Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5308

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: pärt »

AAttila írta:
2024.01.28., vas. 18:19
Na meg amit lebringáztam,azt vissza is töltöttem ;peace;
Vinkler Úr megtanított tésztát készíteni. :smile53:
Viszont (eddig is sokszor volt) a gyerekek kérik állandóan. Tagliatelle a bevált forma, nálunk mindenhez jó 31_1_21.gif és az én személyes kedvencem: eperlekvárral elkeverem a tésztát, majd megszórom(alaposan) daráltdióval. Na ez,visszatölt :fekverohog:
Olasz haveroknak ezt ne nagyon meséld, mert máglyára küldenek! :D

On.
Vége a jó világnak, tavasszal, a Tisza-tónál fékkar beforgatás ellenőrzést tartunk! ;)
https://bikemag.hu/magazin/veget-ert-a- ... arok-kora/

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3641

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Lacee,jól láttam a hírdetést? Az a speci, a Te bicód?
Csak mert az ár nagyon rendben van,sőt....lnkább mondanám kevésnek,annak fényében, hogy a leírás szerint mit adsz hozzá. Általában pedál nélkül adjuk a bicókat, de itt fel van tüntetve a Look karbon pedál is. Valamint a Garmin Varia radar+ Garmin edge Explorer navigáció, meg első lámpa....Szóval ilyeneket nem szoktunk adni, only a bringa. Ha ezek nem kellenek már,akkor plusz pénzért. ;)

Tudom,minden annyit ér,amennyit végül adnak érte, de először biztosan ezek nélkül hirdetném a gépet. Egy speci a Super Record szettel nem rossz ajánlat. ;)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9828

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

AAttila írta:
2024.01.28., vas. 18:19
Viszont (eddig is sokszor volt) a gyerekek kérik állandóan. Tagliatelle a bevált forma, nálunk mindenhez jó 31_1_21.gif és az én személyes kedvencem: eperlekvárral elkeverem a tésztát, majd megszórom(alaposan) daráltdióval. Na ez,visszatölt :fekverohog:
Én kérek elnézést.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Én inkább kint gurultam. 11 körül szerettem volna indulni, de sajna csak délután lett belőle. Így nem is mentem csak 3 órát. sad.gif
Ja. Elromlott a hr pántom. Vihetem a Navigate-hez. Hátha....

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4600
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

viszont én ma Pärttal tekertem :D fotó nem fogja adni, de videó vicces kenne., de egyszer mellémgueprult egy coli csávó, tökéletes pärti testtartással és pedálütemmel. még elmosolyodtam. aztán annyira megtetszett a dolog, hogy végigtekertem vele a két kört, de nem tudom. ki altatott. kit, mert én direkt lassan mentem, csávó meg úgy tett, mint aki nem is tud gyorsabban. aztán néha kicsit elment stéherbe. de gyorsan elértem. néha én ugrottam meg, aztán felért lassan. de ez jó lehetett,én azt hittem neki ez már sok és valsz Ő is ugyanezt fordítva, mert megnéztem a wattopiás PR-eket és hasonlókat megyünk, ahol van metszet a pályán :D mindenestre a maitól jóval gyorsabban :D
5zj_MbFNN1cWn-lygPbi6rGhA5Kht6jvTDwfuxdJfPU-2048x1152.jpg
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5308

Hozzászólás Szerző: pärt »

asebestyen írta:
2024.01.27., szomb. 17:59
No, pont 1 hete, hogy részlegesen elszakadt a jobb lábszáramban a gázlóizom. :rolleyes:
Valaki félthette tőlem a HiFiBZK Mátra kupát vagy Jonasék csinálták össze magukat a Vismánál ahogy meglátták Stravan a bődületes számaim. :smile29: ;peace;
Minden esetre rám küldte/ték a nyugdíjas szabotőröket, akik sikerrel jártak. Persze az még kevés lett volna, kellett hozzá az én hülyeségem is, hogy nem hagytam abba, hanem még 4km-t futottam úgy, mert 12km-t írtam ki magamnak és az nem fordulhat elő, hogy előbb megálljak. Hát 11.89-nél megálltam, mert nem tudtam tovább menni, akkor úgy beleszúrt (ott szakadt el még jobban). Persze nem pihentettem utána se. gondolkodik.gif
Hát most fogom pihentetni, mert bár rengeteget javult, de a jó az nem ilyen.
Nehezemre esik, de be kell lássam, lesérültem. :smile30: :smile51: Rehabilitálnom kell magam. Szerencsére a bicaj elég jó ehhez, mert ott nem igazán terhelődik a gázlóizom, ha nem kiállva sprintel az ember, de még várok 1 hetet szerintem azzal is. (titokban tekertem 2x a héten 1-1 lazát. :D )
Tanulság, ne fussatok a semmiből veszélyes körülmények között 10+ km-t. :D

Jó egészséget, jó sportolást! :smile32: :smile53:
Ő volt az? Mert akkor jócskán benézted a külsőségek alapján. 31_1_21.gif
chen1.jpeg
Egyébként ami örömet nem ad meg 8km futás, azt már kár hajszolni további 4-en át.;) Legalábbis a Mátra kupához bőven elég lesz 8-akat futnod ( hacsak Revi a titokban lenyomott 20-asokkal nem veszélyezteti :D).

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Ákos,mielőbb cseréld le az edződ,mert még a végén csapágyasra hajt,pedig nem is akarsz versenyeken indulni! 31_1_21.gif Ennél még Szilárd is puhányabb volt :fekverohog:

Jobbulást és ne siettesd! De úgy is tudod ezeket :smile53:
Akkor holnap ne is menjek? 31_1_21.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9828

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

tonee73 írta:
2024.01.27., szomb. 19:32
asebestyen írta:
No, pont 1 hete, hogy részlegesen elszakadt a jobb lábszáramban a gázlóizom. :rolleyes:
Na bakker, vigyázz magadra és minél hamarabbi jobbulást. :yingyang:
Én mondtam neki, h ne b@szakodjon a helyi nyuggerekkel! ;peace;
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6575

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

asebestyen írta:
Na bakker, vigyázz magadra és minél hamarabbi jobbulást. :yingyang:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8024

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Tök más...

Szalon, nagyon zsivány lett a gép! :smile32: :smile53:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

lacee
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1178

Hozzászólás Szerző: lacee »

asebestyen írta:
Valaki félthette tőlem a HiFiBZK Mátra kupát vagy Jonasék csinálták össze magukat a Vismánál ahogy meglátták Stravan a bődületes számaim. :smile29: ;peace;
Minden esetre rám küldte/ték a nyugdíjas szabotőröket, akik sikerrel jártak. Persze az még kevés lett volna, kellett hozzá az én hülyeségem is, hogy nem hagytam abba, hanem még 4km-t futottam úgy, mert 12km-t írtam ki magamnak és az nem fordulhat elő, hogy előbb megálljak. Hát 11.89-nél megálltam, mert nem tudtam tovább menni, akkor úgy beleszúrt (ott szakadt el még jobban). Persze nem pihentettem utána se. gondolkodik.gif
Nehezemre esik, de be kell lássam, lesérültem. :smile30: :smile51: Rehabilitálnom kell magam. Szerencsére a bicaj elég jó ehhez, mert ott nem igazán terhelődik a gázlóizom, ha nem kiállva sprintel az ember, de még várok 1 hetet szerintem azzal is. (titokban tekertem 2x a héten 1-1 lazát. :D )

Jobbulást,a kevesebb néha több,na meg nem is vagy már olyan fiatal,ez csak egyre nehezebb lesz. :P
Nekem a derekam szokot baxakodni jobb oldalt általában,de ez van.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rotox írta:
2024.01.26., pén. 07:40
Az új Speci cipőm manualjából: "... These shoes have not been designed for ... agressive riding ... or any other similar activities. ..." :kapdelm:

Yesss, ez való nekem! ;peace;
nyugger :D ;peace;
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1387

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Az új Speci cipőm manualjából: "... These shoes have not been designed for ... agressive riding ... or any other similar activities. ..." :kapdelm:

Yesss, ez való nekem! ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2024.01.24., szer. 21:16
Rotox írta:
2024.01.24., szer. 21:12
Azt hiszem, ezt "kissé" túlgondoltam. Amúgy találtam egy tökéletes mérnöki megoldást... :D

Ettől függetlenül stopli projekt törölve, új cipő projekt indul. De azért örülök, hogy sikerült tartalmassá tennem a délutánotokat. :kapdelm:

Ja, most nézem; Revi is ezt javasolta. :smile53:
De Ő úgy, hogy a lábad is benne van. :kapdelm:
jóhogy. 6-ossal átfúrni az egészet (így a beletört csonk se gond), aztán M5 x 60-as kapupánttal ráhúzni tiszteségesen. mellékesként mehet Vatikánba, hogy stigmája van :D
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Rotox írta:
2024.01.24., szer. 21:12
Azt hiszem, ezt "kissé" túlgondoltam. Amúgy találtam egy tökéletes mérnöki megoldást... :D

Ettől függetlenül stopli projekt törölve, új cipő projekt indul. De azért örülök, hogy sikerült tartalmassá tennem a délutánotokat. :kapdelm:

Ja, most nézem; Revi is ezt javasolta. :smile53:
De Ő úgy, hogy a lábad is benne van. :kapdelm:

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Ja, most nézem; Revi is pont ezt javasolta (és igen, metrikus). :smile53:
Csatolmányok
Mavic.jpg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rotox 2024.01.24., szer. 21:17-kor.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rotox írta:
2024.01.24., szer. 09:50
Közben én is keresgélek (a nagy munkahelyi hajtásban... :D): https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/mav ... lsrc=aw.ds

Itt jobban látszik (csak "Currently unavailable"): https://www.amazon.com/Mavic-Traction-S ... B009YE3FKA

Amúgy is tervezek rendelni pár dolgot a Bikeinn-ről. Csak még ki kell találnom, hogyan varázsolom ki a cipőtalp síkja alá lekopott?, letört? tőcsavarokat?. Fogóval, bármivel "ráfogni" nemigen tudok. Legrosszabb esetben balmenet befúr, belehajtott csavarral kiteker (remélem, menetes, és kompatibilis a fenti linkkel gondolkodik.gif).
szerintem az úgy működik,csak óvatosan azzal a balmenettel, jól központozva :) meg fújd meg előtte párszor,jadd ázzon a menet. bizt jól be van gyógyulva. amúgy tuti kompatiblisek,azért ebben nem hiszem,hogy nagy biznisz lenne
halfnote.hu

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Közben én is keresgélek (a nagy munkahelyi hajtásban... :D): https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/mav ... lsrc=aw.ds

Itt jobban látszik (csak "Currently unavailable"): https://www.amazon.com/Mavic-Traction-S ... B009YE3FKA

Amúgy is tervezek rendelni pár dolgot a Bikeinn-ről. Csak még ki kell találnom, hogyan varázsolom ki a cipőtalp síkja alá lekopott?, letört? tőcsavarokat?. Fogóval, bármivel "ráfogni" nemigen tudok. Legrosszabb esetben balmenet befúr, belehajtott csavarral kiteker (remélem, menetes, és kompatibilis a fenti linkkel gondolkodik.gif).

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rotox írta:
2024.01.24., szer. 08:13
Szerintetek lehet valamit kezdeni a jobbos cipőm két elveszett stoplijával (fotó csatolva, sajnos a talpat ez fogja össze, enélkül "lifeg"), vagy kuka?

Előre is kösz, ha tudtok valami okosat mondani. :smile53:
rákerestem,de lövésem sincs,hogy kell,milyen kulcsszavakkal :D az mtb shoes sole screw-re semmi ebay-n, de gugli dob ezt-azt. de nekem ez ránézésre sima metrikus menetnek tűnik, ha érdekel kókány,megpróbálhatod valami alátéttel :D ha nem, elég olcsók,hogy ne kelljen kidobni a cipőt. szeritnem sztenderd méretezésű ez is, bár ha az a cipő Mavic (sárga csík a sarkán), azok bármi aljasságra képesek :D

https://www.aliexpress.com/item/1005003347420684.html
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2024.01.23., kedd 20:03
Ez azzal jár, hogy a terhelést fokozatosan visszább kell venni menet közben, hogy a pulzust tudd tartani.
a spinn annyiból más a lendkerék és a fixihajtás miatt (ha Lacinak is fixis,örökhajtós), hogy amikor feltolod valahova a pulzust,azt lehet ott tartani, különösebb erőfeszítés nélkül (legábbis zsírégetőben igen). a fix hajtás segít,amikor fárad a láb,egyfajta lendkerékként visszahajt. régen spinneltem már,de nekem az maradt meg,viszonylag konstans pulzuson megvoltak, terhelécsökkentés nélkül. de részletkérdés, majd a műszer megmutatja :smile53:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rotox írta:
2024.01.24., szer. 08:13
Szerintetek lehet valamit kezdeni a jobbos cipőm két elveszett stoplijával (fotó csatolva, sajnos a talpat ez fogja össze, enélkül "lifeg"), vagy kuka?

itt-ott, kerestemben szoktam látni ilyen cserestoplikat gyártófüggően,bár nagy titok nem lehet benne,lehet absz kompatibilisek. ha nem megy, a haverok a gyárban CO(2)-val mindent megoldanak, vagy barnaragsztó :rolleyes:
halfnote.hu

Rotox
Beköltözött
Beköltözött

Csatolmányok
Mavic.jpg

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

lacee írta:
2024.01.23., kedd 19:49
asebestyen írta:
2024.01.23., kedd 19:33
lacee írta:
2024.01.23., kedd 19:17

Most a spinnen kb. 1 óra ami 30-35 km.,majd emelni akarom,de az 1 ó. is pusztító végig ülni,pulzus átlag 113 körül.Holnap lehet megint elkezdek futni,de ugye ott a pulzus az nagy lesz.Nyílván majd a szabadban próbálok többet tekerni,de az még odébb lesz.
Ok, ehhez nem kell semmi extra, ez olyan 500-600kcal lehet max, ez semmilyen extra visszapótlást nem igényel kalóriában, ha amúgy rendesen eszel nap közben. Mivel nincs olyan erőfeszítés sem, a plusz fehérje sem indokolt, de cukros recovery drink semmiképp.
Nem tudom mennyi a max pulzusod, de a 113bpm még a fat max tartomány alatt van szinte biztosan, bátran vidd feljebb 130 avg-ig, 140 fölé viszont nem menjen sose.
A futás - pont a magasabb pulzus miatt - nem igazán jó fogyáshoz. Inkább tempós séta, olyan 6 km/h minél hosszabban.
Köszi!
Azt nem is bánom erre sem kell költeni,a séta az megy heti pár alkalommal,most a tekerés vége felé 120-130 között volt a pulzus,az átlag amit meg írtam,de nem akartam föntebb menni egyelőre,majd emelem akkor,gondolom,hogy az átlagpulzus legyen 130-140?
Kinti tekerésnél több szokott lenni.
Nem tudom, hogy mit tartasz.
1. Ha a terhelés állandó, akkor a pulzus fog változni. Így átlag 125-130 közötti, max 140-es pulzust adó terhelés lehet a jó kb. Az elején még eléggé elmászik az idővel.
2. A pulzust nézed és ahhoz igazítod a terhelést. Ilyenkor 5-6 perc alatt fokozatosan érdemes elérni a 125-130-as pulzust és azt tartani. Ez azzal jár, hogy a terhelést fokozatosan visszább kell venni menet közben, hogy a pulzust tudd tartani.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”