Valahogy én is így látom, ezeket tapasztaltam. Olcsóbb szinten jópofa, van belőlük pár ami nem borítja fel teljesen a balanszot, egységes, dinamikus, kicsit fedett, itt-ott olyan, szöszöl, zizis, de egész jó csak lehetne még "olyanabb", meg hát gond a sok hangszer.ELEX írta: ↑2025.03.16., vas. 13:42
Egy egymilliós rendszerhez sohasem tettünk több milliós kábeleket......
Mozis felhasználásra, üzleti (étterem, iroda) hangosítási felhasználásra, ahova sok száz méter, vagy több km kábel kellett, a Klotz kábeleit használtuk, ha már a Siltech, Crystal legolcsóbb kábelei is drágák voltak.
Azért nem értem én a pár ezer Ft/m árú kábelek ilyen szintű istenítését, mert nekem módomban állt a saját gyártók lépcsőit és más gyártók még olcsóbb kábeleit is kipróbálni nagyon komoly rendszerekben. Sajnos a csoda mindig elmaradt.
Azonos gyártón belül a drágább mindig jobb volt. Mindenben.
A legalsó szinteken csak az volt a kérdés, hogy melyik fáj kevésbé. Nagyon sok ezüst bevonatú réz kábel hangja szinte hallgathatatlan volt a csörömpölés miatt, amit középtartományban és felette produkált. A tisztán réz kábeleknél pedig a részletek eltűnésének mértéke, a basszus feldúsulás mértéke befolyásolta az élményt. Itt az volt a legjobb, amelyik a lehető legkevesebbet vette el és a lehető legkevésbé billentette fel a hangképet. Itt a professzionális felhasználásra szánt kábelek jobban teljesítettek a HiFi gyártók legalsó kategóriájánál, mert azok mindig valamerre billentették a hangot. A hangosításra szánt profi kábelek mindig kiegyenlítettebbek voltak, inkább csak elvettek, de nem raktak hozzá zavaróan a hangképhez.
Nagyon jók ezek a kábelek arra, hogy kijózanítsanak, ha nagyon bementél az erdőbe valamivel.