Ami szar, az szar...

A valódi értékeim és képességeim fejlődését a legkisebb mértékben segítette az iskolai oktatás. Az egy saját út volt és a sors iróniája, hogy immár több mint 15 éve vagyok szakoktató ahol a legnehezebben megfogható korosztályt tanítom.DeLorean írta: ↑2024.11.04., hétf. 16:49Te milyen iskolába/iskolákba jártál?MGMART írta: ↑2024.11.04., hétf. 16:17A jelenleg működő oktatási intézmények ( már a megnevezés is sokat elárul ) sajnos nem arra lettek kitalálva , hogy kibontakoztassák a gyerekek valódi értékeit és fejlesszék a képességeiket. Az állami oktatásban ez a legutolsó helyen van. Tisztelet mindamellett azon pedagógusoknak akik szembe mennek a betokozódott módszerekkel és a tanulókban meglátják a lelket is. Viszont van régóta működő és jó pedagógiai alapokon nyugvó oktatási rendszer. Az alapjait Rudolf Steiner iránymutatásai alapján fektették le. Akinek gyereke van és megteheti (anyagilag) , mindenféleképp járjon utána, hogy a lakhelye közelében működik-e ilyen óvoda, iskola. https://www.youtube.com/watch?v=snJ0GLaocjk
Az eszmefuttatásod alapján semmilyen valódi értéket és képességet nem fejlesztettek ki az oktatási intézmények nálad?
Vagy ha lett volna Waldorf iskola, akkor most mi lennél? Más, mint aki most vagy? A szüleid régen tudták volna fizetni az iskoláztatásodat?
![]()
Ez egy sokkal hosszabb és mélyebb probléma, nem annyira fehér és fekete, ahogy leírod.
SZVSZ.
És manapság az általános is csúszik ebbe az irányba. Szerintem a 40óra környéke ott is megvan már 4-ikben.Quetz írta: ↑2024.11.05., kedd 07:44Azt ugye tudod, hogy egy középiskolás gyerek átlagosan heti 50 órát tõlt el az iskolával. Ez az a feladatmennyiség ami fölött tudsz még rátolni dolgokat, jó sokat.Lemmy9.1 írta: ↑2024.11.05., kedd 07:32Még egy szösszenet. Miér kéne az iskolának nyalogatni a gyerek lelkét, és miért kéne kiaknázni a vélt tehetséget? Hol a szülő? Miér nem ő tol bele energiát? A gyerek elé kell tenni a dolgokat, jó sokat. De vigyázat ez az út melóval jár, nem lehet telót nyomkodni 0-24-ben.
Azt ugye tudod, hogy egy középiskolás gyerek átlagosan heti 50 órát tõlt el az iskolával. Ez az a feladatmennyiség ami fölött tudsz még rátolni dolgokat, jó sokat.Lemmy9.1 írta: ↑2024.11.05., kedd 07:32Még egy szösszenet. Miér kéne az iskolának nyalogatni a gyerek lelkét, és miért kéne kiaknázni a vélt tehetséget? Hol a szülő? Miér nem ő tol bele energiát? A gyerek elé kell tenni a dolgokat, jó sokat. De vigyázat ez az út melóval jár, nem lehet telót nyomkodni 0-24-ben.
Utánajártunk, isten mentsen tőle. (minket!)MGMART írta: ↑2024.11.04., hétf. 16:17A jelenleg működő oktatási intézmények ( már a megnevezés is sokat elárul ) sajnos nem arra lettek kitalálva , hogy kibontakoztassák a gyerekek valódi értékeit és fejlesszék a képességeiket. Az állami oktatásban ez a legutolsó helyen van. Tisztelet mindamellett azon pedagógusoknak akik szembe mennek a betokozódott módszerekkel és a tanulókban meglátják a lelket is. Viszont van régóta működő és jó pedagógiai alapokon nyugvó oktatási rendszer. Az alapjait Rudolf Steiner iránymutatásai alapján fektették le. Akinek gyereke van és megteheti (anyagilag) , mindenféleképp járjon utána, hogy a lakhelye közelében működik-e ilyen óvoda, iskola. https://www.youtube.com/watch?v=snJ0GLaocjkAlex_Aston írta: ↑2024.11.03., vas. 00:33Radikális
https://www.imdb.com/title/tt14570440/? ... dical%2520
Egy mexikói kis településében lévő általános iskolába új tanár érkezik, aki radikális módszerekkel akarja a gyerekeket figyelemre és gondolkodásra késztetni, ami szembe megy a 100 éves hagyományokkal, miszerint osztály vigyázz, és csend legyen, meg jelentkezz, stb.
Mélyen elgondolkodtató, és erőteljes film, amit nem felejt el könnyen az ember.
Megmutatja, hogy mindenkiben ott a lehetősége, ha engedik kibontakozni.
Mindenkinek tudom ajánlani, kivéve azoknak, akik csak a kép és hangminőség alapján ítélnek meg egy filmet.
.
radical.jpg
A jelenleg működő oktatási intézmények ( már a megnevezés is sokat elárul ) sajnos nem arra lettek kitalálva , hogy kibontakoztassák a gyerekek valódi értékeit és fejlesszék a képességeiket. Az állami oktatásban ez a legutolsó helyen van. Tisztelet mindamellett azon pedagógusoknak akik szembe mennek a betokozódott módszerekkel és a tanulókban meglátják a lelket is. Viszont van régóta működő és jó pedagógiai alapokon nyugvó oktatási rendszer. Az alapjait Rudolf Steiner iránymutatásai alapján fektették le. Akinek gyereke van és megteheti (anyagilag) , mindenféleképp járjon utána, hogy a lakhelye közelében működik-e ilyen óvoda, iskola. https://www.youtube.com/watch?v=snJ0GLaocjkAlex_Aston írta: ↑2024.11.03., vas. 00:33Radikális
https://www.imdb.com/title/tt14570440/? ... dical%2520
Egy mexikói kis településében lévő általános iskolába új tanár érkezik, aki radikális módszerekkel akarja a gyerekeket figyelemre és gondolkodásra késztetni, ami szembe megy a 100 éves hagyományokkal, miszerint osztály vigyázz, és csend legyen, meg jelentkezz, stb.
Mélyen elgondolkodtató, és erőteljes film, amit nem felejt el könnyen az ember.
Megmutatja, hogy mindenkiben ott a lehetősége, ha engedik kibontakozni.
Mindenkinek tudom ajánlani, kivéve azoknak, akik csak a kép és hangminőség alapján ítélnek meg egy filmet.
.
radical.jpg
Koszi. En erosen gondolkodom azon az erositon, akkor eljott az ideje egy olyan elosztot venni amin van kikapcsolo gomb mert az ATC-ket is maceras hatul kikapcsolni. :)zoli73 írta: ↑2024.11.01., pén. 15:49Igen. Ahogy az előző komment pozitív értékelésében is írtam(oda, mert nem akartam offolni), nincs ki-be kapcsoló. Korábban volt Krell KSL-2 előerősítőm, és annak sem volt semmiféle ki-be kapcsolója, de nincs is rá szükség. Csak a hálózati kábelt kihúzva áramtalanítható, de biztos jó oka volt rá a gyártónak, hogy így készítette.
Igen. Ahogy az előző komment pozitív értékelésében is írtam(oda, mert nem akartam offolni), nincs ki-be kapcsoló. Korábban volt Krell KSL-2 előerősítőm, és annak sem volt semmiféle ki-be kapcsolója, de nincs is rá szükség. Csak a hálózati kábelt kihúzva áramtalanítható, de biztos jó oka volt rá a gyártónak, hogy így készítette.
Mondjuk ez most mar engem is erdekelne, hogy akkor allandoan be van kapcsolva ha csak ki nem huzzuk a hallozatbol?
Helyes!
Zolie írta: ↑2024.10.29., kedd 09:55Reservecske, nagyonokos fiúcska vagy..Biztos nincs semmi fogalmam, aha igen. De leglább fülem van hozzá. Te csak csücsülj a garázsban a kis Spendorjaid előtt elektroharmoinx csöveiddel..Jó az neked.
Hifihez agy is kell de azt nem osztogatnak mindnekinek.
Az a helyzet azért kerül értékesítésre a Shunyata táp kábel mert meg sem közelíti a Darsana Audio kábelek kvalitásait. Bár 450eft ot kétség kívül megér.
Mint ahogy a high end-ről és a kábelekről se igen van fogalmad.