Érdemes megnézni az epizódok címeit.
A 10. rész az "Outside"
https://m.imdb.com/title/tt14688458/episodes/?season=1

Érdemes megnézni az epizódok címeit.

Ez most spoiler volt?

Nekem meg a Remény Rabjai jut róla eszembe, és azt várom mikor kezdi kiásni magát a silóból.DeLorean írta: ↑2023.06.16., pén. 16:38Szerintem nem.kargidje írta: ↑2023.06.16., pén. 15:22Szerintem pont passzol Ferguson a főszerephez. Simán hozza a bent élők nyomorúságos életét, de lerí róla, hogy megvan benne a kitöréshez való akarat, elszántság, a "magasan letojom a rendszert" tulajdonság is.
Hilary Swank-el átcsapna hiteltelen giccsparádéba. Nem neki való szerep.
Svéd vígjátékok rúlz!![]()
Sajnos nagyon gyenge színésznő.
De ezen nem fogunk összeveszni - már ő van, így nem tudjuk meg mással mi lenne.
De Tim Robbins helyett is más kellett volna.
Ő meg nem színészileg, hanem kinézetre lóg ki a sorozatból.
Mondjuk nekem ha meglátom a Nekem 8 néhány jelenete ugrik be és várom mikor kezd el "táncolni"...
![]()
Szerintem pont passzol Ferguson a főszerephez. Simán hozza a bent élők nyomorúságos életét, de lerí róla, hogy megvan benne a kitöréshez való akarat, elszántság, a "magasan letojom a rendszert" tulajdonság is.DeLorean írta: ↑2023.06.16., pén. 12:17
A Silo nagyon belassul, mennek körbe-körbe emberek, események és semmi sem történik, csak nagyon kis morzsákat kapunk.
Amikor már annyira lassú, hogy meg áll - visszatekintenek a régi időkre, ami majdnem teljesen érdektelen.
Ennek ellenére én mégis várom az új részeket - valaminek már csak ki kell derülnie!
Sajnos itt a főszereplő nem jó választás szerintem - ebbe pont jó lenne a másikban játszó Hilary Swank.
Még jól is állna neki a szerep és lényegesen jobban teljesíteni.
De csak SZVSZ.
Nekem anno a Fülke is tetszett tőle. Kedvelem én is.DeLorean írta: ↑2023.06.13., kedd 13:07Szerintem sokoldalú és egészen tehetséges színész.
Nekem hirtelen az Emlékmás, SWAT, vagy Miami Vice jut eszembe, de a mostani Batman filmben is kiváló volt. Mondjuk ott elég nehéz volt felismerni...
Nekem akció-filmes próblkozásai teljesen korrektek, sokkal inkább, mint pár nagyobb nevű színész hasonló szerepei...
DeLorean írta: ↑2023.06.13., kedd 11:17Na én meg pont fordítva értékelem.-KP- írta: ↑2023.06.13., kedd 10:43Én is pont így látom, ahogy írtátok. Az első két rész érdekes volt és utána egyre érdektelenebb. Ez pontosan azt mutatja meg, hogy a fő szálban nincs sok puskapor. Aztán pont emiatt próbálják feltölteni a meglévő időt mással. Így lehet 2-3 évadot csinálni valamiből, ami igazán 1 évadra lenne jó. Le merem fogadni a szezonzáró végéig nem is fog kiderülni sok minden a kinti világról.
Az első két rész uncsi volt azokhoz képest, amiket mostanában néztem.
A színészek sem voltak nagy számok elsőre...
De szépen lassan adagolnak mindent én folyamatosan várom az új részeket. Ez ilyen.
Tuti nem derül ki semmi nagy dolog, de annyi irányba elmehet még a sorozat, ami jó és érdekes, hogy nekem egyelőre az egyik kedvencem lett. nagyon várom, hogy milyen irányba fog fordulni.
Sajnos ha ilyen lassan haladnak, akkor nehéz lesz az érdeklődést fenntartani és kel valami nagyobb dobás az évad végére, de nekem egyelőre tuti a sorozat.
![]()
az első 2 részben indult be a dolog, felcsigázták az érdeklődést, aztán szépen lassan elhalt, jött a sok, nem ritkán bugyuta, unalmas mellékszál.
Én is pont így látom, ahogy írtátok. Az első két rész érdekes volt és utána egyre érdektelenebb. Ez pontosan azt mutatja meg, hogy a fő szálban nincs sok puskapor. Aztán pont emiatt próbálják feltölteni a meglévő időt mással. Így lehet 2-3 évadot csinálni valamiből, ami igazán 1 évadra lenne jó. Le merem fogadni a szezonzáró végéig nem is fog kiderülni sok minden a kinti világról.kargidje írta: ↑2023.06.13., kedd 10:36Nálam ez az ötlettelenséggel egyenlő. Húzzák klf, az eredeti szálhoz semmiben nem kapcsolódó töltelékkel. Így jönnek létre a feleslegesen hosszú sorozatok. Unalom.venomer írta: ↑2023.06.13., kedd 07:32Jó ez a Siló, a kerettörténetnek nem kell azonosnak lennie a töltelékkel. Tegyük fel, ha a kezdeti téma lenne fókuszban és csak azt boncolgatná, tudna-e érdekes, izgalmas lenni? Hiányozna valami. Kibontakozik a válasz majd, keretes szerkezet formátumban kapjuk meg a tutit, csak nehogy kicsit pukkan, majd elhallgat legyen belőle, igazi eldolgozást kíván a rakat sejtelem.kargidje írta: ↑2023.06.12., hétf. 16:52SILO nagy problémája, az első 2 rész után átment érdektelen, unalmas, felesleges Silón belüli történetmesélésbe.
Ugye az lenne a fő kérdés, miért készült a Siló, miért vannak ott bent, kinti világ valójában milyen, de ez abbamaradt és csak a dögunalom rója köreit részről részre.![]()
Várós a Foundation 2.évad. Nem olvastam a könyvet, szóval így számomra a még nézhető kategórián belül van.
Addig is nézzetek svéd vígjátékokat!![]()
Colin Farrelltől valamiért hülyét kapok. Mit esznek rajta a rajongói? Megfelelő szögben álló szemöldökpárral talán ő jutott eddig a legtovább. Számos más tinédzser- és trashmozit is vitt a hátán már horizontális szőrduplikátum. Megmondom mi zavar: hogy nem tudják megfogalmazni a rajongói, hogy mit zabálnak rajta.
Skandináv vagy egyéb egzotikumokról ha tud valaki, itt most kiadhatja magából.
Nálam ez az ötlettelenséggel egyenlő. Húzzák klf, az eredeti szálhoz semmiben nem kapcsolódó töltelékkel. Így jönnek létre a feleslegesen hosszú sorozatok. Unalom.venomer írta: ↑2023.06.13., kedd 07:32Jó ez a Siló, a kerettörténetnek nem kell azonosnak lennie a töltelékkel. Tegyük fel, ha a kezdeti téma lenne fókuszban és csak azt boncolgatná, tudna-e érdekes, izgalmas lenni? Hiányozna valami. Kibontakozik a válasz majd, keretes szerkezet formátumban kapjuk meg a tutit, csak nehogy kicsit pukkan, majd elhallgat legyen belőle, igazi eldolgozást kíván a rakat sejtelem.kargidje írta: ↑2023.06.12., hétf. 16:52SILO nagy problémája, az első 2 rész után átment érdektelen, unalmas, felesleges Silón belüli történetmesélésbe.
Ugye az lenne a fő kérdés, miért készült a Siló, miért vannak ott bent, kinti világ valójában milyen, de ez abbamaradt és csak a dögunalom rója köreit részről részre.![]()
Várós a Foundation 2.évad. Nem olvastam a könyvet, szóval így számomra a még nézhető kategórián belül van.
Colin Farrelltől valamiért hülyét kapok. Mit esznek rajta a rajongói? Megfelelő szögben álló szemöldökpárral talán ő jutott eddig a legtovább. Számos más tinédzser- és trashmozit is vitt a hátán már horizontális szőrduplikátum. Megmondom mi zavar: hogy nem tudják megfogalmazni a rajongói, hogy mit zabálnak rajta.
Skandináv vagy egyéb egzotikumokról ha tud valaki, itt most kiadhatja magából.

Igen, egy 2 órás játékfilmként működhetne, kb annyi ötletre és figyelemre futotta az alkotóktól. Féltucat részre széthúzva nagyon sok rés támad a történetben.
Jó ez a Siló, a kerettörténetnek nem kell azonosnak lennie a töltelékkel. Tegyük fel, ha a kezdeti téma lenne fókuszban és csak azt boncolgatná, tudna-e érdekes, izgalmas lenni? Hiányozna valami. Kibontakozik a válasz majd, keretes szerkezet formátumban kapjuk meg a tutit, csak nehogy kicsit pukkan, majd elhallgat legyen belőle, igazi eldolgozást kíván a rakat sejtelem.kargidje írta: ↑2023.06.12., hétf. 16:52SILO nagy problémája, az első 2 rész után átment érdektelen, unalmas, felesleges Silón belüli történetmesélésbe.

Add fel a feladást. Amit írsz tényleg belengi az egészet, ezt így kell elfogadni. Ha megszólítanál egy éppen valahova menőt nem tudna megszólalni, mert nem írt senki számára szöveget. Ami kiemelten karcolt engem az a temetés jelenete: félmaréknyian tették vagy tehették tiszteletüket szemben a 10 ezres létezéssel. Egy odavetett magyarázatot azért el tudtam volna viselni, hogy a történet szerint miért annyira látványosan sovány az a jelenet. Egy vezető elbúcsúztatásának grandiózusnak illene lennie, ennek itt pont az ellentétét sikerült érzékeltetni. Az első részekben is zavart ugyanez. A Csernobil sorozatnál is ugyancsak a környezet, mint mellékszereplők kidolgozottságának a hiánya volt a gyenge pont, hiába voltak nézhetők a főkarakterek, a két csoport között érezhető kontrasztot hagytak a készítők. Majdnem mint egy s(n)ittből felépített ház, kár ezekért, még csak számottevő spórolással sem tudnám magyarázni.fapaci írta: ↑2023.06.12., hétf. 08:43... aztán már fura dolgok sem történnek, csak az örökké haragos főszereplő rója mániákusan a szinteket, saját hivatalát semmibe sem véve. Az ő karakterét nagybaltával, a többi szereplőét semmivel sem szabták az alkotók. Cselekményből, gondolatból sem sok akad, inkább csak egyfajta hangulatot kapunk a Silóról, bár az ott élők mindennapjaiba sem kapunk betekintést, csak annyit látunk, hogy mindenki megy valahova. Az első két rész történései utáni üresjárat végén az utolsó részben biztosan kiderül majd valami titok, de azt már nem nézem meg, az ötödiknél feladtam.
Azokat a szikrákat inkább láttam flexelési szikráknak, de nem értek hozzá. Tény, hogy össze volt csapva az a jelenetsor. A feszített tempót volt hivatott bemutatni, de ez nem kötelez arra, hogy átcsússzon röhejbe. Már múltkor sem volt túl erős a "bemegyek a gépszörny gyomrába keményen és odaverek látszólagos szakértelemmel kettőt". A tartalék nem tartalék volt, hanem leeresztették a meglévőt. Nem figyelsz, uram? A sugárirány problematikáját én csavarral oldottam fel, azzal volt rögzítve ugyanis a történet szerint. Hogy ez a gyakorlatban bírná-e a folyamatos centrifugális hatást az kétséges persze. Nem a műszaki érzékkel bíró nézőkre történt a kalibráció, maradjunk ennyiben.Tctronic írta: ↑2023.06.11., vas. 21:25SILO, első két rész ok. a 3.-tól már fura dolgok történnek. Generátor működése: "...innen jön a gőz de nem tudjuk honnan" Áááá , több mint 100 éve nem érdekelt senkit?30 perces gőzturbina lapátok javítása sarokcsiszolóval, szemre kiegyensúlyozás
Lapát csere: sugár irányba kihúzható és nem repül ki. Ja tartalék alkatrész mindenből, mifene turbina lapátból is. Vagy itt gyártják a 98. szinten. Na mindegy, tudom ez csak egy film de az ilyenek nálam megölik a sztorit.

... aztán már fura dolgok sem történnek, csak az örökké haragos főszereplő rója mániákusan a szinteket, saját hivatalát semmibe sem véve. Az ő karakterét nagybaltával, a többi szereplőét semmivel sem szabták az alkotók. Cselekményből, gondolatból sem sok akad, inkább csak egyfajta hangulatot kapunk a Silóról, bár az ott élők mindennapjaiba sem kapunk betekintést, csak annyit látunk, hogy mindenki megy valahova. Az első két rész történései utáni üresjárat végén az utolsó részben biztosan kiderül majd valami titok, de azt már nem nézem meg, az ötödiknél feladtam.

Ugye van egy olyan joker, hogy sok-sok éve (még a főszereplők megszületése előtt) volt a silóban egy nagy forradalom/felbolydulás vagy mi, ami során rengeteg információ elveszett, és ami maradt, azok a "relikviák", amik birtoklása engedélyhez kötött. Egy csomó mindent nem tudnak, a történelmük is kb nulla, és még a csillagokat sem értik, amit a felsző szinti kilátóban látnak.Tctronic írta: ↑2023.06.11., vas. 21:25SILO, első két rész ok. a 3.-tól már fura dolgok történnek. Generátor működése: "...innen jön a gőz de nem tudjuk honnan" Áááá , több mint 100 éve nem érdekelt senkit?30 perces gőzturbina lapátok javítása sarokcsiszolóval, szemre kiegyensúlyozás
Lapát csere: sugár irányba kihúzható és nem repül ki. Ja tartalék alkatrész mindenből, mifene turbina lapátból is. Vagy itt gyártják a 98. szinten. Na mindegy, tudom ez csak egy film de az ilyenek nálam megölik a sztorit.

Eleve azt mondtam, az elmúlt 2-5-10év amcsi, francia ...stb vígjátékok számomra nézhetetlenek, mivel szinte kizárólag erre építenek:DeLorean írta: ↑2023.06.09., pén. 12:46Na most ha szereted a tökfőzeléket, hiába mondod nekem, hogy az jó és te azt eszed minden nap, akkor sem fogom megenni.kargidje írta: ↑2023.06.08., csüt. 18:34Első kettő pont amit nem bírok: (túl)játsszák a szerencsétlent, bénát, irreálisan balf.szok felnőtt emberek, én ezen nem tudok szórakozni. Pont ilyen a Másnaposok is.
A 3. tévében volt jó pár hónapja, nem fogott meg, nem néztem 5-10percnél tovább.
Maradok ama másik, hihetőbb, hétköznapi vonalnál.
Te ezektől elkanyarodtál, svéd, koreai és hasonló filmeket, sorozatokat szeretsz, mert az amcsi az agyhalott és szar.
5 perc után kikapcsolod...
Ilyen esetben mit lehet mondani?