Ahogy írtam, a lemezjátszó volt sokkal olcsóbb. Ennek ellenére lényegesen jobb volt. Ezt nehéz szerinted összevetni? :)tottyi írta: ↑2024.02.22., csüt. 13:41Nem ugy ertem, hogy a zenehallgatas rituale hanem, hogy oda kell menned es felrakni a lemezt es vegighallgatni egy albumot. Nekem ez a macera na meg en tobbnyira valogatast hallgatok azt meg nehez kinyomtattatni valahol LP-re, illetve az is maceras. :) Osszevetni meg a kettot az eleg nehez mert ki mondja meg, hogy most pont ugyanolyan minosegu a lemezjatszo es a streamer lejatszo. Ezek mind kompromisszumok kinek mi felel meg es milyenek a zenehallgatasi szokasai.SoundMania írta: ↑2024.02.22., csüt. 13:09Saját vélemény, de én pl nem a "rituálé" miatt hallgatok LP-t, hanem az elérhető hangminőség miatt. Nemrég ismerősnél hallgattunk más forrást is, de lemezjátszó lett mindig az első pedig olcsóbb volt a többinél, majd a cd, majd végül utolsó az u2. Sajnos mindig ilyenbe futok bele. Csoda, hogy lehúzom a digitálisakat? :)tottyi írta: ↑2024.02.22., csüt. 11:43Nalam meg amiota van Tidal azota majdnem csak azt hallgatok es jopar zenet megismertem ujakat amiket azelott csak valakitol hallva beszereztem vagy valami veletlen folytan osszefutottam vele, persze ez nem vonatkozik azokra akik mar evtizedek ota ugyanazt a zenet hallgatjak lemezen hiszen a komolyzenei alkotok mar nem elnek es nincs mi ujat letrehozni vagy legalabb is nem olyanhasonlot. Az igaz, hogy nincs minden fent de valahogy mar ugyvagyok vele, hogy azokat joval ritkabban hallgatom amik az SSD-en vannak.
Egyebkent ezt sem ertem, hogy a lemez az orok hiszen meg azok is tonkre mennek ido utan pl az LP-nel ha jol tudom meg az sem mindegy hanyszor hallgassak le de egy file alapu albumot ha lehuzok akkor az mindig ugyanolyan marad es lehet hasznalni akarhanyszor referencia alapnak. Nekem pl tetszik igy kivulnezetbol az LP-zes de nem vennek magamnak mert rendkivul macera, ez is csak az en velemenyem de lehet masnal meg ez egy rituale es orommel csinalja.
En orulok, hogy nem nekem kell berippelnem az albumokat es szerintem az erre szakosodott cegek jobban csinaljak mar mint minoseg szempontjabol.
Az is lehet, hogy a streamernel nem csak a streamert kell belevenni hanem ami korulotte is van.
Allitolag a Roon-tol vannak jobb lejatszok amin pl a Tidal jobban szol de nekem a Roon nem csak lejatszo hanem zenemegismerteto is, de azert ki fogok probalni mas lejatszot is az audio pc-ben.
A meghallgatás apropója meg egy közel 400 ezres LAN kábel volt... Szerited a többi körítés elég megfelelő lehetett? :)
A szokásokkal kapcsolatban meg a jobb hang bőségesen kárpótol a lemezzel járó összes macerával szemben. Ha a cd is úgy szólna, ott is vállalnám a suvickolástól elkezdve mindet.