Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
- Cseneles
- Fórumlakó

- Értékelés: 628
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Sziasztok!
-
Elkészültem a Sony 520es 4K készülékkel. A gép több sebből is vérzett, kontraszt csökkent, 40%-os kék a fekete szint, alul lila felül sárga csík a vászon tetején, gyenge fényerő. Előzetes mérések lentebb már megosztásra kerültek a hét elején. 1250:1 ON/OFF kontraszt 71%-ra becsökkent REC.709 színtérlefedettség. Az optikai blokk megbontása közben szembesültem az iszonyú elkoszolódás mellett azzal a ténnyel, hogy a diklorikus tükrök amik bevilágítják a paneleket egy műanyag tartó szerkezet segítségével vannak pozícionálva. Ez magyarázatot ad arra, hogy miért nem világítja be a paneleket a fény teljes mértékben, olcsósítás netovábbja...akárcsak a műanyag objektív. Ezek a tükrök érintkeznek a fénnyel és hőhatásnak vannak kitéve, befűtik környezetüket. Pár kép az anomáliáról a vetített képen illetve karikáztam pirossal a felelős alkatrészeket.
- -
Tisztítás a szokásos módon nagy rutinnal és zökkenő mentesen történt.
- -
Ennek hatására majdnem megduplázódott a fénysűrűség, ezen még én is meglepődtem. Kezdeti 48nit(14fl) takarítást követően 90nit(26,2fl) kalibrált D65 színhőmérsékleten maximalizálódott. a Sony Calibration PRO programmal sikerült színhelyesre kalibrálnom a készüléket, REC.709 színtérlefedettség is egész jónak mondható. Az ON/OFF kontraszt minimálisan novekedett 2180:1-értékig. Sajnos a degradálódást csak komplett XSRD blokk cserével lehet orvosolni, az viszont gazdasági totálkár. A végleges állapotról és a mérésekről pár kép.
- -
Végszóra...
Feleségem mikor bejött a terembe és meglátta a gép vetített képét előzetes mérésekkor azt mondta "baszki ez nagyon sz@r". Maximálisan egyet értettem vele. Ennek ellenére kihoztam belőle a maximumot és a leg nézhetőbb képet. Örülök hogy tudtam orvosolni a panelok bevilágítottságát,ezt csak menet közben lehet állítani és abszolút nem hozzáférhető helyen van. Rajtam kívül erre még Batyó képes kis hazánkba. Dynamikus kontraszt kimondottan jó és nem kutyulja össze a szürkeskála rgb együttfutását. 5x rámértem, biztos ami biztos. Végére egy kép a jól beállított panel bevilágításról.A lilás elszineződés élőben minimálisan láthetó(LCD inhomogenitás), szinte észrevetettlen. Erre a telefon kissé ráérősít.
-
Elkészültem a Sony 520es 4K készülékkel. A gép több sebből is vérzett, kontraszt csökkent, 40%-os kék a fekete szint, alul lila felül sárga csík a vászon tetején, gyenge fényerő. Előzetes mérések lentebb már megosztásra kerültek a hét elején. 1250:1 ON/OFF kontraszt 71%-ra becsökkent REC.709 színtérlefedettség. Az optikai blokk megbontása közben szembesültem az iszonyú elkoszolódás mellett azzal a ténnyel, hogy a diklorikus tükrök amik bevilágítják a paneleket egy műanyag tartó szerkezet segítségével vannak pozícionálva. Ez magyarázatot ad arra, hogy miért nem világítja be a paneleket a fény teljes mértékben, olcsósítás netovábbja...akárcsak a műanyag objektív. Ezek a tükrök érintkeznek a fénnyel és hőhatásnak vannak kitéve, befűtik környezetüket. Pár kép az anomáliáról a vetített képen illetve karikáztam pirossal a felelős alkatrészeket.
- -
Tisztítás a szokásos módon nagy rutinnal és zökkenő mentesen történt.
- -
Ennek hatására majdnem megduplázódott a fénysűrűség, ezen még én is meglepődtem. Kezdeti 48nit(14fl) takarítást követően 90nit(26,2fl) kalibrált D65 színhőmérsékleten maximalizálódott. a Sony Calibration PRO programmal sikerült színhelyesre kalibrálnom a készüléket, REC.709 színtérlefedettség is egész jónak mondható. Az ON/OFF kontraszt minimálisan novekedett 2180:1-értékig. Sajnos a degradálódást csak komplett XSRD blokk cserével lehet orvosolni, az viszont gazdasági totálkár. A végleges állapotról és a mérésekről pár kép.
- -
Végszóra...
Feleségem mikor bejött a terembe és meglátta a gép vetített képét előzetes mérésekkor azt mondta "baszki ez nagyon sz@r". Maximálisan egyet értettem vele. Ennek ellenére kihoztam belőle a maximumot és a leg nézhetőbb képet. Örülök hogy tudtam orvosolni a panelok bevilágítottságát,ezt csak menet közben lehet állítani és abszolút nem hozzáférhető helyen van. Rajtam kívül erre még Batyó képes kis hazánkba. Dynamikus kontraszt kimondottan jó és nem kutyulja össze a szürkeskála rgb együttfutását. 5x rámértem, biztos ami biztos. Végére egy kép a jól beállított panel bevilágításról.A lilás elszineződés élőben minimálisan láthetó(LCD inhomogenitás), szinte észrevetettlen. Erre a telefon kissé ráérősít.
- Cseneles
- Fórumlakó

Esetek 90%-ban a por az irisz megvezerleseert felelos kabelnel jut be az objektivbe. Maradek esetben a lencsetagok mozgatasaert felelos hengertesten elhelyezkedo vajatok menten, amikben kozlekednek a teflon/rez tartofulek. Ezek pozicionaljak a lencsetagokat nagy precizitassal.
- Cseneles
- Fórumlakó

Szokas.
Egyszerubb modelleket mint egy EN11-13 mar szedtem szet darabokra es tisztitottam ki. Cutleret is en csinaltam.
Amugy a porszemek nincsenek fokuszban, lathatatlan a vetitett kepen viszont elesseget, fenyerot, ansi kontrasztot felfog. Ha tokeletes gyari tisztasagra vagyunk laminalis box amire szuksegunk van a megfelo tudas birtoklasan kivul. Box nekem nincsen.
Jot nevettem ezen a kozvelemeny kutatason. Termeszetesen nincs semmi sertodes, napi kapcsolatban vagyok Attilaval(Batyo).
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Igen, és az se mindegy, hogy valaki személyes sértődöttség miatt szavaz egyik vagy másik "versenyző" ellen. Teljesen értelmetlen az egész.Cutler írta: ↑2024.05.03., pén. 11:16Lehet rosszul tudom, de batyó inkább szervizeléssel, javítással foglalkozik. Cseneles meg a javítás mellett, az alapos(apró darabokra szedett)tisztítást is csinálja.
A tévedés jogát fenntartom
Ja és az se mindegy, hogy a kérdező merre helyezkedik el az országban.
Mert Cseneles az ország nyugati végén lakik, Zalaegerszegen, addig batyó északon.
Mondjuk egy miskolci embernek nem túl praktikus csenelest választania![]()
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 143
Sziasztok!
A meccs közben eszembe jutott egy kérdés, bár ha nagyon hülyeség elnézést kérek...
Fluorit lencsét szokás tisztítani, mármint a belsejét?
Úgy látom, mintha porszemcsék lennének belül.
Köszönöm!
A meccs közben eszembe jutott egy kérdés, bár ha nagyon hülyeség elnézést kérek...
Fluorit lencsét szokás tisztítani, mármint a belsejét?
Úgy látom, mintha porszemcsék lennének belül.
Köszönöm!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

És utoljára fárasztalak benneteket, mert jött egy szavazat borsodi gyökerekkel rendelkező fórumtásunktól.
Mindenkinek kellemes hétvégét és jó fórumozást!
Mindenkinek kellemes hétvégét és jó fórumozást!
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

Remélem nem sértettem meg senkit.
Gondoltam egy kis pénteki "színfolt".
Gondoltam egy kis pénteki "színfolt".
Lehet rosszul tudom, de batyó inkább szervizeléssel, javítással foglalkozik. Cseneles meg a javítás mellett, az alapos(apró darabokra szedett)tisztítást is csinálja.
Mert Cseneles az ország nyugati végén lakik, Zalaegerszegen, addig batyó északon.
Mondjuk egy miskolci embernek nem túl praktikus csenelest választania
Mondjuk egy miskolci embernek nem túl praktikus csenelest választania
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cutler 2024.05.03., pén. 11:17-kor.
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

Takoka újabb pontot szerzett:
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

Batyó egyenlített:
Én még Krisztiánban (Cseneles) nem csalódtam egyszer sem. Sziasztok!
Egy epson projektor teljes takarításához / karbantartásához kit tudtuk jó szívvel ajánlani? Elérhetőséget és árat is kérnék ha lehet.
Nagyon köszönöm!
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

A jelenlegi állás:
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 618
+1
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Sziasztok!
Egy epson projektor teljes takarításához / karbantartásához kit tudtuk jó szívvel ajánlani? Elérhetőséget és árat is kérnék ha lehet.
Nagyon köszönöm!
Nagyon köszönöm!
- Cseneles
- Fórumlakó

Mai nap felkerult ismeteltek egy 4K Sony modell az allvanyra 520es szemelyeben. 2. Lampa 290 vetitett oraval. Mondhatni pazar kepi vilaggal rendelkezik.
- -
Elozetes meresek a kovetkezok. Referencia mod gamma 2.2, D65 alap allapot -
1250:1 on/off kontrasztertek es 71% Rec.709 szinter lefedettség.
-
Ha idom engedi szetszedem es kap egy teljes fenyut takaritast, gamma kalibraciot. Orvosom az illetlen kezek alltal elkovetett lampa cserebol adodo felfogatasi problemat is.
-
A vegeredmenyeket kozzeteszem,h honnan hova lehet jutni.
- -
Elozetes meresek a kovetkezok. Referencia mod gamma 2.2, D65 alap allapot -
1250:1 on/off kontrasztertek es 71% Rec.709 szinter lefedettség.
-
Ha idom engedi szetszedem es kap egy teljes fenyut takaritast, gamma kalibraciot. Orvosom az illetlen kezek alltal elkovetett lampa cserebol adodo felfogatasi problemat is.
-
A vegeredmenyeket kozzeteszem,h honnan hova lehet jutni.
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 618
A sony várhatóan ugyanúgy egy kis fényerő boosttal és szerintem 4k 120HZ támogatással jön. Amit a JVC-nél hiányolok (és a Sony-nál is) a VRR, ALLM módok. Meglátjuk, hátha a Sony meglépi egyben.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
https://www.grobi.tv/blog/jvc-kuendigt- ... mHZpYyJVwj
- Zozi
- Törzsvendég

- Értékelés: 986
Már nem tudtam szerkeszteni...Zozi írta: ↑2024.05.01., szer. 10:34A JVC 2 új modellel bővíti a portfóliót. Elsőként a GROBI hozta le az újdonságokat hivatalos formában. Már pár hete lehetett olvasni, hogy a müncheni high end kiállításon új készülékeket fognak bemutatni.
Mind az NZ800, mind az NZ900 jócskán rátett egy lapáttal az on/off kontrasztra az elődmodellekhez képest. Fényerőben minimális a változás. hogy ez a jelenlegi NZ8, NZ9 tulajokat vásárlásra ösztönzi-e, csak tippelni lehet...
https://www.grobi.tv/jvc/
A héten Lars Mette is jelentkezett egy videóval, előre vetítve a vetítős piac újdonságait.
https://youtu.be/y4jZytRPB-Q
Rövid összefoglaló
- A JVC az NZ8 és az NZ9 utódjait hozza, Lars Mette csak kis változásokra számít, az NP5-öt a tervek szerint az év folyamán kivonják, az NZ7 ennek megfelelően olcsóbb lesz.
- A Sony az év végén hozhatja az XW5000 és XW7000 utódait, de Lars Mette itt sem számít komolyabb változásokra.
- Idén nem számít az Epson LS12000 utódjára.
Érdekesség még, hogy jelenleg is jelentős kedvezményeket adnak a kereskedők, főleg a Sonynál – a sonynál nem tudják tartani a listaárakat, bőven listaár alatt lehet vásárolni.
https://www.grobi.tv/blog/jvc-kuendigt- ... mHZpYyJVwj
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
- Zozi
- Törzsvendég

- Értékelés: 986
A JVC 2 új modellel bővíti a portfóliót. Elsőként a GROBI hozta le az újdonságokat hivatalos formában. Már pár hete lehetett olvasni, hogy a müncheni high end kiállításon új készülékeket fognak bemutatni.
Mind az NZ800, mind az NZ900 jócskán rátett egy lapáttal az on/off kontrasztra az elődmodellekhez képest. Fényerőben minimális a változás. hogy ez a jelenlegi NZ8, NZ9 tulajokat vásárlásra ösztönzi-e, csak tippelni lehet...
A héten Lars Mette is jelentkezett egy videóval, előre vetítve a vetítős piac újdonságait.
Rövid összefoglaló
- A JVC az NZ8 és az NZ9 utódjait hozza, Lars Mette csak kis változásokra számít, az NP5-öt a tervek szerint az év folyamán kivonják, az NZ7 ennek megfelelően olcsóbb lesz.
- A Sony az év végén hozhatja az XW5000 és XW7000 utódait, de Lars Mette itt sem számít komolyabb változásokra.
Érdekesség még, hogy jelenleg is jelentős kedvezményeket adnak a kereskedők, főleg a Sonynál – a sonynál nem tudják tartani a listaárakat, bőven listaár alatt lehet vásárolni.
Rövid összefoglaló
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
- Cseneles
- Fórumlakó

Kétszer néztem végig csak hogy pontos legyek. Jól mondta ZOZI is, elég furcsa hallgatni, hogy egy "nemlétező" kontraszt vesztés és gamma Drift nem bekövetkeztének EKKI és egy német Sony fan hogy tud örülni. Jó rájuk nézni. 2022.07.07-i vásárlás az XW7000 készülek és mindössze 200 vetített üzemórával. A videóból idézve kevés üzemidő hosszú tárolási idő. Megmérték és 10000:1 értéket kaptak kalibráltam 7 és 8000:1 értéket. Nagy megelégedéssel kijelentette,hogy ebben a kritikus 2év időszakban ez a gép nem driftelt és biztonságos stabil maradt. így van remény, egy jó gép már biztosan van németorszégban.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó