Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szerintem valami túlságosan drága

Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.

TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.

HIRDETÉST FELADNI EBBEN AZ AL-FÓRUMBAN TILOS!
KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 502

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

ELEX írta:
2024.05.08., szer. 18:47

Aztán ne csodálkozz, hogy elhajtanak az itthoni forgalmazók és szervizeik, ha valami gond van. Akár garanciális, akár garancia utáni.
Aki foglalkozik kintről behozott termékek javításával, csupán a jóindulatából adódik. Simán elhajthat, hogy csináltasd meg ott, ahol vetted. Nem köteles vele foglalkozni.
Na ez ami nagyon szomorú.
Megveszel egy olyan külföldi terméket, aminek a gyártója minden országban fenntartja a szervizhálózatát, de itthon mégsem javítják meg akkor sem, ha teljes árat fizetnél érte. Mivel ezzel úgy érzem, hogy a magyar forgalmazó részéről inkább "rohagyámeg", ezért az adott kereskedőtől aztán akkor sem vásárolok, ha ő forgalmaz egy az általam kinézett másik márkájú készüléket.
Amilyen részükről a "rohagyámeg", olyan a részemről is...
Usher - Valhalla - Emotiva

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3238
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

kargidje írta:
2024.05.08., szer. 18:15
alto írta:
2024.05.08., szer. 16:41

A használt termékek piaci ára mindig a termék jelenkori új árához igazodik, és nem az egykori beszerzési árához. Ez így működik autónál, hifinél és kb. bármilyen tartós fogyasztási cikk esetén is. Márpedig a hifi új ára épp az utóbbi 2-3 évben emelkedett meg jelentősen. Ez egy természetes piaci logika, nincs ebben semmi meglepő.
Főleg a 15-20-30-40éves termékeknél, amiknek sok esetben még utódjuk sincs a mai kínálatban ... hátpersze.
+ nemritkán kint annyiért akciózzák az új!!! hangfalakat, hifi termékeket, mint amennyiért itt 3-4-5-6... évesen hirdetik.
A vintage hi-fi esetén egy egészen másfajta logika érvényesül. Autós analógiával élve, általánosságban egy 30-40 éves autó egy lyukas garast sem ér, kivéve bizonyos típusokat amik gyűjtői értéket képviselnek, és egészen őrült árakon adják-veszik őket, amit önmagában a műszaki tartalom/közgazdasági racionalitás nem indokol. A hifiben például ilyen a Pioneer "kék" korszaka, hangra átlagos/semmi különös, mégis komoly gyűjtői értéket képviselnek.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: ELEX »

kargidje írta:
2024.05.08., szer. 18:15
+ nemritkán kint annyiért akciózzák az új!!! hangfalakat, hifi termékeket, mint amennyiért itt 3-4-5-6... évesen hirdetik.
Vedd meg kint!
Senki nem tart pisztolyt a homlokodhoz, hogy itthon vásárolj.
Aztán ne csodálkozz, hogy elhajtanak az itthoni forgalmazók és szervizeik, ha valami gond van. Akár garanciális, akár garancia utáni.
Aki foglalkozik kintről behozott termékek javításával, csupán a jóindulatából adódik. Simán elhajthat, hogy csináltasd meg ott, ahol vetted. Nem köteles vele foglalkozni.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 438

Hozzászólás Szerző: kargidje »

alto írta:
2024.05.08., szer. 16:41

A használt termékek piaci ára mindig a termék jelenkori új árához igazodik, és nem az egykori beszerzési árához. Ez így működik autónál, hifinél és kb. bármilyen tartós fogyasztási cikk esetén is. Márpedig a hifi új ára épp az utóbbi 2-3 évben emelkedett meg jelentősen. Ez egy természetes piaci logika, nincs ebben semmi meglepő.
Főleg a 15-20-30-40éves termékeknél, amiknek sok esetben még utódjuk sincs a mai kínálatban ... hátpersze.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

kargidje írta:
2024.05.08., szer. 14:58
Vinkler írta:
2024.05.08., szer. 14:07
kargidje írta:
2024.05.08., szer. 13:46

Az a szégyen, az itthoni magas árak, amik közel utolérték a nyugati árakat, azok 2-3év alatt emelkedtek meg, és nem 10-12 év alatt, hogy a bérek is tudják követni!!! Szóval, de, k. sz@rul élünk a nyugathoz képest még mindig, itt, Európa közepén EU tagként!!!
Térjünk vissza hifihez kérek mindenkit!
A parizer árát másik fórumon érdemes keresni!
Köszi! :smile53:
Ez igaz a hifire is, sőt, nem ritkán már itthon drágább, mint nyugaton + az utóbbi 2-3évben megemelkedett avx-es hirdetési árakról nem is szólva ... :smile51:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 600

Hozzászólás Szerző: Snipi »

kargidje írta:
2024.05.08., szer. 14:58
Vinkler írta:
kargidje írta:

Az a szégyen, az itthoni magas árak, amik közel utolérték a nyugati árakat, azok 2-3év alatt emelkedtek meg, és nem 10-12 év alatt, hogy a bérek is tudják követni!!! Szóval, de, k. sz@rul élünk a nyugathoz képest még mindig, itt, Európa közepén EU tagként!!!
Ez igaz a hifire is, sőt, nem ritkán már itthon drágább, mint nyugaton + az utóbbi 2-3évben megemelkedett avx-es hirdetési árakról nem is szólva ... :smile51:
Maradjunk a hifinél :
Én éppen tegnap akadtam ki, mert egy hifi kereskedés honlapját szöszölgettem, ahol sok kiváló minőségű termék egyszerűen eltűnt a kínálatból. Igaz ezek nem a "kicióccó" kategóriába tartoztak.
Tehát nem elég, hogy az árak mennek a csillagos égbe, még a kínálat is "hígul". Sajnos ...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinkler írta:
kargidje írta:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9300

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

kargidje írta:
zoli73 írta:
2024.05.07., kedd 20:17

Sajnos, vagy nem, de ez pontosan így van!
Nekem pontos képem van az Ausztriai kínálatról, árakról, mert itt dolgozom, jelenleg is itt vagyok, úgy 2 órája voltam utoljára boltban(Billa).
Nem mondom, az elmúlt 1-2 évben sokat közeledtünk hozzájuk az árakban, de náluk még mindig jóval drágább az élelmiszer, napi fogyasztási cikkek, stb., viszont ami kapható, a mind jó, vagy kiváló minőségű.
Itt még a legolcsóbb termékek is korrekt minőségűek, a legjobb példa erre pl. a papírzsebkendő, még a legalsó polcos termék(pl. Clever termékkör) is kiváló minőségű, az otthon kapható legjobbakkal vetekszik.
A másik a zöldség-gyümölcs osztály. Itt nincs üttött-kopott másodosztályú alma, fonnyadt paprika, földes burgonya, barna pöttyös banán, minden gyönyörű, egészséges, szinte válogatott, cserébe meg is kérik az árát.
Ugyanez igaz a húsospultra is, itt nem csak a reklámban gyönyörű a hús, mint otthon, itt nem lehet mócsingos, cafatos húsokat látni a pultban, de a sertéscomb alsó hangon 8€/kg.
Ami otthon a híradásokban, véleménycikkekben megjelenik, hogy "Ausztriában minden olcsóbb", az egy nagy hazugság, csak a nép uszítása, keserítése.
Én éppen ezért nem is szoktam komolyabban vásárolni, csak néhány termék van, amit rendszeresen viszek haza(pl. papírzsebkendő), de egyiket sem a kedvező ára miatt.
Kicsit visszatetsző, az osztrák minőségi termékeket szidod, hogy drágább, mint itthon. Akkor nézdd meg mennyibe kerül itthon a kiváló minőségű termékek ára! Vagyis az ugyan azon a minőségi szinten lévő termékek árát hasonlítsd össze. Az osztrák bérek meg még mindig 2,5-3x a magyarnak.

Azon meg lehet érdemes lenne kicsit elgondolkodni, ha itthon is ilyen szinten lennének a boltokban zöldség-gyümölcs termékek, valószínű kikeredne a szemed az áruk láttán. ;)

" Ami otthon a híradásokban, véleménycikkekben megjelenik, hogy "Ausztriában minden olcsóbb", az egy nagy hazugság, csak a nép uszítása, keserítése."

Sehol sem azt mondták, minden olcsóbb kint!!! Annyiról szólnak a hírek, riportok, ha kimész ugyan abba az áruházba, akkor olcsóbban megtudod venni ugyan azt a terméket vagy sokkal jobb minőséget kapsz a pénzedért

De majd nemsoká jönnek a ruszki multik, azmilynjólesz nekünk...ott majd vehetsz olcsóbban igaz sz.rt.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

zoli73 írta:
2024.05.07., kedd 20:17

Nekem pontos képem van az Ausztriai kínálatról, árakról, mert itt dolgozom, jelenleg is itt vagyok, úgy 2 órája voltam utoljára boltban(Billa).
Nem mondom, az elmúlt 1-2 évben sokat közeledtünk hozzájuk az árakban, de náluk még mindig jóval drágább az élelmiszer, napi fogyasztási cikkek, stb., viszont ami kapható, a mind jó, vagy kiváló minőségű.
Itt még a legolcsóbb termékek is korrekt minőségűek, a legjobb példa erre pl. a papírzsebkendő, még a legalsó polcos termék(pl. Clever termékkör) is kiváló minőségű, az otthon kapható legjobbakkal vetekszik.
A másik a zöldség-gyümölcs osztály. Itt nincs üttött-kopott másodosztályú alma, fonnyadt paprika, földes burgonya, barna pöttyös banán, minden gyönyörű, egészséges, szinte válogatott, cserébe meg is kérik az árát.
Ugyanez igaz a húsospultra is, itt nem csak a reklámban gyönyörű a hús, mint otthon, itt nem lehet mócsingos, cafatos húsokat látni a pultban, de a sertéscomb alsó hangon 8€/kg.
Ami otthon a híradásokban, véleménycikkekben megjelenik, hogy "Ausztriában minden olcsóbb", az egy nagy hazugság, csak a nép uszítása, keserítése.
Én éppen ezért nem is szoktam komolyabban vásárolni, csak néhány termék van, amit rendszeresen viszek haza(pl. papírzsebkendő), de egyiket sem a kedvező ára miatt.

Kicsit visszatetsző, az osztrák minőségi termékeket szidod, hogy drágább, mint itthon. Akkor nézdd meg mennyibe kerül itthon a kiváló minőségű termékek ára! Vagyis az ugyan azon a minőségi szinten lévő termékek árát hasonlítsd össze. Az osztrák bérek meg még mindig 2,5-3x a magyarnak.

Azon meg lehet érdemes lenne kicsit elgondolkodni, ha itthon is ilyen szinten lennének a boltokban zöldség-gyümölcs termékek, valószínű kikeredne a szemed az áruk láttán. ;)

" Ami otthon a híradásokban, véleménycikkekben megjelenik, hogy "Ausztriában minden olcsóbb", az egy nagy hazugság, csak a nép uszítása, keserítése."

Sehol sem azt mondták, minden olcsóbb kint!!! Annyiról szólnak a hírek, riportok, ha kimész ugyan abba az áruházba, akkor olcsóbban megtudod venni ugyan azt a terméket vagy sokkal jobb minőséget kapsz a pénzedért

De majd nemsoká jönnek a ruszki multik, azmilynjólesz nekünk...ott majd vehetsz olcsóbban igaz sz.rt.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

KisMarci írta:
2024.05.07., kedd 20:58
Megjegyzem a szlovák árakról volt szó, nem az osztrákról.
Amúgy meg Ausztriában lehet hogy felmentek 50%-kal az árak, de az osztrák átlagbér 100%-kal több, mint itthon...
Igen, a G7 cikke is arról szólt, hogy Szlovákiában komoly akciók vannak, és arra mozdulnak rá a magyarok. Én gyakran járok át, és azt látom, hogy nem nagy a különbség ott a magyar árakhoz képest. Viszont ott is van sör 1€-ért, meg drágábban is, de mindig tudok hozni 50-60 cent közti áron, és ehhez nem kell kompromisszumot kötni minőségben. Nálunk 350 Ft alatt nem nagyon lehet találni már sört. Ez csak egy példa, van sok más ilyen.
Az osztrák árak meg tűnhetnek nekünk magasnak, de sok európai országban járva sosem volt az az érzésem a pénztárban, hogy sokkal többet kell fizetnem, mint itthon. Arról nem beszélve, hogy egészen más benyomásom van a választékról a magyarhoz képest, ha bemegyek akár egy osztrák Sparba, Billába. Sőt, a múlt héten jártam egy olasz Decathlonban, még az is egészen más világ, mint itthon, pedig elvileg ugyanaz a cég.
Metternich mondta majd 200 éve, hogy a Balkán az ő bécsi kastélyának délnyugati sarkánál kezdődik. Be kell látnunk, hogy azóta is igaza van. :rolleyes:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 502

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Megjegyzem a szlovák árakról volt szó, nem az osztrákról.
Amúgy meg Ausztriában lehet hogy felmentek 50%-kal az árak, de az osztrák átlagbér 100%-kal több, mint itthon...
Usher - Valhalla - Emotiva

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

ELEX írta:
2024.05.07., kedd 17:17
Gulka. írta:
2024.05.07., kedd 13:34
... Amikor bemegyek az ottani Lidlbe majdnem minden pénztáros tud magyarul. Sok olyan termék is van, ami itthon nincs. Tészta, rizs, sajt, lekvár, konzerv, zacskós leves, szörpök például sokkal jobbak minőségre és olcsóbbak is általában. Na meg a jó sör! :).......
Az Aldi meg a Lidl nálunk is a legalja. Az emberi élet meg túl rövid ahhoz, hogy noname szeméttel tömjük magunkat.
Amikor síelni voltunk Ausztriában kíváncsiságból bementünk több üzletbe is, hogy megnézzük a nagy olcsóságot. Hát, ami normális gyártó terméke, az ott jóval drágább volt. Hazafelé megálltunk, hogy majd jól bevásárlunk egy nagyobb hipermarketben, majd ott. SEMMIT nem vettünk.
De ugyanez volt, mikor Prágában voltunk. Ott is megnéztük az üzleteket, hazafelé a nagyobb hipermarketeket. Ott se vettünk semmit. A nyaralásokon is csak kíváncsiságból nézegetjük az üzleteket hasonló eredménnyel (az AI miatt semmit nem kell venni).
Az emberi fogyasztásra alkalmas termékek sehol nem olcsóbbak!
Az éttermi árak ugyanott, ugyanabban az étteremben másfélszeresére nőttek Ausztriában egy év alatt, de átmentünk az olasz oldalra is, mert ott azért jobb a kaja, mint Ausztriában (Nassfeldben át lehet sétálni Olaszországba) és egy év alatt ott is minimum másfélszeresére nőttek az éttermi árak. De legalább jó a kaja.
Feleségem eléggé tisztában van az árakkal, két háztartásra vásárolunk be napi szinten, plusz hetente 4 unoka szülőkkel családi ebéd a hétvégén nálunk.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: ELEX »

Gulka. írta:
2024.05.07., kedd 13:34
... Amikor bemegyek az ottani Lidlbe majdnem minden pénztáros tud magyarul. Sok olyan termék is van, ami itthon nincs. Tészta, rizs, sajt, lekvár, konzerv, zacskós leves, szörpök például sokkal jobbak minőségre és olcsóbbak is általában. Na meg a jó sör! :).......
Az Aldi meg a Lidl nálunk is a legalja. Az emberi élet meg túl rövid ahhoz, hogy noname szeméttel tömjük magunkat.
Amikor síelni voltunk Ausztriában kíváncsiságból bementünk több üzletbe is, hogy megnézzük a nagy olcsóságot. Hát, ami normális gyártó terméke, az ott jóval drágább volt. Hazafelé megálltunk, hogy majd jól bevásárlunk egy nagyobb hipermarketben, majd ott. SEMMIT nem vettünk.
De ugyanez volt, mikor Prágában voltunk. Ott is megnéztük az üzleteket, hazafelé a nagyobb hipermarketeket. Ott se vettünk semmit. A nyaralásokon is csak kíváncsiságból nézegetjük az üzleteket hasonló eredménnyel (az AI miatt semmit nem kell venni).
Az emberi fogyasztásra alkalmas termékek sehol nem olcsóbbak!
Az éttermi árak ugyanott, ugyanabban az étteremben másfélszeresére nőttek Ausztriában egy év alatt, de átmentünk az olasz oldalra is, mert ott azért jobb a kaja, mint Ausztriában (Nassfeldben át lehet sétálni Olaszországba) és egy év alatt ott is minimum másfélszeresére nőttek az éttermi árak. De legalább jó a kaja.
Feleségem eléggé tisztában van az árakkal, két háztartásra vásárolunk be napi szinten, plusz hetente 4 unoka szülőkkel családi ebéd a hétvégén nálunk.

Gulka.
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 412

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Én például nagyon szeretek kimenni Párkányba vásárolni évek óta... Amikor bemegyek az ottani Lidlbe majdnem minden pénztáros tud magyarul. Sok olyan termék is van, ami itthon nincs. Tészta, rizs, sajt, lekvár, konzerv, zacskós leves, szörpök például sokkal jobbak minőségre és olcsóbbak is általában. Na meg a jó sör! :)
https://www.lidl.sk/l/sk/letak/online-l ... yer/page/1

Ott van még a Coop(Jednota) Olyan, mint a 70-es 80-as évek. Bár sajnos már újítottak rajta.
Már már szürreális belső térrel volt korábban. Retró volt a javából. Néha ott is van jó tatratea akció.

Komárno Kaufland stb stb.
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 250/600.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2024.05.07., kedd 09:14
Snipi írta:
2024.05.07., kedd 09:01
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Igen, én is erre a kisker. különadóra utaltam a hozzászólásomban. Meg a többi x+1 különadó is bejátszik. Meg a különadó különadója ... (ez most nem vicc, tényleg van olyan.) Na mindegy, ez van, ezen mi úgyse tudunk változtatni csak felidegesíteni rajta magunkat, annak meg mi értelme, csak az egészségünket romboljuk vele.
Bosszankodni valóban nem érdemes, de a hírek szerint egyre többen járnak külföldre bevásárolni. Nem biztos, hogy ez volt a cél, de hát ebben az országban sem mindenki hülye. Itt is olvashatsz olyat, hogy milyen hifit érdemesebb akár Franciaországból megrendelni igazi webboltból, mint itthon megvenni.
Hát igen. Hogy itt mi a cél, azt mi halandók nem tudhatjuk. Bár aki nem tök hülye (bár inkább kicsit tanultabb, műveltebb) annak azért sejtése lehet (van) róla. De ebbe ne menjünk bele, mert amúgy hányok a poli ... tól. Ami pedig a külföldről vásárlásokat illeti - bár én nem élek vele, mert én már "készen" vagyok kb. 10 éve hála istennek a hifivel - nagyon sajnálatos, és nagyon megérthető.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2024.05.07., kedd 09:01
Igen, én is erre a kisker. különadóra utaltam a hozzászólásomban. Meg a többi x+1 különadó is bejátszik. Meg a különadó különadója ... (ez most nem vicc, tényleg van olyan.) Na mindegy, ez van, ezen mi úgyse tudunk változtatni csak felidegesíteni rajta magunkat, annak meg mi értelme, csak az egészségünket romboljuk vele.
Bosszankodni valóban nem érdemes, de a hírek szerint egyre többen járnak külföldre bevásárolni. Nem biztos, hogy ez volt a cél, de hát ebben az országban sem mindenki hülye. Itt is olvashatsz olyat, hogy milyen hifit érdemesebb akár Franciaországból megrendelni igazi webboltból, mint itthon megvenni.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2024.05.06., hétf. 23:54
Taarzan írta:
2024.05.06., hétf. 19:23
Plusz a rezsi és berkiadások is ráerülnek az árra... ami szintén EU színvonalú.
Igen, a bérhez kapcsolódó adók is sokat tudnak emelni a költségeken, azok sem kicsik nálunk. No meg van olyan is, hogy 4% kiskereskedelmi különadó, ami azt jelenti, hogy egy csomó boltban az áfa valójában 31%. Ez meg akárhogy is számolom, a jövedelmem egyharmada, amit csak erre költök el. Köszönjük Emese. :smile51:

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Taarzan írta:
2024.05.06., hétf. 19:23
Igen, a bérhez kapcsolódó adók is sokat tudnak emelni a költségeken, azok sem kicsik nálunk. No meg van olyan is, hogy 4% kiskereskedelmi különadó, ami azt jelenti, hogy egy csomó boltban az áfa valójában 31%. Ez meg akárhogy is számolom, a jövedelmem egyharmada, amit csak erre költök el. Köszönjük Emese. :smile51:

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

:smile51:
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Snipi írta:
2024.05.06., hétf. 10:58
alto írta:
2024.05.06., hétf. 09:19
Erre a világbajnok 27% Áfa is rátesz még egy lapáttal.
Ez így nyilvánvalóan nem működik, a magyar nagykereskedő fel is hagyott a forgalmazással.
Igen. Én is erre világítanék rá. Full megértem a magyar nagykereskedőt.
A 27% tényleg felettébb húzós. (Hogy egyebet (kiskeradó. stb. dógokat) már csak ne is emlíccsek ...)
A 27%-os Áfa még kezelhető valamennyire, persze az árrés rovására. Azt viszont már nem lehet lokálisan kezelni, ha egy külföldi nagykereskedő 10-15%-al jobb árakat kap mint a magyar.

Szoktak azon is zsörtölődni a vevők, hogy blackfridaykor miért nincsenek nálunk 30-50%-os kedvezmények. Ez nyilvánvalóan lehetetlen, ha teljes kereskedelmi csatornának (nagyker+kisker) van összesen 20-25%-os árrése.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Erre van egy "tanpéldám" : van egy barátom, akinek 4 picigyereke van. Mondja nekem, hogy neki milyen jó, hogy nem vonnak le a fizetéséből adót. Mondom neki, igen, és amikor bemész a boltba megvenni a 4 gyereknek ami kell (étel, pelus, popsikenőcs, stb.) akkor a 27% Áfa-t sem fizeted ki igaz? Elgondolkodott, majd rájött hogy hülye. :smile29:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

alto írta:
2024.05.06., hétf. 09:19
Erre a világbajnok 27% Áfa is rátesz még egy lapáttal.
Ez így nyilvánvalóan nem működik, a magyar nagykereskedő fel is hagyott a forgalmazással.
Igen. Én is erre világítanék rá. Full megértem a magyar nagykereskedőt.
A 27% tényleg felettébb húzós. (Hogy egyebet (kiskeradó. stb. dógokat) már csak ne is emlíccsek ...)

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Taarzan írta:
2024.05.03., pén. 22:27
Uhh nem akartam így felkavarni a dolgokat.
108 EUR is jó, jobb ár érte.. akinek kell keressen kiskaput... mindenki ügyesen. De kár ennyire rávilágítani... pláne, ha szürke ;)

Kintről hazajön 108 EUR-ból, idehaza 56 eFt plusz 2000 (-2500) Ft szállítás. Hát itt valami baj van és nem a kereskedők....
Kicsit közelebbről ismerem a helyzetet. Valóban van baj, leginkább a hongkongi gyártó saját kereskedőinek a fejében. Nem hajlandók a kereskedelmi feltételeiket az adott országhoz adaptálni, így ugyanolyan minimális rendelési mennyiségeket várnak el a magyar nagykereskedőtől mint a némettől vagy a franciától, annak ellenére, hogy a magyar piac töredéke a németnek vagy franciának. Mivel a magyar nagykereskedő ezt nem tudja teljesíteni, így rosszabb árakat kap mint a német vagy francia, ezért a kisker ár is magasabb az ottaninál. Erre a világbajnok 27% Áfa is rátesz még egy lapáttal.

BARTIMEX AUDIO Honlap

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
2024.05.03., pén. 14:33
Snipi írta:
2024.05.03., pén. 13:49
Aszpirin írta:
2024.05.02., csüt. 17:42
Vissza az alapkérdéshez: a linkelt tranzakcióban ki fizeti ki az ÁFA-t? (ami erre a termékre szerintem Franciuaországban sem 0%). Valahogy az az érzésem, hogy cégnévre (ill- egyéb ÁFA-alany nevére) lett kiállítva az a francia számla, és a cégnek be kell fizetnie majd arra a magyar ÁFA-t.
Annak megfizetése nélkül hogy lehet legális egy ilyen tranzakció? Az elég durva kereskedelmi kiskapu lenne, vezethetné be nyugodtan minden webshop :D
Tévedek? Én sem vagyok adószakértő.
A linkelt tranzakcióban a vevő (megrendelő) kifizeti a 108 eurót, amiből az eladó (számla kibocsátó) befizeti a 19% adót a francia államnak (18 euró) és a 90 eurót megtartja magának.
A számla egy magánszemély részére lett kiállítva aki nem alanya (sehol) az ÁFA-nak (MWST-nek - Mehrwertsteuer - jelen esetben).
Ennyi. Nincs ebben több, igaza van Vinklernek.
Bocs, de félreérthető voltam. Én erre gondoltam: viewtopic.php?p=2873977#p2873977
Bocs, de továbbra is csak magamat tudom szajkózni : a vevő a számlán szereplő összeget fizeti ki. És ennyi. Nincs más. Az adó megfizetése/nem megfizetése a számla kibocsátó dolga.

Taarzan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: Taarzan »

Uhh nem akartam így felkavarni a dolgokat.
108 EUR is jó, jobb ár érte.. akinek kell keressen kiskaput... mindenki ügyesen. De kár ennyire rávilágítani... pláne, ha szürke ;)

Kintről hazajön 108 EUR-ból, idehaza 56 eFt plusz 2000 (-2500) Ft szállítás. Hát itt valami baj van és nem a kereskedők....
Naim CD5x - FlatCap XS - Naim ND5 XS - Rega Planar 6 AT VM760SLC / Naim StageLine N - Naim HiCap2 / Naim NAC282 / NAP250DR - AudioSolution Figaro BL
ISOL-8, Furutech, QED, DNM, Viablue, RiCable

Válasz küldése

Vissza: “Árazás, jó eladók, rossz eladók, minden, amire kíváncsi vagy, DE NEM hirdetés!”