mishow írta: ↑2024.04.29., hétf. 08:32
Amikor legutóbb folyt valami hasonló hitvita (már nem tudom, épp melyik topicban, lusta vagyok visszakeresni), akkor valaki linkelt egy nagyon jól összeszedett, közérthető cikket a különféle tápok felépítéséről, előnyeiről, hátrányairól.
Ott is leírták, hogy kapcsitáp alatt nem a filléres dugasztápot kell érteni, és lineáris tápból is létezik igénytelen vacak.
Aki rendszeresen hirdeti az átalakított Microsoft/X-box tápokat, az Ő hirdetésén keresztül jutottam el ahhoz a cikkhez - ha ugyanarra gondolunk.
Abban a cikkben elég objektíven le van írva sok minden pro és kontra...
Nálam volt egy ilyen táp próbára - összehasonlítottam a féltéglányi 18 Amperes kapcsi Dell tápommal. Gyakorlatilag tök egyformán szól a kettő és nagyon - nagyon sokkal jobban, mint bármelyik még otthon lévő fél fióknyi kapcsitápom, ami különböző eszközök gyári tartozéka volt. / Ip TV, router, dac, led, stb.../
Tényleg nagyon jó ez a Dell, megtáltosodott tőle a router. Aztán egy kósza ötlettől vezérelve összehasonlítottam a trafós - nem búg

- SBoosterrel, na, az egy újabb kis lépcsófokot jelentett. Nem drasztikus a különbség, de jobb. Gördülékenyebb, természetesebb, folyékonyabb.
Végül is, hogy egy belső tápos készülék milyen konstrukciójú tápot rejt, avval - extra kivételektől eltekintve - nem tudunk mit kezdeni, olyan amilyen.
A külső kapcsitápos készülékek feljavítására meg az analóg tápok tűnnek a kézenfekvő megoldásnak. Ja, vagy 20ezer alatt a Microsoft.