Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 682
- Kapcsolat:
Re: Sztereó erősitők
Nincs valakinek egy komojabb Accuphase-e? Úgy tudom annak a teljesítmény mutatója impedanciával mér
Csak hogy helyrerakjuk a wattokat
Csak hogy helyrerakjuk a wattokat
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Az a sejtésem,hogy 15 torz watt elég mindenre..Alex_Aston írta: ↑2023.09.10., vas. 07:42Nekem Contour 20-asom van. Jellemzően kb. 2-3W amin hallgatom. 2x15W hangerő már-már házibuli szint, vagy igen gangis zenehallgatás.KLajos írta: ↑2023.09.10., vas. 06:43
Nem nagyon tudom, mi jelentősége lenne, mennyire lenne hall(gat)ható A-osztályúként, mert egy elég érzéketlen Contour S1.4-et kéne megzargatnia. Annak meg 15 watt ...
A szomszédtűrő szobahangerő ennél több wattot jelenthet. Gondolom. Vagy ezt tudom valahogy mérni?
Az S1.4 érzékenysége mindössze 85 dB 2.83V/1m-nél.
2x15W gyakorlatilag mindenre elegendő teljesítmény. Persze nyilván van olyan helyzet, vagy ízlés, amikor több is elkél![]()
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
-
KLajos
- Nincs visszaút

- Értékelés: 94
[/quote]
Nekem Contour 20-asom van. Jellemzően kb. 2-3W amin hallgatom. 2x15W hangerő már-már házibuli szint, vagy igen gangis zenehallgatás.
2x15W gyakorlatilag mindenre elegendő teljesítmény. Persze nyilván van olyan helyzet, vagy ízlés, amikor több is elkél
[/quote]
Készséggel elhiszem, bár semmiféle módon nem mértem, és nem tudom, hogy lehet(ne) mérni az akutális kimenő teljesítményt. :-)
Annyit tudok, hogy a 2 x 80 wattos (ami ugye elvileg sokszor több, mint az általad jelzett kimenő teljesítmény) Denon után megváltás volt a NAD 2200-as többlet ereje (és sokkal nagyobb tápja?) a maga 2 x 200 wattjával 4 ohmon.
Na, ehelyett szemlélődök a most elérhetővé Luxman között, mert integráltként mindazt adná, ami kell - mondom, főleg LP hallgatás, MC-vel.
Nekem Contour 20-asom van. Jellemzően kb. 2-3W amin hallgatom. 2x15W hangerő már-már házibuli szint, vagy igen gangis zenehallgatás.
2x15W gyakorlatilag mindenre elegendő teljesítmény. Persze nyilván van olyan helyzet, vagy ízlés, amikor több is elkél
[/quote]
Készséggel elhiszem, bár semmiféle módon nem mértem, és nem tudom, hogy lehet(ne) mérni az akutális kimenő teljesítményt. :-)
Annyit tudok, hogy a 2 x 80 wattos (ami ugye elvileg sokszor több, mint az általad jelzett kimenő teljesítmény) Denon után megváltás volt a NAD 2200-as többlet ereje (és sokkal nagyobb tápja?) a maga 2 x 200 wattjával 4 ohmon.
Na, ehelyett szemlélődök a most elérhetővé Luxman között, mert integráltként mindazt adná, ami kell - mondom, főleg LP hallgatás, MC-vel.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3911
Nekem Contour 20-asom van. Jellemzően kb. 2-3W amin hallgatom. 2x15W hangerő már-már házibuli szint, vagy igen gangis zenehallgatás.KLajos írta: ↑2023.09.10., vas. 06:43
Nem nagyon tudom, mi jelentősége lenne, mennyire lenne hall(gat)ható A-osztályúként, mert egy elég érzéketlen Contour S1.4-et kéne megzargatnia. Annak meg 15 watt ...
A szomszédtűrő szobahangerő ennél több wattot jelenthet. Gondolom. Vagy ezt tudom valahogy mérni?
Csak a Marantz! :-D
-
KLajos
- Nincs visszaút

[/quote]
Na emmán döfi
530-as 15W-ig A class, afölött 130-ig AB ha bömbölde kell
Belső képek legyenek, volt-e benne turifuri
Az 510: 8W A class utánna AB
Szerintem 530
[/quote]
Na emmán döfi
Szerintem 530
[/quote]
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Na emmán döfi
Szerintem 530
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
-
KLajos
- Nincs visszaút

Nagyon más.
Elérhetően képbe került nálam a Luxman L-510 / L-525 / L-530 széria.
Leginkább egy kedvező tapasztalat után (Luxman C-02-t használtam jó darabig, annak is leginkább a phonóját) mozdulnék rá valamelyikre. A C-02 sajnos csak kölcsönben járt nálam - igaz, évekig -, de egy hozzá illő M-02-vel már irgalmatlan (nem túl pénztárcabarát) áron kelletik magukat.
Ezért morfondírozok a fenti integráltak valamelyikén. A leírások szerint jó phonójuk van többféle beállítási lehetőséggel - ez a hangszedők (MC) miatt fontos. A többi átlag bemenet nem lényeges.
Valakinek tapasztalata, észrevétele, javaslata? A három közül melyik a leginkább érdemes?
Köszönöm.
Elérhetően képbe került nálam a Luxman L-510 / L-525 / L-530 széria.
Leginkább egy kedvező tapasztalat után (Luxman C-02-t használtam jó darabig, annak is leginkább a phonóját) mozdulnék rá valamelyikre. A C-02 sajnos csak kölcsönben járt nálam - igaz, évekig -, de egy hozzá illő M-02-vel már irgalmatlan (nem túl pénztárcabarát) áron kelletik magukat.
Ezért morfondírozok a fenti integráltak valamelyikén. A leírások szerint jó phonójuk van többféle beállítási lehetőséggel - ez a hangszedők (MC) miatt fontos. A többi átlag bemenet nem lényeges.
Valakinek tapasztalata, észrevétele, javaslata? A három közül melyik a leginkább érdemes?
Köszönöm.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2783
tamagaba írta: ↑2023.09.08., pén. 17:03És utánna hogy fogok zenét hallgatni?dixie-chicken írta: ↑2023.09.08., pén. 14:43igen,leszakitja a fejedet ha meghallgatsz egy Steely Dan "Two against nature",vagy Anouar Brahem "Thimar" féle felvételt,normál szobahangerőn...![]()
akkor tényleg jó vétel, ülök majd a fotelben és csendes minden
![]()
...sok ember előitéletek alapján közelit a pro cucc felé,legyen az DAC,amplifikáció,hangszoró,kábelezés...nem kéne Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
És utánna hogy fogok zenét hallgatni?dixie-chicken írta: ↑2023.09.08., pén. 14:43igen,leszakitja a fejedet ha meghallgatsz egy Steely Dan "Two against nature",vagy Anouar Brahem "Thimar" féle felvételt,normál szobahangerőn...![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3911
Kinek, mi a macera, és kinek mi a kárpótlás, no meg mihez képest...?
Csak a Marantz! :-D
Akkor a kérdés az, kárpótol-e a kapott hang a maceráért?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11316
- Kapcsolat:
Ezeket a masinákat jellemzően színpadi körülményekhez tervezik, ahol szélsőséges hőmérséklet is előfordulhat, ezért igen erős szellőzést (és légszűrést) építenek be, amik a helyzettől függő, fokozatmentesen, vagy 2-3 lépésben változó erősségű légárammal próbálják hűteni a gépet. Van olyan típus, ahol kis teljesítménynél a szellőzés be sem kapcsol, a passzív (gravitációs) szellőzés elég, másoknál minimum alapjáraton dolgoznak a ventilátorok, tehát nincs hangtalan üzemmód.
Jónéhány Pro Audio erősítőt alakítottam már át otthoni használatra, mindegyiknél megoldható volt a csendes üzem a vezérlés átállításával és/vagy a ventilátorok cseréjével.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2783
igen,leszakitja a fejedet ha meghallgatsz egy Steely Dan "Two against nature",vagy Anouar Brahem "Thimar" féle felvételt,normál szobahangerőn...tamagaba írta: ↑2023.09.08., pén. 10:51Ahogy látom majdnem hegeszteni is lehet vele 0 Ohm-onBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:49Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdf
Állítólag az MC2 MC1250 sikerült a legjobban, ami a hangminőséget illeti
Ez nem olyan leorditja a fejem erősítő?
Villogó led sor meg tekerő poti meg rack ház. Hangosan szoktál otthon zenét hallgatni?
Van olyan hangerő ahol már nem számítanak a részletek csak üssön![]()

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1059
Találtam egy régebbi bejegyzést Kaef fórumtárstól a kérdéssel kapcsolatban: Penna a forgalmazó lelevelezte az angol mérnökökkel, és "ki lehet kötni" otthoni átlagos hifis felhasználáshoz. Tehát a forgalmazónak volt erre megoldása a hifisták számára. Szintén olvastam, hogy létezik bele való szuper csendes ventillátor is.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
"Low noise vari-speed fans for quiet operation"
A gyárit meg kikötöttem mert az azért süvített rendesen.
Halk és közepes hangerejű zenehallgatásra sztem nem való.
Én vettem 2db nagyon halk pc ventit
A gyárit meg kikötöttem mert az azért süvített rendesen.
Halk és közepes hangerejű zenehallgatásra sztem nem való.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Ilyenkor elindul-e a két ventilátor? Ha igen, az zavaró lehet.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1059
Én egyelőre csak infót gyűjtök. Hallottam jókat az MC2 1250-ről és gondoltam, hátha itt a fóromun valaki használta.tamagaba írta: ↑2023.09.08., pén. 10:51Ahogy látom majdnem hegeszteni is lehet vele 0 Ohm-onBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:49Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdf
Villogó led sor meg tekerő poti meg rack ház. Hangosan szoktál otthon zenét hallgatni?
Van olyan hangerő ahol már nem számítanak a részletek csak üssön![]()
Fapaci és Supravox szerintem elég jól összefoglalta.
Nem a nagy teljesítménye miatt érdekelne, hanem mert megbízható, "jól szól" és tetszik a kék előlap.
Egyébként csak ritkán hallgatok zenét hangosan, többnyire közepes-nyugis hangerőn.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Ahogy látom majdnem hegeszteni is lehet vele 0 Ohm-onBLX írta: ↑2023.09.07., csüt. 13:49Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdf
Van olyan hangerő ahol már nem számítanak a részletek csak üssön
Na ez csontra megegyezik azzal amit én tapasztaltamfapaci írta: ↑2023.09.08., pén. 07:39Néhány éven át, mikor a Penna árulta őket, jónéhány rendezvényt és rendszert hangosítottunk MC2 végerősítőkkel, pár hónapig otthon is használtam zenehallgatásra a 1250-est. Nincs benne finomkodás, gömbölyítés, lomhaság, szóval nem tipikus HiFi hangja van, inkább izomból muzsikál, nagy dinamikát mutat be, ezért megosztja a hallgatóságot. Egyszer egy vitában szóba is került, hogy talán valamilyen elektronikus dinamika expandert használnak. Többeknek kölcsönadtuk HiFi hangdobozokhoz, igen szélsőséges visszajelzéseket kaptunk, valaki teljesen beleszeretett, más meg pár perc után sértődötten kikapcsolta attól függően, mihez voltak szokva.
Érdekessége, hogy más gyártó, pl. a Danley is átvette némelyik típusukat és minimális változtatással saját márkanév alatt árulta őket. Jó cucc, de nem mindenkinek jön be, szóval mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt. Otthoni zenehallgatáshoz nekem a Crown vonal jobban fekszik, kellemes középutat képvisel az erő és az alázat között.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11316
- Kapcsolat:
Néhány éven át, mikor a Penna árulta őket, jónéhány rendezvényt és rendszert hangosítottunk MC2 végerősítőkkel, pár hónapig otthon is használtam zenehallgatásra a 1250-est. Nincs benne finomkodás, gömbölyítés, lomhaság, szóval nem tipikus HiFi hangja van, inkább izomból muzsikál, nagy dinamikát mutat be, ezért megosztja a hallgatóságot. Egyszer egy vitában szóba is került, hogy talán valamilyen elektronikus dinamika expandert használnak. Többeknek kölcsönadtuk HiFi hangdobozokhoz, igen szélsőséges visszajelzéseket kaptunk, valaki teljesen beleszeretett, más meg pár perc után sértődötten kikapcsolta attól függően, mihez voltak szokva.
Érdekessége, hogy más gyártó, pl. a Danley is átvette némelyik típusukat és minimális változtatással saját márkanév alatt árulta őket. Jó cucc, de nem mindenkinek jön be, szóval mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt. Otthoni zenehallgatáshoz nekem a Crown vonal jobban fekszik, kellemes középutat képvisel az erő és az alázat között.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Re: Focal Aria 936 -hoz erősítő
Én meg azt, ha legközelebb ott kérdeznél (egy feleslegesen rossz helyen nyitott topik helyett) ahol a kérdésnek helye van.
Most átraktam.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Pár mondatban az mc1250 hangjáról.
Én akkor szerettem bele mikor KF-nél jártam és valami "kisebb" Danley-t hajtott vele.
Őrületesen tetszett a hang.
Igazi élőzene élményt adott.
Sajna a Danley nem fért bele a keretbe ekkor jött képbe a Yorki ami nagyon hasonlít a Danley megközelítésre.
Sajnos csak hasonlít:)
Az mc2-nek elég száraz de azért sima helyenként technicista hangja van.Végtelen dinamikával és erővel.
Finomság meg "érzelem" az nem sok szorult szegénybe:)
Próbáltam JBL 4306-al meg 4425-el.
Nem volt jó.
Szerintem csak "hangosítós" hangfalak elé valósi
Amit másképp csinálnék,hogy nem egzotikus drótózást használnék hanem KLOTZ Mogami vonalon kutakodnék.
Eszembe jutott viszont az az este mikor barátomék szabadtéri lagzijában az mc1250 meg a Yorki biztosította a sound-ot.
Kb. 10m-ről úgy szólt,hogy nem hittem el.Egyszerűen minden nyűgje elmúlt.Végtelenségig hallgattam volna.
Egy laptop meg valami dac-al ellátott keverő volt előttük:))))..
Szóval ajánlom is meg nem is.
Hirtelen ennyi.
Ja még annyi,hogy a Yorkwille is balami 98dB érzékenységű.
És szénné lehetett hajtani.
Mikor Zappa ordított nem nagyon vettem észre,hogy a szomszédok csöngetnek:)))
Alto beírására reagálva egy mondat erejéig.
Van amikor 1000W pont jó
Én akkor szerettem bele mikor KF-nél jártam és valami "kisebb" Danley-t hajtott vele.
Őrületesen tetszett a hang.
Igazi élőzene élményt adott.
Sajna a Danley nem fért bele a keretbe ekkor jött képbe a Yorki ami nagyon hasonlít a Danley megközelítésre.
Sajnos csak hasonlít:)
Az mc2-nek elég száraz de azért sima helyenként technicista hangja van.Végtelen dinamikával és erővel.
Finomság meg "érzelem" az nem sok szorult szegénybe:)
Próbáltam JBL 4306-al meg 4425-el.
Nem volt jó.
Szerintem csak "hangosítós" hangfalak elé valósi
Amit másképp csinálnék,hogy nem egzotikus drótózást használnék hanem KLOTZ Mogami vonalon kutakodnék.
Eszembe jutott viszont az az este mikor barátomék szabadtéri lagzijában az mc1250 meg a Yorki biztosította a sound-ot.
Kb. 10m-ről úgy szólt,hogy nem hittem el.Egyszerűen minden nyűgje elmúlt.Végtelenségig hallgattam volna.
Egy laptop meg valami dac-al ellátott keverő volt előttük:))))..
Szóval ajánlom is meg nem is.
Hirtelen ennyi.
Ja még annyi,hogy a Yorkwille is balami 98dB érzékenységű.
És szénné lehetett hajtani.
Mikor Zappa ordított nem nagyon vettem észre,hogy a szomszédok csöngetnek:)))
Alto beírására reagálva egy mondat erejéig.
Van amikor 1000W pont jó
Re: Focal Aria 936 -hoz erősítő
Szerintem az olasz vonal (ha lehet ilyet mondani) jó elképzelés, főleg ha A osztály.
Én a helyedben kerülném a száraz, analitikus (angol?) erősítőket.
Én a helyedben kerülném a száraz, analitikus (angol?) erősítőket.
Usher - Valhalla - Emotiva
Hát elég elmebajos volt a setup.
Az mc1250 a yorkwille-eket hajtotta
A Crown k2 meg a koppincs danley szubokat
Az mc1250 a yorkwille-eket hajtotta
A Crown k2 meg a koppincs danley szubokat