Szia
Meg is érdemlik....
Szia

Szerintem: A minőségi egybekütyük nem feltétlenül a pénzspórolásról szólnak - inkább a praktikumról, esztétikumról, kábelrengetegek megszűnéséről.mishow írta: ↑2024.03.16., szomb. 14:26A leírt tapasztalatod alapján, plusz olvasgatva a dac, streamer és all-in topicokat, egyre inkább az kezd bennem összeállni, hogy az integrálással pénzt nem lehet spórolni, csak “dobozokat”. Vagy valamelyik elem kompromisszumos lesz, vagy egy jó egybekütyüért bizony ugyanúgy ki kell fizetni a jó minőségű összetevők árát - ahogy egy másik kommentben írtam, sajnos nincs ingyen ebéd![]()

Igen Én is erre jutottam az all in one gépekkel kapcsolatban. Sok esetben egy az egyben megoldás drágább mint, ha össze állítasz egy külön-külön szettet. Valóban a wattsonról kevés MAGYAR infó van. Azért ha utánajársz van megbízhatónak érezhető youtube teszt is illetve külföldi forumokon is van fent sok tapasztalat. Amúgy kicsit Én is féltem Tőle, de nem bántam meg. Amit írtál különbség még az analóg illetve digitális között, hogy van AES/EBU szimetrikus digitális kimenet is van a fütóművön nem csak koax. Megadja a gyártó a választás lehetőségét ha van saját DAC-od. Ennyi, ha az analgotot választod ott ugye nincsen digitális kimenet, ezért egy kicsit zsákutcának éreztem a jövőre nézve. Én csak az analogot tudtam meghallgatni próbára előtte más nem volt MO-n. Egyébként szerintem kevés is van, mert elsőre drága (ennyiért már nagy kijelzős csili vili streamereket lehet venni) és aki megvette nem engedi el mert jó (elképzelés sztem!). Analog változatból néha néha fel szokott bukkani egy-egy db (láttam eddig 2x hfp,jofogas). Digitális pedig csak külföld, de ott is korlátozott(most perpill 1 db digital és 2 analog van hifi sharkon). Egy ismerősöm még '21-ben vett elsőre egy analogot és azt cserélte vissza szinte azonnal digitalra, mert volt egy jó DAC-ja. Esetleg amiért még ritka lehet, hoy nem túl rég óta lehet kapni csak talán 3 éve. Amúgy ha ilyenben gondolkodsz azonnal a tápot fixre cseréld ki (az még plusz egy 100as kábellel). Nagyon érezni a hangján. Én csináltattam hozzá egy DC-USB A kábelt is mert a kínai fehér tyúkbél annyira gázul nézett ki, hogy na csak szem előtt van.mishow írta: ↑2024.03.16., szomb. 14:26Én is nézeget(t)em a Wattsonokat, de szinte sehol semmi info nincs róluk (néhány marketing ízű tudósítást leszámítva), az ára pedig eléggé fejbevágó - adja magát a “mi kerül ezen a kis kütyün ennyibe” kérdés.
Az is fura, hogy a dacos verzió és a bridge ugyanannyiba kerül. Ez meg hogy?
Viszont a használt piacon szinte sehol nem látni - tehát vagy eleve kevés került piacra, vagy senki nem adja el, mert annyira tuti …
A leírt tapasztalatod alapján, plusz olvasgatva a dac, streamer és all-in topicokat, egyre inkább az kezd bennem összeállni, hogy az integrálással pénzt nem lehet spórolni, csak “dobozokat”. Vagy valamelyik elem kompromisszumos lesz, vagy egy jó egybekütyüért bizony ugyanúgy ki kell fizetni a jó minőségű összetevők árát - ahogy egy másik kommentben írtam, sajnos nincs ingyen ebéd![]()

Én is nézeget(t)em a Wattsonokat, de szinte sehol semmi info nincs róluk (néhány marketing ízű tudósítást leszámítva), az ára pedig eléggé fejbevágó - adja magát a “mi kerül ezen a kis kütyün ennyibe” kérdés.moleszka írta: ↑2024.03.15., pén. 23:01Nekem Wattsonom van jelenleg, amit összehasonlítás alapján választottam. Annó mikor kerestem lejátszót a Lumin D3 és a Wattson Emerson Digital volt célkeresztben. Csak külső DAC-on történt a demózás bemutató teremeben.

Nem jól fogalmaztam.

Mert - tudod - egyéni ízlések és pofonok...
Szia

Nekem Wattsonom van jelenleg, amit összehasonlítás alapján választottam. Annó mikor kerestem lejátszót a Lumin D3 és a Wattson Emerson Digital volt célkeresztben. Csak külső DAC-on történt a demózás bemutató teremeben. Véleményem szerint ebben a kateóriában érdemes ízlés alapján beilleszteni egy saját DAC-ot. A Lumin Nekem túl pontos szegmentált hangot produkált. A Wattson pedig valahogy gömbölyűbb, melegebb volt. Ez a különbség minimális volt! De érezhető. A Wattson lényegesen egyszerűbb softwarrel rendelkezik a Lumin D3-nál. Igazán stabil nem fagy, nem dobál le. A Lumin csecse szép nagy. A wattson háát nem. Luminon van spoti, android támogatás is. Wattson csak apple. Illetve Tidal connect Apple és Androidon is. Nekem bejött a minimál stílus ilyen teljesítmény mellett, illetve Nálam hely az nem sok volt. A másik, hogy még egy jó külső DC táppal a wattson olcsóbb is mint a Lumin.

Ja, hát ilyen vagyok én. Próbálom magam visszafogni, aztán nem sikerül :)

Igen, ezt beszéltük is, ugyanis ott lesz a fórumtalálkozó május 18.-án.MrCollector írta: ↑2024.03.10., vas. 16:31Nem tudom merre vagy, de az Audioforum-ban van mindkettő.Aszpirin írta: ↑2024.03.10., vas. 16:21Köszi. Na mindgey, májusban - ha minden igaz - lesz alkalmam meghallgatni mindkettőt, kkor majd kiderül, hogy nekem feleseleges vétel-e bármelyik (bár van egy olyan érzésem, hogy nem amiatt lesz felesleges vétel, amit írtál)MrCollector írta: ↑2024.03.10., vas. 16:16Mert jobb a hangja. És fejhallgatóval nem is hallottam egyiket sem. Aki nem hallja a különbséget annak bármelyik is felesleges vétel.

Azért ez a NAD a NOVA-tól is lényegesen drágább...Aszpirin írta: ↑2024.03.10., vas. 16:21Köszi. Na mindgey, májusban - ha minden igaz - lesz alkalmam meghallgatni mindkettőt, kkor majd kiderül, hogy nekem feleseleges vétel-e bármelyik (bár van egy olyan érzésem, hogy nem amiatt lesz felesleges vétel, amit írtál)MrCollector írta: ↑2024.03.10., vas. 16:16Mert jobb a hangja. És fejhallgatóval nem is hallottam egyiket sem. Aki nem hallja a különbséget annak bármelyik is felesleges vétel.

Nem tudom merre vagy, de az Audioforum-ban van mindkettő.Aszpirin írta: ↑2024.03.10., vas. 16:21Köszi. Na mindgey, májusban - ha minden igaz - lesz alkalmam meghallgatni mindkettőt, kkor majd kiderül, hogy nekem feleseleges vétel-e bármelyik (bár van egy olyan érzésem, hogy nem amiatt lesz felesleges vétel, amit írtál)MrCollector írta: ↑2024.03.10., vas. 16:16Mert jobb a hangja. És fejhallgatóval nem is hallottam egyiket sem. Aki nem hallja a különbséget annak bármelyik is felesleges vétel.

Köszi. Na mindgey, májusban - ha minden igaz - lesz alkalmam meghallgatni mindkettőt, kkor majd kiderül, hogy nekem feleseleges vétel-e bármelyik (bár van egy olyan érzésem, hogy nem amiatt lesz felesleges vétel, amit írtál)MrCollector írta: ↑2024.03.10., vas. 16:16Mert jobb a hangja. És fejhallgatóval nem is hallottam egyiket sem. Aki nem hallja a különbséget annak bármelyik is felesleges vétel.

Mert jobb a hangja. És fejhallgatóval nem is hallottam egyiket sem. Aki nem hallja a különbséget annak bármelyik is felesleges vétel.Aszpirin írta: ↑2024.03.10., vas. 15:53Azt is elárulod, hogy miért gondolod így? (+400ezer, és amit találtam külföldi fórumokon, aki hallotta mindkettőt (Star-t és Nova-t), azt írta, a kettő között nem hallani különbséget). Ja, fejhallgatóval nem szándékozom hallgatni egyiket sem, ha ez lenne a szempont.

Azt is elárulod, hogy miért gondolod így? (+400ezer, és amit találtam külföldi fórumokon, aki hallotta mindkettőt (Star-t és Nova-t), azt írta, a kettő között nem hallani különbséget). Ja, fejhallgatóval nem szándékozom hallgatni egyiket sem, ha ez lenne a szempont.

Ha Naim, akkor én a helyedben inkább a Nova-ra gyúrnék.Aszpirin írta: ↑2024.03.09., szomb. 14:16Az a 4000€ az Ace esetében sajnos már 4500€, amit bár (bőven) ki tudok fizetni, de már átlépi a lélektani határát annak, amit egy ilyen eszközért ott szeretnék hagyni. Egyébként ez azt a "hallgasd meg előtte" tanácsot én is mindig elpuffogtatom, aztán mikor itt vagyok ezernyi lehetőség előtt, akkor szembesülök vele, hogy mennyire nem egyszerű, főleg az én esetemben... De azért megpróbálom.
Amit meghallgatás nélkül vélemények alapján eddig a legszimpatikusabbnak találok, az pont a Linn Majik DSM 4. Egyrészt a funkciói fogtak meg, másrészt az, hogy mindenhol "analitikusabb"-nak mondják a hangját, míg pl a Naim Uniti Star - amit a youtuber review-zók jobbnak tartanak - eléggé az jön le a review-kból, hogy nekem túl "lágy" lehet a hangja. Nálam az "analitikusabb" pont nem sztokszó, mert már megtanultam, hogy ezeket jobban szeretem. Meg kellene hallgatni.... a Naim-ra lesz is láthatóan lehetőségem májusban, ha addig ki tudom bírni... A Linn-t viszont... alighanem a HomeMovie-ba el kell zarándokolnom. Aztán hogy hogyan szól az én hangfalaimmal, az majd csak otthon derülhet ki.
Persze hogy igyekszem meghallgatni, mielőtt hülyeséget követnék el, mert 4000€ körüli összeg már tényleg az a kategória, amit jó lenne nem hallatlanul... :)
Esetleg, és úgy tudom eddig nem került szóba:Aszpirin írta: ↑2024.03.09., szomb. 14:16Az a 4000€ az Ace esetében sajnos már 4500€, amit bár (bőven) ki tudok fizetni, de már átlépi a lélektani határát annak, amit egy ilyen eszközért ott szeretnék hagyni. Egyébként ez azt a "hallgasd meg előtte" tanácsot én is mindig elpuffogtatom, aztán mikor itt vagyok ezernyi lehetőség előtt, akkor szembesülök vele, hogy mennyire nem egyszerű, főleg az én esetemben... De azért megpróbálom.
Amit meghallgatás nélkül vélemények alapján eddig a legszimpatikusabbnak találok, az pont a Linn Majik DSM 4. Egyrészt a funkciói fogtak meg, másrészt az, hogy mindenhol "analitikusabb"-nak mondják a hangját, míg pl a Naim Uniti Star - amit a youtuber review-zók jobbnak tartanak - eléggé az jön le a review-kból, hogy nekem túl "lágy" lehet a hangja. Nálam az "analitikusabb" pont nem sztokszó, mert már megtanultam, hogy ezeket jobban szeretem. Meg kellene hallgatni.... a Naim-ra lesz is láthatóan lehetőségem májusban, ha addig ki tudom bírni... A Linn-t viszont... alighanem a HomeMovie-ba el kell zarándokolnom. Aztán hogy hogyan szól az én hangfalaimmal, az majd csak otthon derülhet ki.
Persze hogy igyekszem meghallgatni, mielőtt hülyeséget követnék el, mert 4000€ körüli összeg már tényleg az a kategória, amit jó lenne nem hallatlanul... :)

Az a 4000€ az Ace esetében sajnos már 4500€, amit bár (bőven) ki tudok fizetni, de már átlépi a lélektani határát annak, amit egy ilyen eszközért ott szeretnék hagyni. Egyébként ez azt a "hallgasd meg előtte" tanácsot én is mindig elpuffogtatom, aztán mikor itt vagyok ezernyi lehetőség előtt, akkor szembesülök vele, hogy mennyire nem egyszerű, főleg az én esetemben... De azért megpróbálom.

Ez jó
Akkor ha ennyire fontos ez a funkció, miért írják oda, hogy MINDEGY?Aszpirin írta: ↑2024.03.09., szomb. 13:35Ezt bakker majdnem megvettem....
Aztán feltűnt az a mondat, hogy a MiND 1 modul van benne, utánanéztem, hogy ez mit jelent, és rájöttem, hogy így se nem Roon-kompatibilis, se nem tud internetről streamelni, tehát "csak" LAN-ról, ez nálam sajnos no-go. Még szerencse, hogy felfigyeltem erre a megjegyzésre, csodálkoztam is, hogy miért ilyen olcsó....
A mai példányokban MiND 2 streaming modul van, na azok tudják is azt, amire szükségem lenne.

Ezt bakker majdnem megvettem....juliush írta: ↑2024.03.07., csüt. 13:55FYKI
https://www.marktplaats.nl/v/audio-tv-e ... reamer-dac
Talán három van. Sokáig egy sem volt. Azon gondolkodtam, veszek egyet tartalékba az enyém mellé, mert annyira jó!Mézga Aladár írta: ↑2024.03.02., szomb. 12:50Sziasztok!
Érdekes jelenségre figyeltem fel.
Az Aries Femto készülékek relatíve magas száma az apróban. És arra, hogy nem igazán van rá kereslet.
Vajon mi indokolhatja?
Lehet az a hír, hogy leáll az Auralic a támogatásával?
Igaz a hír óta kb. 4 FW frissítést kapott az eszköz.
https://community.auralic.com/t/advance ... s-le/11194