Nem a megoldás szerintem, de egy próbát megérne.zoli73 írta: ↑2024.04.28., vas. 09:44Ez volna a végerősítőm 850VA-es trafójának búgására a megoldás?gomolalaci írta: ↑2024.04.27., szomb. 20:25Lehet segíteni rajta! MeanWell kapcsoló üzemű tápegység! Úgy is ezeké a jövő. Nem búg, nem melegszik és pont azt tudja, amit a lavór nagyságú mázsás toroidok! Feszültséget, áramot ad, olcsón, és jól!zoli73 írta: ↑2024.04.26., pén. 20:37
Igen, az a 240V már lehet, hogy sok, és telitődik a trafó.
Az én végerősítőm trafója(nem toroid) is érzékeny a feszültség értékére.
Magasabb feszültségnél(240V körül) már nagyon búg, még a hallgatási pozícióban is hallható, ha csend van. Alacsonyabb feszültségnél(220V környekén) viszont egészen lecsendesedik, 1méterről már szinte semmi.
Azt nem tudom, hogy ezen lehet-e segíteni, vagy együtt kell élni vele?
Nekem nincs egyáltalán ,,búgós" trafóm. Sem a hálózati lejátszó-előerősítőmben, sem a végfokomban. Lehet köpködni a kedves fórumtársaknak, bírom![]()
Na ne röhögtess már.
Barmoljak szét egy gyári készüléket, hogy ezt beleépítsem? Még viccnek is rossz.
Ugyan mondd már, hány ilyen megoldással találkoztál?
- Ideiglenesen alakítsd át! Nem kell beleépíteni.
- Próbáld ki, hallgasd meg!
- Ha tetszik, alakítsd vissza, add el! (Hátha másnak nem búg.)
- Vegyél vagy építs egy jobbat! Most már tudod, hogyan kell.
Ha nem hiszel nekünk, akkor szenvedj tovább a búgással.
Nekem hasonló problémám volt egy saját építésű erősítővel. Minden szakit megkérdeztem, mi a baj, hogy szüntessem meg a brummot, zúgást? Jöttek is az ötletek, mit annó a libaszakértő zsidó rabbitól. Persze egyik sem használt. Aztán végül a kapcsoló üzemű táp. Azóta béke van és nyugalom, meg szép zenei hangok.
Számomra az volt a tanulság, hogy néha fel kell adnia az embernek a konok elveit a siker érdekében.