Biztosan úgy a legjobb.

Szerintem egyformán veszélyes szakembernek és mezei felhasználónak egyaránt.
A lényeg, hogy legyen kéznél egy halonnal oltó...

Biztosan úgy a legjobb.
1. A tunning biztosíték talán, hiszen nincsen két egyforma hangú. Egy közös van bennük, hogy mind sokkal jobb hangú, mint az üveg.
ha már hangolhatnékot látsz ebben is, akkor javaslok kettő esetleg három biztit egymás után, vagy párhuzamosa eltérő vagy azonos áramértékekkel, (a védelemhez szükséges eredő áramérték betartásával) esetleg high-end faktorral és persze árakkal is.
Igaz, akkor, ha jön egy túláram.istvan01 írta: ↑2025.06.26., csüt. 15:40tévedésben tetszik lenni. Egy biztosíték soha nem érzékel, nem érzékeny a feszültségre, arról neki "fogalma" sincs. Csak és kizárólag az áram nagyságára, annak is egy időintegrál energia szintjére, ami a biztosítékon feszültség esést okoz. A túlfeszültségre védő eszközök más elven működnek, jellemzően 800-1500V feletti 10-100us tűimpulzusokra szólalnak meg. Ha betartják a norma előírást, akkor maga az eszköz 1ns-ra már reagálnia kell egy bizonyos feszültség felett.MrCollector írta: ↑2025.06.26., csüt. 15:23Odatehetsz tuningbiztit, akár egy csövet is vagy bármit ami vezet. A gond akkor lesz, ha jön egy túlfeszültség.
tévedésben tetszik lenni. Egy biztosíték soha nem érzékel, nem érzékeny a feszültségre, arról neki "fogalma" sincs. Csak és kizárólag az áram nagyságára, annak is egy időintegrál energia szintjére, ami a biztosítékon feszültség esést okoz. A túlfeszültségre védő eszközök más elven működnek, jellemzően 800-1500V feletti 10-100us tűimpulzusokra szólalnak meg. Ha betartják a norma előírást, akkor maga az eszköz 1ns-ra már reagálnia kell egy bizonyos feszültség felett.MrCollector írta: ↑2025.06.26., csüt. 15:23Odatehetsz tuningbiztit, akár egy csövet is vagy bármit ami vezet. A gond akkor lesz, ha jön egy túlfeszültség.
Minőségibb darabbal ezen a helyen nem. ( Cső fűtés elektronika.)
Tuning biztosítékokkal próbálkoztál már?Rock60 írta: ↑2025.06.24., kedd 20:27Lassan egy hónap telt el azóta, hogy Supravox mestertől egy " rövidke " teszt erejéig kölcsön kaptam a két rod-ot,de minden jónak végeszakad egyszer.
Előre sejtettem, hogy nem lesz nagy élmény újra biztosítékkal hallgatni az erősítőt, de az eredmény még felkészülve is letaglózó volt.
Röviden :
Hervadt, röhejes, szánalmas.
Hosszabban : Testetlenebb, mély-hiányos, magasabb tónusú, fárasztó műanyag orr-hang, mégis fedettebb magasakkal, laposabb dinamikával.
A visszalépés hatása sokkal drasztikusabbnak tűnik, mint az előrelépés a rod első próbálásakor, de ez már csak így van.
Ahogy korábban is írtam, de most négyzetre emelve :
Hihetetlen rombolást végez a biztosíték a hangban.
de egye-fene, hogy még érdekesebbé tegyem a hétvégéjét mindenkinek, itt van a fémeket teljesen mellőző megoldás is (kábel oldalon)
1. Na, igen. A Pioneer alapszintű DVD játszójábn lévő aljzatokhoz hasonlították a Nextgen-t.
1. Tök jó, hogy leírtad, le merted írni.Tctronic írta: ↑2025.06.19., csüt. 21:21Sok óra járatás és győzködés után visszaraktam a régi Monacor BP-405G csatlakozót.
Lehet meghülyültem, de a Monoacor sokkal jobban tetszik. Aztán próbáltam keresni az okát. A Monacor mérete sokkal kisebb, keskenyebb, rövidebb. Mivel külső hangváltóról van szó egy 5-6 mm-es fa lapra van szerelve ezért bőven megfelel. A WBT vastagabb, hosszabb volt, olyan ami hangfal dobozon átér. Lehet jobb volt az anyaga (de már ebben is kételkedem kicsit) de nem tudta kompenzálni a méretbeli hátrányból származó negatívumokat véleményem szerint.
inkább nem érdekel, töröltem
A V nem rossz annyiért.... A Kimber KCAG és a Siltech 4/24 szintje, csak kevésbé színez, illetve analógosabb a Kimbernél (jelentsen ez bármit)revox írta: ↑2025.06.20., pén. 10:51azért ennyire nem xar az AN-VSoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 21:29A jobbik: tulképp nincs benne hiba. A másik összeesett, szűkebb sáv, szűkebb hangtér, nem inspirál zenehallgatásra, fakóbb, mosottabb, kevesebb részlet. Kb ennyi.... A 350-400 ezres kábel hangja már csak a 4edét tudta....MrCollector írta: ↑2025.06.19., csüt. 20:05
Fogalmam sincs mi köztük a különbség, mert egyiket sem hallottam. Le tudod írni?még megijeszted az embereket
Utolsó "tesztünkön" volt egy érdekes esemény. Két digitális kábelt hallgattunk össze, annyi volt az érdekesség, hogy cseréltünk egy összekötőtőt. Egyből teljesen megfordult az eredmény.
Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy az a két halmaz két oldalról is tekinthető....
Figyelmetlenségemben átfutottam rajta, ezért visszaolvastam párszor, hogy tonképpen, mihez képest is volt nyerő az új WBT Nextgen ?chord_ írta: ↑2025.06.20., pén. 09:48Segítek, mert úgy látom, nem sikerült kibogozni.SoundMania írta: ↑2025.06.20., pén. 08:03
Jeahhhh!
És akkor most mi a tanulság? Figyelembe véve az előző napok hozzászólásait..
Kb. az, hogy az avx pár megmondóemberének véleménye / tesztje, és az új WBT csatik hangminősége, úgy audiofil-világszerte, az két külön halmaz, és célszerű külön is kezelni ezeket.
azért ennyire nem xar az AN-VSoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 21:29A jobbik: tulképp nincs benne hiba. A másik összeesett, szűkebb sáv, szűkebb hangtér, nem inspirál zenehallgatásra, fakóbb, mosottabb, kevesebb részlet. Kb ennyi.... A 350-400 ezres kábel hangja már csak a 4edét tudta....MrCollector írta: ↑2025.06.19., csüt. 20:05Fogalmam sincs mi köztük a különbség, mert egyiket sem hallottam. Le tudod írni?SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 09:41
Amit írtam... Pont az ami a Vz és a V közötti különbség. És legalább akkora.
Segítek, mert úgy látom, nem sikerült kibogozni.SoundMania írta: ↑2025.06.20., pén. 08:03Jeahhhh!cables írta: ↑2025.06.20., pén. 06:38Régi cikk, de talán érdemes elolvasni.
https://wbt.de/fileadmin/media/HU_Digit ... 6_2006.pdf
És akkor most mi a tanulság? Figyelembe véve az előző napok hozzászólásait..