A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
"Volumionál ott a Tidal legalább."
Illett volna valamennyire figyelmesebben elolvasni a hozzászólásomat. A MoOde is alkalmas Tidal lejátszásra teljes felbontásban, én is ezt használom. És nem kerül semmibe (a Tidal előfizetésen kívül).
Ja tudom, csak az a jó, ami femtoszekundum, mart alu öntvény és minél erősebb pc, a minél több pénz égetése hifinél már önmagában elégedettséget nyújt. Akinek meg nincs, az annyit is ér (LézerJános) valamint úgy kell neki, sose tudja meg, mi az igazi...
Most az Audirvananak lesz egy jó dobása itt, majd letesztelem ha megkapom. Nem véletlen, hogy átköltöztették a teljes funkcionalitást a Remote alkalmazásukba. Onnantól érdemes lesz RbPi-zni. Jelenleg szerintem szoftveres oldalon teljesen felejtős...
Egy használható megoldás a MoOde oprendszer (https://moodeaudio.org/) Nem kell parancssorba gépelni, két gépes megoldás, az irányítás lehet telefon, tablet, vagy pc, lehet kábeles, wifi, vagy vegyes, a Tidal is hallgatható (előfizetés azért kell meg némi turpisság), kétségkívül igaz, hogy a Málnapécé éppúgy meglehetősen érzékeny a megfelelő tápellátásra, árnyékolásra, kábelezésre, mint a többi pc megoldás. Azért egyszerűbb és olcsóbb jó 5V/0,5A stabil és kiszajú tápot készíteni... Persze lehet órajelekkel is baßakodni, ha valakinek ez a mániája
A hangminőség elég jó ahhoz, hogy bármilyen hardver vagy akusztikai változtatás korrektül megítélhető, és egy adott szint felett a hifibogÁr egyszer csak abbahagyja a duruzsolást.
Spotify Connect, BT, Airplay2 ... ezzel ki is fújt (az oprendszer is).
Teszteltem ezt is, ha fizetnének sem kellene. Persze vannak, akik elvannak fájl alapon is zenét hallgatva, mindenki másnak ez felejtős.
Volumionál ott a Tidal legalább.
Most az Audirvananak lesz egy jó dobása itt, majd letesztelem ha megkapom. Nem véletlen, hogy átköltöztették a teljes funkcionalitást a Remote alkalmazásukba. Onnantól érdemes lesz RbPi-zni. Jelenleg szerintem szoftveres oldalon teljesen felejtős...
A hardvert meg mindenki úgy tartja "jó"-nak, ahogy tetszik neki. Nekem pl. ez nem tetszik, de legyen ez az én gondom. Presze láttam már olyan RbPi alapú hardvert, amit elhallgattam volna otthon. De a szoftveres gond továbbra is ott van.
ez megoldódik, akkor viszont érdemes lesz elgondolkodni egy olyan streamer-en, aminek RbPi az eleje és i2S után egy jó dac a vége...
Egy használható megoldás a MoOde oprendszer (https://moodeaudio.org/) Nem kell parancssorba gépelni, két gépes megoldás, az irányítás lehet telefon, tablet, vagy pc, lehet kábeles, wifi, vagy vegyes, a Tidal is hallgatható (előfizetés azért kell meg némi turpisság), kétségkívül igaz, hogy a Málnapécé éppúgy meglehetősen érzékeny a megfelelő tápellátásra, árnyékolásra, kábelezésre, mint a többi pc megoldás. Azért egyszerűbb és olcsóbb jó 5V/0,5A stabil és kiszajú tápot készíteni... Persze lehet órajelekkel is baßakodni, ha valakinek ez a mániája
A hangminőség elég jó ahhoz, hogy bármilyen hardver vagy akusztikai változtatás korrektül megítélhető, és egy adott szint felett a hifibogÁr egyszer csak abbahagyja a duruzsolást.
Vitathatatlan elonye az rpi alapu megoldasoknak, hogy nagyon alacsony energiafogyasztasuk van, kisebb termikus zajt termelnek, kevesebb i/o van a boardjaikon, ezaltal kevesebb tapkor. Meg akar egy nagyon eros, stabil tappal az ARM akar direkt is meghajthato lehet linearis tappal, ami egyujabb hatalmas elony.
a szoftver egy masik kerdeskor, engem baromira idegesit ez az egesz linuxos, kepernyo nelkuli parancssoros es egyeb kinlodas.
A hardver eseten egy audioPC-nel mar megjelennek olyan dedikalt hardverelemek, mint pl. USB-kartya, Ethernet-kartya, orajelek (tudom, rbpi eseten is vannak pl. Ian Canada, de azt inkabb hagyjuk), masterclock-ok, ezek linearis tapolasa (dedikalt tapokkal) + egy jol optimalizalhato, felhasznalobarat kezelofelulet, ami egyelore az audioPC-ket meg mindig messze az rbpi alapu megoldasok ele helyezik osszessegeben.
gyari kitek tekinteteben szerintem top5-ben nincs is rbpi alapu keszulek, amit audiofilek hasznalnak.
ha megnezunk egy Taiko/Pink Faun Ultra szervermegoldast, ott azert nagyon kemenyen elvalik a ket vonal + arrol ne is beszeljunk, amikor valaki 1024DSD felbontasba lovoldoz fel zenei anyagokat, ott komoly teljesitmenyigeny merul fel, erre az rbpi megoldasok jelenleg keptelenek.
Miért jobb egy Htpc mint egy rasbery pi vagy egy laptop, milyen hangbeli különbség várható.
Ne azt írjátok hogy olvassak vissza 8 évet mert nem fogok, értelmes okfejtéseket várok.
Te magad elmélkedtél már ezen?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Miért jobb egy Htpc mint egy rasbery pi vagy egy laptop, milyen hangbeli különbség várható.
Ne azt írjátok hogy olvassak vissza 8 évet mert nem fogok, értelmes okfejtéseket várok.
A Settings> Advanced Media Server Settings > Plugins >3rd party pluginek alatt a "tidal local" nevű plugint kell csak telepíteni. Ezután az Advanced fül alatt a legördülő listából kiválasztod a Tidalt és hozzáadod az accountodat. Ma próbáltam egy trial accountal és tökéletesen működik. (A logitech fórumon valaki lefejlesztett a napokban egy plugint, ezért gondoltam megnézem a daphilenél is. Azt nem tudom, hogy ilyen gyorsan felpakolták a daphilera vagy már rég ott pihen .. a lényeg hogy működik :))
Köszönöm, ki fogom próbálni. Az a plugin biztosan mostanában került csak oda...
Roon-t nem akarok. Se Tidalt. Jelenleg a NUC-ra (Hydra táppal) egy Karuna (csöves DAC előtt) és egy E30 van csatlakoztatva, Daphile fut rajta, Deezerrel. Tökéletesen működik, nekem a hangminősége is elég jó. A Karuna/Csöves dac pároshoz ragaszkodom. Mivel nemsokára megszűnik a Squeezebox.com szolgáltatása, így Daphile alatt is ugrik az összes streaming szolgáltatás is. :( Remélem így már világosabb a kép, hogy keressünk valami lehetséges megoldást, hogy a NUC is maradjon és a Deezer is jól lakjon. :)
Én is Daphilet használok Deezerrel és nem találtam jobb/olcsó megoldást csak a Tidal-ra való váltást. Daphile alatt nem kell hozzá squeezebox, úgyhogy ugyanúgy használható mint a Deezer. Szerintem neked is ez lenne a legegyszerübb. Miért nem akarsz Tidalra váltani?
Működik a Tidal Daphile alatt MySqueezebox fiók nélkül? Hogy kell beállítani? :)
A Settings> Advanced Media Server Settings > Plugins >3rd party pluginek alatt a "tidal local" nevű plugint kell csak telepíteni. Ezután az Advanced fül alatt a legördülő listából kiválasztod a Tidalt és hozzáadod az accountodat. Ma próbáltam egy trial accountal és tökéletesen működik. (A logitech fórumon valaki lefejlesztett a napokban egy plugint, ezért gondoltam megnézem a daphilenél is. Azt nem tudom, hogy ilyen gyorsan felpakolták a daphilera vagy már rég ott pihen .. a lényeg hogy működik :))
Mi futna a NUC-on? Roon?
A NUC elég sok elektromos zaj termel, szerintem nem jó ötlet USB dacot kötni rá, kettőt ráadásul nem fog tudni.
A Roonba a Tidal és a Qobuz van beintegrálva, Deezert nem tud, a lokál NAS-t ellenben kezeli.
Roon-t nem akarok. Se Tidalt. Jelenleg a NUC-ra (Hydra táppal) egy Karuna (csöves DAC előtt) és egy E30 van csatlakoztatva, Daphile fut rajta, Deezerrel. Tökéletesen működik, nekem a hangminősége is elég jó. A Karuna/Csöves dac pároshoz ragaszkodom. Mivel nemsokára megszűnik a Squeezebox.com szolgáltatása, így Daphile alatt is ugrik az összes streaming szolgáltatás is. :( Remélem így már világosabb a kép, hogy keressünk valami lehetséges megoldást, hogy a NUC is maradjon és a Deezer is jól lakjon. :)
Én is Daphilet használok Deezerrel és nem találtam jobb/olcsó megoldást csak a Tidal-ra való váltást. Daphile alatt nem kell hozzá squeezebox, úgyhogy ugyanúgy használható mint a Deezer. Szerintem neked is ez lenne a legegyszerübb. Miért nem akarsz Tidalra váltani?
Működik a Tidal Daphile alatt MySqueezebox fiók nélkül? Hogy kell beállítani? :)
Van valami ötletetek arra, hogy hogyan tarthatnám meg az Intel NUC i5-ös gépemet? Tudjon 2 db USB dacot kezelni és menjen a Deezer mellett a lokál NAS is?
Vagy esetleg olyan streamer futómű, ami kezel 2 USB dacot, vagy legalább 1 coax és egy USB kijárat van rajta?
Mi futna a NUC-on? Roon?
A NUC elég sok elektromos zaj termel, szerintem nem jó ötlet USB dacot kötni rá, kettőt ráadásul nem fog tudni.
A Roonba a Tidal és a Qobuz van beintegrálva, Deezert nem tud, a lokál NAS-t ellenben kezeli.
Mostanaban arra lettem figyelmes az audio pc-vel, hogy joval reszletezobb a hang az elozo gephez kepest, de ezzel egyutt jott valami hatterzaj is sugas formalyaban de csak a zeneszamok kozben, ha nincs elinditva a zene akkor teljesen csendes.
Hallgass meg egy file-t ami szól, csak üres, azaz csendet tartalmaz... Akkor el tudod dönteni, hogy valóban van-e háttérzaj.
Itt találtam egyet: https://bigsoundbank.com/UPLOAD/wav/0917.wav
Elinditottam az ures file-t de ugyanolyan csendes volt mindha nem is ment volna semmi pedig elegge ratekertem a hangerot. Ez most akkor mit jelent, hogy a zenekben vannak azok a sugasok? Vagy nem tiszta jel jon vilaghalorol? (TIDAL)
Ha nem minden zenénél jön ez elő, akkor valószínűleg a felvétel ilyen. A korábbi analóg stúdios korszakból származó felvételeken időnként tisztán hallható a szalagzaj. A "nem tiszta jel jon vilaghalorol" feltételezést engedd el.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Elinditottam az ures file-t de ugyanolyan csendes volt mindha nem is ment volna semmi pedig elegge ratekertem a hangerot. Ez most akkor mit jelent, hogy a zenekben vannak azok a sugasok? Vagy nem tiszta jel jon vilaghalorol? (TIDAL)
Érdekes. Én a "nem tiszta jel jön a világhálóról" gondolatsort nagyon gyorsan elengedném, mielőtt valaki a költsünk sokat routerre meg ethernet kábelre vonatra felültet. Ez valami konkrét dolog kell legyen, pl:
- Csak bizonyos számok végén/elején van a súgás: normális, stop. Ha minden számnál így van, akkor:
- Lejátszó program idióta, vagy el van állítgatva. Érdemes megnézni más programot, akár pl. a tidal webes klienst is, vagy más forrást, stb. Ha nem ez a hiba:
- Szoftver környezet idióta (ehhez ismerni kéne mit használsz)
- lehet szar az új usb kártya, ez tesztelhető az alaplapira köve, hogy ott is csinálja-e
- lehet szar a dac, illetve eheti rosszul a kapott formátumot/felbontást
- stb :)
Majd az okosabbak adnak jobb tippeket
Mostanaban arra lettem figyelmes az audio pc-vel, hogy joval reszletezobb a hang az elozo gephez kepest, de ezzel egyutt jott valami hatterzaj is sugas formalyaban de csak a zeneszamok kozben, ha nincs elinditva a zene akkor teljesen csendes.
Hallgass meg egy file-t ami szól, csak üres, azaz csendet tartalmaz... Akkor el tudod dönteni, hogy valóban van-e háttérzaj.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Ami valtozott az amd-hez kepest, hogy az usb kartya az alaplapban van es nem Riser kabellel osszekotve amihez persze kellett cserelnem a harso panelt az FC10-ben es a processzor kabel is ki lett cserelve (https://ghentaudio.com/products/pc11?VariantsId=12595), most mar full Ghentaudio a belso kabelezes.
Lehet most kene valami software-es finomhangolas bar meg a DAC-ban es a pc-ben meg sima halozati kabel van.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Az összehasonlító tesztelés alaphibáit követted el:
- Prekoncepcióval álltál neki tesztelni
- Almát hasonlítottál össze körtével. Ilyen tesztelésnél csak 1 komponenst/beállítást szabad megváltoztatni, különben fogalmad sem lesz róla, mi okozza különbséget. A te esetedben minden komponens más: alaplap, CPU, memória, tápegység.
- A tesztet gondolom nem vakon végezted, így tovább befolyásoltad a tesztet.
- A végén levont generalizált következtetés így érvénytelen. Más embernek más környezetben teljesen más eredményei lesznek ebben a témában.
Lehet.
Mindegy, legalább az audió PC-be por nem megy be, már nyertem vele, ezt vakteszt nélkül is tudom biztosra.
A mozira szánt PC meg rack-be, azért nem lesz benne por.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Az összehasonlító tesztelés alaphibáit követted el:
- Prekoncepcióval álltál neki tesztelni
- Almát hasonlítottál össze körtével. Ilyen tesztelésnél csak 1 komponenst/beállítást szabad megváltoztatni, különben fogalmad sem lesz róla, mi okozza különbséget. A te esetedben minden komponens más: alaplap, CPU, memória, tápegység.
- A tesztet gondolom nem vakon végezted, így tovább befolyásoltad a tesztet.
- A végén levont generalizált következtetés így érvénytelen. Más embernek más környezetben teljesen más eredményei lesznek ebben a témában.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Ezt gondold át még 1x, kérlek! Logikai ellentmondások, és fogalmak keverése is felmerül.
Mi lenne az, kifejtenéd kérlek?
Digit kijáraton 0 dBFs-nél nem tudod jobban kivezérelni, ez platformtól független, azaz ha minden beállítás egyforma a gép digit kijárata után, nem tud hangosabb lenni egyik a másiknál.
A dinamika és a hangosság az 2 nagyon más dolog, teljesen összetéveszthetetlen. A hangosság-érzet vagy átlagos hangerő pl a dinamika csökkentésével fokozható, ami ellentétes a "nagyobb dinamika vagy legalábbis hangosabb" párhuzammal.
Ilyesmik, de nem szeretném elvinni a topic témáját.
A lényeg, hogy tök jó, ha sikerült az eltérő igényeidre (mozi és zene) megfelelő gépeket összehoznod.
Ja, így világos, a kivezérlés természetesen nem volt hangosabb, akkor fogalmazhatok úgy, hogy a mikrodinamika amit mindenki ért már.
Dehogy sikerült, még azért futnom kell néhány kört.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
Nos, egy igen komoly projekt végére értem, így volt időm némi tesztelésre PC lejátszás ügyében.
Összedobtam egy teljesen passzív PC-t(intel alapokra építve) és összevetettem egy aktív hűtéssel bíró erősebb konfiggal (AMD rysen alapra), nem lepődtem meg a végeredményen.
USB-ről teszteltem fülessel ill DAC-kal aktív hangsugárzókkal, a teljesen passzív PC meglepően finoman szóllalt meg, szerethető részletezőbb karakterrel, a durvább PC (aktív hűtéssel) viszont sokkal nagyobb dinamikával, bár nem annyira részletezően, de mozira jobb választásnak tartom.
Zenére valószínűleg a teljesen passzív PC a befutó, valami jobbféle, alacsony szivárgású tápegységgel.
Amúgy azt már megfigyeltem, az AMD-s gépek valamivel nagyobb dinamikával, vagy legalábbis hangosabb kimenetekkel rendelkeznek valamiért.
Ezt gondold át még 1x, kérlek! Logikai ellentmondások, és fogalmak keverése is felmerül.
Mi lenne az, kifejtenéd kérlek?
Digit kijáraton 0 dBFs-nél nem tudod jobban kivezérelni, ez platformtól független, azaz ha minden beállítás egyforma a gép digit kijárata után, nem tud hangosabb lenni egyik a másiknál.
A dinamika és a hangosság az 2 nagyon más dolog, teljesen összetéveszthetetlen. A hangosság-érzet vagy átlagos hangerő pl a dinamika csökkentésével fokozható, ami ellentétes a "nagyobb dinamika vagy legalábbis hangosabb" párhuzammal.
Ilyesmik, de nem szeretném elvinni a topic témáját.
A lényeg, hogy tök jó, ha sikerült az eltérő igényeidre (mozi és zene) megfelelő gépeket összehoznod.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés