Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4392
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

pjm írta:
2025.06.20., pén. 13:03
revox írta:
2025.06.20., pén. 12:05
pjm írta:
2025.06.20., pén. 10:54

Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy az a két halmaz két oldalról is tekinthető.... :rolleyes:
inkább nem érdekel, töröltem :D
:D
de egye-fene, hogy még érdekesebbé tegyem a hétvégéjét mindenkinek, itt van a fémeket teljesen mellőző megoldás is (kábel oldalon) :D

https://6moons.com/audioreviews/47labs6/cables_2.html

ui: nem álltam sehova, csak adok még egy csavart a sztorinak, ne legyen túl egyszerű :kapdelm:

edit: beleolvastam,ezer éve láttam. na,ez ad még egy pofont :D

"While I no longer have the Cardas Golden Reference I reviewed for 6moons, my aural recollection suggests that the Stratos performs in the same league for detail recovery (i.e. oodles of detail) and betters the Ref by sounding more natural and - ahem, a touch more golden. I like the Stratos better than both my reference Nirvana cable set and the Cardas Golden Reference cable set or any other full cable set I've heard in my system for that matter. So what we have in the Stratos is a realsizer's dream come true: A true reference level product that you can use to wire your whole system for all of $600."
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1392

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Rock60 írta:
2025.06.20., pén. 10:53

Figyelmetlenségemben átfutottam rajta, ezért visszaolvastam párszor, hogy tonképpen, mihez képest is volt nyerő az új WBT Nextgen ?
1. Na, igen. A Pioneer alapszintű DVD játszójábn lévő aljzatokhoz hasonlították a Nextgen-t.
Az sejthető, hogy az alapszintű masinákba közel sem csúcskategóriás alkatrészeket szerelnek, azoknál szinte minden jobb, nyilván a Next is, tehát ez nem bizonyít - nekem - semmit.

2. A " megmondóemberek " szinte napi szinten épít jobbnál - jobb alkatrészekből készülékeket, végigpróbálva több márka termékeit, különös tekintettel a WBT - re.
Több évtizedes tapasztalata nem tízszer, de ezerszer többet ér, mint hogy a Pio ultragagyi aljzatához képest hogy szerepelt a Next.

3. Mustrálásra érdemesnek tartanám a több ezer bakfityos high - end készülékek hátsó felét.
Milyen aljzatokat, konkrétan milyen WBT RCA aljzatokat használnak manapság is a pedigrés gyártók, több, mint egy évtizeddel a Next térhódítása óta ?
A klasszikus felépítésűt, vagy a Nextgen -t ? :yingyang:

4- Tuti hülyék ezek, nem tudják, mi a jó... :D :smile49:

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: pjm »

revox írta:
2025.06.20., pén. 12:05
pjm írta:
chord_ írta:
2025.06.20., pén. 09:48
Segítek, mert úgy látom, nem sikerült kibogozni.
Kb. az, hogy az avx pár megmondóemberének véleménye / tesztje, és az új WBT csatik hangminősége, úgy audiofil-világszerte, az két külön halmaz, és célszerű külön is kezelni ezeket.
Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy az a két halmaz két oldalról is tekinthető.... :rolleyes:
:D

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Tctronic írta:
2025.06.19., csüt. 21:21
Sok óra járatás és győzködés után visszaraktam a régi Monacor BP-405G csatlakozót.
Lehet meghülyültem, de a Monoacor sokkal jobban tetszik. Aztán próbáltam keresni az okát. A Monacor mérete sokkal kisebb, keskenyebb, rövidebb. Mivel külső hangváltóról van szó egy 5-6 mm-es fa lapra van szerelve ezért bőven megfelel. A WBT vastagabb, hosszabb volt, olyan ami hangfal dobozon átér. Lehet jobb volt az anyaga (de már ebben is kételkedem kicsit gondolkodik.gif ) de nem tudta kompenzálni a méretbeli hátrányból származó negatívumokat véleményem szerint.
1. Tök jó, hogy leírtad, le merted írni.
2. Akkor most dupla az öröm, ugye?

Hasonló volt amikor én cseréltem az öreg JBL-emen hangfal csatit. Nem volt semmi tapasztalata ez ügyben senkinek, sokat nem akartam költeni, így elvittem a kácsából egy szett 262-t meg egy szett 252-t.
A végébe csavartam pár centi Klotz kábelt ( :D ) bekötöttem a hangfalba, így hallgattam össze a kettőt. Meglepő módon felbontásban, simaságban, dinamikában is jobban tetszett a kisebb. A nagyobb loudnesses, a közepe üres. Pedig mindkettőbe beletettem több, mint 100 órát.
Hiába volt 4* olyan súlya. Átvittem Anti kartárshoz, a Levinson rendszeren is meghallgattuk. Ugyanaz. Talán az anyaga is más nem tudom, de a kicsinál egészen bemegy a banán a belső csatlakozóig, míg a másik átmegy mát vagy 1 cm anyagon amire odajut A-ból B-ébe a zene. Talán ez az oka. De boldogság, nem 40 a 4 csati csak 10.
Persze attól még lehet, hogy a másik máshol jobban működik.
20250113_110722.jpg
A képen is látszanak az arányok, meg mennyivel hosszabb a 252.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

pjm írta:
chord_ írta:
Kb. az, hogy az avx pár megmondóemberének véleménye / tesztje, és az új WBT csatik hangminősége, úgy audiofil-világszerte, az két külön halmaz, és célszerű külön is kezelni ezeket.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1226

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
2025.06.20., pén. 10:51
SoundMania írta:
2025.06.19., csüt. 21:29
MrCollector írta:
2025.06.19., csüt. 20:05

Fogalmam sincs mi köztük a különbség, mert egyiket sem hallottam. Le tudod írni?
A jobbik: tulképp nincs benne hiba. A másik összeesett, szűkebb sáv, szűkebb hangtér, nem inspirál zenehallgatásra, fakóbb, mosottabb, kevesebb részlet. Kb ennyi.... A 350-400 ezres kábel hangja már csak a 4edét tudta....
azért ennyire nem xar az AN-V :D még megijeszted az embereket
A V nem rossz annyiért.... A Kimber KCAG és a Siltech 4/24 szintje, csak kevésbé színez, illetve analógosabb a Kimbernél (jelentsen ez bármit)
De igazából a Vz az "annyira jó" !

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2025.06.20., pén. 10:53
ez a ( hazai ) teszt tized annyit nem nyom a latban, mint az AVX pár megmondóemberének véleménye.
Utolsó "tesztünkön" volt egy érdekes esemény. Két digitális kábelt hallgattunk össze, annyi volt az érdekesség, hogy cseréltünk egy összekötőtőt. Egyből teljesen megfordult az eredmény.
Innen kezdve mindkét, vagy több állítás igaz lehet, ott, az adott rendszerben.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

chord_ írta:

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1392

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

chord_ írta:
SoundMania írta:
2025.06.20., pén. 08:03

Jeahhhh!
És akkor most mi a tanulság? Figyelembe véve az előző napok hozzászólásait..
Figyelmetlenségemben átfutottam rajta, ezért visszaolvastam párszor, hogy tonképpen, mihez képest is volt nyerő az új WBT Nextgen ? gondolkodik.gif
Egy másik audiophil gyártó termékéhez képest ?
Vagy a korábbi WBT generációjához képest ?
Nem, hanem az " eredeti " - hez képest, jelentsen ez bármit is... gondolkodik.gif
Köszi...
Nem vonom kétségbe a WBT erőfeszítéseit, és nem tudom, ki mit lát, hall " világszerte ", de nekem ez a teszt tized annyit nem nyom a latban, mint az AVX pár megmondóemberének a véleménye.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.06.20., pén. 11:00-kor.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

SoundMania írta:
MrCollector írta:
SoundMania írta:
2025.06.19., csüt. 09:41

Amit írtam... Pont az ami a Vz és a V közötti különbség. És legalább akkora.
Fogalmam sincs mi köztük a különbség, mert egyiket sem hallottam. Le tudod írni?
A jobbik: tulképp nincs benne hiba. A másik összeesett, szűkebb sáv, szűkebb hangtér, nem inspirál zenehallgatásra, fakóbb, mosottabb, kevesebb részlet. Kb ennyi.... A 350-400 ezres kábel hangja már csak a 4edét tudta....
azért ennyire nem xar az AN-V :D még megijeszted az embereket
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1017

Hozzászólás Szerző: chord_ »

SoundMania írta:
2025.06.20., pén. 08:03
cables írta:
2025.06.20., pén. 06:38
Régi cikk, de talán érdemes elolvasni.

https://wbt.de/fileadmin/media/HU_Digit ... 6_2006.pdf
Jeahhhh!
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2025.06.20., pén. 06:38

Jeahhhh!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2301

Hozzászólás Szerző: cables »

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: arzachel »

tunerman írta:
2025.06.19., csüt. 20:09
chord_ írta:
2025.06.19., csüt. 18:17
arzachel írta:
2025.06.19., csüt. 13:31

Nem mi döntünk.A világpiac dönt.A régi 0108-as WBT dugó eltünt a használtpiacról is.Ha felbukkan itt ott néhány elfekvő példány azt drágán árulják.Az új műanyag csatlakozó hangja meg egy katasztrófa.Leöli a zenét.
Tehát, így, kívülről, azt lehet ebből leszűrni, hogy a WBT az gondolt egy merészet, hogy kb. ők a magas-arisztokrácia az audio csatlakozók világában, és nagy munkával, és sok meghallgatás-teszttel, jónéhány 'próbavetítés' után, amikor tucatnyi hadcore zenehallgatóval megköröztették a prototípusokat, végül, egy töksz@r dologgal álltak elő, iszonyú drágán.

Szerintem ezen a fórumon nem sokan vannak akik a WBT-0200/WBT-0201/WBT-0210/Lemo S aljzatok meghallgatásos tesztjét megejtették. :smile29:

[OFF - katt ide ha látni akarod]
A tipus felsorolás egyben a szubjektív hangzássorrend volt.
TJ.
Ott voltam a teszten.Konklúzió csak a szokásos,minél újabb annál rosszabb... :smile29:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

SoundMania írta:
2025.06.19., csüt. 21:47
MrCollector írta:
2025.06.19., csüt. 21:43
SoundMania írta:

Neked van ilyened? A jobbik? Egyszer szívesen összehasonlítanám 1-2 másikkal.
Nem, már nincs. Se csati se kábel. De ha nem fanatikusnak kell, akkor azt a kácsást szoktam feltenni.
Akkor jelenleg milyen kábelt használsz?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Tctronic írta:
2025.06.19., csüt. 21:21
Egy érdekes tapasztalatot osztok meg kicsit félve, mert jó magam se hittem volna el ha nem a saját fülemmel hallom. DIY hangfalamnak külső hangváltója van ami többszörös módosításon esett át, alkatrészei több lépcsőben lettek cserélve, egyre jobbakra, de a hangsugárzó kábel aljzat maradt a régi anno még a prototípusba vásárolt Monacor BP-405G. Szempont volt hogy banán dugó nélküli szabad kábelvéget is tudjon fogadni, csavaros rögzítéssel is rendelkezzen, ezért esett erre a relatív olcsóra a megoldásra anno a választásom.
Aztán gondoltam egyet, hogy ezt mint egy potenciális utolsó gyenge láncszemet le kellene cserélni. Rendeltem egy szett WBT-0730.01 banán aljat szettet. Átforrasztottam, próba. A hang nem kicsit veszített a fényéből, kicsit fakó, unalmas lett.
Nem akartam hinni a fülemnek. Sok óra járatás és győzködés után visszaraktam a régi Monacor BP-405G csatlakozót.
Lehet meghülyültem, de a Monoacor sokkal jobban tetszik. Aztán próbáltam keresni az okát. A Monacor mérete sokkal kisebb, keskenyebb, rövidebb. Mivel külső hangváltóról van szó egy 5-6 mm-es fa lapra van szerelve ezért bőven megfelel. A WBT vastagabb hosszabb volt, olyan ami hangfal dobozon átér. Lehet jobb volt az anyaga (de már ebben is kételkedem kicsit gondolkodik.gif ) de nem tudta kompenzálni a méretbeli hátrányból származó negatívumokat véleményem szerint.
Ezt a WBT banán/villa aljzatot több mint 20éve használom DIY hangfalamon, erősítőmben. Manapság nálam is külső hangváltó készült, amihez gondoltam kevés fémtömegű aljzatokat beépíteni, AECO és ETI tellurium-réz anyagúakat. A WBT-hez képest hangzásban semmi, de semmi jelentős hátrányt nem hallottam ezekkel a "modernebb" minimál fémtömegűekhez képest. Egyetlen előny azért mégis van ezekkel, a csupasz és elsősorban tömör vezetőket banán/villa nélkül vezeték sérülése/nyírása nélkül képes stabilan rögzíteni.
A WBT-hez fontos tanács. Nem tanácsos forrasztani, vagy agyon kell melegíteni. Én mindig is csavarosan használtam, hasonlóan forrasztás nélkül használom az AECO és ETI alzatokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2025.06.19., csüt. 21:53-kor.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
2025.06.19., csüt. 21:43
SoundMania írta:
MrCollector írta:

Nem, már nincs. Se csati se kábel. De ha nem fanatikusnak kell, akkor azt a kácsást szoktam feltenni.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

SoundMania írta:
MrCollector írta:
SoundMania írta:

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Anno próbáltam ( igaz ez nem aljzat) többfajta hsz villát tesztelni volt siltech , wbt , furutech és valami noname villa de nem emlékszem már a márkájára. Mindegyik csati egy hónapig volt a rendszerben és a változás a siltech-nél pl egy picit jobb a magas de alig hallható a noname kábel hoz képest, a wbt sokkal tompább volt és ráadásul 5 hétig volt bekőtve …a Furutech az sokkal jobb volt és 3 hét után bejárodott és azóta az van a rendszerben…a noném nem vált be semmilyen szinten sajna… :D
"Az igazi barát szemből támad."

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
SoundMania írta:
MrCollector írta:
2025.06.19., csüt. 08:42

Mi volt vele a probléma? Miben volt más a hang?

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Egy érdekes tapasztalatot osztok meg kicsit félve, mert jó magam se hittem volna el ha nem a saját fülemmel hallom. DIY hangfalamnak külső hangváltója van ami többszörös módosításon esett át, alkatrészei több lépcsőben lettek cserélve, egyre jobbakra, de a hangsugárzó kábel aljzat maradt a régi anno még a prototípusba vásárolt Monacor BP-405G. Szempont volt hogy banán dugó nélküli szabad kábelvéget is tudjon fogadni, csavaros rögzítéssel is rendelkezzen, ezért esett erre a relatív olcsóra a megoldásra anno a választásom.
Aztán gondoltam egyet, hogy ezt mint egy potenciális utolsó gyenge láncszemet le kellene cserélni. Rendeltem egy szett WBT-0730.01 banán aljzatot. Átforrasztottam, próba. A hang nem kicsit veszített a fényéből, kicsit fakó, unalmas lett.
Nem akartam hinni a fülemnek. Sok óra járatás és győzködés után visszaraktam a régi Monacor BP-405G csatlakozót.
Lehet meghülyültem, de a Monoacor sokkal jobban tetszik. Aztán próbáltam keresni az okát. A Monacor mérete sokkal kisebb, keskenyebb, rövidebb. Mivel külső hangváltóról van szó egy 5-6 mm-es fa lapra van szerelve ezért bőven megfelel. A WBT vastagabb, hosszabb volt, olyan ami hangfal dobozon átér. Lehet jobb volt az anyaga (de már ebben is kételkedem kicsit gondolkodik.gif ) de nem tudta kompenzálni a méretbeli hátrányból származó negatívumokat véleményem szerint.

Ezek lennének:

https://www.audiophonics.fr/en/binding- ... -9572.html

https://sonopart.hu/bp-405g

wbt-073001-topline-gold-plated-24k-binding-post-set-x4.jpg
wbt-073001-topline-gold-plated-24k-binding-post-set-x4.jpg (74.2 KiB) Megtekintve 1293 alkalommal
image.jpg
image.jpg (75.87 KiB) Megtekintve 1293 alkalommal
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2025.06.19., csüt. 21:36-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2773

Hozzászólás Szerző: tunerman »

chord_ írta:
2025.06.19., csüt. 18:17
arzachel írta:
2025.06.19., csüt. 13:31

Nem mi döntünk.A világpiac dönt.A régi 0108-as WBT dugó eltünt a használtpiacról is.Ha felbukkan itt ott néhány elfekvő példány azt drágán árulják.Az új műanyag csatlakozó hangja meg egy katasztrófa.Leöli a zenét.
Tehát, így, kívülről, azt lehet ebből leszűrni, hogy a WBT az gondolt egy merészet, hogy kb. ők a magas-arisztokrácia az audio csatlakozók világában, és nagy munkával, és sok meghallgatás-teszttel, jónéhány 'próbavetítés' után, amikor tucatnyi hadcore zenehallgatóval megköröztették a prototípusokat, végül, egy töksz@r dologgal álltak elő, iszonyú drágán.

Szerintem ezen a fórumon nem sokan vannak akik a WBT-0200/WBT-0201/WBT-0210/Lemo S aljzatok meghallgatásos tesztjét megejtették. :smile29:
[OFF - katt ide ha látni akarod]
A tipus felsorolás egyben a szubjektív hangzássorrend volt.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

SoundMania írta:
MrCollector írta:
2025.06.19., csüt. 08:42
SoundMania írta:
2025.06.19., csüt. 07:30

Ilyenkor mindig eszembe jut a hozzám került wbt dugós Vz kábel. Talán szólt úgy mint a sokkal olcsóbb V.... :) Aztán tettem rá egész olcsó Kácsás dugókat, amivel nem tudtuk megkülönböztetni az eredeti P dugóstól sem. Ez kb az összes felsorolt variációd lefedi.... :)
Mi volt vele a probléma? Miben volt más a hang?

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5158

Hozzászólás Szerző: fülelek »

cables írta:
2025.06.19., csüt. 07:11
tunerman írta:
2025.06.19., csüt. 06:51
...
A masszív, teljesen fémből készült RCA aljzattól eljutottak a nagyrészt műanyagból készült csodáig (átszerelését nem nagyon ajánlom).
TJ.
Én aztán nem vagyok a mai kor szerelmese, de ezzel nem értek egyet. Szerintem jobban szólnak az újabb, kevés fémet tartalmazó WBT csatlakozók. Az áram minden fémalkatrész minden pontján áthalad. A hihetetlenül kis IC áramnak kár kóborolni a sok anyaghibán. Nyitottabb, részletezőbb az újabb csatik hangja.
Jó kábelt meg nem kell átszerelni. Rossz kábelre meg nemigen szerelnek drága WBT dugót.
Egyetértek Rudi bácsival (ezt is megértük :D ), avval a kiegészítéssel, hogy a tellurium-réz de még a berillium-réz ötvözetek is jobb alapanyagok, mint a foszforbronz vagy sárgaréz ötvözetek, a teljesen tiszta réz mechanikailag nem megfelelő, és ha direkt aranyozzák, akkor a kopás helyén azonnal korrodálás kezdődik. Az ausztrál székhelyű ETI research kezdett először 1999-ben radikálisan másféle módon csatlakozókat gyártani, én anno szkeptikusan ingattam a fejem, majd némi unszolásra kipróbáltam, és tényleg: ez hasonlít a legjobban a direkt kábel forrasztásra. Ma már rogyásig vannak kedvezőbb árú klónok Shenzen-alsóról, egyik másik tényleg egész jó, de ha gyanúsan olcsón mérik, nem szabad megvenni. Nem gondolom, hogy a régi WBT annyira jó lenne, csak egy nagyon körültekintően megszervezett direkt forrasztásos összehasonlítással lehet eldönteni, persze a különböző jobbnál rosszabb ízlések és szokások miatt.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”