Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 492

Re: Auróra V3 tápkábel

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Gondolom volt neki már Aura, Draco, V2, V3, a Graphene-t is kipróbálta, de mindegyiktől azonnal szabadult áron alul, ráfizetéssel. :D
Ami szar, az szar... :kiss:
Usher - Valhalla - Emotiva

trollpi

Re: Marantz NA6006

Hozzászólás Szerző: trollpi »

Pontosítok :) 150.000-ért vitték el azt az NA6006-ot amit 175.000-re tartottam nem 170.000-ért. És bármennyire is jó kis cucc ugyanúgy le se sz...a senki a hirdetésemet anno, pedig ez klasszisokkal jobb minden téren mint a 6005.
Ár-értékben ez egy nagyon jó masina, és nagyon jól néz ki.

dumdum
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 29

Re: Kef Reference 207

Hozzászólás Szerző: dumdum »

Szia!
Nem lenne érdemes megjavíttatnod?
4 ezer €-ért hibátlant árulnak..
Már a B oldal forog így 60 felett...

Jolti
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Re: Vincent SV-700

Hozzászólás Szerző: Jolti »

Persze, mikor már vettem erősítőt!
Sok sikert az eladáshoz!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Re: Off

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Nekem volt egy kollégám, aki egy alternatív tanítási módszer szerinti iskolába íratta be a gyerekét. Mondjuk ez már régen volt, kb. 25-30 éve. Dicshimnuszokat zengett az adott iskolatípusról. Direkt nem írom melyik volt az. Már tele volt a hócipőnk (kollégáinak -> nekünk) a sok hozsannázástól, meg hogy ti milyen hülyék vagytok - nem én - hogy ti nem ... stb. stb.
Aztán amikor első év végén a gyerek nem tudott se írni, se olvasni, de számolni se semmit kivette onnan ... Az iskoláról több szó nem esett ...
Hozzáteszem - gondolom ez a lényeg - nem "hétköznapi gondolkodású" emberke volt az illető, bár én személy szerint nagyon jóban voltam vele, csíptem a búráját mindezek ellenére ...

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Természetesen körbejártuk a témát, mi is a legjobbat akarjuk. Beszéltünk több szülővel, pro és kontra. A mi következtetésünk, hogy vagy a szülővel, vagy a gyerekkel van valami, ha az alternatív iskolát választják. Sok ismerős van, nagy a merítésünk, és lesújtó a véleményünk. Sokan pl soha nem meséltek a gyereknek! Soha! Maradunk a hagyományos alárendelt-fölérendelt tanításnál. Nincs probléma a fiammal, alkalmazkodik, nem baj ha kap egy pofont a másik gyerektől, adja vissza, nem jelentünk fel senkit, valami oka volt, másnap úgyis megbeszélik. Nem tegezi a tanárnénit, nem a barija, hanem egy tisztelt felnőtt.
Körvonalazódik a tehetsége, hivatalosan :"téri-vizuális, praktikusság és számolási". Ezt közöltük az osztályfőnökkel, és a napköziben külön sakkfoglalkozást kap, mert az a legjobb ilyen tehetségű kisebb gyermekeknél. Tehát próbálkozik az állami suli is. :D Meixner módszert használ a suli, már elsőben könyvet olvasnak karácsonykor. (nem, nem tabletet)
És igen, legyen verseny, legyen 5-ös, legyen 3-as, legyen kudarc, alulmaradás, győzelem, öröm, bánat. Ezt ne vegyük el a gyerekektől, a "mindenki egyforma" elvvel.
Mi tudatosan foglalkozunk a manóval, 7 éve minden esete meseolvasás, szárnyaljon az a képzelet, nincs digitalizálva, (ezt mondhatjuk Waldorfnak is :) ) nem a tv elött ülünk hétvégén. Heti limit van a mesenézésre. Ez a nehezebb út, nagyon nem könnyű, de az eredmény egy kiegyensúlyozott, humoros, boldog gyeremek, aki gyönyörűen artikulálva, választékosan kommunikál, nem figyelemzavaros, tisztelettudó, az "agya mint a szivacs". :D Az alapokat letettük, lelkiismeretünk tiszta. Félreértés ne essék, ez a mi utunk, a mi gyermekünk, és elfogadom, ha másnak más. Nehéz döntés az biztos.
Szerintem!

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 501

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: MGMART »

[/quote]
Utánajártunk, isten mentsen tőle. (minket!)
Saját véleményem, hogy sokkal több kárt okoznak ezek, mint bármilyen hagyományos iskola, egy egészséges gyereknél. Gyenge képességű, vagy problémával küzdő gyereknek, és szülőknek persze jó lehet (akinek semmi nem jó manapság, majd ők megmondják), de bekerülni a felsőoktatásba innen nehéz lesz. Lehet lelket nyalogatni, meg buksit simogatni, de azért tanulni is kéne.
A keresztfiam is sajnos viselkedés és szociális problémával küzd, nincs is más út mint ezek az alternatív rendszerek.
[/quote]

Meg tudnád fogalmazni, hogy milyen károkat okoz egy pl. egy Waldorf iskola a gyerekekben?
A Waldorf iskolák nem arról szólnak, hogy "gyenge képességű és problémával küzdő" gyerekeket gyűjtenek be. Minden iskolában vannak lényegesen eltérő képességű tanulók. És az egyik lényegi probléma pont azzal van, hogy ezt nem figyelembevéve ráerőltetnek egy "haladási tempót" a gyerekekre. Aki ezt nem bírja lemarad, rossz jegyet kap, frusztrálódik, komplexusos lesz, nyomasztja egy teljesítménykényszer és egy ponton maga is elhiszi, hogy ő "buta" rossz képességű. Az esetek többségében viszont csak arról van szó, hogy nekik lassabban érik be a megértés. Számtalan világhírű tudóst ismerünk akik a hagyományos iskolarendszerben szenvedtek, bukdácsoltak.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2024.11.04., hétf. 16:49
MGMART írta:
2024.11.04., hétf. 16:17
A jelenleg működő oktatási intézmények ( már a megnevezés is sokat elárul ) sajnos nem arra lettek kitalálva , hogy kibontakoztassák a gyerekek valódi értékeit és fejlesszék a képességeiket. Az állami oktatásban ez a legutolsó helyen van. Tisztelet mindamellett azon pedagógusoknak akik szembe mennek a betokozódott módszerekkel és a tanulókban meglátják a lelket is. Viszont van régóta működő és jó pedagógiai alapokon nyugvó oktatási rendszer. Az alapjait Rudolf Steiner iránymutatásai alapján fektették le. Akinek gyereke van és megteheti (anyagilag) , mindenféleképp járjon utána, hogy a lakhelye közelében működik-e ilyen óvoda, iskola. https://www.youtube.com/watch?v=snJ0GLaocjk
Te milyen iskolába/iskolákba jártál?
Az eszmefuttatásod alapján semmilyen valódi értéket és képességet nem fejlesztettek ki az oktatási intézmények nálad?
Vagy ha lett volna Waldorf iskola, akkor most mi lennél? Más, mint aki most vagy? A szüleid régen tudták volna fizetni az iskoláztatásodat?
gondolkodik.gif

Ez egy sokkal hosszabb és mélyebb probléma, nem annyira fehér és fekete, ahogy leírod.
SZVSZ.
A valódi értékeim és képességeim fejlődését a legkisebb mértékben segítette az iskolai oktatás. Az egy saját út volt és a sors iróniája, hogy immár több mint 15 éve vagyok szakoktató ahol a legnehezebben megfogható korosztályt tanítom.
Voltam mindkét oldalon, így talán jobban rálátok bizonyos dolgokra ezáltal.
A "mi lett volna ha" kérdésre nem lehet releváns választ adni mert az csak találgatás lenne. A szüleim nem tudták volna fizetni egy magániskola költségeit. De ez nem jelenti azt, hogy az állami oktatás ne lehetne teljesen más szemléletű és ezáltal elérhetővé válna minden gyerek számára a lehetőség egy más minőségű iskolába járni.
Végignézted a linken található filmet?

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem tudom miért maradtak le a ték a miértről. gondolkodik.gif
Szerintem!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2874
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Quetz írta:
2024.11.05., kedd 07:44
Lemmy9.1 írta:
2024.11.05., kedd 07:32
Még egy szösszenet. Miér kéne az iskolának nyalogatni a gyerek lelkét, és miért kéne kiaknázni a vélt tehetséget? Hol a szülő? Miér nem ő tol bele energiát? A gyerek elé kell tenni a dolgokat, jó sokat. De vigyázat ez az út melóval jár, nem lehet telót nyomkodni 0-24-ben.
Azt ugye tudod, hogy egy középiskolás gyerek átlagosan heti 50 órát tõlt el az iskolával. Ez az a feladatmennyiség ami fölött tudsz még rátolni dolgokat, jó sokat.
És manapság az általános is csúszik ebbe az irányba. Szerintem a 40óra környéke ott is megvan már 4-ikben.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Lemmy9.1 írta:
2024.11.05., kedd 07:32
Még egy szösszenet. Miér kéne az iskolának nyalogatni a gyerek lelkét, és miért kéne kiaknázni a vélt tehetséget? Hol a szülő? Miér nem ő tol bele energiát? A gyerek elé kell tenni a dolgokat, jó sokat. De vigyázat ez az út melóval jár, nem lehet telót nyomkodni 0-24-ben.
Azt ugye tudod, hogy egy középiskolás gyerek átlagosan heti 50 órát tõlt el az iskolával. Ez az a feladatmennyiség ami fölött tudsz még rátolni dolgokat, jó sokat.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Képzeljétek a suliban a gyerekekre néha rákiabál a tanárnéni, akit amúgy imádnak. Sőt a Judo edző is kiabál velük, aki az Isten szemükben. Szörnyű.
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

MGMART írta:
2024.11.04., hétf. 16:17
Alex_Aston írta:
2024.11.03., vas. 00:33
Radikális

https://www.imdb.com/title/tt14570440/? ... dical%2520

Egy mexikói kis településében lévő általános iskolába új tanár érkezik, aki radikális módszerekkel akarja a gyerekeket figyelemre és gondolkodásra késztetni, ami szembe megy a 100 éves hagyományokkal, miszerint osztály vigyázz, és csend legyen, meg jelentkezz, stb.
Mélyen elgondolkodtató, és erőteljes film, amit nem felejt el könnyen az ember.
Megmutatja, hogy mindenkiben ott a lehetősége, ha engedik kibontakozni.

Mindenkinek tudom ajánlani, kivéve azoknak, akik csak a kép és hangminőség alapján ítélnek meg egy filmet.

.
radical.jpg
A jelenleg működő oktatási intézmények ( már a megnevezés is sokat elárul ) sajnos nem arra lettek kitalálva , hogy kibontakoztassák a gyerekek valódi értékeit és fejlesszék a képességeiket. Az állami oktatásban ez a legutolsó helyen van. Tisztelet mindamellett azon pedagógusoknak akik szembe mennek a betokozódott módszerekkel és a tanulókban meglátják a lelket is. Viszont van régóta működő és jó pedagógiai alapokon nyugvó oktatási rendszer. Az alapjait Rudolf Steiner iránymutatásai alapján fektették le. Akinek gyereke van és megteheti (anyagilag) , mindenféleképp járjon utána, hogy a lakhelye közelében működik-e ilyen óvoda, iskola. https://www.youtube.com/watch?v=snJ0GLaocjk
Utánajártunk, isten mentsen tőle. (minket!)
Saját véleményem, hogy sokkal több kárt okoznak ezek, mint bármilyen hagyományos iskola, egy egészséges gyereknél. Gyenge képességű, vagy problémával küzdő gyereknek, és szülőknek persze jó lehet (akinek semmi nem jó manapság, majd ők megmondják), de bekerülni a felsőoktatásba innen nehéz lesz. Lehet lelket nyalogatni, meg buksit simogatni, de azért tanulni is kéne.
A keresztfiam is sajnos viselkedés és szociális problémával küzd, nincs is más út mint ezek az alternatív rendszerek.
Szerintem!

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2024.11.03., vas. 00:33
Radikális

https://www.imdb.com/title/tt14570440/? ... dical%2520

Egy mexikói kis településében lévő általános iskolába új tanár érkezik, aki radikális módszerekkel akarja a gyerekeket figyelemre és gondolkodásra késztetni, ami szembe megy a 100 éves hagyományokkal, miszerint osztály vigyázz, és csend legyen, meg jelentkezz, stb.
Mélyen elgondolkodtató, és erőteljes film, amit nem felejt el könnyen az ember.
Megmutatja, hogy mindenkiben ott a lehetősége, ha engedik kibontakozni.

Mindenkinek tudom ajánlani, kivéve azoknak, akik csak a kép és hangminőség alapján ítélnek meg egy filmet.

.
radical.jpg

hifiB
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Re: Shunyata Venom-X AES/EBU digitális XLR kábel

Hozzászólás Szerző: hifiB »

Az ajánlat általában alacsonyabb lesz mint amilyen árat a hírdetésben írsz, bár lehet, hogy ezen a fórumon 1000 év múlva lesz magasabb ajánlat is.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 861

Re: Krell KRC-HR távszabályzós előfok

Hozzászólás Szerző: tottyi »

zoli73 írta:
2024.11.01., pén. 15:49
tottyi írta:
2024.11.01., pén. 15:06
Tulsemere írta:
2024.10.31., csüt. 20:47
Minden kapcsolóról írnak, de a ki és be kapcsoló gombról tényleg nem találtam semmi leírást, de ha nincs akkor nincs. Akkor vagy ki kell húzni a konnektorból vagy kapcsolható dugalj kell hozzá ?
Mondjuk ez most mar engem is erdekelne, hogy akkor allandoan be van kapcsolva ha csak ki nem huzzuk a hallozatbol?
Igen. Ahogy az előző komment pozitív értékelésében is írtam(oda, mert nem akartam offolni), nincs ki-be kapcsoló. Korábban volt Krell KSL-2 előerősítőm, és annak sem volt semmiféle ki-be kapcsolója, de nincs is rá szükség. Csak a hálózati kábelt kihúzva áramtalanítható, de biztos jó oka volt rá a gyártónak, hogy így készítette.
Koszi. En erosen gondolkodom azon az erositon, akkor eljott az ideje egy olyan elosztot venni amin van kikapcsolo gomb mert az ATC-ket is maceras hatul kikapcsolni. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3175

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

tottyi írta:
2024.11.01., pén. 15:06
Tulsemere írta:
Minden kapcsolóról írnak, de a ki és be kapcsoló gombról tényleg nem találtam semmi leírást, de ha nincs akkor nincs. Akkor vagy ki kell húzni a konnektorból vagy kapcsolható dugalj kell hozzá ?
Mondjuk ez most mar engem is erdekelne, hogy akkor allandoan be van kapcsolva ha csak ki nem huzzuk a hallozatbol?
Igen. Ahogy az előző komment pozitív értékelésében is írtam(oda, mert nem akartam offolni), nincs ki-be kapcsoló. Korábban volt Krell KSL-2 előerősítőm, és annak sem volt semmiféle ki-be kapcsolója, de nincs is rá szükség. Csak a hálózati kábelt kihúzva áramtalanítható, de biztos jó oka volt rá a gyártónak, hogy így készítette.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 861

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Tulsemere írta:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Tulsemere
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Tulsemere »

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2874
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Ah, mindegy, nem szólok bele. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja :(
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Vinkler írta:
2024.10.29., kedd 19:25
Mindketten megkaptátok a figyelmeztetést és kaptok 3 nap pihenőt is, hogy betegyétek a kobakotokat a hideg víz alá.
Ezt a stílust nem fogom megengedni a továbbiakban, szóval, úgy gyertek vissza, hogy ez volt az utolsó figyelmeztetés!
Helyes!
Nem hinném, hogy itt, bármelyik topicban is a f@szméregetés lenne a cél, ráadásul ilyen kőkorszaki módon...
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8918

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Mindketten megkaptátok a figyelmeztetést és kaptok 3 nap pihenőt is, hogy betegyétek a kobakotokat a hideg víz alá.
Ezt a stílust nem fogom megengedni a továbbiakban, szóval, úgy gyertek vissza, hogy ez volt az utolsó figyelmeztetés!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Reserved
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 211

Re: Shunyata Sigma

Hozzászólás Szerző: Reserved »

Zolie írta:
2024.10.29., kedd 09:55
Reservecske, nagyonokos fiúcska vagy..Biztos nincs semmi fogalmam, aha igen. De leglább fülem van hozzá. Te csak csücsülj a garázsban a kis Spendorjaid előtt elektroharmoinx csöveiddel..Jó az neked.
Hifihez agy is kell de azt nem osztogatnak mindnekinek.
Az a helyzet azért kerül értékesítésre a Shunyata táp kábel mert meg sem közelíti a Darsana Audio kábelek kvalitásait. Bár 450eft ot kétség kívül megér.
🤣🤣🤣

Örülnél te kis luzerke ha ilyen cuccaid lennének...Fogalmad sincs mi az a high end es mi az a termeszetes hangzas.
Milyen fuled?
Hozzam jottel tátani a szád mindig mert a szoba konyhádban subzero volt a hangod a gagyi cuccaidon.
Most meg a vilag egyik legjobb kabeleinél te otthon a konyhapulton jobb kabelt gyartasz mi???Vicc vagy apám.
Darsana kábel "kvalitásai" 🤣🤣😀😀😀😀
Persze a világ legjobb kábeleit te sufniban "gyártott" kábeleid kvalitásaival össze mered hasonlitani????
Rohely vagy!
Project Xtension 12-evo ca premium tonearm-EMT HSD006 pick up-Audio Research ph9-Melco N1Z-H60ex mkII-Ayon stratos dac-Ayon auris2 signature pre.-Canary CA-100 tube amp--Spendor C100 speakers-Shunyata-Cammino cables-Solidsteel-Pillartech racks,AM-SR fuse

Zolie
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Zolie »

Reservecske, nagyonokos fiúcska vagy..Biztos nincs semmi fogalmam, aha igen. De leglább fülem van hozzá. Te csak csücsülj a garázsban a kis Spendorjaid előtt elektroharmoinx csöveiddel..Jó az neked.
Hifihez agy is kell de azt nem osztogatnak mindnekinek.
Az a helyzet azért kerül értékesítésre a Shunyata táp kábel mert meg sem közelíti a Darsana Audio kábelek kvalitásait. Bár 450eft ot kétség kívül megér.

Reserved
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Reserved »

Zolie írta:
2024.10.29., kedd 06:55
Fogalmam sincs.
Mint ahogy a high end-ről és a kábelekről se igen van fogalmad.
De majd én helyetted válaszolok mert elég vicces hogy ilyen képességekkel te kábeleket "gyártasz",beszámolsz és közben semmiről nincs fogalmad.
Az analog és digitált a hirdetett sigma nr tipus elött gyártották.
Az nr gyártásakor úgy döntöttek hogy egy kábellel megoldják a dolgot mert újabb fejlesztéseket eszközöltek.
Nekem speciel az analog és a digitál nem tetszett annak a szériának egyetlen jó kábele a sigma HC volt amit nagyteljesitményü erősitőkhöz optimalizáltak.
Az nr minden eszközzel müködik.
Rendkivül zenei és természetes hangzást ad,mindenféle szinezés és kiemelés nélkül.
Az újabb v2-es markánsabb letisztultabb és energikusabb hang de vesztett a természetességéből az nr v1-hez képest,hiába pontosabb és részletgazdagabb hangú kábel.
Az nr az egyik legjobb kábel ha valaki a természetességet preferálja.
Project Xtension 12-evo ca premium tonearm-EMT HSD006 pick up-Audio Research ph9-Melco N1Z-H60ex mkII-Ayon stratos dac-Ayon auris2 signature pre.-Canary CA-100 tube amp--Spendor C100 speakers-Shunyata-Cammino cables-Solidsteel-Pillartech racks,AM-SR fuse

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”