Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
- Zozi
- Törzsvendég

- Értékelés: 1022
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Hozok még egyet, KarlKlammer-től. Az egyik legmegbízhatóbb kalibrátor a németeknél a “kommersz” kategóriában.
Legyen szó sony-ról, jvc-ről…
Sony xw7000
2022 évjárat, 2200 órával 12.600:1 natív on/off
Ha a sony meg tudná oldani a kontrasztvesztés problémát, akkor végre lehetne alternatíva nyugaton is. És akkor végre lenne versenytárs a jvc-nek ebben a szegmensben. Az lehetőleg segítene az árazáson is… jelenleg a jvc-nek nincs igazi konkurencia, mert a sony-tól félnek az emberek. Ahogy én látom. A jvc pedig oda áraz, ahova akar…
Talán ez változni fig, ha a sony is stabil készülékeket dob piacra.
Legyen szó sony-ról, jvc-ről…
Sony xw7000
2022 évjárat, 2200 órával 12.600:1 natív on/off
Ha a sony meg tudná oldani a kontrasztvesztés problémát, akkor végre lehetne alternatíva nyugaton is. És akkor végre lenne versenytárs a jvc-nek ebben a szegmensben. Az lehetőleg segítene az árazáson is… jelenleg a jvc-nek nincs igazi konkurencia, mert a sony-tól félnek az emberek. Ahogy én látom. A jvc pedig oda áraz, ahova akar…
Talán ez változni fig, ha a sony is stabil készülékeket dob piacra.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
- hopetorture
- Nincs visszaút

- Értékelés: 11
tok jo, hogy a sonyval kapcsolatos pozitiv dolgokat is hozod
jo latni, hogy azert vannak paran akik a kozosseg erdekeit szolgaljak
amugy 15k kontraszttal papiron jol is nezne ki egy sony5000 ar/ertekben. persze eloben nem lattam meg mit tud.
de hogy lehet ilyen szoras egyes modellek kozott? 10-20% meg csak-csak, de azert ne legyen mar nemelyik modellnek fele akkora a nativ kontrasztja.
- Zozi
- Törzsvendég

2016-os a széria… 8800£ listaárral. Abban az időben ez volt a csúcsmodell, ha jól olvastam.
A tesztben 25.000:1 kontraszt áll… hát elég jól letérdelt… szerencsétlen a 8 év és az 1000 óra alatt.
https://www.projektor.hu/hazimozi-csucs ... sztje.html
- Cseneles
- Fórumlakó

- Értékelés: 658
"Alig használt, megkímélt, pormentes készülék" ez állt az egykori hirdetésben.
Lehet stabil marad az új széria, akkor már csak a gyártási 40%-os on/off kontraszt szóráson kellene javítani és a végére kaphatnánk egy egész korrekt terméket.
Emotiva-XMC1 Gen2, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db DefinitiveTechnology IW13, 2db DIY 15" Ported Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.
- Zozi
- Törzsvendég

Összesen mennyi üzemóra van a gépben?
Írtad, hogy második lámpa 290 óra...
Ma született pár bejegyzés a hkv fórumon is az xw5000/xw7000 topikban.
xw7000
2022-es gép 200 óra után 10.000-es kontraszttal, fényerő veszteség nélkül
10 hónapos gép, 500 óra után sem kontrasztvesztés, sem fényerő vesztés
xw5000
2023-as gép 250 órával 15.000:1 kontraszttal (6 nit fényerő veszteséggel, ami lehet mérési hiba is)
Azért jó lenne, ha tényleg stabil maradna az új széria. Ahogy a méréseidből is látszik, az elmúlt 10-15 évben nem sikerült kiküszöbölniük ezt a hibát... szériákon keresztül, kategóriától függetlenül... na, talán majd most...
Írtad, hogy második lámpa 290 óra...
Ma született pár bejegyzés a hkv fórumon is az xw5000/xw7000 topikban.
xw7000
2022-es gép 200 óra után 10.000-es kontraszttal, fényerő veszteség nélkül
10 hónapos gép, 500 óra után sem kontrasztvesztés, sem fényerő vesztés
xw5000
2023-as gép 250 órával 15.000:1 kontraszttal (6 nit fényerő veszteséggel, ami lehet mérési hiba is)
Azért jó lenne, ha tényleg stabil maradna az új széria. Ahogy a méréseidből is látszik, az elmúlt 10-15 évben nem sikerült kiküszöbölniük ezt a hibát... szériákon keresztül, kategóriától függetlenül... na, talán majd most...
- Cseneles
- Fórumlakó

Sziasztok!
-
Elkészültem a Sony 520es 4K készülékkel. A gép több sebből is vérzett, kontraszt csökkent, 40%-os kék a fekete szint, alul lila felül sárga csík a vászon tetején, gyenge fényerő. Előzetes mérések lentebb már megosztásra kerültek a hét elején. 1250:1 ON/OFF kontraszt 71%-ra becsökkent REC.709 színtérlefedettség. Az optikai blokk megbontása közben szembesültem az iszonyú elkoszolódás mellett azzal a ténnyel, hogy a diklorikus tükrök amik bevilágítják a paneleket egy műanyag tartó szerkezet segítségével vannak pozícionálva. Ez magyarázatot ad arra, hogy miért nem világítja be a paneleket a fény teljes mértékben, olcsósítás netovábbja...akárcsak a műanyag objektív. Ezek a tükrök érintkeznek a fénnyel és hőhatásnak vannak kitéve, befűtik környezetüket. Pár kép az anomáliáról a vetített képen illetve karikáztam pirossal a felelős alkatrészeket.
- -
Tisztítás a szokásos módon nagy rutinnal és zökkenő mentesen történt.
- -
Ennek hatására majdnem megduplázódott a fénysűrűség, ezen még én is meglepődtem. Kezdeti 48nit(14fl) takarítást követően 90nit(26,2fl) kalibrált D65 színhőmérsékleten maximalizálódott. a Sony Calibration PRO programmal sikerült színhelyesre kalibrálnom a készüléket, REC.709 színtérlefedettség is egész jónak mondható. Az ON/OFF kontraszt minimálisan novekedett 2180:1-értékig. Sajnos a degradálódást csak komplett XSRD blokk cserével lehet orvosolni, az viszont gazdasági totálkár. A végleges állapotról és a mérésekről pár kép.
- -
Végszóra...
Feleségem mikor bejött a terembe és meglátta a gép vetített képét előzetes mérésekkor azt mondta "baszki ez nagyon sz@r". Maximálisan egyet értettem vele. Ennek ellenére kihoztam belőle a maximumot és a leg nézhetőbb képet. Örülök hogy tudtam orvosolni a panelok bevilágítottságát,ezt csak menet közben lehet állítani és abszolút nem hozzáférhető helyen van. Rajtam kívül erre még Batyó képes kis hazánkba. Dynamikus kontraszt kimondottan jó és nem kutyulja össze a szürkeskála rgb együttfutását. 5x rámértem, biztos ami biztos. Végére egy kép a jól beállított panel bevilágításról.A lilás elszineződés élőben minimálisan láthetó(LCD inhomogenitás), szinte észrevetettlen. Erre a telefon kissé ráérősít.
-
Elkészültem a Sony 520es 4K készülékkel. A gép több sebből is vérzett, kontraszt csökkent, 40%-os kék a fekete szint, alul lila felül sárga csík a vászon tetején, gyenge fényerő. Előzetes mérések lentebb már megosztásra kerültek a hét elején. 1250:1 ON/OFF kontraszt 71%-ra becsökkent REC.709 színtérlefedettség. Az optikai blokk megbontása közben szembesültem az iszonyú elkoszolódás mellett azzal a ténnyel, hogy a diklorikus tükrök amik bevilágítják a paneleket egy műanyag tartó szerkezet segítségével vannak pozícionálva. Ez magyarázatot ad arra, hogy miért nem világítja be a paneleket a fény teljes mértékben, olcsósítás netovábbja...akárcsak a műanyag objektív. Ezek a tükrök érintkeznek a fénnyel és hőhatásnak vannak kitéve, befűtik környezetüket. Pár kép az anomáliáról a vetített képen illetve karikáztam pirossal a felelős alkatrészeket.
- -
Tisztítás a szokásos módon nagy rutinnal és zökkenő mentesen történt.
- -
Ennek hatására majdnem megduplázódott a fénysűrűség, ezen még én is meglepődtem. Kezdeti 48nit(14fl) takarítást követően 90nit(26,2fl) kalibrált D65 színhőmérsékleten maximalizálódott. a Sony Calibration PRO programmal sikerült színhelyesre kalibrálnom a készüléket, REC.709 színtérlefedettség is egész jónak mondható. Az ON/OFF kontraszt minimálisan novekedett 2180:1-értékig. Sajnos a degradálódást csak komplett XSRD blokk cserével lehet orvosolni, az viszont gazdasági totálkár. A végleges állapotról és a mérésekről pár kép.
- -
Végszóra...
Feleségem mikor bejött a terembe és meglátta a gép vetített képét előzetes mérésekkor azt mondta "baszki ez nagyon sz@r". Maximálisan egyet értettem vele. Ennek ellenére kihoztam belőle a maximumot és a leg nézhetőbb képet. Örülök hogy tudtam orvosolni a panelok bevilágítottságát,ezt csak menet közben lehet állítani és abszolút nem hozzáférhető helyen van. Rajtam kívül erre még Batyó képes kis hazánkba. Dynamikus kontraszt kimondottan jó és nem kutyulja össze a szürkeskála rgb együttfutását. 5x rámértem, biztos ami biztos. Végére egy kép a jól beállított panel bevilágításról.A lilás elszineződés élőben minimálisan láthetó(LCD inhomogenitás), szinte észrevetettlen. Erre a telefon kissé ráérősít.
Emotiva-XMC1 Gen2, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db DefinitiveTechnology IW13, 2db DIY 15" Ported Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 93
Csakis a Batyó!!!!!
Kép: Barco WQXGA+EN46
AVR: Denon AVC-X3800H 5.4.4
Végfok: all speaker Hypex NC252MR-RTu
Stereo: E L Y N A | Reference One
Surround: E L Y N A series
Zene: Wiim Ultra digit coax stream
Forrás: HTPC MadVR with RTX5070 and 28TB HDD
Vezérlés: Ipad PRO 11"
AVR: Denon AVC-X3800H 5.4.4
Végfok: all speaker Hypex NC252MR-RTu
Stereo: E L Y N A | Reference One
Surround: E L Y N A series
Zene: Wiim Ultra digit coax stream
Forrás: HTPC MadVR with RTX5070 and 28TB HDD
Vezérlés: Ipad PRO 11"
- Cseneles
- Fórumlakó

Esetek 90%-ban a por az irisz megvezerleseert felelos kabelnel jut be az objektivbe. Maradek esetben a lencsetagok mozgatasaert felelos hengertesten elhelyezkedo vajatok menten, amikben kozlekednek a teflon/rez tartofulek. Ezek pozicionaljak a lencsetagokat nagy precizitassal.
- Cseneles
- Fórumlakó

Szokas.
Egyszerubb modelleket mint egy EN11-13 mar szedtem szet darabokra es tisztitottam ki. Cutleret is en csinaltam.
Amugy a porszemek nincsenek fokuszban, lathatatlan a vetitett kepen viszont elesseget, fenyerot, ansi kontrasztot felfog. Ha tokeletes gyari tisztasagra vagyunk laminalis box amire szuksegunk van a megfelo tudas birtoklasan kivul. Box nekem nincsen.
Jot nevettem ezen a kozvelemeny kutatason. Termeszetesen nincs semmi sertodes, napi kapcsolatban vagyok Attilaval(Batyo).
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1721
Igen, és az se mindegy, hogy valaki személyes sértődöttség miatt szavaz egyik vagy másik "versenyző" ellen. Teljesen értelmetlen az egész.Cutler írta: ↑2024.05.03., pén. 11:16Lehet rosszul tudom, de batyó inkább szervizeléssel, javítással foglalkozik. Cseneles meg a javítás mellett, az alapos(apró darabokra szedett)tisztítást is csinálja.
A tévedés jogát fenntartom
Ja és az se mindegy, hogy a kérdező merre helyezkedik el az országban.
Mert Cseneles az ország nyugati végén lakik, Zalaegerszegen, addig batyó északon.
Mondjuk egy miskolci embernek nem túl praktikus csenelest választania![]()
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
Sziasztok!
A meccs közben eszembe jutott egy kérdés, bár ha nagyon hülyeség elnézést kérek...
Fluorit lencsét szokás tisztítani, mármint a belsejét?
Úgy látom, mintha porszemcsék lennének belül.
Köszönöm!
A meccs közben eszembe jutott egy kérdés, bár ha nagyon hülyeség elnézést kérek...
Fluorit lencsét szokás tisztítani, mármint a belsejét?
Úgy látom, mintha porszemcsék lennének belül.
Köszönöm!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

És utoljára fárasztalak benneteket, mert jött egy szavazat borsodi gyökerekkel rendelkező fórumtásunktól.
Mindenkinek kellemes hétvégét és jó fórumozást!
Mindenkinek kellemes hétvégét és jó fórumozást!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

Remélem nem sértettem meg senkit.
Gondoltam egy kis pénteki "színfolt".
Gondoltam egy kis pénteki "színfolt".
Lehet rosszul tudom, de batyó inkább szervizeléssel, javítással foglalkozik. Cseneles meg a javítás mellett, az alapos(apró darabokra szedett)tisztítást is csinálja.
Mert Cseneles az ország nyugati végén lakik, Zalaegerszegen, addig batyó északon.
Mondjuk egy miskolci embernek nem túl praktikus csenelest választania
Mondjuk egy miskolci embernek nem túl praktikus csenelest választania
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cutler 2024.05.03., pén. 11:17-kor.
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

Takoka újabb pontot szerzett:
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

Batyó egyenlített:
Én még Krisztiánban (Cseneles) nem csalódtam egyszer sem. Sziasztok!
Egy epson projektor teljes takarításához / karbantartásához kit tudtuk jó szívvel ajánlani? Elérhetőséget és árat is kérnék ha lehet.
Nagyon köszönöm!
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

A jelenlegi állás:
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 629
+1
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Sziasztok!
Egy epson projektor teljes takarításához / karbantartásához kit tudtuk jó szívvel ajánlani? Elérhetőséget és árat is kérnék ha lehet.
Nagyon köszönöm!
Nagyon köszönöm!
- Cseneles
- Fórumlakó

Mai nap felkerult ismeteltek egy 4K Sony modell az allvanyra 520es szemelyeben. 2. Lampa 290 vetitett oraval. Mondhatni pazar kepi vilaggal rendelkezik.
- -
Elozetes meresek a kovetkezok. Referencia mod gamma 2.2, D65 alap allapot -
1250:1 on/off kontrasztertek es 71% Rec.709 szinter lefedettség.
-
Ha idom engedi szetszedem es kap egy teljes fenyut takaritast, gamma kalibraciot. Orvosom az illetlen kezek alltal elkovetett lampa cserebol adodo felfogatasi problemat is.
-
A vegeredmenyeket kozzeteszem,h honnan hova lehet jutni.
- -
Elozetes meresek a kovetkezok. Referencia mod gamma 2.2, D65 alap allapot -
1250:1 on/off kontrasztertek es 71% Rec.709 szinter lefedettség.
-
Ha idom engedi szetszedem es kap egy teljes fenyut takaritast, gamma kalibraciot. Orvosom az illetlen kezek alltal elkovetett lampa cserebol adodo felfogatasi problemat is.
-
A vegeredmenyeket kozzeteszem,h honnan hova lehet jutni.
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 629
A sony várhatóan ugyanúgy egy kis fényerő boosttal és szerintem 4k 120HZ támogatással jön. Amit a JVC-nél hiányolok (és a Sony-nál is) a VRR, ALLM módok. Meglátjuk, hátha a Sony meglépi egyben.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,