fererencz írta: ↑2024.04.11., csüt. 17:46
wittao írta: ↑2024.04.11., csüt. 15:05
Az biztos szegeny Erin-t sajnalgatja egy kozosseg, es ezzel van tele minden, meg gyujtenek. A Tekton az egy gonosz gyarto (marketingbol zsenialis, szerintem 1 ev alatt nem volt a honlapjukon annyi kattintas mint most 1 honap alatt), mert szolnak figyi nem igy kellene merni a dobozainkat. Erre valaszul beraknak egy olyan kepet a Tekton oldalarol, ahol nincs a doboz es az allvany kozott semmi, mint egyfajta cafolat, mikozben a hangsugarzokaz mindenki ugy hallgatja ahogy jolesik. Itt most arrol volt szo, hogy MERNI hogy kell. Utana jott az, hogy merve sincs sok kulonbseg, stb. stb.
Egyszeruen arrol van szo, amit egy ideje mondok: a sok kontrolalatlan onjelolt megmondoember es tesztelo elobb v. utobb beleszalad egy pofonba, majd meg egybe, majd meg egybe… es a vegen majd vagy kepzik magukat vagy minimum ovatosan fogalmaznak. Persze ez a gyartokra is igaz, meg kevesebb dolgot fognak leirni a termek specifikaciojaba. Tehat teljesen kontraproduktiv a dolog. Ilyenkor jon majd a valasz, hogy azokat kell majd megvenni, amelyek mindent leirnak, szerintem pedig tovabbra is azokat kell megvenni, amelyeknek a hangja tetszik es nem pedig az ilyen mero-matyik altal fantasztikusnak talalt Top10 termeket.
Ha itt valakit sajnál az internetes közösség, az nem Erin, hanem a szerencsétlen, aki most ássa saját gyermeke sírját. Melyik filmet nézed? Zseniális marketing? A saját vevői fordulnak el tőle!
Rosszul látod, ki szaladt a pofonba, és kinek kellene még okosodnia a területen. Tisztában vagy azzal, kiket szólsz le? Tisztában vagy azzal, hogy EA még azt sem tudja felfogni (szakmailag?), hogy mivel harcol (KLIPPEL)? Talán Te sem?
EA ráadásul nem csak magát járatja le, hanem a megalkuvással pozitív "tesztet" közlő szakmai tekintélyeket, nevezhetném őket nyugodtan influenszernek.
Az utolsó mondataidnak semmi köze a témához.
Igen, tisztában vagyok vele. Attól kellene hasra esnem, hogy Klippel mérőrendszere van? Tudni is kell használni? Hányan állnak fejre Ferrarival, mert nem tudják vezetni...
De tegyük fel tud mérni, ok.
Szerintem te nem érted, amit írtam, hogy miért kontraproduktív, amit csinálnak, és ehhez te is asszisztálsz: a gyártókra eddig sem vonatkozott semmilyen előírás pl. egy dac vagy hangsugárzó esetén mit kellett megadniuk. Mit fognak csinálni ezután???
MÉG KEVESEBB ADATOT FOGNAK MEGADNI, hogy még kevesebb dologba tudjon egy-két ilyen önjelölt igazságosztó megadni... nincs szükségük arra, hogy pellengérre állítsák őket. Simán hibázhatnak is, és egy ilyen szarjankó képes lehúzni az egész brandet, mert esetleg elírt valamit. Vagy ő is tévedhet, mert szimplán nem úgy mér valamit, ahogy kell... sokszor felmerült már, hogy Amirék is miért terhelés nélkül 200kOhm-os csatlakozással mérik az APX555-össel a dac-ok kimenetét, mikor ez a valóéletben igencsak ritkán fordul elő... de lehetne napestig sorolni. Tudom kiről van szó, nekem alapvetően nem antipatikus figura, és ahogy néztem nem is mondott nagyon rossz dolgokat, amin bepöccenhetett a Tekton. De bepöccent és ez a lényeg, mindenkinél máshol van az ingerküszöb. Lehet valaki egy legyintéssel elintézi (eddig ez volt), másik meg előveszi a szívlapátot és pofán vágja az illetőt. Most ez utóbbi van, és majd meglátjuk mi lesz a vége.
És egyáltalán nem a "független" újságírás és tesztelés szelleméről van itt szó. Láttam már nem egy gunyoros, kisarkított, kínosan vihogós idióta teszelőt (pl. switchek esetén), amikor halvány lila gőze nincs az embernek az egészről, de a nézettség mindenek felett, és szórakoztató műsorrá alacsonyítják + fikahadjárattá az egész "független tesztet". A másik fajta, amikor egy monoton szöveggel megáldott emberke néz a kamerába, 3 perc után majd elalszom, felvillant 3 grafikont valami tudományos folyóíratból és a végén CÁFOLVA felirattal zárul a videó... nekem ezekből konkrétan elég volt, és örülök neki, ha 3x is meggondolják a jövőben valamilyen precedens értékű ítélet miatt, mit és hogy mondanak.