Így gondoltsm.
https://youtu.be/zogOrtqjjG8
Így gondoltsm.
én elővettem egy 1994-es mute rec CD-t és az erősítőn egy hanerőpoti van és ennyi. xal így. be a CD, vagy streem és minden nullánVoidX írta: ↑2024.02.29., csüt. 23:19Most menjünk el amellett, hogy ez mennyire abszurd, és fókuszáljunk arra, hogy jól értem, van videó? Mutasd, és koppra leutánzom.revox írta: ↑2024.02.29., csüt. 23:10lentebb írtam párat, de nekem kezd ez zavaros lenni, miről van szó, mert részemről mezei, szobai audio berendezésekről, pongyolán hifitorony. csináltam egyet. de a kecó most lett átvezetékelve és a teteje még kicsit vinyákol, cserébe legalább az alja feldúsult, de egyelőre nem merek a beállításokhoz nyúlni, mert a falidrót ha beég, még változik a hangja. félvezetős erősítővel lesz. a csöviben kiment egy meghajtócső. az jobb, 10Hz-140kHz.. Atmoszférában jobb (lenne).
pfuuuu, 17% még csak...
Ez igaz, de a kérés így szólt. Tudod, ha valamit tőlem elvárnak bizonyításképp, teljesítem. És akkor visszatértünk a vaktesztedhez.
Meglepve ezzel senkit. Ki gondolta volna, hogy egy dühöngő utáló egy olyan felvételt lehurrog, ami majdnem azonos az eredetivel. Beküldhettem volna egyszerűen a kivágott részletet módosítás nélkül, akkor is ezt mondod. Szerencsére nem neked szólt.
Én is, beteszem a hangsávot másik videosáv mellé és kész.VoidX írta: ↑2024.02.29., csüt. 23:19Most menjünk el amellett, hogy ez mennyire abszurd, és fókuszáljunk arra, hogy jól értem, van videó? Mutasd, és koppra leutánzom.revox írta: ↑2024.02.29., csüt. 23:10lentebb írtam párat, de nekem kezd ez zavaros lenni, miről van szó, mert részemről mezei, szobai audio berendezésekről, pongyolán hifitorony. csináltam egyet. de a kecó most lett átvezetékelve és a teteje még kicsit vinyákol, cserébe legalább az alja feldúsult, de egyelőre nem merek a beállításokhoz nyúlni, mert a falidrót ha beég, még változik a hangja. félvezetős erősítővel lesz. a csöviben kiment egy meghajtócső. az jobb, 10Hz-140kHz.. Atmoszférában jobb (lenne).
pfuuuu, 17% még csak...
Most menjünk el amellett, hogy ez mennyire abszurd, és fókuszáljunk arra, hogy jól értem, van videó? Mutasd, és koppra leutánzom.revox írta: ↑2024.02.29., csüt. 23:10lentebb írtam párat, de nekem kezd ez zavaros lenni, miről van szó, mert részemről mezei, szobai audio berendezésekről, pongyolán hifitorony. csináltam egyet. de a kecó most lett átvezetékelve és a teteje még kicsit vinyákol, cserébe legalább az alja feldúsult, de egyelőre nem merek a beállításokhoz nyúlni, mert a falidrót ha beég, még változik a hangja. félvezetős erősítővel lesz. a csöviben kiment egy meghajtócső. az jobb, 10Hz-140kHz.. Atmoszférában jobb (lenne).
pfuuuu, 17% még csak...
Kivétel:VoidX írta: ↑2024.02.29., csüt. 22:00Te most tényleg azt kéred, hogy vegyem fel mikrofonnal, hogyan szól? Elég abszurd, de csináltam már hasonlót, tessék:revox írta: ↑2024.02.29., csüt. 21:54videót lökjed fel. amit írtam. addig csak puffogtatjuk a szavakat. ha lehet, kérek bele egy nick cave red right hand-et, esetleg valami ligeti györgy zongorajátékot. lusta vagyok felállni... van egy vonósokra írt 4 évszak..itzhak perlman. 3 violin concertos, emi classic kiadás (gondolom hálózatról nyomod, ott biztos fent van). de még lehet mixelni némi stíluskabalkáddal. meg hagyok másnak is, nekem nincs ötletem. általában nem érdekes. mi szól, lehet hallani,amit kell.
https://youtu.be/_eu9hkbCoPE
Itt például egy 100 milliós rendszeren "hallhatsz" különböző verziókat. Na és ebben az új fejlesztéseim nincsenek is benne, az egy sokkal nagyobb szint, amit konkrétan sztereóval vissza se lehet adni. Amit nálam hallhatsz, az pár ligával efelett van.
Igazából egy új felvételt megér, azt például hallani fogod rajta, hogy nálam a dinamika az eredeti felvétel felett lesz (igen, tényleg, és ez most nem olyan bullshit, amit a kábelekre mondtok). Szóval mi a pontos tracklist?
(...)
Igen, nálam ezt a tökéletesen oldalról érkező hangzást lehet sztereó zenénél érezni, modern technikákkal meglepően könnyen össze lehet hozni. Konkrétan olyanra állítom a teret, amilyenre szeretném, itt éppen 180 fokra van széthúzva a színpad (koncert első sor kb, ha nem lenne hangosítás), de mehet tovább is, csak az már nagyon abszurd. Ez két UMIK-1 két kartámlán, én köztük, hogy azért blokkolja a másik oldalt, és felvételre újrakalibrált rendszeren, mert azért mégse a fülek helyén voltak. Mivel most csak egy van, két részletben tudom felvenni. Lehet, hogy kicsit el fog csúszni miatta a sztereó, de ha már csináljuk, csináljuk a lehetőségekhez képest rendesen.
lentebb írtam párat, de nekem kezd ez zavaros lenni, miről van szó, mert részemről mezei, szobai audio berendezésekről, pongyolán hifitorony. csináltam egyet. de a kecó most lett átvezetékelve és a teteje még kicsit vinyákol, cserébe legalább az alja feldúsult, de egyelőre nem merek a beállításokhoz nyúlni, mert a falidrót ha beég, még változik a hangja. félvezetős erősítővel lesz. a csöviben kiment egy meghajtócső. az jobb, 10Hz-140kHz.. Atmoszférában jobb (lenne).
Jól sejtettem, hogy nem értettem félre semmit a mondásodon. Pontosan értettem. Esetleg te értettél félre valamit az enyémen, és ezért gondolod, hogy én a tiéden. Erre az is utalhat, hogy sajnáltál engem valamiért a reakciódban.fererencz írta: ↑2024.02.29., csüt. 23:01A mikrofon, az nem adaptív, nem emlékezik, nem szépít, nem fed, nem felülír, az teszi a dolgát.kammerer írta: ↑2024.02.29., csüt. 22:46
Ez hangzott el a válaszom előtt:
chord:
Nem.
Annyit beszéltünk már erről, úgy tűnik, nem olvastad.
A hallgatási élményünk, az egy tanult folyamat pillanatnyi eredménye. Sokkal bonyolultabb, 'sablon-leakasztó' képességekkel rendelkezik.
A mikrofon, az nem adaptív, nem emlékezik, nem szépít, nem fed, nem felülír, az teszi a dolgát.
fererencz:
De akkor a hallásunk az két eszköz, egy "hardver" és a "szoftver". Ennek megfelelően kellene összehasonlítani is.
Mit értettem félre a te mondásodon?
A mikrofon egy eszköz. Adatot szolgáltat. Itt megállt.
A hallás:
Adat + A hallgatási élményünk, az egy tanult folyamat pillanatnyi eredménye. Sokkal bonyolultabb, 'sablon-leakasztó' képességekkel rendelkezik.
A hallás (nem feltétlenül, ez folyamatosan be is bizonyosodik) tovább megy azon, hogy jel / rezgés. Élmény lesz belől. De a jel minősége korlátozza, az emlékek korlátozzák, befolyásolják, minden is befolyásolja. Az agyunk gyúr egy nagyot az egészen. Ami egy csodás dolog. Én is élvezem.
A mikrofon, az nem adaptív, nem emlékezik, nem szépít, nem fed, nem felülír, az teszi a dolgát.kammerer írta: ↑2024.02.29., csüt. 22:46
chord:
Nem.
A hallgatási élményünk, az egy tanult folyamat pillanatnyi eredménye. Sokkal bonyolultabb, 'sablon-leakasztó' képességekkel rendelkezik.
A mikrofon, az nem adaptív, nem emlékezik, nem szépít, nem fed, nem felülír, az teszi a dolgát.
fererencz:
De akkor a hallásunk az két eszköz, egy "hardver" és a "szoftver". Ennek megfelelően kellene összehasonlítani is.
Mit értettem félre a te mondásodon?
Energiáid nem igazán hatékony felhasználása, ha éppen azt próbálod meggyőzni a mérések jelentőségéről, aki éveket töltött (elektro)akusztikai mérésekkel? Javaslom neked is, lépj ki a fekete/fehér, igen/nem skatulyából!
Nem merül fel, hiszen butaság és mindenki beláthatja, aki akár csak egyetlen órát is szánt tájékozódásra az emberi hallás témakörében. Újfent javaslom, ne kartellezzünk! Legalábbis addig ne, míg egy műszeres méréssel be nem bizonyítod, hogy az általad azonos csoportba sorolt emberek minden itt felmerült kérdésben ugyanazt gondolják!A cables kartell újra azt próbálja ellenérvként felhasználni, hogy az emberi fülnél nincs érzékenyebb és magasabb feldolgozóképességű eszköz. Ezt még egy kezdő fül-orr-gégész is tudja, hogy nem így van. De egy hangmérnöknél hogyan merülhet fel?
Eddig három Rammstein koncerten voltam, az egyiken dolgoztam is. Nem szóltak egyformán. Lehet, hogy a FOH állásban nagyjából ugyanaz a spektrális energiaeloszlás mérhető beállás után, a mai processzorok képesek ezt összehozni, de ettől még nem lesz ugyanaz a megszólalás, pláne ha odébbsétálsz 10-20 métert. Az sem reális, hogy a koncert minden látogatója ugyanazt hallja és a buli után ugyanazt a véleményt vallja. Ez majd akkor lesz lehetséges, ha a folyamatból kikerül a fülünk, meg az agyunk hangfeldolgozó folyamata és az élményt közvetlenül az elménkben hozzák létre valamilyen módon. De ez az én életemben már nem fog összejönni, szerencsére.Pl. a rammstein miért szól a világ bármelyik rendezvényhelyszínén az 1 éves turné alatt összetéveszthetően professzionálisan egyformán?
Az valami nagyon gagyi felvétel lesz, de legyen gyereknap. Mi a tracklist?
Félrement. Én natúr hone audióról bedzélek, ahol minden varia nélkül betedzek egy lemezt. Aztán leülök a kanapéra és az ótvaros telefonommal (nekem az van) felveszem és azt bököm fel yutubi.VoidX írta: ↑2024.02.29., csüt. 22:19Igen, nálam ezt a tökéletesen oldalról érkező hangzást lehet sztereó zenénél érezni, modern technikákkal meglepően könnyen össze lehet hozni. Konkrétan olyanra állítom a teret, amilyenre szeretném, itt éppen 180 fokra van széthúzva a színpad (koncert első sor kb, ha nem lenne hangosítás), de mehet tovább is, csak az már nagyon abszurd. Ez két UMIK-1 két kartámlán, én köztük, hogy azért blokkolja a másik oldalt, és felvételre újrakalibrált rendszeren, mert azért mégse a fülek helyén voltak. Mivel most csak egy van, két részletben tudom felvenni. Lehet, hogy kicsit el fog csúszni miatta a sztereó, de ha már csináljuk, csináljuk a lehetőségekhez képest rendesen.revox írta: ↑2024.02.29., csüt. 22:11ez hogy készült? arra gondoltam. hogy bekapcsolod a hifidet,amit emlegettél és mondjuk a telefonoddal felveszed. ahogy szól. egyébként érdekes, mert nálam (eg y headsetet dugtam be a tabletbe) alapvetően elég közvetlenül kapok balról-jobbról egy-egy gitárt, ami térben nem helyezkedik el és középen egy énekhangot, de az kicsit érdekes, nem tiszta sztereóközép. de lehet nem egyre gondoltunk.
Rosszul értelmezed. Aztán félremagyarázod. Sajnállak, őszintén!
Igen, nálam ezt a tökéletesen oldalról érkező hangzást lehet sztereó zenénél érezni, modern technikákkal meglepően könnyen össze lehet hozni. Konkrétan olyanra állítom a teret, amilyenre szeretném, itt éppen 180 fokra van széthúzva a színpad (koncert első sor kb, ha nem lenne hangosítás), de mehet tovább is, csak az már nagyon abszurd. Ez két UMIK-1 két kartámlán, én köztük, hogy azért blokkolja a másik oldalt, és felvételre újrakalibrált rendszeren, mert azért mégse a fülek helyén voltak. Mivel most csak egy van, két részletben tudom felvenni. Lehet, hogy kicsit el fog csúszni miatta a sztereó, de ha már csináljuk, csináljuk a lehetőségekhez képest rendesen.revox írta: ↑2024.02.29., csüt. 22:11ez hogy készült? arra gondoltam. hogy bekapcsolod a hifidet,amit emlegettél és mondjuk a telefonoddal felveszed. ahogy szól. egyébként érdekes, mert nálam (eg y headsetet dugtam be a tabletbe) alapvetően elég közvetlenül kapok balról-jobbról egy-egy gitárt, ami térben nem helyezkedik el és középen egy énekhangot, de az kicsit érdekes, nem tiszta sztereóközép. de lehet nem egyre gondoltunk.
ez hogy készült? arra gondoltam. hogy bekapcsolod a hifidet,amit emlegettél és mondjuk a telefonoddal felveszed. ahogy szól. egyébként érdekes, mert nálam (eg y headsetet dugtam be a tabletbe) alapvetően elég közvetlenül kapok balról-jobbról egy-egy gitárt, ami térben nem helyezkedik el és középen egy énekhangot, de az kicsit érdekes, nem tiszta sztereóközép. de lehet nem egyre gondoltunk.VoidX írta: ↑2024.02.29., csüt. 22:00Te most tényleg azt kéred, hogy vegyem fel mikrofonnal, hogyan szól? Elég abszurd, de csináltam már hasonlót, tessék:revox írta: ↑2024.02.29., csüt. 21:54videót lökjed fel. amit írtam. addig csak puffogtatjuk a szavakat. ha lehet, kérek bele egy nick cave red right hand-et, esetleg valami ligeti györgy zongorajátékot. lusta vagyok felállni... van egy vonósokra írt 4 évszak..itzhak perlman. 3 violin concertos, emi classic kiadás (gondolom hálózatról nyomod, ott biztos fent van). de még lehet mixelni némi stíluskabalkáddal. meg hagyok másnak is, nekem nincs ötletem. általában nem érdekes. mi szól, lehet hallani,amit kell.
https://youtu.be/_eu9hkbCoPE
Itt például egy 100 milliós rendszeren "hallhatsz" különböző verziókat. Na és ebben az új fejlesztéseim nincsenek is benne, az egy sokkal nagyobb szint, amit konkrétan sztereóval vissza se lehet adni. Amit nálam hallhatsz, az pár ligával efelett van.
(Teszek kivételt az alól, hogy megjegyezgessem, hogy kivétel.)fererencz írta: ↑2024.02.29., csüt. 20:31De akkor a hallásunk az két eszköz, egy "hardver" és a "szoftver". Ennek megfelelően kellene összehasonlítani is.chord_ írta: ↑2024.02.29., csüt. 20:20
Nem.
Te most tényleg azt kéred, hogy vegyem fel mikrofonnal, hogyan szól? Elég abszurd, de csináltam már hasonlót, tessék:revox írta: ↑2024.02.29., csüt. 21:54videót lökjed fel. amit írtam. addig csak puffogtatjuk a szavakat. ha lehet, kérek bele egy nick cave red right hand-et, esetleg valami ligeti györgy zongorajátékot. lusta vagyok felállni... van egy vonósokra írt 4 évszak..itzhak perlman. 3 violin concertos, emi classic kiadás (gondolom hálózatról nyomod, ott biztos fent van). de még lehet mixelni némi stíluskabalkáddal. meg hagyok másnak is, nekem nincs ötletem. általában nem érdekes. mi szól, lehet hallani,amit kell.
videót lökjed fel. amit írtam. addig csak puffogtatjuk a szavakat. ha lehet, kérek bele egy nick cave red right hand-et, esetleg valami ligeti györgy zongorajátékot. lusta vagyok felállni... van egy vonósokra írt 4 évszak..itzhak perlman. 3 violin concertos, emi classic kiadás (gondolom hálózatról nyomod, ott biztos fent van). de még lehet mixelni némi stíluskabalkáddal. meg hagyok másnak is, nekem nincs ötletem. általában nem érdekes. mi szól, lehet hallani,amit kell.VoidX írta: ↑2024.02.29., csüt. 21:40Nagyjából a teljes ezo irányt végigteszteltem, moziban is: switchek, LAN kábelek, tápszűrők, tápkábelek, fali aljzatok, hálókártyák, újraórajelezés, kábeltartók, interkonnektek, hangszórókábelek, USB szűrők, optika vs koax, HDMI kábelek (képre is), és ez csak ami eszembe jut. Egy ideig jártam az országot, hátha tényleg van valami, ennyi ember nem tévedhet, de mindenhol a szakmai jóslatoknak volt igaza, a tulaj se ment át a vakteszten, hátha csak én lennék süket. Sokkal nagyobb, valódi, mérhető dolgokkal sem. Egyszerűen csak az logikus konklúzió, hogy ez egy akkora konteó, ami a laposföldesek számával vetekszik. Sajnos ennek az ellenkezője lett igaz, a mérnökök toronymagasan verték a kábelesek fülét lényegében az összes valódi hallgatási teszten.asebestyen írta: ↑2024.02.29., csüt. 21:34Te mit fogadtál meg a hagyományos hifista ajánlásokból, mit próbáltál ki közülük anélkül, hogy előtte eldöntötted/tudtad, hogy mi lesz az eredmény?
Mik a termékek szubjektív jellemzői? Amikor legyártanak egy hangsugárzót arról a QM részlegen ki/mi dönti el, hogy csomagolható állapotban van-e? Nekiállnak minden darabnál 200 óra bejáratási idővel szeánszozni? Vagy betolják egy többmikrofonos mérőkabinba ami azt is megmutatja ha nincs egy csavar nyomatékra húzva?fapaci írta: ↑2024.02.29., csüt. 20:31Aki műszaki diplomákat és szakmai előmenetelt lobogtatva vonja kétségbe, hogy mindenkinek joga van eldönteni, neki mi tetszik és nem látja be, hogy szubjektív jellemzőket semmilyen műszer nem képes objektíven mérni, az szerintem erősen eltévedt a szétgurult tablettáit keresgélve.
Daedalont vigyél magaddal, für alle Fälle mozi, olasz jbl, chinese klipsch, messzebb van a Quadodtól, mint Makó vitéz JeruzsálemtőlRock60 írta: ↑2024.02.29., csüt. 18:44Ok, köszönöm, megegyeztünk, elfogadom a meghívást !VoidX írta: ↑2024.02.29., csüt. 18:34
Inkább mondok jobbat, mert végre van hifim Budapesten is, nem csak a világ végén Nagykanizsán. Ugorjatok át, és meg tudom mutatni, hogy jelenleg hogy áll a valódi tudomány, milyen az igazi dinamika, mi is az, ha tényleg van szeparáció. Garantálom, hogy olyat fogsz hallani, amit még soha. És még itatásban is tudok újat mutatni, nálam sör helyett koktélok vannak, és abból sem az egyetemista szarok.![]()
Sietek, de amíg oda nem érek, addig ne írj semmit, különben oda az egyezség...![]()