Amit Aszpirin írt azt fizikailag szinte lehetetlen megvalósítani, én megpróbáltam amennyire csak lehet megközelíteni.Rock60 írta: ↑2023.10.27., pén. 20:19Nem vagyok különösen járatos a digitális világban, de miért nincsen értelme ?Aszpirin írta: ↑2023.10.27., pén. 19:31
Ilyen "jobb a CD mint a streming" megállapításoknak nincs semmi értelme mindeddig, amig nem PONTOSAN ugyanaz a lejátszólánc a bitektől a megszólaló hangig - márpedig ez a dolog jellegáből adódóan nem lehet pontosan uganaz, ezért egyszerűen csak nincs semmi értelme.
/ Tételezzük fel, hogy van akit érdekel./
Mondjuk adott egy CD játszó, egy DAC, egy erősítő, két hangsugárzó.
Ha a DAC előtt kicseréljük a CD játszót bármire, akkor megtudjuk, hogy a CD játszónak, vagy a bárminek jobb - e a hangja, nem ?
Miért nincsen ennek értelme ?
Tehát amit Te írsz Rock60, az nálam kivitelezhető. Ugyan azon a dacon meg lehet hallgatni cd-t egy rendesen futóműnek tuningolt Philips CD304 en (azért ezen mert rengeteg futómű teszt után ez tűnt a legjobbnak - CDM0 mechanikával, pedig sokáig Lurne Mephistoról ábrándoztam), és meg lehet hallgatni ugyan azt streamről (tidal, qobuz, file). Szerintem csak annyival marad el a stream amennyit még lehetne rajta húzni jobb/drágább alkatrészekkel, de így is többszörösébe kerül mint a cd futómű, mivel ugye kell modem, annak táp, audio pc, usb-spdif konverter, és drótok. Cserébe a muzsika korlátlan és viszonylag olcsó. A másikhoz meg cd-lemezeket kell venni. (mégis ez utóbbit teszem mert van egy demo TJ CD100 am, ami mindent visz)