vazze írta: ↑2024.04.26., pén. 04:55
Én magam sem szeretem a megguruzott készülékeket, mert a belepiszkálások és módosítások a kedves guru ízlését tükrözik és nem biztos, hogy én is hasonló pozitív javulásként élem meg a modifikációt.
......
Az évtizedek alatt elhasználódott kondikat akarom kicserélni. Nem hiszek a tüskékben meg a varázskencékben.
Ha a Blackgate kondenzátorok tényleg hoznak a hangon akkor megveszem bele azt.
Maga a végfok nem mérnöki bravúr de nincs benne smd alkatrész, minden jól van méretezve mert sehol nincs ellenállás vagy panel megbarnulva, nem búg a trafó, nincs rajta kék led, a végtranzisztoroknál a fehél szilikonpaszta még mindíg puha.
Meglátjuk mi lesz vele
A BG kondi már szerintem átcsúszik a tuning kategóriába.
Ha a célod az, amit a másodiknak idézett részben írtál, akkor vidd el egy tisztességes műszerészhez - ahogy korábban valaki írta, az se baj, ha nem hifista, sőt - aki végigméri neked az egészet, a szemre teljesen OK alkatrészeket is, és ami nem hozza a gyári értéket, azt minent cserél jó minőségű, az eredeti kapcsolási rajznak megfelelő, gyári értékű alkatrészre.
A hang már ezzel is jelentősen változni fog, de így van esélyed arra, hogy a korbbihoz hasonló karakterű, de minden paraméterében jobb hangot kapsz majd.
Nekem egy 1973-as Goodmans receiverrel volt tapasztalatom, jó tíz évvel ezelőttről. Kiszámolható, hogy a készülék akkor kb 40 éves volt és sok alkatrésze elfáradt. Egy fél marék cucc jött ki belőle, és ment helyettük gyári értékű új, korrekt de nem márkás másik. Már megfáradt állapotában is szépen hozta a korabeli brit hifi kellemes közepeit, de a recap után lettek sávszélek is

a végeredmény annyira meglepő volt - egy kis Mission 780SE volt utána kötve - hogy csak pislogtam. Sajnos az idő máshol is megette már a készüléket, így napi használósnak a felújítás után se lett alkalmas, de jó tapasztalás volt.
Te döntesz, de mivel - ahogy TJ szintén megírta korábban - a brit hifi manufaktúrák azzal dolgoztak, ami a kezükbe akadt, ezért egy alapos tisztítás és a muszáj alkatrészcserék után várhatóan így is meg fog táltosodni. Persze mehet a BG is, de akkor a végeredmény egész biztosan más lesz, mint az eredeti - ami vagy tetszik majd neked, vagy nem, de ez sajnos csak a végén derül ki!