesz a mosoly a vevő arcán. A Mustang esetében számomra ez nem kétséges, és gondolkodás nélkül vennék induló konfigot a 7. gen. Mustangból, ha lenne rá pánzem :) Persze egy Dark Horse-t még inkább. Bár annyira nem tetszik a jelenlegi Mustangnak sem a belseje, sőt...
Szerintem a Q5-tel szó szerint senki nem áll meg az indulóárnál. De lehet, hogy tévedek. Mindenesetre az induló Mustang áráért még nem kapsz erősebbet, mint a 2.0 TFSI. A következő szint a Q5 PHEV, ami már 27-től indul.... Annyiért már valószínű az elégedett mosoly...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 781

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ne keseregjetek, a Honda is gagyisodik, az anyagminőség sok esetben rettenetes. Pl a műbőr üléskárpit 4000 (!) km-nél szétreped?
Régen lehet hogy szürke műanyag volt, de az a mai napig az a szürke műanyag maradt.
A visszaforgatott anyagok nem szűz anyagok már, hanem szennyezéssel teliek. Ez érvényes az alura, műanyagra, acélra stb. A vízbázisú festékek hámlanak, mattulnak az UV-tól pár év alatt, sőt.
A fényezők anyáznak évek óta, gyűlölik a vízfestéket.
Szerintem!

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: violin »

Vinkler írta:
2025.09.07., vas. 17:00

Ford Mustang ca 30M
Van az 24-ért is.... :rolleyes: .... kérdés, hogy milyen "közös" halmazban próbáljuk hasonlítani....
Teljesítményben talán az SQ5 van hozzá legközelebb.... ami 376ló.... szemben a Mustang 453lovával...

Szóval kb értelmetlen bármiféle összevetés...ja, és az amerikai autók beltere gagyi. Pont. :D
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
Btw a Mustangnak még a logója sem azonos, mert ugye a Mustang egy külön branddé avanzsált a Fordon belül is. Egyébként tényleg elég hitvány belső kivitelezése volt az autónak, kb a Te általad birtokolt széria, ahol odafigyeltek és emelték a szintet, ettől függetlenül sztem nem éri el az említett Q5 színvonalát. Ettől,függetlenül szerintem élhető mindkettő.
Ha valakinek, akkor neked elhiszem. Ugyanakkor érdekes, hogy egy csapással eljutottunk arról a megállapításomról, hogy a korábbi Q5 mbelseje minőségileg (és szerintem esztétikailag is) joban összerakott volt (ezzel egyébként egyetértesz?), oda, hogy a Mustangot kitárgyaljuk (ami nekem kedvesebb és sokkal élvezetesebb téma, mint a Q5 amúgy, szóval hajrá :D )

A Q5-öt a Mustanghoz hasonlítani kb olyan, mint cirkuszi lovat a versenylóhoz :D Mindkettő ló ugyan, de mást várunk el tőlük :D Egy Q5-nek nem tudnám megbocsátani, ha olyan brutálisan kemény futóműve lenne, mint a Mustangomnak, a Mustangban viszont pont ez az egyik élvezeti faktor (kivéve ha Budapesten közlekedek vele, vagy ha fekvőrendőrön kell átmenni :D )

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Mondjuk sajnos az amerikaiak eléggé hátul kullogtak mindig is anyagminőségben, tisztelet a kivételnek.
Ezzel egyetértek általában (ennek az okát amúgy kb. ismerjük is), ugyanakkor az én (Európának készített, de azért Made in USA) 2017-es Mustangomban annyira nem érem utol ezt. Nyilván elfogult vagyok, de tényleg nincs nyöszörgés-nyikorgás, az ajtó és a műszerfal nagyrész varrott (mű?)bőr borítású, az ajtóbehúzó és a kilincsek fémből vannak, a pedálok fém borításúak, a sebváltókar és -gomb fém, semmi sem lötyög, semmi nem zörög. A műszerfal valóban kopogós szálcsiszolt-alu-utánzat műanyag, de ki az aki kopogtatja a műszerfalat? Az tény, hogy a Volvóm bőrnek mondott kárpitja jelenleg szebb és sokkal puhább, mint a Mustangomé, de az utóbbi már 8 éve használatban van.... meglátjuk a Volvót 8 évesen, amiket én láttam, azok ugyanúgy ki voltak már fényesedve és meg voltak keményedve (relatíve), mint a Mustangomban.

Ültem én is ótvar belsejű amcsi autóban bőven, de ez valahogy elég jól sikerült - mondom, számold bele az elfogultságomat is, mert a Mustangnak bőven megengednék ennél egy nagyságrenddel ótvarabb belteret is, akkor is szeretném :)
Csatolmányok
IMG_6874.jpeg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

violin írta:
2025.09.07., vas. 16:56
Vinkler írta:
Egyébként tényleg elég hitvány belső kivitelezése volt az autónak, kb a Te általad birtokolt széria, ahol odafigyeltek és emelték a szintet, ettől függetlenül sztem nem éri el az említett Q5 színvonalát.
Bár ezzel a kijelentéssel teljesen egyetértek... sem a jellege (izomautó kontra SUV), sem pedig a célcsoport nem azonos. Nem is beszélve az árról...

Ilyen formán ott vannak a régebbi japán "sportautók", azokkal az iszonyatosan gagyi, szürke műanyag belsőkkel.... mondjuk az amerikai autók közül pont nem lógtak ki... :rolleyes:
Ford Mustang ca 30M
Audi Q5 ca 26M, akciósan 21M. :rolleyes:
Nyilván van 30-ért is, és még lassabb is, mint a Mustang. :D

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Hozzászólás Szerző: violin »

Vinkler írta:
Egyébként tényleg elég hitvány belső kivitelezése volt az autónak, kb a Te általad birtokolt széria, ahol odafigyeltek és emelték a szintet, ettől függetlenül sztem nem éri el az említett Q5 színvonalát.
Bár ezzel a kijelentéssel teljesen egyetértek... sem a jellege (izomautó kontra SUV), sem pedig a célcsoport nem azonos. Nem is beszélve az árról...

Ilyen formán ott vannak a régebbi japán "sportautók", azokkal az iszonyatosan gagyi, szürke műanyag belsőkkel.... mondjuk az amerikai autók közül pont nem lógtak ki... :rolleyes:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2025.09.07., vas. 16:39
ELEX írta:Mert nem akarok a szófosók közé tartozni, akik csak azért írnak, hogy szerepeljenek. Van belőlük bőven. Csak megjegyzem, hogy majd 20 évig Mondeom volt /van ma/ és láttam pár Mustangot ez idő alatt a szalonokban, amíg vártam a szervizre.
Ahha, szóval láttál már Mustangot szalonban és megállapítottad , hogy az alkatrészei fele a Mondeóból származnak. Mindent értek :D
Ne zavarjon, hogy a Ford Europe (Mondeo) és a Ford USA (Mustang) már nagyon régóta két autonóm jogi entitás a Ford birodalmon belül, és a néhány kivétellel a termékpalettújuk teljesen különböző. A Mustangokat, még az úgynevezett európai modelleket is a Ford USA gyártja és gyártotta mindig, Európába és a világon mindenhová a Mustangokat (akárcsak az F-széria pickupokat) az USA-ból és Kanadából exportálják. A két divíziónak a tervezői, gyártási folyamata és a beszállítási lánca is nagyon más. Az alkatrész-átfedés kb a generikus alkatrészekre korlátozódik, ablakemelő-kapcsolók, csavarok, klipszek, ilyenek. Semmilyen esszenciális alkatrész nem közös a két autóban.
Az a kijelentés, hogy a Mustangokat 50%-ban Mondeo-alkatrészekből rakták össze, nemcsak vicces (melyik is volt előbb?), hanem SZERINTEM téves elképzeléseken is alapul. A két Ford divízió modelljei, bár általában azonos emblémát viselnek, sokkal távolabb állnak egymástól műszakilag, mint a VW-csoport különböző nagypéldányszámú márkái (VW, Skoda, SEAT, Audi).
(A legviccesebb egyébként a Ford USA vs Ford Europe történetben az volt, amikor a Cosworth-motoros, Kölnben gyártott Ford Sierra XR4i-t és a Ford Scorpio-t a Ford Europe exportálta az USA-ba, de hogy az emberek még véletlenül se higgyék, hogy az általuk ismer Ford (USA) brandhez tartozik, más márkanéven, Merkur XR4Ti illetve Merkur Scorpio-ként forgalmazták, és nem volt rajtuk a Ford logó sem. Nem is volt különösebb sikerük, a Merkur-sztorit szerintem szívesen kitörölné a történelméből a Ford :D)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

ELEX írta:Mert nem akarok a szófosók közé tartozni, akik csak azért írnak, hogy szerepeljenek. Van belőlük bőven. Csak megjegyzem, hogy majd 20 évig Mondeom volt /van ma/ és láttam pár Mustangot ez idő alatt a szalonokban, amíg vártam a szervizre.
Ahha, szóval láttál már Mustangot szalonban és megállapítottad , hogy az alkatrészei fele a Mondeóból származnak. Mindent értek :D
Ne zavarjon, hogy a Ford Europe (Mondeo) és a Ford USA (Mustang) már nagyon régóta két autonóm jogi entitás a Ford birodalmon belül, és a néhány kivétellel a termékpalettújuk teljesen különböző. A Mustangokat, még az úgynevezett európai modelleket is a Ford USA gyártja és gyártotta mindig, Európába és a világon mindenhová a Mustangokat (akárcsak az F-széria pickupokat) az USA-ból és Kanadából exportálják. A két (európai ill. amerikai) divíziónak a tervezői, gyártási folyamata és a beszállítási lánca is nagyon más. Az alkatrész-átfedés kb a generikus alkatrészekre korlátozódik, ablakemelő-kapcsolók, csavarok, klipszek, ilyenek. Semmilyen esszenciális alkatrész nem közös a két autóban.
Az a kijelentés, hogy a Mustangokat 50%-ban Mondeo-alkatrészekből rakták össze, nemcsak vicces (melyik is volt előbb?), hanem SZERINTEM téves elképzeléseken is alapul. A két Ford divízió modelljei, bár általában azonos emblémát viselnek, sokkal távolabb állnak egymástól műszakilag, mint a VW-csoport különböző nagypéldányszámú márkái (VW, Skoda, SEAT, Audi).
(A legviccesebb egyébként a Ford USA vs Ford Europe történetben az volt, amikor a Cosworth-motoros, Kölnben gyártott Ford Sierra XR4i-t és a Ford Scorpio-t a Ford Europe exportálta az USA-ba, de hogy az emberek még véletlenül se higgyék, hogy az általuk ismer Ford (USA) brandhez tartozik, más márkanéven, Merkur XR4Ti illetve Merkur Scorpio-ként forgalmazták, és nem volt rajtuk a Ford logó sem. Nem is volt különösebb sikerük, a Merkur-sztorit szerintem szívesen kitörölné a történelméből a Ford :D)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2025.09.07., vas. 15:57

Szívesen bemegyek, és megnézem. Az előző Q5 teljesen jó benyomást keltett annak ellenére, hogy az SUV-sága miatt nem kellene. Tényeg prémium autó volt, és ezt nem cdak egy szalonlátogatáéssal állapítottam meg, hanem, amint írtam, 9 napig nálam volt egy, és megtettem vele kb 2 ezer kilométert (talán többet is). Akkor is pozitívan nyilatkoztam róla.
A mostani Q5-ről amit Vályi Pista mutogat a videóban, az azért nem prémium. De persze ha nálatokj lehet "csak úgy" kipróbálni egyet, akkor szívesen megnézem személyesen is.
Gyere, nézd meg, próbáld ki.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Vinkler írta:
2025.09.07., vas. 15:24
Sajnos ez van. Én sem értettem, h miért kell gagyisítani az anyagminőséget. Ez az id3-al kezdődött a konszernnél. A faceliftnél erősen módosítottak is rajta. Úgy vélem ez meg annak a dilettáns vezetésnek az érdeme, aki már nincs a konszernnél. Ettől függetlenül annyira azért nem siralmas a helyzet, simán hozza a versenytársak színvonalat, csak ugye ez másnál is felfedezhető. Ettől függetlenül egyben van az autó szerintem. Meg ugye ez egy kis autó, az Audinál elég alul van a táplálékláncban, ez ne felejtsük el!
Miért ne lehetne prémiumnak nevezni? Gyere be, nézd meg, próbáld ki személyesen. Nem az, de annyira azért nem sz@r.
Szívesen bemegyek, és megnézem. Az előző Q5 teljesen jó benyomást keltett annak ellenére, hogy az SUV-sága miatt nem kellene. Tényeg prémium autó volt, és ezt nem cdak egy szalonlátogatáéssal állapítottam meg, hanem, amint írtam, 9 napig nálam volt egy, és megtettem vele kb 2 ezer kilométert (talán többet is). Akkor is pozitívan nyilatkoztam róla.
A mostani Q5-ről amit Vályi Pista mutogat a videóban, az azért nem prémium. De persze ha nálatokj lehet "csak úgy" kipróbálni egyet, akkor szívesen megnézem személyesen is.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2025.09.07., vas. 13:38
ELEX írta:Erre mi szükség van? Én is leírhatnám, hogy a Mustangban az alkatrészek, kapcsolók, műanyag elemek fele Mondeoból származik. És? Nem mindegy neked, hogy milyen az Audi? Szar a Mercedes, szar az Audi....minden
Írd le. Ide, és ne az értékelés kommentjébe. Hogy a Mustang-alkatrészek fele a Mondeóból származik :D Adj rá bőséges példát is. Engem nem fog zavarni. Bár azt nem értem, hogy hogy kapsolódik az általam linkelt film tartalmához, ahol nem arról van szó, hogy honnan származnak az alkatrészek, hanem hogy hogy van az egész összerakva. Mellesleg a Mustang és Mondeo a lehető legroszabb példa a konszerneken belüli alkatrész-megosztáshoz (bőven több Audi-alkatrész van egy mai Lamborghiniben, mint Mondeo-alkatrész egy Mustangban, de ahogy gondolod...
Ha haragszol, ha nem, a véleményemet ezután is le fogom írni. Audit Audihoz hasonlítottam (2025-ös új Q5-öt az eggyel korábbi Q5-höz, és konkrétan az általam kipróbált Q5-öst még fel is dícsértem), az aktiális E-Mercit pedig emlékeim szerint semmihez, és még mindig tartom a lesújtó véleményemet róla. Hogy mi szükség van rá? Ki mondta, hogy kell bármilyen szükség legyen? Vagy csak áradozni szabad itt az autókról? Azrra semmi szükség, hogy elmondjuk, egy autós topikban, hogyan állnkak rá az európai prémium gyártók a minőségi mélyzuhanás pályájára, láthatóan abban a hitben, hogy a név majd el fogja adni változatlan, sőt, jóval magasabb áron is a termékeiket? Szerintem, persze, és ezzel nem is kell egyetérteni. De hogy én is kérdezzek relevánast: arra pl. mi szükség van, hogy az értékelés ("like") szövegét használod válaszként? Hogy ne lehessen neked rendesen viszontválaszolni?
Mondjuk sajnos az amerikaiak eléggé hátul kullogtak mindig is anyagminőségben, tisztelet a kivételnek. Ebben Európa és Japán eléggé diktálta az irányt, hát valamiért úgy döntöttek, h nem feltétlenül kell. Sajnálom én is, de most elég katyvasz van az autógyártók háza táján. Változások vannak, kíváncsian várom, h merre megy a dolog.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Aszpirin írta:
2025.09.06., szomb. 22:48
Srácok, ezt érdemes megnézni, ha még nem láttátok.
A vég kezdete az Audinál? Én először nem akartam hinni a szememnek, egy Dacia-nál talán megbocsátható ez a belső minőség, de egy 35 milliós Audinál?
Volt szerencsém az előző Audi Q5 Quattro S-Modellel 9 napig "együttélni" a tavaly november végén-december elején, és bár én nagyon nem komálom az SUV-kat, az egy teljesen korrekt, prémium fílingű autó volt, az alábbi videóban láthatónál jobb motorizáltsággal. De ez az új? A videó alapján az égből egy mély gödörbe zuhant az Audi színvonala, legalábbis ami a Q5-öt illeti. EZT semmilyen módon nem lehet prémiumnak nevezni...
Mondom, nézzétek meg, végig, érdemes. Sajnos.
Sajnos ez van. Én sem értettem, h miért kell gagyisítani az anyagminőséget. Ez az id3-al kezdődött a konszernnél. A faceliftnél erősen módosítottak is rajta. Úgy vélem ez meg annak a dilettáns vezetésnek az érdeme, aki már nincs a konszernnél. Ettől függetlenül annyira azért nem siralmas a helyzet, simán hozza a versenytársak színvonalat, csak ugye ez másnál is felfedezhető. Ettől függetlenül egyben van az autó szerintem. Meg ugye ez egy kis autó, az Audinál elég alul van a táplálékláncban, ez ne felejtsük el!
Miért ne lehetne prémiumnak nevezni? Gyere be, nézd meg, próbáld ki személyesen. Nem az, de annyira azért nem sz@r.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

ELEX írta:Erre mi szükség van? Én is leírhatnám, hogy a Mustangban az alkatrészek, kapcsolók, műanyag elemek fele Mondeoból származik. És? Nem mindegy neked, hogy milyen az Audi? Szar a Mercedes, szar az Audi....minden
Írd le. Ide, és ne az értékelés kommentjébe. Hogy a Mustang-alkatrészek fele a Mondeóból származik :D Adj rá bőséges példát is. Engem nem fog zavarni. Bár azt nem értem, hogy hogy kapsolódik az általam linkelt film tartalmához, ahol nem arról van szó, hogy honnan származnak az alkatrészek, hanem hogy hogy van az egész összerakva. Mellesleg a Mustang és Mondeo a lehető legroszabb példa a konszerneken belüli alkatrész-megosztáshoz (bőven több Audi-alkatrész van egy mai Lamborghiniben, mint Mondeo-alkatrész egy Mustangban, de ahogy gondolod...
Ha haragszol, ha nem, a véleményemet ezután is le fogom írni. Audit Audihoz hasonlítottam (2025-ös új Q5-öt az eggyel korábbi Q5-höz, és konkrétan az általam kipróbált Q5-öst még fel is dícsértem), az aktiális E-Mercit pedig emlékeim szerint semmihez, és még mindig tartom a lesújtó véleményemet róla. Hogy mi szükség van rá? Ki mondta, hogy kell bármilyen szükség legyen? Vagy csak áradozni szabad itt az autókról? Azrra semmi szükség, hogy elmondjuk, egy autós topikban, hogyan állnkak rá az európai prémium gyártók a minőségi mélyzuhanás pályájára, láthatóan abban a hitben, hogy a név majd el fogja adni változatlan, sőt, jóval magasabb áron is a termékeiket? Szerintem, persze, és ezzel nem is kell egyetérteni. De hogy én is kérdezzek relevánast: arra pl. mi szükség van, hogy az értékelés ("like") szövegét használod válaszként? Hogy ne lehessen neked rendesen viszontválaszolni?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vasárnapi. :napsut:

.
IMG_3252.jpeg

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Srácok, ezt érdemes megnézni, ha még nem láttátok.
A vég kezdete az Audinál? Én először nem akartam hinni a szememnek, egy Dacia-nál talán megbocsátható ez a belső minőség, de egy 35 milliós Audinál?
Volt szerencsém az előző Audi Q5 Quattro S-Modellel 9 napig "együttélni" a tavaly november végén-december elején, és bár én nagyon nem komálom az SUV-kat, az egy teljesen korrekt, prémium fílingű autó volt, az alábbi videóban láthatónál jobb motorizáltsággal. De ez az új? A videó alapján az égből egy mély gödörbe zuhant az Audi színvonala, legalábbis ami a Q5-öt illeti. EZT semmilyen módon nem lehet prémiumnak nevezni...
Mondom, nézzétek meg, végig, érdemes. Sajnos.

youtu.be/MHziwTFxasY

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3494

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Szép kis Alpina
Alpina1.jpg
Alpina2.jpg
Alpina3.jpg
Alpina4.jpg
Csak a Marantz! :-D

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1507

Hozzászólás Szerző: Szalon »

peterson írta:
2025.08.19., kedd 20:33
És még az utak! Ma 4 Pass-ot jártunk, + egy felújított macskaköveset... mondjuk ott csak "gurulni" lehetett, de az élmény...!
IMG_1301.JPG
Nem is szóltál, hogy errefele jártatok! Én ma jártam arra bár csupán 2 keréken, de így is van egy feelingje Tremola passnak :rolleyes:
Meg rég volt már Porsche is... 997.2 GT3RS
Csatolmányok
IMG_7220.jpg
IMG_7224.jpg
IMG_6583.jpeg
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vasárnapi! :napsut:

.
IMG_3239.jpeg
IMG_3239.jpeg (137.3 KiB) Megtekintve 584 alkalommal
IMG_3241.jpeg
IMG_3241.jpeg (137.78 KiB) Megtekintve 584 alkalommal

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 817

Hozzászólás Szerző: peterson »

Akkor most legyen egy "pénteki"...
540939933_1199979802157769_4803203701555478643_n szerk.jpg

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lemmy9.1 írta:
2025.08.28., csüt. 19:11
Volt nálunk egy Alpina B7 egyszer. Csak röhögtünk az ultrakisipari, gagyi, műgyantázott első lökhárító/spoiler kombón. Kívülről csillog, de ne szereld le, mert behánysz a kivitelezéstől.
Az Alpina nagyon nem egy sufnicég. Simán lehet, hogy valami “Temu”-s cuccot fogtatok ki.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”