ELEX írta:Mert nem akarok a szófosók közé tartozni, akik csak azért írnak, hogy szerepeljenek. Van belőlük bőven. Csak megjegyzem, hogy majd 20 évig Mondeom volt /van ma/ és láttam pár Mustangot ez idő alatt a szalonokban, amíg vártam a szervizre.
Ahha, szóval láttál már Mustangot szalonban és megállapítottad , hogy az alkatrészei fele a Mondeóból származnak. Mindent értek

Ne zavarjon, hogy a Ford Europe (Mondeo) és a Ford USA (Mustang) már nagyon régóta két autonóm jogi entitás a Ford birodalmon belül, és a néhány kivétellel a termékpalettújuk teljesen különböző. A Mustangokat, még az úgynevezett európai modelleket is a Ford USA gyártja és gyártotta mindig, Európába és a világon mindenhová a Mustangokat (akárcsak az F-széria pickupokat) az USA-ból és Kanadából exportálják. A két (európai ill. amerikai) divíziónak a tervezői, gyártási folyamata és a beszállítási lánca is nagyon más. Az alkatrész-átfedés kb a generikus alkatrészekre korlátozódik, ablakemelő-kapcsolók, csavarok, klipszek, ilyenek. Semmilyen esszenciális alkatrész nem közös a két autóban.
Az a kijelentés, hogy a Mustangokat 50%-ban Mondeo-alkatrészekből rakták össze, nemcsak vicces (melyik is volt előbb?), hanem SZERINTEM téves elképzeléseken is alapul. A két Ford divízió modelljei, bár általában azonos emblémát viselnek, sokkal távolabb állnak egymástól műszakilag, mint a VW-csoport különböző nagypéldányszámú márkái (VW, Skoda, SEAT, Audi).
(A legviccesebb egyébként a Ford USA vs Ford Europe történetben az volt, amikor a Cosworth-motoros, Kölnben gyártott Ford Sierra XR4i-t és a Ford Scorpio-t a Ford Europe exportálta az USA-ba, de hogy az emberek még véletlenül se higgyék, hogy az általuk ismer Ford (USA) brandhez tartozik, más márkanéven, Merkur XR4Ti illetve Merkur Scorpio-ként forgalmazták, és nem volt rajtuk a Ford logó sem. Nem is volt különösebb sikerük, a Merkur-sztorit szerintem szívesen kitörölné a történelméből a Ford

)