supertrump írta: ↑2024.06.06., csüt. 23:04
Az a gond, hogy itt most egy új Living Stereo CSO lemezről van, amin mosás előtt nem, vagy alig volt pattogás, most meg azért igencsak szépen pattog. Nem folyamatosan, de a közel nullához képest, ahogy tegnap este hallgattam, ahhoz képest elég gyakran. Nem tudom milyen vízzel és milyen folyadékkal mosták. Mondjuk nem sokáig, enyhén meglocsolták, aztán egy kecskével körbe mentek rajta két-háromszor (ami nem tudom milyen állapotú volt), majd vákuummal hagyták úgy egy percig, és új tasakba került, meg egy külső átlátszó zacskót is kaptak a papírtokok. Azért egy Living Stereo ne pattogjon már. Kissé megy el a kedv így, pedig tetszik (tetszene) ez a dolog. Nyilván arra gyanakszik az ember, hogy esetleg nem jól csináltak valamit, vagy megfordul a fejében. Ezt én nem tudom kijelenteni, mert tapasztalat híján legfeljebb csak kukán tudok nézni. Szóval nem igazán tudom mi történt/történik. Kis túlzással azt gondoltam, hogy mivel új lemezekről van szó, lemossák és valami csoda jellegű fog történni.
Nekem ugyanez történt, ugyanitt, az utolsó napokban, miután sajnos bezárt az üzlet:
-régi lemezek itt mosatva újjáéledtek,
-ezen felbuzdulva + ajánlások alapján vittem én is egy új lemezt, hogy majd "még jobb lesz", azóta erősen pattog, előtte csendes volt. Hangzásban javulást nem hallok.
De félre értés ne legyen: nem gondolom hogy rosszul mosták, ld.régi lemezek; az új ugyanúgy jól szól csak most már pattog, persze előbb-utóbb úgyis.
Másrészt engem nem zavar a pattogás.
....persze az sem ha nem pattog, csak szóval érdekes hogy ugyanaz történt az új lemezzel.