Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Adatlap szerint a DeoxiT Gold javasolt elektron csövek lábak-foglalatok kezelésére, vagy befejező bevonatkánt, mert ez 240C fokig stabil. Én is felvittem vékonyan, minden csőlábam és foglalatom aranyozott, de hallható változást nem okozott. A Golddal kezeltem az összes analóg csatlakozómat is, amit többsége ezüst, ezüstözött (oxidációt szemmel nem láttam rajtuk), ami nem ezüst, az aranyozott. Változás kezelés után? Nekem ez is az érzékelési küszöb alatt volt.
Kezeltem néhány helyen DEOXIT D100L-2DB Deoxidiser-el is, ami oxid feloldó valami, amit pár óra után igyekeztem letörölni, hogy utána felvigyem a Goldot.
A egy kérdés számomra, ezek az olajok felületen mennyi idő alatt "öregednek", száradnak meg levegő-hőmérséklet hatására. Minden olaj öregszik, ez nem kérdés.
Kezeltem néhány helyen DEOXIT D100L-2DB Deoxidiser-el is, ami oxid feloldó valami, amit pár óra után igyekeztem letörölni, hogy utána felvigyem a Goldot.
A egy kérdés számomra, ezek az olajok felületen mennyi idő alatt "öregednek", száradnak meg levegő-hőmérséklet hatására. Minden olaj öregszik, ez nem kérdés.
A vörösréz felület állapotától függ, hogy mi mindent érdemes beveteni. A D5-ben (és a Goldban is) minden benne van, ami csak kell. Nem véletlenül említettem őket. Ha nagyon koszos a bevont felület, akkor előbb D5 és utána a Gold. Mindig a Gold legyen az utoljára felvitt kontaktus javító. A vörösréz felületen elég a D5.Rock60 írta: ↑2025.07.14., hétf. 07:54Bevonatos felületnél felesleges a Gold előtt a Cleaner ?kaef2 írta: ↑2025.07.14., hétf. 07:35
Ahogy Shimano is írta. A legfontosabb, hogy megállapítsuk a felület el van -e látva valamilyen bevonattal. Ha igen, akkor egy réteg a Deoxit Goldból általában elég. Tapasztalataim szerint nem kell belőle az esetek többségében több réteg. Sem a külső csatlakozók, sem a belső kontaktusok esetében. Érdemes egyszeri kezelés után kipróbálni az eszközt és esetleg a tapasztalt változás függvényében eldönteni, szükséges-e egy második réteg is. A Gold általában elég és nem kell hozzá más Caig termék, hiszen a kezelendő felületek többsége aranyozott, vagy más bevonattal rendlekezik.![]()
Ok...
/ Én is egy rétegre gondoltam, de anyagonként. Cleaner + Gold. /
Gondolom egy mezei vörösréznél ildomos mindent bevetni...![]()
Itt találhatóak a D5 különböző verziói:
https://caig.com/deoxit-d-series/
És itt a Goldé:
https://caig.com/deoxit-gold-g-series/
A jelenlegi termékválasztékban nincs már Enhancer nevű termék,
https://caig.com/
Cleanerekből sokféle van, de alapvetően nem hifi eszközökhöz:
https://caig.com/cleaners-washes-solvents-protectants/
De mondjuk már nem mondanám magam naprakésznek a témában.
Ha már házipraktika.
Ugyan idő kell neki, de a Coca Cola is meglepően jól tisztít, nem legenda.
Fiam érmeket gyűjt, a baromi régi, elfeketedett darabokat bedobja egy pohár Cólába és másnapra vagy harmadnapra rájuk sem lehet ismerni, csillognak, mint Salamon izéje.
Milyen az a félig töltött ecet ?

Ja igaz, de mondjuk nem ráspollyal mentem neki, hanem 500 - as papírral, aztán lehet, hogy felesleges volt, de most csillog - villog...Shimano írta: ↑2025.07.14., hétf. 06:48Ha oxidos a réz,pl az említett alisca kábelvégeknél,akkor oda sem durva,dörzsöléses akármivel kell nekimenni,ha nem arra nagyon jó az ecet + só egyveleg,ez leszedi ronycsolásmentesen az oxiréteget,és ezután mehet rá a korrózióvédő deoxit.Én a deoxit elött sebbenzinnel kezelem,zsírtalanítom a felületet,ez gyógyszertárakban kapható.
A sebbenzin, amit használsz, vagy az alkohol, amivel én tisztogattam korábban, a helyett van kitalálva a Cleaner, nem ?
Bevonatos felületnél felesleges a Gold előtt a Cleaner ?kaef2 írta: ↑2025.07.14., hétf. 07:35
Ahogy Shimano is írta. A legfontosabb, hogy megállapítsuk a felület el van -e látva valamilyen bevonattal. Ha igen, akkor egy réteg a Deoxit Goldból általában elég. Tapasztalataim szerint nem kell belőle az esetek többségében több réteg. Sem a külső csatlakozók, sem a belső kontaktusok esetében. Érdemes egyszeri kezelés után kipróbálni az eszközt és esetleg a tapasztalt változás függvényében eldönteni, szükséges-e egy második réteg is. A Gold általában elég és nem kell hozzá más Caig termék, hiszen a kezelendő felületek többsége aranyozott, vagy más bevonattal rendlekezik.

Ok...
/ Én is egy rétegre gondoltam, de anyagonként. Cleaner + Gold. /
Gondolom egy mezei vörösréznél ildomos mindent bevetni...

Az ecetes sóoldat elkészítése kb annyi, hogy pl egy kávéspohárba félig töltött ecetet teszünk,erre két három kiskanálnyi sót,és ezt elkeverjük.
Meglepően hatékony.
Meglepően hatékony.
Ahogy Shimano is írta. A legfontosabb, hogy megállapítsuk a felület el van -e látva valamilyen bevonattal. Ha igen, akkor egy réteg a Deoxit Goldból általában elég. Tapasztalataim szerint nem kell belőle az esetek többségében több réteg. Sem a külső csatlakozók, sem a belső kontaktusok esetében. Érdemes egyszeri kezelés után kipróbálni az eszközt és esetleg a tapasztalt változás függvényében eldönteni, szükséges-e egy második réteg is. A Gold általában elég és nem kell hozzá más Caig termék, hiszen a kezelendő felületek többsége aranyozott, vagy más bevonattal rendlekezik.Rock60 írta: ↑2025.07.13., vas. 23:43Én az Au-Vi Stream Kft-től - Vincze Jánostól - vásároltam, ahol korábban az Oyaide hálózati és DC dugókat is.kaef2 írta: ↑2025.07.13., vas. 22:28
Azt kell, hogy mondjam, hogy akinek fogalma sincs arról, hogy mi a Deoxit, talán lehet ez a véleménye. A gyártó Caig nevű cég 50 éve gyárt kontaktusjavító folyadékokat és kenőanyagokat. Deoxit nem hifi termék.
Több, mint 15 évig árultuk a Pennában, majd az azt követő cégemben ...
A szett két kis műanyag fiolából áll.
Az egyik a DeoxiT Cleaner and Enhancer, a másik a DeoxiT Gold.
Nyilván jól ismered ezeket a termékeket, a helyes használatával kapcsolatban kérdeznék pár dolgot.
Kentem, ahogy jónak találtam, de :
Mennyit érdemes felhordani egyik, illetve a másik szerből ?
Szükséges-e a második réteg felhordása előtt az előző teljes megszáradását kivárni ?
Ha több került fel a szűkségesnél, a feleslegesnek tűnőt le kell-e törölni, vagy hagyjuk rászáradni ?
Köszi.
Ha oxidos a réz,pl az említett alisca kábelvégeknél,akkor oda sem durva,dörzsöléses akármivel kell nekimenni,ha nem arra nagyon jó az ecet + só egyveleg,ez leszedi ronycsolásmentesen az oxiréteget,és ezután mehet rá a korrózióvédő deoxit.Én a deoxit elött sebbenzinnel kezelem,zsírtalanítom a felületet,ez gyógyszertárakban kapható.
Az ecetes sóoldatba bele kell helyezni a kezelendő részt,és benne hagyni addig még az nem dolgozza le teljesen a szennyeződéseket.Ez lehet nagyon rövid idő is,jóformán csak belemártva,de ha nagyon oxidos már,akkor több ideig kell ebben áztatni.
Minimális mennyiség kell,és le kell törölni mindkettőt a felhordás után.Ha nincs oxid réteg a kezelendő felületen,pl aranyozott csatik,stb,akkor elég a gold,nem kell a d5.Rock60 írta: ↑2025.07.13., vas. 23:43Én az Au-Vi Stream Kft-től - Vincze Jánostól - vásároltam, ahol korábban az Oyaide hálózati és DC dugókat is.kaef2 írta: ↑2025.07.13., vas. 22:28
Azt kell, hogy mondjam, hogy akinek fogalma sincs arról, hogy mi a Deoxit, talán lehet ez a véleménye. A gyártó Caig nevű cég 50 éve gyárt kontaktusjavító folyadékokat és kenőanyagokat. Deoxit nem hifi termék.
Nyilván jól ismered ezeket a termékeket, a helyes használatával kapcsolatban kérdeznék pár dolgot.
Szükséges-e a második réteg felhordása előtt az előző teljes megszáradását kivárni ?
Ha több került fel a szűkségesnél, a feleslegesnek tűnőt le kell-e törölni, vagy hagyjuk rászáradni ?
Köszi.
Ha oxidos a réz,pl az említett alisca kábelvégeknél,akkor oda sem durva,dörzsöléses akármivel kell nekimenni,ha nem arra nagyon jó az ecet + só egyveleg,ez leszedi ronycsolásmentesen az oxiréteget,és ezután mehet rá a korrózióvédő deoxit.Én a deoxit elött sebbenzinnel kezelem,zsírtalanítom a felületet,ez gyógyszertárakban kapható.
Az ecetes sóoldatba bele kell helyezni a kezelendő részt,és benne hagyni addig még az nem dolgozza le teljesen a szennyeződéseket.Ez lehet nagyon rövid idő is,jóformán csak belemártva,de ha nagyon oxidos már,akkor több ideig kell ebben áztatni.
Én az Au-Vi Stream Kft-től - Vincze Jánostól - vásároltam, ahol korábban az Oyaide hálózati és DC dugókat is.kaef2 írta: ↑2025.07.13., vas. 22:28
Köszi.
Több, mint 15 évig árultuk a Pennában, majd az azt követő cégemben (ma már nem foglalkozom ilyesmivel), ezerszámra adtunk el belőle nemcsak hifistáknak, de profi, nagy vállalati felhasználóknak is, egyetlen reklamcióra sem emlékszem.
A mostani választékban két terméket érdemes megnézni: a D5 és Gold nevűeket. A D5 tiszta fémfelületekre való, tisztító spray, oldószer alapú tisztító, amely 5%-ban tartalmaz aktív deoxidáló hatóanyagot és amely hatékonyan távolítja el az oxidációt és a szennyeződéseket fém csatlakozókról, és akár potméterekről, csőfoglalatokról.
A Gold egy kondicionáló és védő spray, amely főként arany, ezüst, ródium, réz, bronz és nikkel bevonatú csatlakozókhoz ajánlott. Picivel kevésbé hatékony, mint a D5, de ha bevonatos a felületünk, akkor ezt érdemes használni.
A D5 hatásmechanizmusa:
Oxidáció eltávolítása:
Az oxidrétegek (pl. CuO, Cu₂O) elektromosan szigetelők, amik rontják a vezetőképességet. A D5 hatóanyagai reakcióba lépnek ezekkel az oxidokkal, redukálva őket, és helyreállítják a fémfelület vezetőképességét.
Nedvesség kiszorítása:
A spray kiszorítja a nedvességet, amely a galvanikus korrózió fő okozója (két különböző fém közötti elektrokémiai reakció nedves környezetben).
Kenés:
A D5 enyhe kenő hatással is rendelkezik, ami csökkenti a súrlódást mozgó alkatrészeknél, például potméterekben.
A Gold hatásmechanizmusa:
A DeoxIT Gold egyedi kondicionáló oldat, amely molekulárisan kötődik a fémbevonatokhoz, például a nemesfémekhez (arany, ezüst, ródium). Tartalmaz adalékokat, amelyek vékony védőréteget képeznek.
Vezetőképesség javítása:
A Gold molekulái behatolnak a bevont felületek mikroszkopikus réseibe, és molekulárisan kötődnek az alapfémhez, csökkentve az érintkezési ellenállást.
Oxidáció és korrózió elleni védelem:
A vékony védőréteg (nanométeres vastagságú) megakadályozza az oxigén és nedvesség hozzáférését a fémfelülethez, így gátolja az oxidációt és a galvanikus korróziót.
Fakulásgátlás:
Nemesfémek esetén (pl. arany) a Gold megakadályozza a felület elhomályosodását (fakulását), ami fontos audio- és videoberendezésekben.
Hazai színházaknak, stúdióknak, koncerttermeknek, hangosító cégeknek, Magyar Rádiónak, Magyar Televíziónak, több elektronikai eszköz és informatikai eszköz gyártónak, szervizeknek is rendszeresen adtunk el, szémos hifis felhasználó mellett.
Én még nem hallottam olyanról, hogy bárkinél romlott volna a megfelelő használat után a rendszer hangja, de hát az ember holtáig tanul ugye.
Másnap ott folytattam, ahol előző nap belealudtam. Kb...
Vissza tettem az előzőleg meghallgatott lemezeket és az elmentett zenés filmeket, koncerteket.
Már a mélyhangok egész emberesen szólaltak meg, az énekhangokra rátaláltak a zöngék és a felharmonikusai, a zongora megszólalása már a Gekko dinamikáját idézte, ami tegnap még úgy szólt, mint egy Tesco-gazdaságos pianinó.
Vannak még lemaradások. A Gekkonak levegősebb az atmoszférája, mélyebb kicsit a tere, még mindig " lágyabb " a tónusa, gördülékenyebb a stílusa, olyan magától érthetődő. Nagyon szeretem.
Az Alisca Orange Black Line lehet, hogy megnyeri pár nap múlva a szakasz végén a sprintet. Ha igaz, hogy kell vagy 50 óra, mire egy kábel ilyen hosszú szünet után magára talál, akkor van benne még bőven tartalék.
Minden esetre azok a jellemzők, amik már régen is feltűntek Bese Attila - komplett - rendszerében, már egyre nyilvánvalóbbak. Csendes háttér, pontosan " megrajzolt " hangszerek, tökéletes tónus, kiváló dinamika.
Egy alkalommal az egész Alisca - láncot fülvégre kapta egy külföldi szaklap - majd megkeresem.
A rendszerben ott volt az összes kábel, erősítők, a hsz. madzag végén az ASP4C állódoboz. Ott külön - külön kielemezték, hogy a részegységek hogy múlják felül a kétszeres áru, vagy még drágább konkurens komponenseket, a dobozra egy külön hosszú fejezetet szenteltek.
A konklúzió az volt, hogy míg a más gyártó termékei szóltak így is, úgy is, lágyabban, élénkebben, mélyebben, magasabban, melegebben, addig az Alisca helyesen szólt.
Helyesen.
Ez jutott eszembe, mikor a kábel kezdett magához térni és mind ezt üveggyöngyért.
Visszatesztet nem csináltam, ezerszer meghallgatott zenéket hallgattam az Alisca-val az elmúlt három napban, jobb híján hagyatkozom az audiomemóriámra.
Egy hétig megy, akkor fogom meghallgatni, most már hozzá képest a Gekko-t.

Vissza tettem az előzőleg meghallgatott lemezeket és az elmentett zenés filmeket, koncerteket.
Már a mélyhangok egész emberesen szólaltak meg, az énekhangokra rátaláltak a zöngék és a felharmonikusai, a zongora megszólalása már a Gekko dinamikáját idézte, ami tegnap még úgy szólt, mint egy Tesco-gazdaságos pianinó.
Vannak még lemaradások. A Gekkonak levegősebb az atmoszférája, mélyebb kicsit a tere, még mindig " lágyabb " a tónusa, gördülékenyebb a stílusa, olyan magától érthetődő. Nagyon szeretem.
Az Alisca Orange Black Line lehet, hogy megnyeri pár nap múlva a szakasz végén a sprintet. Ha igaz, hogy kell vagy 50 óra, mire egy kábel ilyen hosszú szünet után magára talál, akkor van benne még bőven tartalék.
Minden esetre azok a jellemzők, amik már régen is feltűntek Bese Attila - komplett - rendszerében, már egyre nyilvánvalóbbak. Csendes háttér, pontosan " megrajzolt " hangszerek, tökéletes tónus, kiváló dinamika.
Egy alkalommal az egész Alisca - láncot fülvégre kapta egy külföldi szaklap - majd megkeresem.
A rendszerben ott volt az összes kábel, erősítők, a hsz. madzag végén az ASP4C állódoboz. Ott külön - külön kielemezték, hogy a részegységek hogy múlják felül a kétszeres áru, vagy még drágább konkurens komponenseket, a dobozra egy külön hosszú fejezetet szenteltek.
A konklúzió az volt, hogy míg a más gyártó termékei szóltak így is, úgy is, lágyabban, élénkebben, mélyebben, magasabban, melegebben, addig az Alisca helyesen szólt.
Helyesen.
Ez jutott eszembe, mikor a kábel kezdett magához térni és mind ezt üveggyöngyért.
Visszatesztet nem csináltam, ezerszer meghallgatott zenéket hallgattam az Alisca-val az elmúlt három napban, jobb híján hagyatkozom az audiomemóriámra.
Egy hétig megy, akkor fogom meghallgatni, most már hozzá képest a Gekko-t.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
A Deoxit miért az?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Nyílván viccnek szántam.supravox írta: ↑2025.07.13., vas. 20:35Rokk is írta,hogy bekente és rettenetes voltTctronic írta: ↑2025.07.13., vas. 20:11Gekko Black Knight: volt nálam próbára de nem fogott meg. Sajnos nálam a kis felbontása miatt elvérzett, egyébként minden másban egész jó volt.
DeoxiT Gold: megvettem mert jókat írtak róla. Bekentem vele minden csatlakozót oda-vissza, de nagyon nem jött be. Sajnos nem kis munka volt mindent letörölni. Lehet bennem van a hiba?![]()
![]()
Nekem is van és nálam is működik.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 364
Kígyóháj, varjúmáj......Tctronic írta: ↑2025.07.13., vas. 20:11Gekko Black Knight: volt nálam próbára de nem fogott meg. Sajnos nálam a kis felbontása miatt elvérzett, egyébként minden másban egész jó volt.
DeoxiT Gold: megvettem mert jókat írtak róla. Bekentem vele minden csatlakozót oda-vissza, de nagyon nem jött be. Sajnos nem kis munka volt mindent letörölni. Lehet bennem van a hiba?![]()
A gondolkodás nem megerőltető...
Rokk is írta,hogy bekente és rettenetes voltTctronic írta: ↑2025.07.13., vas. 20:11Gekko Black Knight: volt nálam próbára de nem fogott meg. Sajnos nálam a kis felbontása miatt elvérzett, egyébként minden másban egész jó volt.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2732
Gekko Black Knight: volt nálam próbára de nem fogott meg. Sajnos nálam a kis felbontása miatt elvérzett, egyébként minden másban egész jó volt.
DeoxiT Gold: megvettem mert jókat írtak róla. Bekentem vele minden csatlakozót oda-vissza, de nagyon nem jött be. Sajnos nem kis munka volt mindent letörölni. Lehet bennem van a hiba?
DeoxiT Gold: megvettem mert jókat írtak róla. Bekentem vele minden csatlakozót oda-vissza, de nagyon nem jött be. Sajnos nem kis munka volt mindent letörölni. Lehet bennem van a hiba?

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
A Gekko-t csak kihúztam az erősítőből és a Quadból, de egyébként a helyén maradt, a csatlakozók a terminálok közelében, úgy hogy bármikor visszadugható, mehet a teszt vica - versa...
Mondta az eladó - aki két éve árulta az Alisca Ornge bravúros dobozait,- hogy valszeg járatni kell, mert vagy 10 éve nem volt bekötve, úgy hogy számoltam vele, hogy elsőre nem fog elvarázsolni.
A kábelvégeket is meg kellett alaposan tisztítani - nobanán - az évtizedes oxidációtól, polírpapír, DeoxiT Cleaner és DeoxiT Gold, varázspálca...
Na, erősítő bemelegítve, minden összedugva, go...
Valami rettenetes volt.
Néztem, nem a Sokolba dugtam-e véletlenül a Mastersound helyett, de nem.
Eltelt vagy két óra, mire magamhoz tértem, hogy mi a rák ez, mikor is egy halovány változást érzékeltem a hangzásban. Kicsit kevésbbé visított, a lények is mintha kiheverték volna az influenzát, kezdett emberi hangjuk lenni, a mélyek is kezdtek előbújni óvatosan, meg sem mertem mozdulni, nehogy elrebbenjenek...
Haloványan kezdett emlékeztetni a hang valamire, amit vagy 30 évvel ez előtt hallottam, nem is tudom hol, ja de... Elaludtam.
( Folytköv.)
Mondta az eladó - aki két éve árulta az Alisca Ornge bravúros dobozait,- hogy valszeg járatni kell, mert vagy 10 éve nem volt bekötve, úgy hogy számoltam vele, hogy elsőre nem fog elvarázsolni.
A kábelvégeket is meg kellett alaposan tisztítani - nobanán - az évtizedes oxidációtól, polírpapír, DeoxiT Cleaner és DeoxiT Gold, varázspálca...
Na, erősítő bemelegítve, minden összedugva, go...
Valami rettenetes volt.

Néztem, nem a Sokolba dugtam-e véletlenül a Mastersound helyett, de nem.
Eltelt vagy két óra, mire magamhoz tértem, hogy mi a rák ez, mikor is egy halovány változást érzékeltem a hangzásban. Kicsit kevésbbé visított, a lények is mintha kiheverték volna az influenzát, kezdett emberi hangjuk lenni, a mélyek is kezdtek előbújni óvatosan, meg sem mertem mozdulni, nehogy elrebbenjenek...
Haloványan kezdett emlékeztetni a hang valamire, amit vagy 30 évvel ez előtt hallottam, nem is tudom hol, ja de... Elaludtam.
( Folytköv.)
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2760
Kábelezzünk
Ami a régi kábeleket illeti - felismered a fotón a több mint 40 éve behozott VdH D300S hangszóró kábeledet?
(Ez is maradt nálam - nem eladó:)
TJ.

Ami a régi kábeleket illeti - felismered a fotón a több mint 40 éve behozott VdH D300S hangszóró kábeledet?
(Ez is maradt nálam - nem eladó:)
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Kábelezzünk.
Na, nem pont azért, mert az üzenőfal is tele van már vele, hogy mi " folyik itt " - mondjuk tényleg át lehetne pattintani nagy részét valamelyik csevegőbe - hanem mert szerét ejtettem egy régi bakancslistás hsz. kábelnek, ami a sors fintora miatt, amikor még patakot - nem Dunát - lehetett volna rekeszteni vele, kimaradt az életemből.
Mára ritka madár ez a kis honi manufaktúrában készült kábel, nem feltétlenül csak azért, mert nem tömegtermék, hanem már régen nem készül, szerintem már nem is fog, és akinek van, az ritkán válik meg tőle.
Most felbukkant egy szett a Fórumon, rögtön le is csaptam rá.
Egy rca " tettestársa " régen biztos tagja a rendszeremnek és bár az ára összehasonlíthatatlanul alacsonyabb, mint a Bécsi út túlsó végén túlról származó minőségibb daraboknak, bármi is fog változni az eszközökben, az a kábel marad.
Jó néhány éve megvan a most használt hsz. kábelem, a Gekko Black Knight, hasonló kategóriájú kábelek két percig sem voltak versenyben, sokkal drágábban az ezüst változat jönne képbe, de ez a veszély egyhamar nem fenyeget.
Ennek a helyére kötöttem be az új szerzeményt.
Ez a kábel nem vastag, de ba..ott merev, és barátságtalanul ellenáll a könnyed hajlítgatási kísérleteknek, ezért nem kis tornamutatvány volt a konzol mögött az egyéb kábelsaláták között a végleges helyét óvatosan kitaposni.
( Folytköv.)
Na, nem pont azért, mert az üzenőfal is tele van már vele, hogy mi " folyik itt " - mondjuk tényleg át lehetne pattintani nagy részét valamelyik csevegőbe - hanem mert szerét ejtettem egy régi bakancslistás hsz. kábelnek, ami a sors fintora miatt, amikor még patakot - nem Dunát - lehetett volna rekeszteni vele, kimaradt az életemből.
Mára ritka madár ez a kis honi manufaktúrában készült kábel, nem feltétlenül csak azért, mert nem tömegtermék, hanem már régen nem készül, szerintem már nem is fog, és akinek van, az ritkán válik meg tőle.
Most felbukkant egy szett a Fórumon, rögtön le is csaptam rá.

Egy rca " tettestársa " régen biztos tagja a rendszeremnek és bár az ára összehasonlíthatatlanul alacsonyabb, mint a Bécsi út túlsó végén túlról származó minőségibb daraboknak, bármi is fog változni az eszközökben, az a kábel marad.
Jó néhány éve megvan a most használt hsz. kábelem, a Gekko Black Knight, hasonló kategóriájú kábelek két percig sem voltak versenyben, sokkal drágábban az ezüst változat jönne képbe, de ez a veszély egyhamar nem fenyeget.
Ennek a helyére kötöttem be az új szerzeményt.
Ez a kábel nem vastag, de ba..ott merev, és barátságtalanul ellenáll a könnyed hajlítgatási kísérleteknek, ezért nem kis tornamutatvány volt a konzol mögött az egyéb kábelsaláták között a végleges helyét óvatosan kitaposni.
( Folytköv.)
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1217
Csak azt nem tudom miért a kábelre fogod. Amíg Spendorom volt ilyeneket nem tudtam hallgatni. Aztán amikor a kis Triangle megmutatta, hogy lehet ezt másképp, onnantól nincsenek ilyesmi gondjaim. Írod, hogy az R kábel torzításcsökkentő... Pedig nem torzítást vesz ki a hangból, hanem sok egyebet is. Ami a Spendornak jót tesz. Csak amit te itt hallani vélsz és elalélsz tőle, azt kb szorozd meg 8-cal és azt kapjuk mások, nem R kábellel meg Spendorral és mi arról beszélünk. Nem szeretném ha a rendszerem a hiányosságok kompenzálásával csak zenei kivonatot juttatna el a fülembe.chord_ írta: ↑2025.07.13., vas. 16:13Ez a 'lány gitárral', ez olyan hifis szlogen, mint az okos molnárlány dolgai.
Igaz is, meg nem is.
Az átlag hifizős lemezeknél, a kevés hangszer meg az egy szem ének, az valóban a komplexitás hiánya, nem nagy dolog visszaadni, és cserében nagyon attraktív. Szeretik is mutogatni. Itt shimano-nak igaza lehet, itt a zúzatós zenék jóval nagyobb kihívást jelenthetnek.
példa?, mondjuk ez, hirtelen ez jut eszembe, ez van a polcon, sókon hallottam eleget:
Nem, nem mentek el semmilyen kápolnába, meta-cucc nincs túl sok benne. Nagyon szépen csinálja az emelést a hangjával,igényes felvétel kb. ennyi.
youtu.be/aoxaz4ktE5A
A nemátlag, nemhifizős lemezeknél, a helyzet jóval bonyolultabb.
Példa?
Ebből tudok húszat is hirtelen, ezt nagyon szeretem.
Mondjuk, évekig porosodott, mire lett olyan a rendszer, hogy komolyan megkedveltem.
youtu.be/KpYhK92w0D0
Amelyik kábel ezt jól nyomja, és nem szaladsz ki sikítva, hogy nem bírod, mert megöl ez a nő, az előtt kalapomat megemelem...
És ez is egy 'lány gitárral' lemez.
És amelyik rendszer mondjuk jól viszi a Crimsont, még azért aggódnék egy kicsit...
Són ezt egyszer sem hallottam.
Hát van még hova fejlődni.chord_ írta: ↑2025.07.13., vas. 16:13Ez a 'lány gitárral', ez olyan hifis szlogen, mint az okos molnárlány dolgai.
Igaz is, meg nem is.
Az átlag hifizős lemezeknél, a kevés hangszer meg az egy szem ének, az valóban a komplexitás hiánya, nem nagy dolog visszaadni, és cserében nagyon attraktív. Szeretik is mutogatni. Itt shimano-nak igaza lehet, itt a zúzatós zenék jóval nagyobb kihívást jelenthetnek.
példa?, mondjuk ez, hirtelen ez jut eszembe, ez van a polcon, sókon hallottam eleget:
Nem, nem mentek el semmilyen kápolnába, meta-cucc nincs túl sok benne. Nagyon szépen csinálja az emelést a hangjával,igényes felvétel kb. ennyi.
youtu.be/aoxaz4ktE5A
A nemátlag, nemhifizős lemezeknél, a helyzet jóval bonyolultabb.
Példa?
Ebből tudok húszat is hirtelen, ezt nagyon szeretem.
Mondjuk, évekig porosodott, mire lett olyan a rendszer, hogy komolyan megkedveltem.
youtu.be/KpYhK92w0D0
Amelyik kábel ezt jól nyomja, és nem szaladsz ki sikítva, hogy nem bírod, mert megöl ez a nő, az előtt kalapomat megemelem...
És ez is egy 'lány gitárral' lemez.
És amelyik rendszer mondjuk jól viszi a Crimsont, még azért aggódnék egy kicsit...
Són ezt egyszer sem hallottam.
Az általad ajánlott zenékkel a Tivoli rádióm is megbírkózik.
Sőt némi zenei mondanivaló is átjön.
Ugyanezt Crimsonról nem mondanám el.
Totál érdektelen egy gatya rendszeren.
Mert nem jó hallgatni.
Viszont amikor a motyó ott van a szeren akkor zokognivalóan tud szólni.
De nyílván Téged ezek a műfajok hidegen hagynak mert a rendszered bekorlátozza amit meg tudsz rajta hallgatni.
Amivel egyébként nincs bajom csak egy pöttyedt sajnállak.
Ha már csaj gitárral, akkor sokkal inkább:
youtu.be/lPgfCcePZhs
youtu.be/lPgfCcePZhs
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Mondják, ízlésen nem érdemes vitatkozni, de ez a szegény Rebecca...

Ezt még én sem bírnám talán végighallgatni, annyira együgyű és unalmas, hát még Revox és Shimano...

/ Ennél sokkal jobb "lány akármivel" lemezeim vannak./
Nem gondoltam, hogy ilyesmi megfordul a repertoárodban.

A Jordi Savall lemez, az viszont baromi jó.
Nekem semmi bajom a nővel, nem érzem, hogy meg akarna ölni, pedig semmilyen KÁBEL nincsen most a rendszerben, ami osztana, szorozna, laptopon hallgatom...