Ja, és túlárazott kábelek helyett inkább vegyetek rendes espresso gépet és darálót...!

A szamokban elejetol vegeig.ZolaBA írta: ↑2024.02.15., csüt. 08:28Érdekes. Én a "nem tiszta jel jön a világhálóról" gondolatsort nagyon gyorsan elengedném, mielőtt valaki a költsünk sokat routerre meg ethernet kábelre vonatra felültet. Ez valami konkrét dolog kell legyen, pl:
- Csak bizonyos számok végén/elején van a súgás: normális, stop. Ha minden számnál így van, akkor:
- Lejátszó program idióta, vagy el van állítgatva. Érdemes megnézni más programot, akár pl. a tidal webes klienst is, vagy más forrást, stb. Ha nem ez a hiba:
- Szoftver környezet idióta (ehhez ismerni kéne mit használsz)
- lehet szar az új usb kártya, ez tesztelhető az alaplapira köve, hogy ott is csinálja-e
- lehet szar a dac, illetve eheti rosszul a kapott formátumot/felbontást
- stb :)
Majd az okosabbak adnak jobb tippeket![]()
Most ki tudtam, probalni, teljesen siri csend jol felhangositva.konok írta: ↑2024.02.15., csüt. 10:12Azt is tudod tesztelni csenddel:
https://tidal.com/browse/track/12459612 ... 562571.png
Elnezest, de egyelore embargos a dolog. Az nem veletlen, hogy az Audirvana Remote-ba atkoltoztettek a szoftver teljes funkcionalitasat, szerintem remek megoldassal fognak elojonni rovid idon belul.
A Moode hivatalos oldalan errol nem ir, de valoban biztosan lokheto fel ra olyan plugin. Amikor teszteltem, akkor meg nem volt ilyen, igy automatikusan dobtam…fülelek írta: ↑2024.02.17., szomb. 10:36"Volumionál ott a Tidal legalább."
Illett volna valamennyire figyelmesebben elolvasni a hozzászólásomat. A MoOde is alkalmas Tidal lejátszásra teljes felbontásban, én is ezt használom. És nem kerül semmibe (a Tidal előfizetésen kívül).
Ja tudom, csak az a jó, ami femtoszekundum, mart alu öntvény és minél erősebb pc, a minél több pénz égetése hifinél már önmagában elégedettséget nyújt. Akinek meg nincs, az annyit is ér (LézerJános) valamint úgy kell neki, sose tudja meg, mi az igazi...![]()
Mire gondolsz?
Spotify Connect, BT, Airplay2 ... ezzel ki is fújt (az oprendszer is).fülelek írta: ↑2024.02.16., pén. 22:42Egy használható megoldás a MoOde oprendszer (https://moodeaudio.org/) Nem kell parancssorba gépelni, két gépes megoldás, az irányítás lehet telefon, tablet, vagy pc, lehet kábeles, wifi, vagy vegyes, a Tidal is hallgatható (előfizetés azért kell meg némi turpisság), kétségkívül igaz, hogy a Málnapécé éppúgy meglehetősen érzékeny a megfelelő tápellátásra, árnyékolásra, kábelezésre, mint a többi pc megoldás. Azért egyszerűbb és olcsóbb jó 5V/0,5A stabil és kiszajú tápot készíteni... Persze lehet órajelekkel is baßakodni, ha valakinek ez a mániája
A hangminőség elég jó ahhoz, hogy bármilyen hardver vagy akusztikai változtatás korrektül megítélhető, és egy adott szint felett a hifibogÁr egyszer csak abbahagyja a duruzsolást.![]()
A HTPC-t lehet értelmezni AudioPC-nek?
Te magad elmélkedtél már ezen?
Köszönöm, ki fogom próbálni. Az a plugin biztosan mostanában került csak oda...flo61215 írta: ↑2024.02.15., csüt. 21:41A Settings> Advanced Media Server Settings > Plugins >3rd party pluginek alatt a "tidal local" nevű plugint kell csak telepíteni. Ezután az Advanced fül alatt a legördülő listából kiválasztod a Tidalt és hozzáadod az accountodat. Ma próbáltam egy trial accountal és tökéletesen működik. (A logitech fórumon valaki lefejlesztett a napokban egy plugint, ezért gondoltam megnézem a daphilenél is. Azt nem tudom, hogy ilyen gyorsan felpakolták a daphilera vagy már rég ott pihen .. a lényeg hogy működik :))
A Settings> Advanced Media Server Settings > Plugins >3rd party pluginek alatt a "tidal local" nevű plugint kell csak telepíteni. Ezután az Advanced fül alatt a legördülő listából kiválasztod a Tidalt és hozzáadod az accountodat. Ma próbáltam egy trial accountal és tökéletesen működik. (A logitech fórumon valaki lefejlesztett a napokban egy plugint, ezért gondoltam megnézem a daphilenél is. Azt nem tudom, hogy ilyen gyorsan felpakolták a daphilera vagy már rég ott pihen .. a lényeg hogy működik :))Indy írta: ↑2024.02.15., csüt. 20:48Működik a Tidal Daphile alatt MySqueezebox fiók nélkül? Hogy kell beállítani? :)flo61215 írta: ↑2024.02.15., csüt. 20:45Én is Daphilet használok Deezerrel és nem találtam jobb/olcsó megoldást csak a Tidal-ra való váltást. Daphile alatt nem kell hozzá squeezebox, úgyhogy ugyanúgy használható mint a Deezer. Szerintem neked is ez lenne a legegyszerübb. Miért nem akarsz Tidalra váltani?Indy írta: ↑2024.01.27., szomb. 13:15Roon-t nem akarok. Se Tidalt. Jelenleg a NUC-ra (Hydra táppal) egy Karuna (csöves DAC előtt) és egy E30 van csatlakoztatva, Daphile fut rajta, Deezerrel. Tökéletesen működik, nekem a hangminősége is elég jó. A Karuna/Csöves dac pároshoz ragaszkodom. Mivel nemsokára megszűnik a Squeezebox.com szolgáltatása, így Daphile alatt is ugrik az összes streaming szolgáltatás is. :( Remélem így már világosabb a kép, hogy keressünk valami lehetséges megoldást, hogy a NUC is maradjon és a Deezer is jól lakjon. :)
Működik a Tidal Daphile alatt MySqueezebox fiók nélkül? Hogy kell beállítani? :)flo61215 írta: ↑2024.02.15., csüt. 20:45Én is Daphilet használok Deezerrel és nem találtam jobb/olcsó megoldást csak a Tidal-ra való váltást. Daphile alatt nem kell hozzá squeezebox, úgyhogy ugyanúgy használható mint a Deezer. Szerintem neked is ez lenne a legegyszerübb. Miért nem akarsz Tidalra váltani?Indy írta: ↑2024.01.27., szomb. 13:15Roon-t nem akarok. Se Tidalt. Jelenleg a NUC-ra (Hydra táppal) egy Karuna (csöves DAC előtt) és egy E30 van csatlakoztatva, Daphile fut rajta, Deezerrel. Tökéletesen működik, nekem a hangminősége is elég jó. A Karuna/Csöves dac pároshoz ragaszkodom. Mivel nemsokára megszűnik a Squeezebox.com szolgáltatása, így Daphile alatt is ugrik az összes streaming szolgáltatás is. :( Remélem így már világosabb a kép, hogy keressünk valami lehetséges megoldást, hogy a NUC is maradjon és a Deezer is jól lakjon. :)
Én is Daphilet használok Deezerrel és nem találtam jobb/olcsó megoldást csak a Tidal-ra való váltást. Daphile alatt nem kell hozzá squeezebox, úgyhogy ugyanúgy használható mint a Deezer. Szerintem neked is ez lenne a legegyszerübb. Miért nem akarsz Tidalra váltani?Indy írta: ↑2024.01.27., szomb. 13:15Roon-t nem akarok. Se Tidalt. Jelenleg a NUC-ra (Hydra táppal) egy Karuna (csöves DAC előtt) és egy E30 van csatlakoztatva, Daphile fut rajta, Deezerrel. Tökéletesen működik, nekem a hangminősége is elég jó. A Karuna/Csöves dac pároshoz ragaszkodom. Mivel nemsokára megszűnik a Squeezebox.com szolgáltatása, így Daphile alatt is ugrik az összes streaming szolgáltatás is. :( Remélem így már világosabb a kép, hogy keressünk valami lehetséges megoldást, hogy a NUC is maradjon és a Deezer is jól lakjon. :)alto írta: ↑2024.01.27., szomb. 13:01Mi futna a NUC-on? Roon?Indy írta: ↑2024.01.27., szomb. 11:37
Van valami ötletetek arra, hogy hogyan tarthatnám meg az Intel NUC i5-ös gépemet? Tudjon 2 db USB dacot kezelni és menjen a Deezer mellett a lokál NAS is?
Vagy esetleg olyan streamer futómű, ami kezel 2 USB dacot, vagy legalább 1 coax és egy USB kijárat van rajta?
A NUC elég sok elektromos zaj termel, szerintem nem jó ötlet USB dacot kötni rá, kettőt ráadásul nem fog tudni.
A Roonba a Tidal és a Qobuz van beintegrálva, Deezert nem tud, a lokál NAS-t ellenben kezeli.
Ha nem minden zenénél jön ez elő, akkor valószínűleg a felvétel ilyen. A korábbi analóg stúdios korszakból származó felvételeken időnként tisztán hallható a szalagzaj. A "nem tiszta jel jon vilaghalorol" feltételezést engedd el.tottyi írta: ↑2024.02.15., csüt. 06:50Elinditottam az ures file-t de ugyanolyan csendes volt mindha nem is ment volna semmi pedig elegge ratekertem a hangerot. Ez most akkor mit jelent, hogy a zenekben vannak azok a sugasok? Vagy nem tiszta jel jon vilaghalorol? (TIDAL)ZolaBA írta: ↑2024.02.14., szer. 10:52Hallgass meg egy file-t ami szól, csak üres, azaz csendet tartalmaz... Akkor el tudod dönteni, hogy valóban van-e háttérzaj.
Itt találtam egyet: https://bigsoundbank.com/UPLOAD/wav/0917.wav
Illetve itt egy másik, ami nem üres - tesztelésre, hogy valóban szól-e a rendszer :) https://bigsoundbank.com/UPLOAD/wav/0906.wav
Érdekes. Én a "nem tiszta jel jön a világhálóról" gondolatsort nagyon gyorsan elengedném, mielőtt valaki a költsünk sokat routerre meg ethernet kábelre vonatra felültet. Ez valami konkrét dolog kell legyen, pl:
Elinditottam az ures file-t de ugyanolyan csendes volt mindha nem is ment volna semmi pedig elegge ratekertem a hangerot. Ez most akkor mit jelent, hogy a zenekben vannak azok a sugasok? Vagy nem tiszta jel jon vilaghalorol? (TIDAL)ZolaBA írta: ↑2024.02.14., szer. 10:52Hallgass meg egy file-t ami szól, csak üres, azaz csendet tartalmaz... Akkor el tudod dönteni, hogy valóban van-e háttérzaj.
Itt találtam egyet: https://bigsoundbank.com/UPLOAD/wav/0917.wav
Illetve itt egy másik, ami nem üres - tesztelésre, hogy valóban szól-e a rendszer :) https://bigsoundbank.com/UPLOAD/wav/0906.wav
Hallgass meg egy file-t ami szól, csak üres, azaz csendet tartalmaz... Akkor el tudod dönteni, hogy valóban van-e háttérzaj.