:) Miután ilyen jól ki- és megmosolyogtál beismerhetem, hogy leesett, hogy kevertem a Hátrahagyottakkal, de nem is biztos, hogy azzal, a címekkel bajban vagyok egy ideje. Mea kuploá.DeLorean írta: ↑2023.06.19., hétf. 17:37:)venomer írta: ↑2023.06.19., hétf. 15:57Egy scifinek nem feladata kiszolgálni a közízlést és némi affinitást, meg az azzal járó, ide való alapműveltséget is joggal feltételezheti. Ha mindig a mindenkinek való megfelelést kergetjük végül nem leszünk semmilyenek, a székek közé lehet esni könnyen, tucatsorozatból meg van elég. A nyomozósdival eleget tett már a széleskörű fogyaszthatóságnak.
A 100-ak párhuzamát az általad említett sokszálasságon kívül nem értem, én azt hamar kaszáltam. A Száj-ló egy rövidebb széria lesz szerintem. A tempóval sincs gond, nem kell mindent a rohanó világra optimalizálni, lemásolva azt. Az ember a kiugrási pontot keresi, persze az a vágyott más jellemzően a szinte ugyanolyan keretrendszerben adható el. Így lesz minden földönkívülinek ugyanúgy humanoid teste mint nekünk, az vászonkompatibilis. Hirtelen 2 film ugrik csak be ahol ez nem így van.
Ha sokszálas is lesz, én ott leszek a letöltők közt. Fúziós rajongói csoportokban megjelenhet akár Magdi anyus nagy jelenete is, lépcső úgyis van dögivel.
A 100-ak történetét ismered legalább?
A Föld élhetetlen és ezért egy űrbázison élnek.
Viszont sajnos kevés a kaja és ezért meg kell szabadulni pár fölösleges embertől.
Nem nyírják ki őket, hanem leküldik a Földre, ami nem biztos, hogy annyira élhetetlen, de legalább azt is megtudják.
Ők 100 fiatalt választanak.
Itt nagy különbség van.
Na innen azért benne van sok minden olyan dolog, ami a te agyadat is meg tudja mozgatni, mert évadonként nagyot váltanak. De rengeteg olyan dologgal is foglalkoznak, ami egyetemleges kérdés.
Viszont lesz benne gyökér földlakó törzs, akik ölik a többieket, nagyon baráti törzs és kiderül a föld alatt is élnek emberek, akik olyanok, mint a fentiek. Utána elmegy egy kis mesterséges intelligencia vonalba és a végén újabb fordulatok sokasága.
Nem írom le mindet.
Ez az a sorozat, amiben mindenki meg tudja találni a neki megfelelő szálat.
Nem az a tinis sorozat, aminek elsőre tűnik.
A Silo-ban mindez benne van. Akármi lehet, nekem ez tetszik egyelőre. Várom, hogy mi lesz.
De legutóbb bealudtam rajta és az már nem jó jel.
A tinis 100-akat nem néztem végig, mert túl sok (k)rosszmotor lett benne egyszer csak, azzal meg hagyjanak. Kidomborította egyben, hogy mennyire nem vagyok tagja a fő célcsoportnak. Szerettem és nekem valónak éreztem addig. Volt egy emlékezetesen nem működő párkapcsolat a vásznon, sehogy nem tudta elhitetni velem (sem) a forgatókönyv arról a teljes érdektelenséggel vegyes, önkéntelen távolságtartásról, hogy annak bármi köze lenne vonzalomhoz, érzelemhez amit az egybe boronált színészpalántáknak hozniuk kellett volna a sorozat azon részén. Nem voltak tehetségtelenek különben, de én ezt kihagytam volna. Hiába, a kémiát nem lehet megerőszakolni. Egyébként is hiteltelen volt, hogy pár részenként változtak a viszonyrendszerek. A fő szerelmespár a szőke lánnyal viszont kitűnően működött, hitelesek voltak. A párja skandináv 2 évados jóságban is játszott, onnan ismerős volt már, jó benyomásokat követően. Ha jól viselkedek a címe is eszembe jut talán egyszer.
Van benne diplomácia is, igaz, amit nem lehetne pedzegetni az űrben. Meg később, a való életben elhízott amazon főnöklány, na az is van. Az alapötlet meg lohasztó, mert félig be van bugyolálva abba ha jól emlékszem, hogy a fiatalok tudják építeni a jövőt, ezért küldjük őket. A másik oldala meg az, hogy lehet, hogy a halálba küldjük őket, sőt, szinte csak ennek volt valószínűsége. Ugye akkor még nem lehetett tudni, hogy mégis élhető. Minden feltörekvő fajnak pont ennyi észt kívánok, hogy a jövő zálogait tudatosan paszírozzák rá lehetőleg a pusztulás ösvényére. :)
Továbbra sem állítanám párba őket, de értelek jobban mostmár.

az első 2 részben indult be a dolog, felcsigázták az érdeklődést, aztán szépen lassan elhalt, jött a sok, nem ritkán bugyuta, unalmas mellékszál.