Minimális mennyiség kell,és le kell törölni mindkettőt a felhordás után.Ha nincs oxid réteg a kezelendő felületen,pl aranyozott csatik,stb,akkor elég a gold,nem kell a d5.Rock60 írta: ↑2025.07.13., vas. 23:43Én az Au-Vi Stream Kft-től - Vincze Jánostól - vásároltam, ahol korábban az Oyaide hálózati és DC dugókat is.kaef2 írta: ↑2025.07.13., vas. 22:28
Azt kell, hogy mondjam, hogy akinek fogalma sincs arról, hogy mi a Deoxit, talán lehet ez a véleménye. A gyártó Caig nevű cég 50 éve gyárt kontaktusjavító folyadékokat és kenőanyagokat. Deoxit nem hifi termék.
Több, mint 15 évig árultuk a Pennában, majd az azt követő cégemben ...
A szett két kis műanyag fiolából áll.
Az egyik a DeoxiT Cleaner and Enhancer, a másik a DeoxiT Gold.
Nyilván jól ismered ezeket a termékeket, a helyes használatával kapcsolatban kérdeznék pár dolgot.
Kentem, ahogy jónak találtam, de :
Mennyit érdemes felhordani egyik, illetve a másik szerből ?
Szükséges-e a második réteg felhordása előtt az előző teljes megszáradását kivárni ?
Ha több került fel a szűkségesnél, a feleslegesnek tűnőt le kell-e törölni, vagy hagyjuk rászáradni ?
Köszi.
Ha oxidos a réz,pl az említett alisca kábelvégeknél,akkor oda sem durva,dörzsöléses akármivel kell nekimenni,ha nem arra nagyon jó az ecet + só egyveleg,ez leszedi ronycsolásmentesen az oxiréteget,és ezután mehet rá a korrózióvédő deoxit.Én a deoxit elött sebbenzinnel kezelem,zsírtalanítom a felületet,ez gyógyszertárakban kapható.
Az ecetes sóoldatba bele kell helyezni a kezelendő részt,és benne hagyni addig még az nem dolgozza le teljesen a szennyeződéseket.Ez lehet nagyon rövid idő is,jóformán csak belemártva,de ha nagyon oxidos már,akkor több ideig kell ebben áztatni.