Ez lényegében paraffinolaj, valami vázba beèpúlve (randa hasonlattal, mjnt a zsírok, hogy mészvázon olaj? Vagy csak simán olaj?pärt írta: ↑2023.04.07., pén. 20:42Molten Speed Wax. De kb. egyformák. Tiszta, étkezési minőségű parafin, némi adalékanyaggal. Egy átfogó kenőanyagtesztben láttam (szerintem pár éve linkeltem is), hogy a sima paraffinhoz képest pár tized watt előnye volt az adalékos hájtek waxnak. A sima paraffin is minden mást alázott, kivéve ezeket az adalékos verziókat, de minimális volt az előny.asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 20:10Nah, azt várhatod!![]()
![]()
![]()
![]()
Amúgy nem tudom, milyen különbségek lehetnek a waxok közt, de ez valami brutál módon tapad mindenhez. Te milyet használsz?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Jaaa, azt nem mondtad :)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- mechazseni
- Fórumlakó
- Értékelés: 365
Jaah….látszik is, teljesen kocka lettél.asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 20:37Miután megdermedt, nem tapad. :)
Még nem próbáltam.Nyamvadt hobbista divat bringás vagyok vitrin bicajokkal, sajnos.
![]()

Brutál jól néz ki az a tehén!

már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5099
Molten Speed Wax. De kb. egyformák. Tiszta, étkezési minőségű parafin, némi adalékanyaggal. Egy átfogó kenőanyagtesztben láttam (szerintem pár éve linkeltem is), hogy a sima paraffinhoz képest pár tized watt előnye volt az adalékos hájtek waxnak. A sima paraffin is minden mást alázott, kivéve ezeket az adalékos verziókat, de minimális volt az előny.asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 20:10Nah, azt várhatod!![]()
![]()
![]()
![]()
Amúgy nem tudom, milyen különbségek lehetnek a waxok közt, de ez valami brutál módon tapad mindenhez. Te milyet használsz?
Még nem próbáltam.
Nyamvadt hobbista divat bringás vagyok vitrin bicajokkal, sajnos.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7682
Miután megdermedt, nem tapad. :)
Még nem próbáltam.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Nem értek vaxhoz, de kenöanyag ha tapad, inkább a vízállósága jó.
Hajtottad már?
Hajtottad már?
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.
Nah, azt várhatod!

Ja, ilyesmi lehet. Ebben az jó hogy a csapoknál jó kenése van jól tapad. Ha híg olajjal át van kenve, gyors is lesz. A görgös bicajon kentem àt, elég jó lett.pärt írta: ↑2023.04.07., pén. 20:00Nagy viszkozitású olaj és híg zsír közti átmenet. Spray formában a white grease névet futó cucc kb. ugyanilyen, meg úgy általában a fújkálós lánczsírok mind. Mikor kifújod, nagyon híg és bekúszik a résekbe, aztán ahogy elpárolog belőle az oldószer, besűrűsödik, zsírszerűvé. Sokan utálják, én szerettem, mivel száraz, koszmentes felhasználás esetében (pl. nálam) tartós, csendesen fut és nem jön ki a legnagyobb hátránya, hogy mágnesként vonz minden szennyeződést. Ja, meg nyilván nagyobb az ellenállása, mint a híg olajoknak, de akinek ez szempont, az úgyis alapból kerüli.
Magában nekem nem tetszik, nem túl direkt így a lánc
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
Nagy viszkozitású olaj és híg zsír közti átmenet. Spray formában a white grease névet futó cucc kb. ugyanilyen, meg úgy általában a fújkálós lánczsírok mind. Mikor kifújod, nagyon híg és bekúszik a résekbe, aztán ahogy elpárolog belőle az oldószer, besűrűsödik, zsírszerűvé. Sokan utálják, én szerettem, mivel száraz, koszmentes felhasználás esetében (pl. nálam) tartós, csendesen fut és nem jön ki a legnagyobb hátránya, hogy mágnesként vonz minden szennyeződést. Ja, meg nyilván nagyobb az ellenállása, mint a híg olajoknak, de akinek ez szempont, az úgyis alapból kerüli.
De a vax (számomra) sokkal jobb minden szempontból. Ákos majd varacskol vele vizes, sáros körülmények közt, kíváncsi vagyok a tapasztalataira.
Akkor azért olyan trágya, kicsit emlèkeztet a tanmülyben volt fúróhűtő faggyúra. (UltraDermes dobozban volt, Kathy Ferinek mutattuk, hogy azzal mosson kezet, megtette, vagyis próbálta

halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.
- asebestyen
- V.I.P.
Az zsír.
Pro-ra tippeltem. Pofásnak tűnikasebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 19:31Sajátom, a Pro Stealth Team carbon. Ennek a sport változata volt rajta, majdnem ugyanaz, pont annyi különbség van, hogy sokkal kényelmetlenebb nekem.![]()

halfnote.hu
halfnote.hu
Láncokon a gyári racsos trutyi micdoda? Az is valami vax,vagy miapék? ami a kmc-ken van, le szoktam mosni, de minimum átolajozom, az is sokat segít rajta.
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.
Sajátom, a Pro Stealth Team carbon. Ennek a sport változata volt rajta, majdnem ugyanaz, pont annyi különbség van, hogy sokkal kényelmetlenebb nekem.

Ez milyen nyereg?
halfnote.hu
halfnote.hu
Többe van a wax, mint ez a főző.
- asebestyen
- V.I.P.
Rengeteg drága wax kéne bele, hogy ellepje a láncokat.

- pärt
- Hazajáró lélek
6 liter? Az 15-20e körül kezdődik. Ha 6-7e körül fizettél érte (az enyém egy kicsi és kb. annyi volt), csak balfaxok voltak és nagyobbat küldtek, akkor jól jártál.
Indíts egy bérvaxolós vállalkozást. A közületi üstöd már megvan hozzá. 

Megy a többi sosem használt kacat közé.
Ha beválik, akkor finomítani kell/lehet még rajta.
- asebestyen
- V.I.P.
Ne is mondd, rendeltem egy slow cookert... 2L-est, küldtek 6L-est.pärt írta: ↑2023.04.07., pén. 16:53Érdemes lehet egy olcsó rizsfőzőt beszerezni hozzá, így további idő takarítható meg. A legolcsóbb típust vettem, ami éppen szembejött. Bekapcsolod, otthagyod, közben teszed a dolgodat, pár óra után ránézel, hogy jó-e már, ha igen, jöhet a tunk. Ezzel garantáltan nem fogod túlmelegíteni a viaszt, és ami még fontosabb, nem kell mellette állni, míg felmelegszik. Küllőből készítettem egy olyan készséget, amire szépen fel lehet fűzni a láncot, és a löttyből kiemelés után könnyű kiütögetni a felesleges vaxot. Ha kész a móka (nálam három lánc esetében kb. 15 perc), akkor hagyom kihűlni, aztán megy vissza garázs polcára.
IMG20230407162533.jpg

Ha beválik, akkor finomítani kell/lehet még rajta.

Ahogy kell: hajtás oldal, nagy tányér-kónusz

- pärt
- Hazajáró lélek
Érdemes lehet egy olcsó rizsfőzőt beszerezni hozzá, így további idő takarítható meg. A legolcsóbb típust vettem, ami éppen szembejött. Bekapcsolod, otthagyod, közben teszed a dolgodat, pár óra után ránézel, hogy jó-e már, ha igen, jöhet a tunk. Ezzel garantáltan nem fogod túlmelegíteni a viaszt, és ami még fontosabb, nem kell mellette állni, míg felmelegszik. Küllőből készítettem egy olyan készséget, amire szépen fel lehet fűzni a láncot, és a löttyből kiemelés után könnyű kiütögetni a felesleges vaxot. Ha kész a móka (nálam három lánc esetében kb. 15 perc), akkor hagyom kihűlni, aztán megy vissza garázs polcára.
- asebestyen
- V.I.P.
asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 14:01Persze, vezérműláncra ez úgyse jó.violin írta: ↑2023.04.07., pén. 13:55Mi húsvétkor tojást szoktunk...asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 13:52Aztán egy sima edényben tűzhelyen 1-es fokozaton elkezdtem melegíteni a.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ott a pont...

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
- asebestyen
- V.I.P.
Persze, vezérműláncra ez úgyse jó.violin írta: ↑2023.04.07., pén. 13:55Mi húsvétkor tojást szoktunk...asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 13:52Aztán egy sima edényben tűzhelyen 1-es fokozaton elkezdtem melegíteni a.....![]()

Mi húsvétkor tojást szoktunk...asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 13:52Aztán egy sima edényben tűzhelyen 1-es fokozaton elkezdtem melegíteni a.....

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.