SoundMania írta: ↑2025.08.03., vas. 02:52
MrCollector írta: ↑2025.08.02., szomb. 22:43
SM milliószor leírta? Mit? Mert írt már ő annyi mindent, hogy szerintem jó páran már unják is.
Egyébként pont ti vagytok ketten akinek időnként szelektív a szövegértelmezési képessége. Vagyis csak azt értitek meg amit akartok és csak arra reagáltok. Ugyan ez volt múltkor is mikor úgy idéztél valamit, hogy bele tudjál kötni.
Írtam én olyat, hogy a rossz felvétel egy jobb rendszeren nem szól jobban? Nem. Azt írtam, hogy ott jobban kijönnek a hibák.
Neked lehet nem a hibák tűnnek fel, de hidd el van olyan akinek meg pont az. És lehet pont ezért válik számára "hallgathatatlanná".
Aztán ha "kicsit" még fejlesztesz a rendszeren rájössz, amit próbálunk elmagyarázni, hogy azok a hallgathatatlan zenék is elkezdenek hallgathatók lenni mert már felfoghatóvá válik, hogy miről is szól. Ami sokkal több, mint csak a zene! Szóval ne add fel, van még mit csinálnod.
Látod, már be is bizonyosodott amit írtam. Nem érted ami le van írva. Nem a saját rendszeremről írtam, hanem "akárkiéről".
Ha te egy rossz minőségű felvételnél nem hallod a hibát az a te "bajod" vagy szerencséd (nem tudom melyik a helyes jelen esetben). Van aki akár a "jó" felvételekben is meghallja a hibát. Azért mert Te nem, még nem kell azt hinni, hogy más sem.
Nem adom fel, de köszönöm, hogy támogatsz. Igazán jól esik.
Tudod azért foglalkozom minden nap a kábeleimmel illetve az általam forgalmazott eszközökkel, hogy az olyan felhasználóknak, mint Te is, minél nagyobb élvezetet okozzon kedvenc zenéik hallgatása.
Na de evezzünk a topik vizeire.
Emlékszem múltkoriban azt írtad, a Wireworld Platinum (nem tudom hányas) tápkábel volt amit te eddig legjobbat hallottál, de nem birtokoltad, valamelyik ismerősödnél/barátodnál. Képzeld nekem van egy barátom, aki a kb. 40-50 milliós rendszerében (remélem nem sértődik meg, ha alábecsültem az összeget) nagyon sokáig Platinum 7-es kábeleket használt (illetve van is még neki). Aztán mikor kipróbálta (meghallgatta) egy másik gyártóét, akkor lényegében az összeset lecserélte ezekre. Táp illetve XLR analóg összekötőkről van szó. Azok a másikok is drága kábelnek minősülnek (noha a WW Platinumnak kb. a fele új áron) a meglévő két rendszerét nem akarta teljesen átkábelezni, inkább mindig cserélgeti ott ahol zenét hallgat.Pár napja mikor nála jártam, a phono-jában épp WW tápkábel volt bedugva. Miután végighallgattuk szintén a másik gyártótól származó tápkábelekkel, szinte rögtön kiszedte a másik rendszeréből a sajátjait és betette a phono-jába a WW helyett. A legmókásabb, hogy nem kellett órákon át hallgatózni, ezerféle zenén figyelni fület hegyezve milyen nuansznyi különbségek vannak.
Félreértés ne essék nem a WW Platinum lejáratása a cél. Előfordulhat, hogy egy másik rendszerben egy másik tulajdonosnál az ő hallásával és zenéivel nem ez lenne a végeredmény. De itt ez volt.
Igazából a WW Platinum tápkábel közel sem a világ teteje ettől függetlenül sem. Elnézve a jelenlegi kábelárakat, inkább csak a középmezőny tetején vagy a felső kategória alján van, ha kizárólag csak az árát nézzük is. Persze, mint a korábban leírtak is bizonyítják, az ár közel sem meghatározó minden esetben, de a legtöbb vásárló ez alapján választ első körben.
Egyébként én szívesen fogadok minden elméleti vagy gyakorlati tanácsot. Mivel nem ismerlek, sőt a rendszeredet sem (mert az olyan, mint Columbo felesége) nem merném kijelenteni, hogy a Te rendszered nem jobb, mint az enyém. Viszont, mivel Te úgy látom így gondolod, nagyon szívesen meghallgatnám, és talán ezzel nem is vagyok egyedül, ezt valamikor alkalomadtán. Hidd el amennyiben tényleg elképesztő hangzást fogok tapasztalni nálad, azt le fogom írni ide is. Talán ez hozzá is járulna ahhoz, hogy a többiek is komolyan vegyék az állításaidat, véleményeidet. Persze azt is le fogom írni, ha nem így van.
Egy biztos, Te az enyémet bármikor meghallgathatod, ha eljössz hozzám.
Remélem erre reagálni fogsz és nem "siklasz" el felette véletlenül sem!