Vehetnénk egy konkrét példát ?
Ha csak az egyik végén van bekötve az árnyékolás az RCA kábel-en, akkor a phono és a dac felöli végén kell legyen bekötve , vagy az integrált csöves felöli végén ?
Vehetnénk egy konkrét példát ?
Árnyékolások bekötésének van még két szempontja.meridián írta: ↑2024.01.05., pén. 12:43A szimetrikuskábelnek 3 fajta bekötése ismert: Van Den Hul a forrásponton beköti az árnyékolást (ez a legelterjedtebb) Japánban a másik 2 fajta bekötést használják: 1 A fogadó odalon van az árnyékolás bekötve(pl.DAC,erősítő...stb) 2 A forrásponton és a fogadó oldalon is bevan kötve.akvapark írta: ↑2024.01.05., pén. 10:50Szerintem Te kevered a "kvázi szimmetrikus" RCA bekötéssel.
Ott van meleg - hideg és árnyékolás, ami az egyik oldalon nincs bekötve.
Hogy melyiken azon nincs egységes gyakorlat. A legtöbben a forrásoldalon NEM kötik be, de tudtommal az AN a fogadó oldalon NEM köti.![]()

Rock60 írta: ↑2024.01.05., pén. 13:12Igen, ez volt az eredeti kérdésem, itt használtam - ezek szerint rosszul - az árnyékolás kifejezést de ezen Ő túllépve a kérdésemre válaszolt.asebestyen írta: ↑2024.01.05., pén. 12:19
Mit válaszolt meg? Azt, hogy nem okoz zavart, hogy duplázod a "hideg" szálat az ellenálláskülönbség ellenére.

Igen, ez volt az eredeti kérdésem, itt használtam - ezek szerint rosszul - az árnyékolás kifejezést de ezen Ő túllépve a kérdésemre válaszolt.asebestyen írta: ↑2024.01.05., pén. 12:19
Mit válaszolt meg? Azt, hogy nem okoz zavart, hogy duplázod a "hideg" szálat az ellenálláskülönbség ellenére.
A szimetrikuskábelnek 3 fajta bekötése ismert: Van Den Hul a forrásponton beköti az árnyékolást (ez a legelterjedtebb) Japánban a másik 2 fajta bekötést használják: 1 A fogadó odalon van az árnyékolás bekötve(pl.DAC,erősítő...stb) 2 A forrásponton és a fogadó oldalon is bevan kötve.akvapark írta: ↑2024.01.05., pén. 10:50Szerintem Te kevered a "kvázi szimmetrikus" RCA bekötéssel.
Ott van meleg - hideg és árnyékolás, ami az egyik oldalon nincs bekötve.
Hogy melyiken azon nincs egységes gyakorlat. A legtöbben a forrásoldalon NEM kötik be, de tudtommal az AN a fogadó oldalon NEM köti.![]()

Az én olvasatomban csak annyi, hogy alapesetben mindkét alkalmazásban elég lenne két - két vezető.asebestyen írta: ↑2024.01.05., pén. 10:33
Mi köze a DC kábelnek a jelkábelhez? A hármas fonásnak semmi köze az árnyékoláshoz. Hogy mennyit is árnyékol vagy sem, könnyen kipróbálhatod magad is. Hogy a felépítés miatt van némi zajelnyomása, az oké.

Szerintem Te kevered a "kvázi szimmetrikus" RCA bekötéssel.

Mi köze a DC kábelnek a jelkábelhez? A hármas fonásnak semmi köze az árnyékoláshoz. Hogy mennyit is árnyékol vagy sem, könnyen kipróbálhatod magad is. Hogy a felépítés miatt van némi zajelnyomása, az oké.
Süti a DC kábeleit is így készítí, illetve nekem is ennek megfelelő tanácsot adott.

Milyen árnyékolás?Rock60 írta: ↑2024.01.05., pén. 09:29Úgy értettem, hogy a két hideg ér EGYIKÉNEK nem bekötni az egyik végét. Így a hideg és meleg vezetők összkeresztmetszete egyforma maradna, az árnyékolásban mégis a három összefont kábel hatása érvényesülne - gondolom.
De, az csak egy kósza ötlet volt, anélkűl, hogy bármennyire is értenék a kábelvarázsláshoz...
Visszaolvasva valóban félreérthető volt a kérdésem.

Ezek 0.6mm átmérőjű, azaz 0.283mm2 keresztmetszetű vezetékszálak. Azaz 22 és 23awg közt van félúton 1szál.

A keresztmetszetekről szabad tudni valamit?

Itt:Voyager írta: ↑2024.01.04., csüt. 18:40Igen, a dugót ismerem.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy mit fogsz hallani, mert nálam eddig az ezüst vezetők nem remekeltek. Persze ez önmagában semmit sem jelent, mert minden anyag más, és nagyon fontos a tisztasága, illetve baromira nem mindegy, hogy mivel ötvözték és milyen célra készült a huzal. Például az S925 nem igazán jó ilyenre, pedig 100% ezüstként árulják azt is. Bár gondolom ezzel tisztában vagy és ha esetleg nem titok, akkor megosztod az alapanyag minőségét?

Ezt hogy érted? Mert ha 2 ér a hideg és nem köti be bármelyik végén, akkor nincs signal.

Igen, a dugót ismerem.

Az nem okoz zavart. Koax kábeleknél sem okoz.

2hideg, 1meleg. Mindket oldalon minden bekötve, mivel azonos mindegyik vezető.

A dugón bevonat, a vezeték 100% ezüst.