Ok. Mehet a dolog. Ha addig más tapasztalatok is gyűlnek még, majd írom és hátha közös viszonyítási alap akad, hogy ne kelljen cipelni. Bár már írtam mikor még meg volt a belejavított Teac cd-m, hogy jobb volt mint egy néhány milliós pc+dac. De talán volt némi fejlődés azon a vonalon azóta. ( bár kétlem...)tottyi írta: ↑2024.02.22., csüt. 15:12Akkor ha esetleg ugy adodik neked valahogy, hozd el a lemezjatszot es kiprobaljuk, nekem egy sima audio pc-em van, azzal osszeprobaljuk. En is kivancsi vagyok, az is lehet, hogy egyszer lesz egy lemezjatszom. :)SoundMania írta: ↑2024.02.22., csüt. 14:45Ahogy írtam, a lemezjátszó volt sokkal olcsóbb. Ennek ellenére lényegesen jobb volt. Ezt nehéz szerinted összevetni? :)tottyi írta: ↑2024.02.22., csüt. 13:41
Nem ugy ertem, hogy a zenehallgatas rituale hanem, hogy oda kell menned es felrakni a lemezt es vegighallgatni egy albumot. Nekem ez a macera na meg en tobbnyira valogatast hallgatok azt meg nehez kinyomtattatni valahol LP-re, illetve az is maceras. :) Osszevetni meg a kettot az eleg nehez mert ki mondja meg, hogy most pont ugyanolyan minosegu a lemezjatszo es a streamer lejatszo. Ezek mind kompromisszumok kinek mi felel meg es milyenek a zenehallgatasi szokasai.
Az is lehet, hogy a streamernel nem csak a streamert kell belevenni hanem ami korulotte is van.
Allitolag a Roon-tol vannak jobb lejatszok amin pl a Tidal jobban szol de nekem a Roon nem csak lejatszo hanem zenemegismerteto is, de azert ki fogok probalni mas lejatszot is az audio pc-ben.
A meghallgatás apropója meg egy közel 400 ezres LAN kábel volt... Szerited a többi körítés elég megfelelő lehetett? :)
A szokásokkal kapcsolatban meg a jobb hang bőségesen kárpótol a lemezzel járó összes macerával szemben. Ha a cd is úgy szólna, ott is vállalnám a suvickolástól elkezdve mindet.
És már akkor jobb volt egy plites Lenco is náluk, nemhogy egy kicsit komolyabb lemezjátszó, ami még mindig nem volt annyira drága mint az említett digitális cuccok....