Az igaz.
Ha a tulaj szeretne a készülék áránál többet költeni a javításra és lemondani a sokkal olcsóbb megoldással járó nem számottevő hangminőség javulásról, akkor csak hajrá !
Az is egy út, de minek...
Az igaz.

Szerintem mellékes, hogy mennyiért jutottál hozzá az erősítőhöz. Ha szereted, és tetszik, amit produkál, akkor érdemes rendesen megjavíttatni.grindlock írta: ↑2024.10.21., hétf. 14:0120 ezer Ft-ért vettem az erősítőt.Voyager írta: ↑2024.10.21., hétf. 13:02Az eszköz értékét neked kell mérlegelned. Minden olyan szakszerű és igényes javítás vagy beavatkozás, amely megfelelően van kivitelezve, nem csökkenti, sőt inkább növeli a berendezés értékét.
Érdemes lenne kiszerelni az alkatrészt, megtisztítani minden érintkezőt a lerakódásoktól, majd a megfelelő kenőanyagot felvinni a csúszó érintkezőkre. Ehhez szakértelem, valamint precíz és igényes munka szükséges.
A kapcsoló direkt átkötése nem hozna számottevő javulást a hangminőségben, és az eredeti probléma forrását sem szüntetné meg.
Szerintem a szervíz többe lenne, mint az erősítő ára, de majd megkérdem az egyik illetékes ismerősömet.
Voyager írta: ↑2024.10.21., hétf. 13:02Az eszköz értékét neked kell mérlegelned. Minden olyan szakszerű és igényes javítás vagy beavatkozás, amely megfelelően van kivitelezve, nem csökkenti, sőt inkább növeli a berendezés értékét.grindlock írta: ↑2024.10.20., vas. 07:38Többnyire "off" állásban van, nem nagyon használomRock60 írta: ↑2024.10.20., vas. 04:46
Engem annyira nem motivál, hogy " belenyúlás mentes " maradjon a készülék, főleg ha ilyen minimális és visszaalakítható változtatás történik.
Nem vacakolnék a kapcsoló életrekeltésével, hanem a legrövidebb úton áthidalnám, kihagynám a jel útjából a " Tone " funkciót.
Persze, ha rendszeresen használod, akkor úgy kell eljárni, ahogy Voyager javasolta,de hang szempontjából szerintem jobban járnál nélküle...
Érdemes lenne kiszerelni az alkatrészt, megtisztítani minden érintkezőt a lerakódásoktól, majd a megfelelő kenőanyagot felvinni a csúszó érintkezőkre. Ehhez szakértelem, valamint precíz és igényes munka szükséges.
A kapcsoló direkt átkötése nem hozna számottevő javulást a hangminőségben, és az eredeti probléma forrását sem szüntetné meg.

Az eszköz értékét neked kell mérlegelned. Minden olyan szakszerű és igényes javítás vagy beavatkozás, amely megfelelően van kivitelezve, nem csökkenti, sőt inkább növeli a berendezés értékét.grindlock írta: ↑2024.10.20., vas. 07:38Többnyire "off" állásban van, nem nagyon használomRock60 írta: ↑2024.10.20., vas. 04:46Engem annyira nem motivál, hogy " belenyúlás mentes " maradjon a készülék, főleg ha ilyen minimális és visszaalakítható változtatás történik.
Nem vacakolnék a kapcsoló életrekeltésével, hanem a legrövidebb úton áthidalnám, kihagynám a jel útjából a " Tone " funkciót.
Persze, ha rendszeresen használod, akkor úgy kell eljárni, ahogy Voyager javasolta,de hang szempontjából szerintem jobban járnál nélküle...
Ok, kösz, ezek normál feltételek...denesdr írta: ↑2024.10.20., vas. 19:04
Ott, ahol nem torzít, nem zajosodik és nem csúszik el hallhatóan a bal-jobb balansz. Ja és ami körül rendesen lehet hangerőt állítani, nem úgy mint a korábban is említett, alacsony potiállásnál hangerőt növelve hirtelen üvölteni kezdő, csökkentve meg túlhalkuló rendszer esetén.
Ott, ahol nem torzít, nem zajosodik és nem csúszik el hallhatóan a bal-jobb balansz (ez utóbbi általában alacsony potiállásnál szokott előfordulni). Ja és ami körül rendesen lehet hangerőt állítani, nem úgy mint a korábban is említett, alacsony potiállásnál hangerőt növelve hirtelen üvölteni kezdő, csökkentve meg túlhalkuló rendszer esetén.Rock60 írta: ↑2024.10.20., vas. 17:40Ok, kösz a magyarázatot, a lényeget megértettem.![]()
A kérdésem lényegi részére mit tudnál mondani ?
QUAD QMP + QUAD Artera Play-nél 100 lépés van és nagyon finoman lehet állítani. 35-50 tartományban használom. Bőven van lehetőség a finomhangolásra.Rock60 írta: ↑2024.10.20., vas. 10:24Talán nincsen erre fix recept, de általában ideális esetben hol áll a hangerőszabályzó átlagos szoba hangerő esetében ?
Igaz, én nem szoktam ordíttatni, de a 35 wattos integrált csöves potija 10 - 12 óra között, nagyon ritkán 1 óránál áll a 85 DB - es Quadnál.
Digit forrás, tuner és phono esetében is.
Sokak szerint a teljesítményből sosem elég.
Egy jóval nagyobb teljesítményű erősítőnél talán soha nem lehetne 9 - 10 óránál feljebb tekerni a potmétert. Az nem túl jó, gondolom...![]()

Ha az aláírását nézed akkor ez valószínűleg egy Aquincum LZ5.BLX írta: ↑2024.10.20., vas. 18:36Mit lehet tudni erről a végfokról? Milyen típus/ki készítette? Köszi az infót.wasiliy888 írta: ↑2024.10.20., vas. 07:58Nem akarok sokkolni senkit, de én ezt a kis csúfságot hallgatom nagy megelégedéssel:
lz5-03.jpg

Mit lehet tudni erről a végfokról? Milyen típus/ki készítette? Köszi az infót.wasiliy888 írta: ↑2024.10.20., vas. 07:58Nem akarok sokkolni senkit, de én ezt a kis csúfságot hallgatom nagy megelégedéssel:
lz5-03.jpg
Van lényegi része a kérdésednek?Rock60 írta: ↑2024.10.20., vas. 17:40Ok, kösz a magyarázatot, a lényeget megértettem.![]()
A kérdésem lényegi részére mit tudnál mondani ?
Ok, kösz a magyarázatot, a lényeget megértettem.
Ne gondolkodj, járj utána!Rock60 írta: ↑2024.10.20., vas. 10:24Talán nincsen erre fix recept, de általában ideális esetben hol áll a hangerőszabályzó átlagos szoba hangerő esetében ?
Igaz, én nem szoktam ordíttatni, de a 35 wattos integrált csöves potija 10 - 12 óra között, nagyon ritkán 1 óránál áll a 85 DB - es Quadnál.
Digit forrás, tuner és phono esetében is.
Sokak szerint a teljesítményből sosem elég.
Egy jóval nagyobb teljesítményű erősítőnél talán soha nem lehetne 9 - 10 óránál feljebb tekerni a potmétert. Az nem túl jó, gondolom...![]()

Sajnos túl gyakori jelenség ez, az erősítőfokozatok, különösen a végerősítők feszültségerősítését (gain) egyszerűen a hétköznapi környezet hangosításához messze túlméretezik, mintha egy kisebb koncerttermet kellene állandóan betöltenie a viszonylag érzéketlen hangfalakkal. A Naim-nél 29 dB a gain. Az eredmény az lesz, hogy az előfok, legyen szó aktív, vagy passzív verzióról valójában előhalkít a bejövő jelen, hogy a végfok bődületes erősítése normális hangerőt eredményezzen.akvapark írta: ↑2024.10.20., vas. 08:44Én a NAIM távszabályzóval azt tapasztaltam, hogy kétféle lehetőséget nyújt. "Rábiggyesztve" gyorsan teker, hosszabban nyomva lassan szabályozza a hangerőt. Praktikus volt. Lehet ez megszűnt?vazze írta: Egyébként volt Supernait-om. 1-es és 2-es is.
Annyira azért én nem estem hanyatt tőle. A hengerőszabályzása meg katasztrófa. Egy kicsit rábiggyesztesz a távra és már ordít. Akkor lefelé egy picit és elhallgat. Ilyen az 5i és az xs is.![]()
Rock60 írta: ↑2024.10.20., vas. 06:12Szeretném felhívni a figyelmedet pl. a nem kézműves Naim SuperNait 2 erősítő belvilágára - most akadtam bele a hirdetések között.
Sokak szerint nem vitatható a készülék hangbéli kvalítása, megítélésed szerint szép, rendezett a belseje ?![]()
![]()

Többnyire "off" állásban van, nem nagyon használomRock60 írta: ↑2024.10.20., vas. 04:46Engem annyira nem motivál, hogy " belenyúlás mentes " maradjon a készülék, főleg ha ilyen minimális és visszaalakítható változtatás történik.
Ahogy korábban írtam vannak kivételekRock60 írta: ↑2024.10.20., vas. 06:12Szeretném felhívni a figyelmedet pl. a nem kézműves Naim SuperNait 2 erősítő belvilágára - most akadtam bele a hirdetések között.
Sokak szerint nem vitatható a készülék hangbéli kvalítása, megítélésed szerint szép, rendezett a belseje ?![]()
![]()
Szeretném felhívni a figyelmedet pl. a nem kézműves Naim SuperNait 2 erősítő belvilágára - most akadtam bele a hirdetések között.
Engem annyira nem motivál, hogy " belenyúlás mentes " maradjon a készülék, főleg ha ilyen minimális és visszaalakítható változtatás történik.

A kontakt spray használata (anélkül, hogy szétszednéd a kapcsolót) csak ideiglenesen oldja meg a problémát. Ilyen esetekben alaposabb tisztításra lehet szükség, amit a kapcsoló kiforrasztása és szétszedése nélkül nem lehet megfelelően elvégezni.grindlock írta: ↑2024.10.19., szomb. 09:44Sziasztok
Az alábbi problémára mi lehet a megoldás?
Van egy Rotel RA-820AX erősítőm, ahol a tone kapcsoló vacakol: off állásban nem szól mind2 csatorna rendesen, csak az egyik, és a másik meg serceg.
Hosszas mozgatás után "megjavul", de amint bemeneti forrást váltok (pl aux helyett CD), akkor kezdi újra.
Többször fújtam már bele kontakt spray-t, de nem tűnik hatékony megoldásnak.
Köszönöm a tippeket
20241011_194148.jpg
20241011_194139.jpg