Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2059

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: wittao »

fererencz írta:
2024.04.12., pén. 09:25
wittao írta:
2024.04.12., pén. 09:12

Nem ertetted meg, amit irtam:
ezek a sracok egyszemelyes hadseregek, es mernek otthon valamit… nem merolaborok, mero csapatok, mint amiket komoly oaszegekert epitenek ki gyartok vagy berelnek ilyen helyeken meresi idoket!
Tehat van ilyen labor, vannak ilyen teruleten professzionalis felszerelessel operalo kepzett szakemberek. Na, ezek a youtyuberek nem azok!
Ironia tudod nem az ironok orszaga…
Én nem értem?
Ezek a sz.jankók nem csak úgy hevenyészve méregetnek otthon, úgy, ahogyan éppen jót vagy rosszat köp ki a "mikrofon". Ez egy standardizált folyamat: https://webstore.ansi.org/preview-pages ... l+2013.pdf

De!
Ilyen alapon: lobogtattál már be, említettél saját mérést is. Az sem ér akkor semmit sem?
Lobogtattam? Addig pattogtal par cimboraddal szokas szerint es allitottal mast, hogy kenytelen voltam. Utana legalabb csend volt…

Ami ennel fontosabb peldaul es ehhez nem volt szuksegem meresekre, hogy megallapitsam az egxik legjobb gyarto volt szamomra:
Verity Audio bezarja kapuit… :(
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

wittao
V.I.P.
V.I.P.

ensandor írta:
2024.04.12., pén. 09:06
Ja. Süketszoba. Tiszta sor, hogy ezekben lehetne műszakilag a legpontosabb méréseket elvégezni, de ugye nem gondolod komolyan, hogy a Tekton hangdobozok valaha is jártak ilyesféle kimaxolt süketszobában, és a gyártó az alapján adta meg a dobozairól a specifikációt? :D Ha pedig nem, akkor a gyártótól független mérőktől sem kell ezt elvárni. Arról nem is beszélve, hogy ha bármilyen eszközt ilyen süketszobában mérnék az állandóan leszarozott tesztelők, és netán az eredmény nem felelne meg a gyártó és (gyártókollégák!) elvárásainak, azonnal beindulna a szarozás és magyarázkodás, hogy süketszoba a "való életben igencsak ritkán fordul elő", tehát a mérés úgy ahogy van semmit sem ér! :D
Na, amugy ratapintottal a lenyegre, igaz akaratlanul.
Felmerulhet az emberben a kerdes: vajon miert hiszik azt magukrol nehanyan, hogy nekik venniuk kell X millioert ilyen meroberendezeseket, es ELLENORIZNIUK kell a gyartok vajon jo adatokat adtak-e meg? Soha nem ertettem ennek mi ertelme van? Jujjj, vajon hazodott-e? Majd en kideritem?!? Az persze elkepzelhetetlen, hogy meghallgatja es hall valami furcsat a hangjan es utana legfeljebb egy hatosagot/merolabort bevon a dologba es akkor kezd el mozgolodni… se kepzettsege nincs hozza az esetek 90%-aban, sem pedig felszerelese, vagy helyisege.
A szabvany meg azert szabvany, hogy ugy kell(lene) merni es kesz. Nincs helye merlegelesnek jo vagy nem jo szerintunk, vagy kelloen reprezentativ-e. Ez van.

Csak egy pelda az elet teljesen masik teruleterol: az egyik cegunknel heti szinten tobbszor kell akkreditalt laborban akkreditalt meresekkel alatamasztania a termeke minoseget. Egyik alkalommal a futarunk a szokasos napi mintakkal ment volna a laborba, de rossz pakkot kapott fel es elvitte megmeretni az elozo napi mintat (nem csak o hibazott, hanem a mintazok is, de ez most ebbol a szempontbol mindegy). A labor az elozo napi meresektol egyertelmuen megkulonboztetheto szorassal merte meg UGYANAZT. Ugyanaz a labor, ugyanaz a merofelszereles, ugyanaz a laborans merte ugyanazt az anyagot, ugyanazon meresi metodus es sztenderdek alapjan. Az eredmeny mast mutatott, egyertelmuen egy masik napi mintanak tunt. Itt millios tetel csak a meres, hidd el eleg komolyan veszik a dolgukat, tehat bizonyosan ugyanugy tortentek a meresi korulmenyek.

Ezert szoktam mondani, hogy mindentol fuggetlenul a mereseket a legnagyobb joszandek ellenere is fenntartasokkal kell kezelni. Kapaszkodonak valamilyen formaban jok, de donteseket/iteletet hozni ezek alapjan nem erdemes.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 886

Hozzászólás Szerző: fererencz »

wittao írta:
2024.04.12., pén. 09:12

ezek a sracok egyszemelyes hadseregek, es mernek otthon valamit… nem merolaborok, mero csapatok, mint amiket komoly oaszegekert epitenek ki gyartok vagy berelnek ilyen helyeken meresi idoket!
Tehat van ilyen labor, vannak ilyen teruleten professzionalis felszerelessel operalo kepzett szakemberek. Na, ezek a youtyuberek nem azok!
Én nem értem?
Ezek a sz.jankók nem csak úgy hevenyészve méregetnek otthon, úgy, ahogyan éppen jót vagy rosszat köp ki a "mikrofon". Ez egy standardizált folyamat: https://webstore.ansi.org/preview-pages ... l+2013.pdf

De!
Ilyen alapon: lobogtattál már be, említettél saját mérést is. Az sem ér akkor semmit sem?
Nem szotkam hibázni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2024.04.12., pén. 07:23
wittao írta:
2024.04.11., csüt. 23:26
Nincs masik merocsapat, nincs masik akkreditalt merolabor, nincs azonos meresi parameter es sztenderdek… meregeto emberkek vannak, akik gyujtik maguk kore a hiveket. Es a fuggetlenseg latszatat keltik, es vagy azok vagy nem… Amir is par evvel ezelottig egy notebookkal bohockodott, most meg mar mero guru lett?
Egyaltalan nem azt mondom, hogy a gyartok szentek, es igenis amit leirnak allja meg a helyet. De ezek a “modszerek” sajnos nem azt a hatast fogjak kivaltani, amit sokan gondolnak. Utana meg majd lehet valogatni 2-3 gyarto 2-3 termeke kozul, es lehet sirni. Mivel ami mondjuk tisztessegesen szolt, de egy-ket joszandeku emberke megmerte a kitudjamit, es rossznak talalta, ezert az avatatlan emberek nem azt fogjak megvenni, hanem az aranykeretes pecsettel altala ellatott dokumentacioval rendelkezo kutyut. Tokjo, csak hat nem szol jol… lasd megint csak SINAD TOP10. Ezek kozul nyolcnal elobb nyomnek egy csavarhuzot a fulembe, mintsem kozep/hosszutavon hallgassam, de persze merve zsenialis, szoval kussoljak. Az mindegy, hogy ezek a sracok is “valamit” mernek. Valahogy letrehoznak egy ranglistat, ami szerintuk ok. De valahogy ezek kozul igencsak keves a “hifistak altal vagyott termek”.
Magam reszerol ugy vagyok vele, hogy MINIMUM akkora felretajekoztatas ennek a sok onjelolt megmondoembernek a maszlaga, mint a parasztvakitoknak kikialtott gyartoke.
Valószínűleg tényleg nincs másik mérőlabor. Vagyis olyan szintű nincs (ha eszköz és pénz van is, tudás nincs), mint a két suttyó megmondómajomnál. Azok élvonalbeli készülékek, valamint a mérést szabványok szerint, megismételhető módon végzik. El lehet ítélni a SINAD listát, de az adatokat amiket közölnek, szerintem butaság. Minél többször írsz le ilyen (és ebben a stílusban) dolgokat, annál mélyebbre ásod magadat. Mint EA. Párhuzam.

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: ensandor »

Ja. Süketszoba. Tiszta sor, hogy ezekben lehetne műszakilag a legpontosabb méréseket elvégezni, de ugye nem gondolod komolyan, hogy a Tekton hangdobozok valaha is jártak ilyesféle kimaxolt süketszobában, és a gyártó az alapján adta meg a dobozairól a specifikációt? :D Ha pedig nem, akkor a gyártótól független mérőktől sem kell ezt elvárni. Arról nem is beszélve, hogy ha bármilyen eszközt ilyen süketszobában mérnék a tesztelők, és az eredmény netán nem felelne meg a gyártó (és gyártókollégák, kereskedők, forgalmazók, vagy csak elvakult hívők) elvárásainak, azonnal beindulna a szarozás és magyarázkodás, hogy süketszoba a "való életben igencsak ritkán fordul elő", tehát a mérés úgy ahogy van semmit sem ér! :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ensandor 2024.04.12., pén. 09:17-kor.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 762

Hozzászólás Szerző: ELEX »

fererencz írta:
2024.04.12., pén. 08:47
Ezek szerint Te sem tudod (nem érted), mit szólsz le folyamatosan, köszönöm, hogy ezt megosztottad!
Tudod mit: IGAZAD VAN! leborulok.gif

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

ELEX írta:
2024.04.12., pén. 08:39

Ezt ugye te se gondolod komolyan?

Ezekkel a normál szobában elvégezhető közeltéri mérésekkel korrekt akusztikai mérést NEM lehet készíteni.
Ahhoz valódi süketszobák (anechonic chambers) kellenek. Ezek vannak, ezekben megvannak a megfelelő mérőeszközök és az azokat kezelő szakképzett alkalmazottak.
Komolyabb gyártóknak saját süketszobáik vannak, ahol ezeket a méréseket elvégzik.
Magyarországon (és az Elbától keletre a legnagyobb ilyen szoba a Budaörsi úton az MTA Kutatóház alatt lett kiépítve. Sajnos üzemeltetésük rendkívül drága, nem tudom, hogy ma működik-e még. Annak idején (80-as évek vége) jártam ott, sőt még a saját hangfalamat is bemérték ANALÓG Brüel & Kjaer mérőparkkal. Na, azok a mérési eredmények, grafikonok valóban a hangfal sugárzási karakterisztikáit mutatják. Akkor Dr. Illényi professzor vezette a labort, aki sajnos már elhunyt.
Arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy egy planár (dipól) sugárzót ezek a túlképzett fiúk hogyan mérnének meg korrekten közeltéri mérésekkel.
Ezek szerint Te sem tudod (nem érted), mit szólsz le folyamatosan, köszönöm, hogy ezt megosztottad!
Továbbá, miből gondolod, hogy a Tekton is ilyen körülmények között mér, mint a képeiden?

Képzeld el, hogy van olyan része a dolognak, ahol a "süketszoba" hátrányban van.
https://blog.miscospeakers.com/testing- ... ld-scanner
Nem szotkam hibázni.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 762

Hozzászólás Szerző: ELEX »

fererencz írta:
2024.04.12., pén. 07:23
Valószínűleg tényleg nincs másik mérőlabor. Vagyis olyan szintű nincs (ha eszköz és pénz van is, tudás nincs), mint a két suttyó megmondómajomnál.
Ezt ugye te se gondolod komolyan?

Ezekkel a normál szobában elvégezhető közeltéri mérésekkel korrekt akusztikai mérést NEM lehet készíteni.
Ahhoz valódi süketszobák (anechonic chambers) kellenek. Ezek vannak, ezekben megvannak a megfelelő mérőeszközök és az azokat kezelő szakképzett alkalmazottak.
Komolyabb gyártóknak saját süketszobáik vannak, ahol ezeket a méréseket elvégzik.
Magyarországon (és az Elbától keletre a legnagyobb ilyen szoba a Budaörsi úton az MTA Kutatóház alatt lett kiépítve. Sajnos üzemeltetésük rendkívül drága, nem tudom, hogy ma működik-e még. Annak idején (80-as évek vége) jártam ott, sőt még a saját hangfalamat is bemérték ANALÓG Brüel & Kjaer mérőparkkal. Na, azok a mérési eredmények, grafikonok valóban a hangfal sugárzási karakterisztikáit mutatják. Akkor Dr. Illényi professzor vezette a labort, aki sajnos már elhunyt.
Arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy egy planár (dipól) sugárzót ezek a túlképzett fiúk hogyan mérnének meg korrekten közeltéri mérésekkel.
Csatolmányok
Süketszoba.jpeg
Süketszoba.jpeg (164.85 KiB) Megtekintve 1153 alkalommal
Süketszoba 2.jpg

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2024.04.11., csüt. 23:26
Nincs masik merocsapat, nincs masik akkreditalt merolabor, nincs azonos meresi parameter es sztenderdek… meregeto emberkek vannak, akik gyujtik maguk kore a hiveket. Es a fuggetlenseg latszatat keltik, es vagy azok vagy nem… Amir is par evvel ezelottig egy notebookkal bohockodott, most meg mar mero guru lett?
Egyaltalan nem azt mondom, hogy a gyartok szentek, es igenis amit leirnak allja meg a helyet. De ezek a “modszerek” sajnos nem azt a hatast fogjak kivaltani, amit sokan gondolnak. Utana meg majd lehet valogatni 2-3 gyarto 2-3 termeke kozul, es lehet sirni. Mivel ami mondjuk tisztessegesen szolt, de egy-ket joszandeku emberke megmerte a kitudjamit, es rossznak talalta, ezert az avatatlan emberek nem azt fogjak megvenni, hanem az aranykeretes pecsettel altala ellatott dokumentacioval rendelkezo kutyut. Tokjo, csak hat nem szol jol… lasd megint csak SINAD TOP10. Ezek kozul nyolcnal elobb nyomnek egy csavarhuzot a fulembe, mintsem kozep/hosszutavon hallgassam, de persze merve zsenialis, szoval kussoljak. Az mindegy, hogy ezek a sracok is “valamit” mernek. Valahogy letrehoznak egy ranglistat, ami szerintuk ok. De valahogy ezek kozul igencsak keves a “hifistak altal vagyott termek”.
Magam reszerol ugy vagyok vele, hogy MINIMUM akkora felretajekoztatas ennek a sok onjelolt megmondoembernek a maszlaga, mint a parasztvakitoknak kikialtott gyartoke.
Valószínűleg tényleg nincs másik mérőlabor. Vagyis olyan szintű nincs (ha eszköz és pénz van is, tudás nincs), mint a két suttyó megmondómajomnál. Azok élvonalbeli készülékek, valamint a mérést szabványok szerint, megismételhető módon végzik. El lehet ítélni a SINAD listát, de az adatokat amiket közölnek, szerintem butaság. Minél többször írsz le ilyen (és ebben a stílusban) dolgokat, annál mélyebbre ásod magadat. Mint EA. Párhuzam.
Nem szotkam hibázni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7655

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

wittao írta:
2024.04.11., csüt. 18:48
fererencz írta:
2024.04.11., csüt. 17:46
wittao írta:
2024.04.11., csüt. 15:05

Az biztos szegeny Erin-t sajnalgatja egy kozosseg, es ezzel van tele minden, meg gyujtenek. A Tekton az egy gonosz gyarto (marketingbol zsenialis, szerintem 1 ev alatt nem volt a honlapjukon annyi kattintas mint most 1 honap alatt), mert szolnak figyi nem igy kellene merni a dobozainkat. Erre valaszul beraknak egy olyan kepet a Tekton oldalarol, ahol nincs a doboz es az allvany kozott semmi, mint egyfajta cafolat, mikozben a hangsugarzokaz mindenki ugy hallgatja ahogy jolesik. Itt most arrol volt szo, hogy MERNI hogy kell. Utana jott az, hogy merve sincs sok kulonbseg, stb. stb.
Egyszeruen arrol van szo, amit egy ideje mondok: a sok kontrolalatlan onjelolt megmondoember es tesztelo elobb v. utobb beleszalad egy pofonba, majd meg egybe, majd meg egybe… es a vegen majd vagy kepzik magukat vagy minimum ovatosan fogalmaznak. Persze ez a gyartokra is igaz, meg kevesebb dolgot fognak leirni a termek specifikaciojaba. Tehat teljesen kontraproduktiv a dolog. Ilyenkor jon majd a valasz, hogy azokat kell majd megvenni, amelyek mindent leirnak, szerintem pedig tovabbra is azokat kell megvenni, amelyeknek a hangja tetszik es nem pedig az ilyen mero-matyik altal fantasztikusnak talalt Top10 termeket.
Ha itt valakit sajnál az internetes közösség, az nem Erin, hanem a szerencsétlen, aki most ássa saját gyermeke sírját. Melyik filmet nézed? Zseniális marketing? A saját vevői fordulnak el tőle!

Rosszul látod, ki szaladt a pofonba, és kinek kellene még okosodnia a területen. Tisztában vagy azzal, kiket szólsz le? Tisztában vagy azzal, hogy EA még azt sem tudja felfogni (szakmailag?), hogy mivel harcol (KLIPPEL)? Talán Te sem?

EA ráadásul nem csak magát járatja le, hanem a megalkuvással pozitív "tesztet" közlő szakmai tekintélyeket, nevezhetném őket nyugodtan influenszernek.

Az utolsó mondataidnak semmi köze a témához.

:smile53:
Igen, tisztában vagyok vele. Attól kellene hasra esnem, hogy Klippel mérőrendszere van? Tudni is kell használni? Hányan állnak fejre Ferrarival, mert nem tudják vezetni...
De tegyük fel tud mérni, ok.
Szerintem te nem érted, amit írtam, hogy miért kontraproduktív, amit csinálnak, és ehhez te is asszisztálsz: a gyártókra eddig sem vonatkozott semmilyen előírás pl. egy dac vagy hangsugárzó esetén mit kellett megadniuk. Mit fognak csinálni ezután???
MÉG KEVESEBB ADATOT FOGNAK MEGADNI, hogy még kevesebb dologba tudjon egy-két ilyen önjelölt igazságosztó megadni... nincs szükségük arra, hogy pellengérre állítsák őket. Simán hibázhatnak is, és egy ilyen szarjankó képes lehúzni az egész brandet, mert esetleg elírt valamit. Vagy ő is tévedhet, mert szimplán nem úgy mér valamit, ahogy kell... sokszor felmerült már, hogy Amirék is miért terhelés nélkül 200kOhm-os csatlakozással mérik az APX555-össel a dac-ok kimenetét, mikor ez a valóéletben igencsak ritkán fordul elő... de lehetne napestig sorolni. Tudom kiről van szó, nekem alapvetően nem antipatikus figura, és ahogy néztem nem is mondott nagyon rossz dolgokat, amin bepöccenhetett a Tekton. De bepöccent és ez a lényeg, mindenkinél máshol van az ingerküszöb. Lehet valaki egy legyintéssel elintézi (eddig ez volt), másik meg előveszi a szívlapátot és pofán vágja az illetőt. Most ez utóbbi van, és majd meglátjuk mi lesz a vége.

És egyáltalán nem a "független" újságírás és tesztelés szelleméről van itt szó. Láttam már nem egy gunyoros, kisarkított, kínosan vihogós idióta teszelőt (pl. switchek esetén), amikor halvány lila gőze nincs az embernek az egészről, de a nézettség mindenek felett, és szórakoztató műsorrá alacsonyítják + fikahadjárattá az egész "független tesztet". A másik fajta, amikor egy monoton szöveggel megáldott emberke néz a kamerába, 3 perc után majd elalszom, felvillant 3 grafikont valami tudományos folyóíratból és a végén CÁFOLVA felirattal zárul a videó... nekem ezekből konkrétan elég volt, és örülök neki, ha 3x is meggondolják a jövőben valamilyen precedens értékű ítélet miatt, mit és hogy mondanak.
Tehát a mérőmatyi, idióta tesztelő, szarjankó rendben van (nincs), de egy mérnök vagy mérnök csapat által tervezett eszköz adatai egy másik mérnök vagy mérnök csapat által nem mérhető meg etikusan és nem mondhatják, hogy a közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak? Vagy hogy az adott eszköz konkrétan nem csinálja azt, amit ígér a gyártó...? gondolkodik.gif
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

wittao
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2024.04.11., csüt. 17:46
wittao írta:

Az biztos szegeny Erin-t sajnalgatja egy kozosseg, es ezzel van tele minden, meg gyujtenek. A Tekton az egy gonosz gyarto (marketingbol zsenialis, szerintem 1 ev alatt nem volt a honlapjukon annyi kattintas mint most 1 honap alatt), mert szolnak figyi nem igy kellene merni a dobozainkat. Erre valaszul beraknak egy olyan kepet a Tekton oldalarol, ahol nincs a doboz es az allvany kozott semmi, mint egyfajta cafolat, mikozben a hangsugarzokaz mindenki ugy hallgatja ahogy jolesik. Itt most arrol volt szo, hogy MERNI hogy kell. Utana jott az, hogy merve sincs sok kulonbseg, stb. stb.
Egyszeruen arrol van szo, amit egy ideje mondok: a sok kontrolalatlan onjelolt megmondoember es tesztelo elobb v. utobb beleszalad egy pofonba, majd meg egybe, majd meg egybe… es a vegen majd vagy kepzik magukat vagy minimum ovatosan fogalmaznak. Persze ez a gyartokra is igaz, meg kevesebb dolgot fognak leirni a termek specifikaciojaba. Tehat teljesen kontraproduktiv a dolog. Ilyenkor jon majd a valasz, hogy azokat kell majd megvenni, amelyek mindent leirnak, szerintem pedig tovabbra is azokat kell megvenni, amelyeknek a hangja tetszik es nem pedig az ilyen mero-matyik altal fantasztikusnak talalt Top10 termeket.
Ha itt valakit sajnál az internetes közösség, az nem Erin, hanem a szerencsétlen, aki most ássa saját gyermeke sírját. Melyik filmet nézed? Zseniális marketing? A saját vevői fordulnak el tőle!

Rosszul látod, ki szaladt a pofonba, és kinek kellene még okosodnia a területen. Tisztában vagy azzal, kiket szólsz le? Tisztában vagy azzal, hogy EA még azt sem tudja felfogni (szakmailag?), hogy mivel harcol (KLIPPEL)? Talán Te sem?

EA ráadásul nem csak magát járatja le, hanem a megalkuvással pozitív "tesztet" közlő szakmai tekintélyeket, nevezhetném őket nyugodtan influenszernek.

Igen, tisztában vagyok vele. Attól kellene hasra esnem, hogy Klippel mérőrendszere van? Tudni is kell használni? Hányan állnak fejre Ferrarival, mert nem tudják vezetni...
De tegyük fel tud mérni, ok.
Szerintem te nem érted, amit írtam, hogy miért kontraproduktív, amit csinálnak, és ehhez te is asszisztálsz: a gyártókra eddig sem vonatkozott semmilyen előírás pl. egy dac vagy hangsugárzó esetén mit kellett megadniuk. Mit fognak csinálni ezután???
MÉG KEVESEBB ADATOT FOGNAK MEGADNI, hogy még kevesebb dologba tudjon egy-két ilyen önjelölt igazságosztó megadni... nincs szükségük arra, hogy pellengérre állítsák őket. Simán hibázhatnak is, és egy ilyen szarjankó képes lehúzni az egész brandet, mert esetleg elírt valamit. Vagy ő is tévedhet, mert szimplán nem úgy mér valamit, ahogy kell... sokszor felmerült már, hogy Amirék is miért terhelés nélkül 200kOhm-os csatlakozással mérik az APX555-össel a dac-ok kimenetét, mikor ez a valóéletben igencsak ritkán fordul elő... de lehetne napestig sorolni. Tudom kiről van szó, nekem alapvetően nem antipatikus figura, és ahogy néztem nem is mondott nagyon rossz dolgokat, amin bepöccenhetett a Tekton. De bepöccent és ez a lényeg, mindenkinél máshol van az ingerküszöb. Lehet valaki egy legyintéssel elintézi (eddig ez volt), másik meg előveszi a szívlapátot és pofán vágja az illetőt. Most ez utóbbi van, és majd meglátjuk mi lesz a vége.

És egyáltalán nem a "független" újságírás és tesztelés szelleméről van itt szó. Láttam már nem egy gunyoros, kisarkított, kínosan vihogós idióta teszelőt (pl. switchek esetén), amikor halvány lila gőze nincs az embernek az egészről, de a nézettség mindenek felett, és szórakoztató műsorrá alacsonyítják + fikahadjárattá az egész "független tesztet". A másik fajta, amikor egy monoton szöveggel megáldott emberke néz a kamerába, 3 perc után majd elalszom, felvillant 3 grafikont valami tudományos folyóíratból és a végén CÁFOLVA felirattal zárul a videó... nekem ezekből konkrétan elég volt, és örülök neki, ha 3x is meggondolják a jövőben valamilyen precedens értékű ítélet miatt, mit és hogy mondanak.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:

Nem szotkam hibázni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2024.04.11., csüt. 13:50
wittao írta:
2024.04.11., csüt. 13:45
Feltettem egy egyszeru kerdest, erre belapatolsz ide x db linket, meg hogy miket tanulmanyozzak at. Nem tudsz valaszolni egy kerdesre?
Nem...
Az első mondat volt a válasz egyébként.
Folytathatod ezt a hozzáállást, és véletlenül se vonj párhuzamod magad és Eric Alexander között! :smile53:

Ha valaki követi az említett ütközés utáni eseményeket, láthatja, merre tart a világ. Nem biztos, hogy az a helyzet, amit itt most páran emlegettek”

Itt leirod, hogy ha kovetjuk az esemenyeket, akkor lathatjuk merre tart a vilag. En kovetem az esemenyeket es vegighallgattam a beszelgetest is, de fogalmam sincsen merre tart a vilag.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2024.04.11., csüt. 13:45
Feltettem egy egyszeru kerdest, erre belapatolsz ide x db linket, meg hogy miket tanulmanyozzak at. Nem tudsz valaszolni egy kerdesre?
Nem...
Az első mondat volt a válasz egyébként.
Folytathatod ezt a hozzáállást, és véletlenül se vonj párhuzamod magad és Eric Alexander között! :smile53:
Nem szotkam hibázni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:
2024.04.11., csüt. 12:58

Ez a video mit mutat, hová tart a világ?
Nem arról szól. Csak nézz bele, olvasd el a kommenteket. Vagy olvasd el a kommenteket a Tekton saját csatornájára kitett videók alatt. Az Audiokarma-n, bárhol.

https://www.youtube.com/watch?v=P7KsbBjsFxs -- Ez a videó arany, tanulmányozd!!

https://audiokarma.org/forums/index.php ... w.1057053/
Nem szotkam hibázni.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
2024.04.10., szer. 20:01
Ha valaki követi az említett ütközés utáni eseményeket, láthatja, merre tart a világ. Nem biztos, hogy az a helyzet, amit itt most páran emlegettek. Mondhatnám azt is, hogy rossz oldalon foglaltok állást. Egyre érdekesebb az embereknek a kézzelfogható, mint a porhintés. Talán mégis érdemes odafigyelni ezekre a bugris jutyúbos fotelinfluenszerekre, a vevői / felhasználói / független hobbista visszajelzésekre. Egyre több gyártó, nagy név veszi ezeket komolyan, ha jobban megfigyelitek.

youtu.be/VQIegbyEHPU
Ez a video mit mutat, hová tart a világ?

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

fererencz írta:
2024.04.10., szer. 20:01
Ha valaki követi az említett ütközés utáni eseményeket, láthatja, merre tart a világ. Nem biztos, hogy az a helyzet, amit itt most páran emlegettek. Mondhatnám azt is, hogy rossz oldalon foglaltok állást. Egyre érdekesebb az embereknek a kézzelfogható, mint a porhintés. Talán mégis érdemes odafigyelni ezekre a bugris jutyúbos fotelinfluenszerekre, a vevői / felhasználói / független hobbista visszajelzésekre. Egyre több gyártó, nagy név veszi ezeket komolyan, ha jobban megfigyelitek.

youtu.be/VQIegbyEHPU
Ha ez így van, akkor nagyon szomorú!
A gondolkodás nem megerőltető...

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

youtu.be/VQIegbyEHPU
Nem szotkam hibázni.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2742

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Az elsődleges tájékozódás pont manapság az internet. Ezért jut nagyon nagy szerep az újságíróknak, cikk alkotóknak, tartalom készítőknek,vagy korunk szülötteinek az influenszereknek. Nehéz eldönteni ki mikor mondja, írja le a saját véleményét vagy esetleg csak "fizetett megmondóember". Sokan kezdték hitelesen, majd anyagi megfontolásból áttérnek a marketing, reklám szakmába, esetleg a kettőt vegyítik. Sajnos az ilyen olyan reklám, marketing, gerilla marketing már-már elengedhetetlen főleg a kisebb, esetleg feltörekvő cégek, márkák számára. Ha egy "hiteles" ember mond valamit (zenész, hangmérnök, fizikus, stúdió vezető stb) könnyebben elhiszünk dolgokat. (Lásd párhuzam pl fogkrémeknél fogorvosok ajánlásával)
Én is folyamatosan olvasok, de ez nem pótolja a meghallgatást. Csak olvasott cikk alapján vásárolni hifi terméket komoly zsákbamacska.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Hozzászólás Szerző: K P »

gomolalaci írta:
2024.04.09., kedd 20:35
Snipi írta:
2024.04.09., kedd 12:10
fererencz írta:
2024.04.09., kedd 11:30
De az összesnek nem tudnak pénzt adni, esetleg nem is mindenki fogadja el. Hál' Istennek, egyre több az ilyen jutyúber influenszer fotelhuszár. ;)
A "példamesémben" szereplő gyártó válasza az adott sajtóorgánumnak a "mennyetek ti a ....-ba" volt. Nem adták oda a jelzett terméket. Inkább elvitték egy külföldi újsághoz ahol tisztességes keretek között megtörtént a teszt. (Magyarok cselekedetei ... )
,,tisztességes keretek között megtörtént a teszt" Ezt is nehéz elhinni :smile51:
Ez nem hit kérdése.
Konkrétan én is ismerek olyan esetet, ahol az újságíró egy €- t nem kért a cikkért. ;)

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Snipi írta:
2024.04.09., kedd 12:10
fererencz írta:
De az összesnek nem tudnak pénzt adni, esetleg nem is mindenki fogadja el. Hál' Istennek, egyre több az ilyen jutyúber influenszer fotelhuszár. ;)
A "példamesémben" szereplő gyártó válasza az adott sajtóorgánumnak a "mennyetek ti a ....-ba" volt. Nem adták oda a jelzett terméket. Inkább elvitték egy külföldi újsághoz ahol tisztességes keretek között megtörtént a teszt. (Magyarok cselekedetei ... )
,,tisztességes keretek között megtörtént a teszt" Ezt is nehéz elhinni :smile51:
A gondolkodás nem megerőltető...

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 571

Hozzászólás Szerző: Snipi »

fererencz írta:

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Snipi írta:
2024.04.09., kedd 09:17
Erre egy példamese : réges-régen történt, az Óperenciás tengeren is túl, hogy egy gyártó felajánlott egy terméket egy szaksajtónak, hogy itt van, teszteljétek le, és írjátok le a véleményeteket.
Erre adott válasz a következő volt : ne hozzátok, adtok X ezüstpénzt, és azt írunk le amit mondtok, hogy írjunk le. Most akkor hol az igazság?
Nem szotkam hibázni.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”