Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

rush4you
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 7

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: rush4you »

kaef2 írta:
2025.08.14., csüt. 07:24
wittao írta:
2025.08.13., szer. 23:54
rush4you írta:
2025.08.13., szer. 23:40

Meglehet, de már alatta a kommentekben írták, az a toldóhalom többe van,mint egy használt mac :)
Az a toldohalom szerintem ugyanugy ertektelenedik manapsag, mint maga a gepek. Ki akarna most egy Thunderbolt/FW atalakitot venni? Nem sokan szerintem… lehet erdemes hasznalt almas webes boltokban szetnezni, ujonnan is kb. 10.000 Ft korul vettem ezeket, nem hiszem h. most felenel tobbe kerulnenek.
De ha egy olyan macminit veszel 50-60.000-ert amin ilyen port van, az is egy megoldas lehet. En mondjuk hamarabb adnam el azt a kulso FW hangkartyat, minthogy ennyit kinlodjak a FW miatt :) es vennek inkabb a meglevo konfighoz valami USB-s DAC-ot…
Az inteles Apple gépeken, amennyiben van Thunderbolt port, az is elegendő, a Thunderbolt-FW átalakítók tökéletesen működnek a régi FW eszközökkel. Lehet, hogy kell még egy FW400-FW800 átalakító is persze.
Vagyis továbbra is egyszerűbb egy USB-s interfészt megvenni.
Amúgy ez a kütyü az, amásik az, hogy felvennem is kéne majd vele, ahhoz meg a dac kevés..
Egy jó dsd felvevőre nincs egyben a szotyipénz ;)
terratec producer fw 24
Köszi a segítségeteket amúgy,jó kis fórum ez!

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3733

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

wittao írta:
2025.08.13., szer. 23:54
rush4you írta:
wittao írta:
2025.08.13., szer. 14:19

Itt a vegen az arc beuzemeli a FW800-as meghajtojat a kabel toldogatassal. Akkor lehet megis mukodik?
Meglehet, de már alatta a kommentekben írták, az a toldóhalom többe van,mint egy használt mac :)
Az a toldohalom szerintem ugyanugy ertektelenedik manapsag, mint maga a gepek. Ki akarna most egy Thunderbolt/FW atalakitot venni? Nem sokan szerintem… lehet erdemes hasznalt almas webes boltokban szetnezni, ujonnan is kb. 10.000 Ft korul vettem ezeket, nem hiszem h. most felenel tobbe kerulnenek.
De ha egy olyan macminit veszel 50-60.000-ert amin ilyen port van, az is egy megoldas lehet. En mondjuk hamarabb adnam el azt a kulso FW hangkartyat, minthogy ennyit kinlodjak a FW miatt :) es vennek inkabb a meglevo konfighoz valami USB-s DAC-ot…
Az inteles Apple gépeken, amennyiben van Thunderbolt port, az is elegendő, a Thunderbolt-FW átalakítók tökéletesen működnek a régi FW eszközökkel. Lehet, hogy kell még egy FW400-FW800 átalakító is persze.
Vagyis továbbra is egyszerűbb egy USB-s interfészt megvenni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2059

Hozzászólás Szerző: wittao »

rush4you írta:
wittao írta:
Itt a vegen az arc beuzemeli a FW800-as meghajtojat a kabel toldogatassal. Akkor lehet megis mukodik?
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

rush4you
Újonc fórumos
Újonc fórumos

wittao írta:

wittao
V.I.P.
V.I.P.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3191
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Van úgy, hogy az AI hülyeségeket beszél, de ebben az esetben tökéletesen igaza van.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta:
2025.08.13., szer. 00:41
A 160-as IQ-jú AI erről másként vélekedik:
"Egy Terratec FireWire eszköz nem csatlakoztatható közvetlenül egy USB-porthoz egyszerű adapterrel. A FireWire
(IEEE 1394) és az USB különböző interfészek, eltérő protokollokkal és tápellátási követelményekkel, így a közvetlen
átalakítás lehetetlen. Ha a számítógépén Thunderbolt-port van, szükség lehet egy Thunderbolt-csatlakozóra és
speciális adapterekre."
Szóval, ha nem akarsz gondot venni a nyakadba, szerezz egy külső USB-s hangkártyát.
Nem fog működni. Ahogy az AI írja. Ha találna is az ember működőt, biztosan többe kerülne, mint egy tisztességes USB hangkártya.

rush4you
Újonc fórumos
Újonc fórumos

La_Valse írta:
2025.08.13., szer. 00:41
"Egy Terratec FireWire eszköz nem csatlakoztatható közvetlenül egy USB-porthoz egyszerű adapterrel. A FireWire
(IEEE 1394) és az USB különböző interfészek, eltérő protokollokkal és tápellátási követelményekkel, így a közvetlen
átalakítás lehetetlen. Ha a számítógépén Thunderbolt-port van, szükség lehet egy Thunderbolt-csatlakozóra és
speciális adapterekre."
Szóval, ha nem akarsz gondot venni a nyakadba, szerezz egy külső USB-s hangkártyát.
Pár opciót már átnéztem, szóval nem úgy kérdeztem, hogy nem írtam be a gugliba se :)
Lehet veszek egy régi mac minit, azt gyí.
Amúgy ez spec olyan téren hogy még a régi iskola' terméke.

rush4you
Újonc fórumos
Újonc fórumos

wittao írta:
2025.08.13., szer. 00:07
rush4you írta:
2025.08.12., kedd 23:31
Sziasztok,nem tudom volt-e már ilyen kérdés, hátha tudtok segíteni:
Van egy jó kis dell wyse passzív pcm, használnám egy terratec 24/192es külső kártyával.. minden fasza, csakhogy firewire csatolós a kártya, a gépen ilyen nincs ugye..
Ötlet? Tapasztalatok? Előre is köszi a válaszokat.
https://www.emag.hu/adapter-usb-2-0-139 ... DH9TY4YBM/
Ilyenem van, beugrottam neki :) semmilyen módon nem keresztplatform az usbvel, ez nem működő dolog.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 700

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

speciális adapterekre."
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

wittao
V.I.P.
V.I.P.

rush4you írta:
2025.08.12., kedd 23:31
Van egy jó kis dell wyse passzív pcm, használnám egy terratec 24/192es külső kártyával.. minden fasza, csakhogy firewire csatolós a kártya, a gépen ilyen nincs ugye..
https://www.emag.hu/adapter-usb-2-0-139 ... DH9TY4YBM/

rush4you
Újonc fórumos
Újonc fórumos

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 385

Hozzászólás Szerző: kakaox »

[/quote]

.... Ez amit feltoltottel azt Te rippelted be?
[/quote]

Igen
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

kakaox írta:
2025.07.30., szer. 16:54
tottyi írta:
2025.07.29., kedd 09:51
Multkor irtatok tobben is, hogy a rippelt zenei anyagok joval jobban szolnak mint pl a Tidal. A HDtracks oldalrol letoltott anyagok is kulonboznek a Tiadl-tol? Mar ha valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata. Ott is 44.1kHz · 16bit a letoltheto lemez. Sajnos nekem nincs lehetosegem berippelni semilyen zenei anyagot mert nincs mirol es nincs mire.
Kedves Tottyi!
Letöltöd, kicsomagolod és hallgatod....
Agnes Obel - (2018) LateNightTales
https://www.transferxl.com/download/08jv6nWXGwCxP8
Koszi, hetvegen kiprobalom. Egyebkent pont Agnes Obel-tol neztem az Aventine albumot. :) Ez amit feltoltottel azt Te rippelted be?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 385

Hozzászólás Szerző: kakaox »

tottyi írta:
Multkor irtatok tobben is, hogy a rippelt zenei anyagok joval jobban szolnak mint pl a Tidal. A HDtracks oldalrol letoltott anyagok is kulonboznek a Tiadl-tol? Mar ha valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata. Ott is 44.1kHz · 16bit a letoltheto lemez. Sajnos nekem nincs lehetosegem berippelni semilyen zenei anyagot mert nincs mirol es nincs mire.
Kedves Tottyi!
Letöltöd, kicsomagolod és hallgatod....
Agnes Obel - (2018) LateNightTales
https://www.transferxl.com/download/08jv6nWXGwCxP8
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
Az ember soha nem lehet abban biztos, hogy a CD, a streaming feltöltés és a (nagy felbontású) letöltés ugyanazt a masztert tartalmazza-e. Ezért ezt a kérdést nem lehet általánosságban precízen megválaszolni.

Mivel nekem van egy saját kiadóm is, azt biztosan tudom mondani, hogy ami tőlünk megjelent CD-n, megtalálható a streaming szolgáltatóknál és letölthető/megvehető nagy felbontásban, azok esetében minden maszter ugyanaz és semmiben nem különböznek egymástól az esetlegesen különböző mintavételezési frekvenciától és bitrátától eltekintve. WAV-ban, FLAC-ban, DSD-ben és MQA-ban is ugyanaz a maszter és ennek megfelelően a szintek s a dinamika is.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

hifitibi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: hifitibi »

Windows 11 IoT 24H2 fut a PC-men. Az USB DAC eleje DIYINHK XMOS U216. Amióta W11 van a gépen, az tapasztalom, hogy a master hangerő nem állítja a lejátszási hangerőt, csak az alkalmazás, pl Tidal és Jriver csúszkája. Eddig együtt tudtam élni vele, de egy most következő beállítással már szükség lenne a master hangerőre.

Ennek a gyártónak az XMOS egységét lehet használni driverrel (amiből van nekem régebbi, és a legújabb is), vagy anélkül. Egyikkel sem működik a master hangerő.
Próbáltam office gépen sima W11-gyel és ennek az XMOS-nak az összekapcsolásával, azzal sem megy. A zene pc IoT-s W11-re rádugtam egy kis fejhallgató erősítős DAC-ot, azzal jó volt a master hangerő.

Ahogy utánanéztem a neten, a W11 igencsak válogatós az ügyben, hogy melyik USB DAC-kal hajlandó együttműködni a master hangerő szempontjából. Tud valaki olyan megoldást, amivel a W11 IoT minden USB cuccal hajlandó együttműködni? Ha nem muszáj, nem építenék hardveres hangerőszabályzót.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 700

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Egy hónapja illedelmesen érdeklődtem, tud-e valaki sacd.iso fájlt editálni úgy, hogy
kiszedi belőle a sokcsatornás állomány, de nincs dsf/dff meg újra gyártás. Megoldottam.
Itt van a leírás.
viewtopic.php?p=2955453#p2955453
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

Luxor Audio írta:
2025.05.04., vas. 18:00
viri írta:
2025.05.04., vas. 16:57
Külföldi fórumokon rengeteg panasz volt rá, hogy hiába jók a termékei, de csapnivaló a támogatás, sem garancia, sem más egyéb nem működött nála, azt hiszem ezért adta fel.
A termékei éveken át nagyon népszerűek voltak DIY fronton, rengetegen építették be őket ilyen/olyan masinákba, aztán a megsérült kütyüket próbálták Paullal garancálisan javíttatni és mikor ő ezekre nemet mondott, indult a goromba hírverés, amitől Paul kommunikációja is komorrá vált. Nekem is volt szerencsém agresszív mekkelekhez, aki megsütötte az OCXO modult, hiába figyelmeztettük, hogy a kellő hűtés elengedhetetlen, a zsúfolt állvány nem jó helyszín ehhez, ő jobban tudta. Aztán feljelentéssel fenyegetőzött, ha nem vesszük vissza a kormos kártyát. Nem vettük, ő meg nem ment a kapitányságra, de hetekig kiabált kígyót s békát, ahol csak tudott.

Gyártási hiba miatt defektes PP termékek is akadtak, bár én talán csak hárommal találkoztam a sok száz eladott példány között. Azokat Paul engedélyével itt helyben megjavítottuk, mert az oda/visszaszállítás Tajvanra többe került volna, mint a termék ára. Akkor merült fel, hogy legyen Budapesten egy európai gyártóbázis, de ezt a pandémia megtorpedózta.
Nyilván Te közelebb voltál hozzá, én csak olvastam róla, hogy emailekre nem válaszol, meg nem foglalkozik az emberekkel, és ezt elég sokan sérelmezték. De hát ez már a múlt :)
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11020
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

viri írta:
2025.05.04., vas. 16:57
Külföldi fórumokon rengeteg panasz volt rá, hogy hiába jók a termékei, de csapnivaló a támogatás, sem garancia, sem más egyéb nem működött nála, azt hiszem ezért adta fel.
A termékei éveken át nagyon népszerűek voltak DIY fronton, rengetegen építették be őket ilyen/olyan masinákba, aztán a megsérült kütyüket próbálták Paullal garancálisan javíttatni és mikor ő ezekre nemet mondott, indult a goromba hírverés, amitől Paul kommunikációja is komorrá vált. Nekem is volt szerencsém agresszív mekkelekhez, aki megsütötte az OCXO modult, hiába figyelmeztettük, hogy a kellő hűtés elengedhetetlen, a zsúfolt állvány nem jó helyszín ehhez, ő jobban tudta. Aztán feljelentéssel fenyegetőzött, ha nem vesszük vissza a kormos kártyát. Nem vettük, ő meg nem ment a kapitányságra, de hetekig kiabált kígyót s békát, ahol csak tudott.

Gyártási hiba miatt defektes PP termékek is akadtak, bár én talán csak hárommal találkoztam a sok száz eladott példány között. Azokat Paul engedélyével itt helyben megjavítottuk, mert az oda/visszaszállítás Tajvanra többe került volna, mint a termék ára. Akkor merült fel, hogy legyen Budapesten egy európai gyártóbázis, de ezt a pandémia megtorpedózta.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

GTomi írta:
2025.05.04., vas. 13:14
Luxor Audio írta:
2025.05.04., vas. 08:14

Hátha egyszer valaki másnak is kell, belinkelem az összes Paul Pang USB kártya meghajtóit, bár Windows 10-től felfelé elvileg nincs rájuk szükség. Nem tudom, az új rendszerekkel mennyire kompatibilisek ezek a régi cuccok, 2018 óta nem foglalkozom a témával, Paul is leállt velük már rég.

Akkor 2021-ben jött ki az utolsó a V6T és itt be is fejezte ezt a vonalat ?
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11020
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

GTomi írta:
2025.05.04., vas. 13:14
A Covid idején sok más tevékenysége mellett elengedte az USB kártyák fejlesztését és gyártását is. Azóta nem beszéltem vele, nem ismerem a jelenlegi terveit.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 670

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Luxor Audio írta:
2025.05.04., vas. 08:14

Hátha egyszer valaki másnak is kell, belinkelem az összes Paul Pang USB kártya meghajtóit, bár Windows 10-től felfelé elvileg nincs rájuk szükség. Nem tudom, az új rendszerekkel mennyire kompatibilisek ezek a régi cuccok, 2018 óta nem foglalkozom a témával, Paul is leállt velük már rég.

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”