Azért hagyd bekötve..

TJ.
Szerintem ezek a régi Yamaha tunerek nagyon jók voltak. Nekem csak egy belépő szintű T-05-ös tunerem van, még valamikor a 80-as években vettük újonnan egy, a bécsi út másik végén lévő hifi-boltban, de a mai napig imádom a hangját és rácsodálkozok, hogy milyen szépen is szól. Lehet, hogy már arra is ráférne egy felújítás, bár a hangjából erre nem utal semmi.tunerman írta: ↑2024.10.04., pén. 09:14Egy Yamaha CT-1010 tunert kellett ellenőriznem és beállítanom, ami közel fél évszázaddal a forgalomba hozás után igencsak kívánatos dolog lett.![]()
Ez az FM tuner a Yamaha normál HiFi széria legfelső szintje, felette akkoriban csak a zászlóvívő CT-7000 volt. Analóg tuner lévén mindent újra lehet és kell állítani, az elektrolit kondenzátorokat pedig szigorúan át kell mérni. Ebben az esetben a tápegységekben lévő kondik voltak legyengülve, a többi megfelelt, ezért nem bántottam őket - sohasem volt célom a retró készülékek totális szétbombázása![]()
A beállítások után az FM analóg tuner újra az eredeti technikai specifikáció közelébe került, ami véleményem szerint igencsak jónak mondható eredmény.
- THD: 1kHz/L/R= 0,1/0,12%
- Crosstalk/1kHz: L>R/R>L = 50dB
TJ.
Igen hallható a kifejtett hatása, már az adók között található zajspektrumban isjuliush írta: ↑2024.10.02., szer. 11:09Hallható a különbség egy 15kHz-ben sávhatárolt médium esetén a 20kHz-től felfelé működő super tweeterrel?
http://www.taket.jp/batpure/batpure.html
Hallható a különbség egy 15kHz-ben sávhatárolt médium esetén a 20kHz-től felfelé működő super tweeterrel?
Ugye mondtam, hogy válámi ván :)