Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7836

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

No, pont 1 hete, hogy részlegesen elszakadt a jobb lábszáramban a gázlóizom. :rolleyes:
Valaki félthette tőlem a HiFiBZK Mátra kupát vagy Jonasék csinálták össze magukat a Vismánál ahogy meglátták Stravan a bődületes számaim. :smile29: ;peace;
Minden esetre rám küldte/ték a nyugdíjas szabotőröket, akik sikerrel jártak. Persze az még kevés lett volna, kellett hozzá az én hülyeségem is, hogy nem hagytam abba, hanem még 4km-t futottam úgy, mert 12km-t írtam ki magamnak és az nem fordulhat elő, hogy előbb megálljak. Hát 11.89-nél megálltam, mert nem tudtam tovább menni, akkor úgy beleszúrt (ott szakadt el még jobban). Persze nem pihentettem utána se. gondolkodik.gif
Hát most fogom pihentetni, mert bár rengeteget javult, de a jó az nem ilyen.
Nehezemre esik, de be kell lássam, lesérültem. :smile30: :smile51: Rehabilitálnom kell magam. Szerencsére a bicaj elég jó ehhez, mert ott nem igazán terhelődik a gázlóizom, ha nem kiállva sprintel az ember, de még várok 1 hetet szerintem azzal is. (titokban tekertem 2x a héten 1-1 lazát. :D )
Tanulság, ne fussatok a semmiből veszélyes körülmények között 10+ km-t. :D

Jó egészséget, jó sportolást! :smile32: :smile53:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4546
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rotox írta:
2024.01.26., pén. 07:40
Az új Speci cipőm manualjából: "... These shoes have not been designed for ... agressive riding ... or any other similar activities. ..." :kapdelm:

Yesss, ez való nekem! ;peace;
nyugger :D ;peace;
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1363

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Az új Speci cipőm manualjából: "... These shoes have not been designed for ... agressive riding ... or any other similar activities. ..." :kapdelm:

Yesss, ez való nekem! ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2024.01.24., szer. 21:16
Rotox írta:
2024.01.24., szer. 21:12
Azt hiszem, ezt "kissé" túlgondoltam. Amúgy találtam egy tökéletes mérnöki megoldást... :D

Ettől függetlenül stopli projekt törölve, új cipő projekt indul. De azért örülök, hogy sikerült tartalmassá tennem a délutánotokat. :kapdelm:

Ja, most nézem; Revi is ezt javasolta. :smile53:
De Ő úgy, hogy a lábad is benne van. :kapdelm:
jóhogy. 6-ossal átfúrni az egészet (így a beletört csonk se gond), aztán M5 x 60-as kapupánttal ráhúzni tiszteségesen. mellékesként mehet Vatikánba, hogy stigmája van :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Rotox írta:
2024.01.24., szer. 21:12
Azt hiszem, ezt "kissé" túlgondoltam. Amúgy találtam egy tökéletes mérnöki megoldást... :D

Ettől függetlenül stopli projekt törölve, új cipő projekt indul. De azért örülök, hogy sikerült tartalmassá tennem a délutánotokat. :kapdelm:

Ja, most nézem; Revi is ezt javasolta. :smile53:
De Ő úgy, hogy a lábad is benne van. :kapdelm:

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Ja, most nézem; Revi is pont ezt javasolta (és igen, metrikus). :smile53:
Csatolmányok
Mavic.jpg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rotox 2024.01.24., szer. 21:17-kor.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rotox írta:
2024.01.24., szer. 09:50
Közben én is keresgélek (a nagy munkahelyi hajtásban... :D): https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/mav ... lsrc=aw.ds

Itt jobban látszik (csak "Currently unavailable"): https://www.amazon.com/Mavic-Traction-S ... B009YE3FKA

Amúgy is tervezek rendelni pár dolgot a Bikeinn-ről. Csak még ki kell találnom, hogyan varázsolom ki a cipőtalp síkja alá lekopott?, letört? tőcsavarokat?. Fogóval, bármivel "ráfogni" nemigen tudok. Legrosszabb esetben balmenet befúr, belehajtott csavarral kiteker (remélem, menetes, és kompatibilis a fenti linkkel gondolkodik.gif).
szerintem az úgy működik,csak óvatosan azzal a balmenettel, jól központozva :) meg fújd meg előtte párszor,jadd ázzon a menet. bizt jól be van gyógyulva. amúgy tuti kompatiblisek,azért ebben nem hiszem,hogy nagy biznisz lenne
halfnote.hu

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Közben én is keresgélek (a nagy munkahelyi hajtásban... :D): https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/mav ... lsrc=aw.ds

Itt jobban látszik (csak "Currently unavailable"): https://www.amazon.com/Mavic-Traction-S ... B009YE3FKA

Amúgy is tervezek rendelni pár dolgot a Bikeinn-ről. Csak még ki kell találnom, hogyan varázsolom ki a cipőtalp síkja alá lekopott?, letört? tőcsavarokat?. Fogóval, bármivel "ráfogni" nemigen tudok. Legrosszabb esetben balmenet befúr, belehajtott csavarral kiteker (remélem, menetes, és kompatibilis a fenti linkkel gondolkodik.gif).

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rotox írta:
2024.01.24., szer. 08:13
Szerintetek lehet valamit kezdeni a jobbos cipőm két elveszett stoplijával (fotó csatolva, sajnos a talpat ez fogja össze, enélkül "lifeg"), vagy kuka?

Előre is kösz, ha tudtok valami okosat mondani. :smile53:
rákerestem,de lövésem sincs,hogy kell,milyen kulcsszavakkal :D az mtb shoes sole screw-re semmi ebay-n, de gugli dob ezt-azt. de nekem ez ránézésre sima metrikus menetnek tűnik, ha érdekel kókány,megpróbálhatod valami alátéttel :D ha nem, elég olcsók,hogy ne kelljen kidobni a cipőt. szeritnem sztenderd méretezésű ez is, bár ha az a cipő Mavic (sárga csík a sarkán), azok bármi aljasságra képesek :D

https://www.aliexpress.com/item/1005003347420684.html
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2024.01.23., kedd 20:03
Ez azzal jár, hogy a terhelést fokozatosan visszább kell venni menet közben, hogy a pulzust tudd tartani.
a spinn annyiból más a lendkerék és a fixihajtás miatt (ha Lacinak is fixis,örökhajtós), hogy amikor feltolod valahova a pulzust,azt lehet ott tartani, különösebb erőfeszítés nélkül (legábbis zsírégetőben igen). a fix hajtás segít,amikor fárad a láb,egyfajta lendkerékként visszahajt. régen spinneltem már,de nekem az maradt meg,viszonylag konstans pulzuson megvoltak, terhelécsökkentés nélkül. de részletkérdés, majd a műszer megmutatja :smile53:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rotox írta:
2024.01.24., szer. 08:13
Szerintetek lehet valamit kezdeni a jobbos cipőm két elveszett stoplijával (fotó csatolva, sajnos a talpat ez fogja össze, enélkül "lifeg"), vagy kuka?

itt-ott, kerestemben szoktam látni ilyen cserestoplikat gyártófüggően,bár nagy titok nem lehet benne,lehet absz kompatibilisek. ha nem megy, a haverok a gyárban CO(2)-val mindent megoldanak, vagy barnaragsztó :rolleyes:
halfnote.hu

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Csatolmányok
Mavic.jpg

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

lacee írta:
2024.01.23., kedd 19:49
asebestyen írta:
2024.01.23., kedd 19:33
lacee írta:
2024.01.23., kedd 19:17

Most a spinnen kb. 1 óra ami 30-35 km.,majd emelni akarom,de az 1 ó. is pusztító végig ülni,pulzus átlag 113 körül.Holnap lehet megint elkezdek futni,de ugye ott a pulzus az nagy lesz.Nyílván majd a szabadban próbálok többet tekerni,de az még odébb lesz.
Ok, ehhez nem kell semmi extra, ez olyan 500-600kcal lehet max, ez semmilyen extra visszapótlást nem igényel kalóriában, ha amúgy rendesen eszel nap közben. Mivel nincs olyan erőfeszítés sem, a plusz fehérje sem indokolt, de cukros recovery drink semmiképp.
Nem tudom mennyi a max pulzusod, de a 113bpm még a fat max tartomány alatt van szinte biztosan, bátran vidd feljebb 130 avg-ig, 140 fölé viszont nem menjen sose.
A futás - pont a magasabb pulzus miatt - nem igazán jó fogyáshoz. Inkább tempós séta, olyan 6 km/h minél hosszabban.
Köszi!
Azt nem is bánom erre sem kell költeni,a séta az megy heti pár alkalommal,most a tekerés vége felé 120-130 között volt a pulzus,az átlag amit meg írtam,de nem akartam föntebb menni egyelőre,majd emelem akkor,gondolom,hogy az átlagpulzus legyen 130-140?
Kinti tekerésnél több szokott lenni.
Nem tudom, hogy mit tartasz.
1. Ha a terhelés állandó, akkor a pulzus fog változni. Így átlag 125-130 közötti, max 140-es pulzust adó terhelés lehet a jó kb. Az elején még eléggé elmászik az idővel.
2. A pulzust nézed és ahhoz igazítod a terhelést. Ilyenkor 5-6 perc alatt fokozatosan érdemes elérni a 125-130-as pulzust és azt tartani. Ez azzal jár, hogy a terhelést fokozatosan visszább kell venni menet közben, hogy a pulzust tudd tartani.

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1160

Hozzászólás Szerző: lacee »

asebestyen írta:
2024.01.23., kedd 19:33
lacee írta:
asebestyen írta:
2024.01.23., kedd 19:08
Mennyit tekersz időtartamra?
Most a spinnen kb. 1 óra ami 30-35 km.,majd emelni akarom,de az 1 ó. is pusztító végig ülni,pulzus átlag 113 körül.Holnap lehet megint elkezdek futni,de ugye ott a pulzus az nagy lesz.Nyílván majd a szabadban próbálok többet tekerni,de az még odébb lesz.
Ok, ehhez nem kell semmi extra, ez olyan 500-600kcal lehet max, ez semmilyen extra visszapótlást nem igényel kalóriában, ha amúgy rendesen eszel nap közben. Mivel nincs olyan erőfeszítés sem, a plusz fehérje sem indokolt, de cukros recovery drink semmiképp.
Nem tudom mennyi a max pulzusod, de a 113bpm még a fat max tartomány alatt van szinte biztosan, bátran vidd feljebb 130 avg-ig, 140 fölé viszont nem menjen sose.
A futás - pont a magasabb pulzus miatt - nem igazán jó fogyáshoz. Inkább tempós séta, olyan 6 km/h minél hosszabban.
Köszi!
Azt nem is bánom erre sem kell költeni,a séta az megy heti pár alkalommal,most a tekerés vége felé 120-130 között volt a pulzus,az átlag amit meg írtam,de nem akartam föntebb menni egyelőre,majd emelem akkor,gondolom,hogy az átlagpulzus legyen 130-140?
Kinti tekerésnél több szokott lenni.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

lacee írta:
asebestyen írta:

lacee
Beköltözött
Beköltözött

asebestyen írta:
lacee írta:
2024.01.23., kedd 19:05
Akkor fogalmaznék úgy,hogy laza zsírégetős,hájvesztés gyanánt mit ajánlasz edzés után,ez általában du. van.Próbálok odafigyelni most a kajára,enni szeretek,tavaly a péksütire kaptam rá,nem napi szinten,de leraktam,az esti evészettel csesztem el az egészet,mondjuk sokat nem híztam,most ezt is befejeztem….

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

lacee írta:
2024.01.23., kedd 19:05
Akkor fogalmaznék úgy,hogy laza zsírégetős,hájvesztés gyanánt mit ajánlasz edzés után,ez általában du. van.Próbálok odafigyelni most a kajára,enni szeretek,tavaly a péksütire kaptam rá,nem napi szinten,de leraktam,az esti evészettel csesztem el az egészet,mondjuk sokat nem híztam,most ezt is befejeztem….

lacee
Beköltözött
Beköltözött

asebestyen írta:
2024.01.23., kedd 18:42
lacee írta:
2024.01.23., kedd 16:03
Semmi tudományos megfontolásból,edzés után használnám…így mást hátha nem ennék du.
Elég a tudatosan, nem kell tudományosan, azaz nem kell Neked tudományokban otthon lenned, elég felhasználni azt. :)

Igazából úgy általánosságban az a helyzet, hogy amelyiknek tetszik az íze. :)

Egy jó recovery drink nagyon jó egy intenzív, kemény edzés után, minden más esetben tök mindegy, csak olyan kalória lesz, mint bármi más, amiben van cukor is. Pl egy laza zsírégetős kis intenzitású tréning utánra fölösleges és van jobb tápanyag, de bajod akkor se lesz tőle persze. Kivéve ha mondjuk a gyomrod nem szereti a maltodextrint vagy épp a szukralózt. :rolleyes:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

lacee írta:
2024.01.23., kedd 16:03
Semmi tudományos megfontolásból,edzés után használnám…így mást hátha nem ennék du.
Elég a tudatosan, nem kell tudományosan, azaz nem kell Neked tudományokban otthon lenned, elég felhasználni azt. :)

Igazából úgy általánosságban az a helyzet, hogy amelyiknek tetszik az íze. :)

Egy jó recovery drink nagyon jó egy intenzív, kemény edzés után, minden más esetben tök mindegy, csak olyan kalória lesz, mint bármi más, amiben van cukor is. Pl egy laza zsírégetős kis intenzitású tréning utánra fölösleges és van jobb tápanyag, de bajod akkor se lesz tőle persze. Kivéve ha mondjuk a gyomrod nem szereti a maltodextrint vagy épp a szukralózt. :rolleyes:

lacee
Beköltözött
Beköltözött

revox írta:
2024.01.23., kedd 16:02
lacee írta:
2024.01.23., kedd 15:28
Ajánljatok már valami jó fehérjeport,a jó ár az előny :D
reszelt csirkemell. 1kg 1600Ft :D (csak le kell reszelned :kapdelm: )
amúgy szerintem kb mind azonos árban van. régen a Scitechnél volt kedvezmény,ha bemontad,hogy dksi-s vagy (nem kérnek liszenszt :) ), de már nem adnak. de sokszor akcióznak. 2fékilós árán adnak 3at. én azzal elvagyok sokáig
Revi,nem akarok reszelni,sem főzni,meg már unom is… :D

lacee
Beköltözött
Beköltözött

asebestyen írta:
2024.01.23., kedd 15:55
AAttila írta:
2024.01.23., kedd 15:49
asebestyen írta:
2024.01.23., kedd 15:44

Ez nem fehérjepor. :ohnoohnoohno: :smile53:
Tudom. Azért is fotóztam az összetevőket. "Csak" fehérjét nem fogyaszt nálunk senki.
Kérdezzük meg Lacee-t, mi okból szeretné fogyasztani, mikor és milyen napi tápanyagbevitel mellett? :napsut:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

lacee írta:
2024.01.23., kedd 15:28
Ajánljatok már valami jó fehérjeport,a jó ár az előny :D
reszelt csirkemell. 1kg 1600Ft :D (csak le kell reszelned :kapdelm: )
amúgy szerintem kb mind azonos árban van. régen a Scitechnél volt kedvezmény,ha bemontad,hogy dksi-s vagy (nem kérnek liszenszt :) ), de már nem adnak. de sokszor akcióznak. 2fékilós árán adnak 3at. én azzal elvagyok sokáig
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

AAttila írta:
2024.01.23., kedd 15:49
asebestyen írta:
2024.01.23., kedd 15:44
AAttila írta:
2024.01.23., kedd 15:36

Mi a csapatnál ezt fogyasztjuk:

20240123_153359.jpg20240123_153344.jpg
Ez nem fehérjepor. :ohnoohnoohno: :smile53:
Tudom. Azért is fotóztam az összetevőket. "Csak" fehérjét nem fogyaszt nálunk senki.
Kérdezzük meg Lacee-t, mi okból szeretné fogyasztani, mikor és milyen napi tápanyagbevitel mellett? :napsut:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2024.01.23., kedd 15:21
pärt írta:
2024.01.23., kedd 15:18
AAttila írta:
2024.01.23., kedd 14:46

Neked mi van? 53/39? Nekem az volt a Bianchi-n, de a Deda-t már kompakttal építettük.
Igen. Nálad lenne is értelme, úgyis ennél fogsz majd kikötni, én meg csak úgy beleragadtam. Bár a lajhár csapásszámomhoz illik is, sohasem voltam egy pörgetős fajta.
De úgy emlékszem, a Deda-don szubkompakt van (52/36). Az már minimális különbség csak.
Sajnos 50/34 Legalább 52/36 kellene. És a 170 hajtókar is cserélném 172,5-re.
170-t én hajtok,meg az axxony. lehet, nekem is testhezállóbb lenne a 167,5, de a 70es még belefér és nagyobb az erőkar :D

egyébként régebben a kompakt az határozottan az 50-es volt, 11-25 sorrral, legóvatosabb esetben, Zoncolanra ment a proTour 11-28al és kompakttal. ezt a szubkontakt kifejezést még nem is hallottam, de az osztókör elmeséli,hogy ez lekerült a bcd110 hobbi kategóriába. régen az 52/39 is 130bcd volt,ma már csak az 53asok készülnek a deli vitézeknek. (ja,ez már pärt-nak ment :D )
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5222

Hozzászólás Szerző: pärt »

Rotox írta:
2024.01.23., kedd 15:46

Nekem mondjuk az 52-13 (és 42-21 :smile51:), az 52-11 már a "Kossuth bicska" korszak "vívmánya" (nem mintha szükségem volna rá :D).
Nekem 12-21 sorom volt az 52/42 hajtóműhöz. Én sem tudom, hogy mentem fel a Kékesre ezekkel, bár nagy segítség volt, hogy nem volt más.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”