Vinkler írta: ↑2023.04.25., kedd 17:39
pärt írta: ↑2023.04.25., kedd 17:30
Némi puhítás után minden elképzelhető.
Én így csinálnám: alapból ingyen tudná a 4-9 lánckerekeket, perkálás után 1-12-ig mind váltható. Fék: ingyen 75% teljesítmény, fizetés után 100%. Alapból lockolt teló fizetés után már mozogna is...
Azt nem hinném, de azt, hogy pénzért már személyre konfigurálható váltóműködést, gyorsabb váltási sebességet esetleg precízebb beállitásokat kapsz, na azt simán. Szép új világ!
Ui. Revi! A tárcsafékkel nekem nincs fenntartásom továbbra sem, sőt!
nekem sincs, csak nem kérem. de itt arról is egész okos gondolatok vannak. pl én arra sose gondoltam, hogy van, aki egyszerűen nem bírje behúzni a féket. többen írnak ilyet. vagy reumás, fáj a keze, vagy gyönge nő, nekik a tárcsa lényegesen. kisebb erővel működtethető. Persze szépen leírják az adagolhatóság finomságát a felnifék esetén. De aztis kifejtik egész inteligencsen, hogy a kerék lesatuzása mindkét esetben adott, a gumi tapadása fogja meghatározni a fékhatást.
azért ezek a főként brittek kicsit racionálisabban érvelnek (mint pl egy hazai kereskedő, vagy kufár) és vannak számomra is teljesen elfogadható dolgok a tárcsa mellett. De ezek nagyon nem azok, amit ránktolnak. én azt gondolom, nekem nincs rá azükségem. alföldön akkor fékezek, ha piros a lámpa és jön is autó

. Hegyen, lefele néha kanyarok előtt óvatosan rácsúsztatok, ha nem belátható, de nem cserélek sűrűn fékbetétet.
A kerekek fűzése egy másik sztori, de tableten azt nem vállalom

de látok néhány dolgot, aminek köszönhetően ugyanaz a tárcsás kerék,hogy tartsa a merevséget és a tömeget, élettartamban fog csorbát szenvedni. a felnin tudják megspórolni a plusz küllók súlyát, de a sok helyen alkalmazott körszelvényű küllőket ugyanahoz a feszességhez (merevséghez,hajtáshatékonysághoz) sokkal erősebben kell meghúzni, ami abnormális terheléskor a felnit jobban megrángatja, azt a felnit, amiből az anyagot kezdik kispórolni, hogy a súlyt tudja tartani. belefut egy ördögi körbe a kerék és úgy fog törni, mint a ropi, vagy a Campa Bora

Ne így legyen, de vannak aggályaim. De ez inkább csak elméleti aggály, de a Borákat látom,hogy törnek, még felniféks verzióban is, míg a vaskosabb Vision Metronok, vagy DuraAcek nem jellemző.... Mindegy, amúgy, szerintem hobbista alatt nem fog összcsuklani, aki meg racsingol, majd kiderül...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu