Éppen ezen az élő közvetítésen hallgattam meg a Lowther P6/7M -re rákötött Taket BATPURE super tweetert - teljes mértékben egyetértek az előbbi hozzászólással.
TJ.

Nekem s707es van, sok a hasonlóság.

Szia!

Beavatlak egy pár részletbe, legyél kicsit képben...

Az Accuphase T-105-ben a NEC uPD1703 011 verziójú vezérlő chipje van, nem láttam ilyenből eladó darabot.Voyager írta: ↑2024.06.29., szomb. 18:53És az IC cseréje sem segít?tunerman írta: ↑2024.06.24., hétf. 18:21Különben nem akartam kirakni az Accuphase T-105 leghírhedtebb, igencsak problémás tipushibáját - de ha már lúd, akkor legyen kövér![]()
A memória programtárakhoz a nyomtatott áramköri lapra be van forrasztva egy 3,6 voltos akkumulátor, ami biztosítja a beállított programok megmaradását.
Ez az akkumulátor az 1984-es gyártás után szép lassan tönkrement, és kifolyt belőle az elektrolit - na és hová?
Hát a nyomtatott áramköri lapra, és ott minden rézfóliát szépen elkorrodált - bizonyos funkciók, vagy a kijelző hibáját okozva ezzel![]()
Nade, miután ezt a tönkrement akkumulátort kicserélik, és újra használni kezdik a tunert - akkor kiderül az újabb turpisság, mert a programozott vezérlő IC innentől kezdve a "SCANNING" funkciót nem tudja használni...nem áll meg a megtalált állomásnál, csak köröz a végtelenségig...![]()
Szóval csak óvatosan bánjunk ezekkel a lekezelő kijelentésekkel, mindenesetre én nem a panelra raktam vissza az új akkumulátort, hanem a biztonság okáért kitettem a merevítő alvázra![]()
TJ.![]()

És az IC cseréje sem segít?tunerman írta: ↑2024.06.24., hétf. 18:21Különben nem akartam kirakni az Accuphase T-105 leghírhedtebb, igencsak problémás tipushibáját - de ha már lúd, akkor legyen kövér![]()
A memória programtárakhoz a nyomtatott áramköri lapra be van forrasztva egy 3,6 voltos akkumulátor, ami biztosítja a beállított programok megmaradását.
Ez az akkumulátor az 1984-es gyártás után szép lassan tönkrement, és kifolyt belőle az elektrolit - na és hová?
Hát a nyomtatott áramköri lapra, és ott minden rézfóliát szépen elkorrodált - bizonyos funkciók, vagy a kijelző hibáját okozva ezzel![]()
Nade, miután ezt a tönkrement akkumulátort kicserélik, és újra használni kezdik a tunert - akkor kiderül az újabb turpisság, mert a programozott vezérlő IC innentől kezdve a "SCANNING" funkciót nem tudja használni...nem áll meg a megtalált állomásnál, csak köröz a végtelenségig...![]()
Szóval csak óvatosan bánjunk ezekkel a lekezelő kijelentésekkel, mindenesetre én nem a panelra raktam vissza az új akkumulátort, hanem a biztonság okáért kitettem a merevítő alvázra![]()
TJ.

Rock60 írta: ↑2024.06.24., hétf. 21:02Bárhova építhették volna a gyáriak az accut, de nekik ott volt szimpatikus...tunerman írta: ↑2024.06.24., hétf. 18:21
![]()
TJ.![]()
![]()
Mi a baja a gépnek az új accuval ? Felismeri, hogy nem eredeti, azért szemétkedik ?
Bárhova építhették volna a gyáriak az accut, de nekik ott volt szimpatikus...tunerman írta: ↑2024.06.24., hétf. 18:21
![]()
TJ.

Nem konyhaasztal.

KLajos írta: ↑2024.06.24., hétf. 15:18Kifejezetten örülök, hogy konyhaasztali készülékjavítók szólják le az Accuphase (japán) mérnökeit.tunerman írta: ↑2024.06.23., vas. 17:56
Kivétel erősítí a szabályt, valóban NEM javítok digi tunereket, ezt a kettőAccuphase T-105 FM tunert csak ellenőrizni + behangolni kellett
![]()
1. A gyárilag alulméretezett -13 voltos tápegységben levő 1000uF szűrőkondi helyett 3300uF lett beforrasztva
2. A kimeneti opampok + és - tápján lévő lepusztult 100uF-os bypass kondik lecserélve 2x1000uF-ra
3. A front end/KF/MPX tápjára plusz 100uF-os bypass kondik kerültek
4. Teljes behangolása a két tunernek, a mért értékek:
- THD/60dBf/1kHz/monó 0,02/0,03%, sztereó 0,07/0,08%
- Áthallás: L>R, R>L jobb mint 54dB
TJ.
Érdekes, ugyanezt az AN (japán) mérnökeivel nem teszi.

Kifejezetten örülök, hogy konyhaasztali készülékjavítók szólják le az Accuphase (japán) mérnökeit.tunerman írta: ↑2024.06.23., vas. 17:56
Kivétel erősítí a szabályt, valóban NEM javítok digi tunereket, ezt a kettőAccuphase T-105 FM tunert csak ellenőrizni + behangolni kellett
![]()
1. A gyárilag alulméretezett -13 voltos tápegységben levő 1000uF szűrőkondi helyett 3300uF lett beforrasztva
2. A kimeneti opampok + és - tápján lévő lepusztult 100uF-os bypass kondik lecserélve 2x1000uF-ra
TJ.

Azért ezek a beavatkozások, cserék több, mint "csak ellenörzés" voltak.tunerman írta: ↑2024.06.23., vas. 17:56Kivétel erősítí a szabályt, valóban NEM javítok digi tunereket, ezt a kettőAccuphase T-105 FM tunert csak ellenőrizni + behangolni kellett
![]()
TJ.

Kivétel erősítí a szabályt, valóban NEM javítok digi tunereket, ezt a kettő