A Volumiot nem ismerem, az Auralic lejátszókat igen.Mézga Aladár írta: ↑2024.03.20., szer. 12:29Aries Femto, SMB, DLNA. Jelenlegi eszköz.alto írta: ↑2024.03.20., szer. 11:45Mindezt milyen hálózati lejátszóval? Ezek vagy DLNA vagy SMB alapon működnek, nem szokták tudni egyszerre mindkettőt.Mézga Aladár írta: ↑2024.03.20., szer. 11:19
Értem. Kerestem dokumentációt hogy mi módon megy a hibajavítás nem találtam.
A saját tapasztalatom melyet több eszközzel kábeles vagy Wifi kapcsolaton keresztül szereztem az,
bármelyik szervert használtam (Minim, Asset, MiniDlna) bárhol bármelyik kapcsolaton keresztül, mindig tapasztaltam a hangban lejátszási problémát.
Ellenben ha a láncban a szervereket hálózati fájlrendszerrel (SMB, NFS) helyettesítettem a fent említett hibák megszűntek.
Pici PC + Voyage-MPD, NFS. DIY
Volumio több platformon, X86, Passberry PI, SMB, NFS, DLNA.
Volt még egy/két eszköz de azok csak rövid próbán voltak.
Alapvetően totál lusta vagyok csak akkor állok neki piszkálni a cuccot ha valami rákényszerít.
Az Aries-t MinimServer-el etettem sokáig és egy idő után meguntam a ritkán, de rendszeresen megjelenő percegéseket. Volt router csere, kipróbáltam az Asset szervert, kábel vs WIFI.
Majd felcsatoltam a NAS-ra SMB protokollon keresztül és azóta hiba nélkül müxik.
Az Auralic elég furán kezeli az SMB megosztásokat, nem direktben, hanem a saját készülékén futó Lightning Serverén keresztül, ami szintén egy DLNA/Upnp szerver, erre lehet felcsatolni a megosztott hálózati könyvtárakat. A user manualban ezt a működési módot preferálják valamiért. Nekem kb. félmillió zene fájl van a NAS-on, amikor próbáltam ezt a Lighting Serveres üzemmódot használni, többórás küzdelem után megadta magát, és leállt az app. Gondolom kisebb könyvtárak esetén működik. Szóval nem tudtam összehasonlítani a külső DLNA szerveres üzemmóddal. Az tökéletesen megy a Synology NAS saját gyári DLNA szerverével, MinimServert nem használok.
Lehetséges, hogy jobban szól a Lighting Serveres üzemód, ezt nem akarom kétségbe vonni, a magyarázatod viszont téves, mert mindegy hogy SMB vagy DLNA, a bithelyes átvitel biztosított. A magyarázatot inkább valahol az Auralic belső működésében kellene keresni...