Mivel a Marantz 10B-hez rendelt új elektrolit kondenzátorok még mindig úton vannak valahol, hát elkezdtem bemérni/beállítani az öreg túlélőt...
Mondjuk az eltelt 60 évben már voltak előttem is akik dolgoztak a gépben, de hozzáértők voltak - egy ilyen készüléket nem sok helyen fogadnak be szervizelésre
Demodulátor behangolása (monó THD/1kHz/0,14%) után a jó sok tekercset tartalmazó MPX dekóderrel kellett eljátszadozni - töröltem is a veritéket a homlokomról. Ezeknek a őskori dekódereknek minden paramétere egymás ellen dolgozik, csak az optimumot lehet valamiképpen megkőzelíteni...ez a végére ilyen lett:
- THD/1kHz/L/R = 0,24/026%
- crosstalk L>R/R/L = > 40dB
Mellékelek oszcilloszkóp fotókat a bal és a jobb csatorna kimenetéről, a térerő kijelzéséről, és a moduláció nagyságának a kijelzéséről.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII