ELEX írta: ↑2024.05.07., kedd 17:17
Gulka. írta: ↑2024.05.07., kedd 13:34
... Amikor bemegyek az ottani Lidlbe majdnem minden pénztáros tud magyarul. Sok olyan termék is van, ami itthon nincs. Tészta, rizs, sajt, lekvár, konzerv, zacskós leves, szörpök például sokkal jobbak minőségre és olcsóbbak is általában. Na meg a jó sör! :).......
Az Aldi meg a Lidl nálunk is a legalja. Az emberi élet meg túl rövid ahhoz, hogy noname szeméttel tömjük magunkat.
Amikor síelni voltunk Ausztriában kíváncsiságból bementünk több üzletbe is, hogy megnézzük a nagy olcsóságot. Hát, ami normális gyártó terméke, az ott jóval drágább volt. Hazafelé megálltunk, hogy majd jól bevásárlunk egy nagyobb hipermarketben, majd ott. SEMMIT nem vettünk.
De ugyanez volt, mikor Prágában voltunk. Ott is megnéztük az üzleteket, hazafelé a nagyobb hipermarketeket. Ott se vettünk semmit. A nyaralásokon is csak kíváncsiságból nézegetjük az üzleteket hasonló eredménnyel (az AI miatt semmit nem kell venni).
Az emberi fogyasztásra alkalmas termékek sehol nem olcsóbbak!
Az éttermi árak ugyanott, ugyanabban az étteremben másfélszeresére nőttek Ausztriában egy év alatt, de átmentünk az olasz oldalra is, mert ott azért jobb a kaja, mint Ausztriában (Nassfeldben át lehet sétálni Olaszországba) és egy év alatt ott is minimum másfélszeresére nőttek az éttermi árak. De legalább jó a kaja.
Feleségem eléggé tisztában van az árakkal, két háztartásra vásárolunk be napi szinten, plusz hetente 4 unoka szülőkkel családi ebéd a hétvégén nálunk.
Sajnos, vagy nem, de ez pontosan így van!
Nekem pontos képem van az Ausztriai kínálatról, árakról, mert itt dolgozom, jelenleg is itt vagyok, úgy 2 órája voltam utoljára boltban(Billa).
Nem mondom, az elmúlt 1-2 évben sokat közeledtünk hozzájuk az árakban, de náluk még mindig jóval drágább az élelmiszer, napi fogyasztási cikkek, stb., viszont ami kapható, a mind jó, vagy kiváló minőségű.
Itt még a legolcsóbb termékek is korrekt minőségűek, a legjobb példa erre pl. a papírzsebkendő, még a legalsó polcos termék(pl. Clever termékkör) is kiváló minőségű, az otthon kapható legjobbakkal vetekszik.
A másik a zöldség-gyümölcs osztály. Itt nincs üttött-kopott másodosztályú alma, fonnyadt paprika, földes burgonya, barna pöttyös banán, minden gyönyörű, egészséges, szinte válogatott, cserébe meg is kérik az árát.
Ugyanez igaz a húsospultra is, itt nem csak a reklámban gyönyörű a hús, mint otthon, itt nem lehet mócsingos, cafatos húsokat látni a pultban, de a sertéscomb alsó hangon 8€/kg.
Ami otthon a híradásokban, véleménycikkekben megjelenik, hogy "Ausztriában minden olcsóbb", az egy nagy hazugság, csak a nép uszítása, keserítése.
Én éppen ezért nem is szoktam komolyabban vásárolni, csak néhány termék van, amit rendszeresen viszek haza(pl. papírzsebkendő), de egyiket sem a kedvező ára miatt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech